tveiten

Medlemmer
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om tveiten

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem Windows 7

Profile Information

 • Fullt navn Alf Morten Tveiten

tveiten sin aktivitet

 1. tveiten la til et innlegg i et emne Ny på virtualisering - wmvare - muligheter   

  Du skriver at jeg må ha ekte win 7 lisens for å laste ned og installere wmvare, kan du utdype litt rundt dette?

  Når jeg da setter opp virtuelle maskiner for å holde "hovedmaskinen" min ryddig, må jeg ha separate lisenser da eller kan jeg bruke den jeg har på hovedmaskinen? Beklager om jeg spør dumt men vet ikke hvordan lisenshåndteringen funker på virtualisering..
  • 0
 2. tveiten la til et innlegg i et emne Ny på virtualisering - wmvare - muligheter   

  Hei og takk for svar,

  Ønsker å virtualisere mac på min windowsmaskin.
  • 0
 3. tveiten la til et emne i Programmeringsspråk   

  Ojective-C utvikling på virtualisert mac os i wmvare
  Ser at det er vanskelig å kunne programmere i Ojective-C uten å ha en fysisk mac maskin.

  Jeg skal lære meg Ojective-C, må/bør jeg gå til innkjøp av en mac eller kan jeg virtualisere mac operativsystem på wmvare som gjesteos på en maskin med quad core 3,5ghz i7 3770k med 32gb ram?

  Hva vil jeg eventuelt mangle ved virtualisering av mac os som jeg vil ha med å fysisk ha en mac?

  På forhånd takk for tips.
  • 1 svar
  • visninger
 4. tveiten la til et emne i Virtualisering   

  Ny på virtualisering - wmvare - muligheter
  Jeg holder på å bygge meg ny hjemmekontorpc, blir følgende specs:

  - Asus P8Z77-V Deluxe hovedkort
  - Intel Core i7 3770K 3,5GHz Quad Core
  - 32GB Ram


  Jeg skal bruke denne som hjemme og hjemmekontorpc, holder på å skal lære meg programmering, og ønsker å bruke wmvare og sette opp virtuelle maskiner med forskjellige programmeringsmiljøer.

  Nå har jeg ingen erfaring med wmvare, brukte virtual pc litt for 8 år siden, opplevde løsningen som særdeles dårlig og treg, men maskinvaren var også i svakeste laget da.

  Vil hardwaren som jeg vil bygge kunne kjøre gjesteos i form av windows 7 og windows 8 som føles som det var native rett på pcen? Eller vil det føles tregt og dårlig?

  Hvordan er det å virtualisere mac?
  • 8 svar
  • visninger
 5. tveiten la til et innlegg i et emne Enda en hvor skal jeg starte med å lære programmering tråd   

  Kjempe! Tusen takk for tilbakemelding.

  Du som er C++ person, ser det er mye diskusjon frem og tilbake om hva som er best av C++ og C#, og at man har mer kontroll i C++ men at C# er enklere.

  Vil jeg med å begynne i C++ bli en bedre utvikler ved å lære mer grunnleggende, eller vil jeg lære ting jeg nærmest aldri vil ha bruk for i C#, og når jeg har bruk for det kunne lære meg det da? Hva er din mening om dette?
  • 0
 6. tveiten la til et emne i Programmeringsspråk   

  Enda en hvor skal jeg starte med å lære programmering tråd
  Hei,

  Jeg har nå letet masse rundt på nettet og dette forumet for å prøve å få en forståelse av hvor jeg skal begynne for å jobbe meg opp til å bli en superutvikler. Det er egentlig ikke noe klart svar, og det er mye personlige preferanser, og mye spørsmål uten å utdype ved behovet for å lære seg programmering i utgangspunktet.

  Jeg er 30, "programmerte" i to år i Visual Basic 6.0 da jeg var 13, laget enkle databaseprogrammer og sluttet like brått som jeg begynte. Vil nå ta opp tråden på nytt da jeg har mange ideer jeg ønsker å ha ut på markedet, men ønsker ikke gå Visual Basic veien da det språket har alt for mange begrensninger.

  Mitt behov er som følger:

  Jeg vil utvikle nettsider/portaler som presenterer søkeresultater fra databaser til en stor mengde mennesker, og jeg ønsker å kunne søke i og redigere databasen fra apper både for iPhone, Android og Windows Phone samt desktop softwares primært for Windows maskiner er need-to-have, desktopsoftware for mac og linux er nice-to-have.

  Jeg ønsker også å kunne utvikle egne standalone apps for spesielt iOS(vet ikke hvorfor, men har en forkjærlighet for iPhone og iPad), men viktigst her er å kunne lage apper som kan søke og redigere i databasen som er selve kjernen i nettportalene.

  La oss enkelt si at jeg ønsker å plage finn.no med nisjesider som har en bedre funksjonalitet på områder av dekningsområdet dems, men trenger å lære meg en del for å komme dit!

  Jeg ønsker å ha en mest funksjonell og effektiv approach til programmering og ser for meg objektorientert programmering som veien å gå, men jeg vet ikke hvilket språk jeg bør gå for.

  Jeg ønsker i fremtiden å kode iOS native, så jeg må innom Objective-C, men vet ikke i hvilken rekkefølge.

  C++?
  PHP?
  C#?
  Objective-C?
  Python?
  Ruby?
  Java?

  Hvilket språk bør jeg begynne med for å komme best inn i dette og lære mest mulig? Ønsker å bli best mulig, ikke raskest mulig ferdig..

  Lærer meg gjerne C# eller Java før Objective-C hvis det gjør det lettere, men hvis det er like greit å lære Objective-C først og deretter lære meg C# så gjør jeg det..

  Vil gjerne ha tips med for og imot, og dine personlige preferanser og erfaringer fra de ulike programmeringsspråkene.

  Alle tips mottas med stort smil og takk!

  • 3 svar
  • visninger