katjakatt

Medlemmer
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

2 ProPoeng

Om katjakatt

 • Rang
  Nyansatt

Profile Information

 • Fullt navn Katja H.
 • Kjønn Kvinne

katjakatt sin aktivitet

 1. katjakatt la til et innlegg i et emne 22. julenøtt 2014   

  Det må være Iphone 5s som jeg har nå. Den har begynt å straffe meg for at jeg mister den i bakken hele tiden. Selv om jeg låser den før jeg legger den i lommen så har den faktisk begynt å ringe folk jeg egentlig ikke kjenner/har noe godt forhold til over facetime!

  Det er mye kleinere enn det høres ut som.. Tenk når han du bare tilfeldig rotet med for 4 år siden plutselig tror du facetimer han.

  Enda værre enn det øyeblikket med skrekk når du oppdager at du har ringt den og den personen, er pinligheten når de konfronterer deg med "ehh.. ser du har ringt.. over facetime..?"

  Er ganske sikkert på utkikk etter ny telefon!
  • 0
 2. katjakatt la til et innlegg i et emne 15. julenøtt 2014   

  Hvis jeg hadde en time ekstra i dag skulle jeg viet alle 60 minutter til samboeren min.

  Jeg har vellvillig overlatt store deler av alt husarbeid og matlagning til denne karen de siste ukene, på grunn at jeg dette semesteret tar et helt års lesning og eksamener i ett. Så kort sagt så ses jeg og samboeren når vi våkner og når vi legger oss. Han hører smilende på sytingen min og har i tillegg den mildt sagt ubehagelige jobben med å sørge for at jeg kommer meg opp av sengen når alarmen går av om morgenen. (Jeg er veldig heldig at han enda ikke har stukket fra meg pga. dette).

  Jeg ville brukt timen på å kaste skolebøkene ut av sengen, gi han en øl og en massasje ettefulgt av noen "voksenmorsomheter". Ellers brukt den lille tiden på å snakke med han og høre om dagen hans og hvordan han faktisk har det. Det fortjener han, spesielt etter i morges når alarmen gikk.
  • 0
 3. katjakatt la til et innlegg i et emne 7. julenøtt 2014   

  ekstra mange hjelpere som sitter rundt han på sleden!
  • 0
 4. katjakatt la til et innlegg i et emne 5. julenøtt 2014   

  Skal gjøre mitt beste for å hindre at dette blir en "juleklisje" eller deprimerende sobstory, og dette blir vell ingen vinner men jeg ønsker å dele dette med de som gidder å lese uansett, fordi uansett hvor mange ganger jeg har lest linkende oppfordringer før, har jeg aldri tatt det til meg før det var for sent og jeg angret;

  Jeg vil bare si til de som leser at man ALDRI må ta noen man er glad i for gitt, og at disse tider er en fantastisk mulighet til å være sammen med de man bryr seg og og skape gode minner. For tiden er det lett å bli distrahert av andre ting når man er i selskap med andre, men denne måneden har jeg selv lært hvor skjørt livet er og hvor raskt man kan miste noen man alltid har trodd skulle være der.

  Har alltid hatt et selvsagt bilde av fremtiden og tatt for gitt at mennesker som alltid har vært sunne og friske såklart kommer til å være her lenge. Spesielt om noen som godt over 60 kan løpe fra barnebarna sine i tenårene.. Men sykdom og tragedier skjelner ikke mellom mennesker og rammer også de som fortjener det minst. I år skal jeg roe ned, jeg skal ikke tilbringe jula med smartelefonen i fanget og ta tiden med mine kjæreste for gitt, og jeg har sagt det samme til alle mine venner som jeg skriver her, for jeg skulle tenkt på det før!
  • 0
 5. katjakatt la til et innlegg i et emne 2. julenøtt 2014   

  For meg markeres starten av jula som regel når jeg har avlagt den siste eksamen før jul. I år er det den 16. Som student har jeg som regel kofferten pakket og klar så jeg kan hive meg i bilen så snart pennen er lagt ned og papiret er levert. Da kjører jeg hjem, gjerne i et tykt og hektisk snøvær med bagasjerommet fylt av de beste julegavene man kan anskaffe seg på stipendbudsjett og gleder seg til mors mat og kakebaking med familien. Før denne hellige dato er det lite stemning over lunken kaffe og tørre brødskiver på lesesalen. Jeg teller ned dagene!
  • 0
 6. katjakatt la til et innlegg i et emne 23. julenøtt 2013   

  Jeg syns It-pro sin julekonkurranse skiller seg veldig ut, og er absolutt norges feteste konkurranse

  For det første er det veldig morro å lese nøttene tidlig (eller veldig sent kvelden før?) og gå å gruble på svaret en stund. Føler vinnerterskelen her er høy, men det er jo et kjempe pluss at det er krevende nøtter. Har jo en tendens til å mangle noe å bryne meg på i siste halvdel av desembermånendene og da syns jeg det er morro med en "oppgave". Noen ganger kommer jeg opp med et svar, andre ganger legger jeg det fra meg. I allefall er det trivelig med noe "julefilosofering" over i-lands problemene våre og hva jula handler om, kanskje hvordand den oppfattes av dere andre her inne.. Merket at innlegget mitt i går ang. julestress gav et inntrykk ettersom jeg like etter å ha skrevet det ble irritert på pappa som maste på meg om pynting når jeg prøvde å gjøre noe "viktig" på pcen. Innså at jeg møtte meg i døra, så det er bare sunt med noen nøtter som får deg til å tenke over ting i disse dager, selv om noen nøtter bringer frem mer seriøse svar enn andre

  Til sist er det kjempe morro å lese alle de forskjellige svarene, nesten alltid er 80% av dem ting som ikke ville falt meg inn å komme på å skrive selv, og bidragene er jo så morsomme! Så er det jo så spennende å se hvem som har knekt nøtta og stikker av med de vanvittig kule premiene. Nedsiden er imidlertid den store skuffelsen når man aldri har vært en flink nok nøtteknekker

  men takk for nøttene, de er morsomme og jeg mistenker at de kommer til å bli en tradisjon i førjulstiden hos meg


  • 0
 7. katjakatt la til et innlegg i et emne 22. julenøtt 2013   

  Det generelle stresset med ting som skal gjøres kunne jeg klart meg foruten. Stresset med å handle inn gode gaver, sende de avgårde, mathandling, vasking, pynting og julebesøk - som alt gjerne skal gjøres mens man jobber og har alt mulig annet å tenke på. Hvis man i tillegg legger til kombinasjonen med oversnødde og glatte veier og masse kø over alt - så skjønner man hvorfor dette er en stressende tid for de fleste.

  Tror det at alle er så stresset gjør det enda værre for både dem selv og omgivelsene. Folk råkjører i trafikken og ender i grøfta, kjefter på ansatte på grunn av køene, og er sure på ungene fordi de selv er så stressa. Jula er viktig for de fleste, men jeg tror det er viktig å ikke la julegavepress og dårlig tid til det som skal gjøres gå på bekostning av de rundt seg. Om man klarer å slappe av og nyte tiden så får man selv og de som er rundt det litt bedre.

  Bytter det gjerne ut med å ligge på verandaen i sola med en øl og ei god bok
  • 1
 8. katjakatt la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2013   

  Juleroen!
  i gamle dager kom dette ordet til som et utrykk for fredning av jula mot hevnaksjoner på de man hadde fornærmet og gjort galt ovenfor.
  I dag må juleroen beskyttes mot jobb, plikter, pcer og julestress.
  Jeg personlig har allerede begynt kampen med å forhandle frem en samlet feiring med alle halvsøsken og ekskoner, så får vi se om kampen om freden strekker til når 15 stykker skal feire sammen.

  Uansett dreier juleroen seg om å faktisk benytte seg av muligheten denne tiden gir til å kunne møte slekt og venner uten å kikke på klokken og tenke på jobb i eningen. Kose seg med å gi til andre og skape hyggelige minner sammen Absolutt verd kampen spørr du meg
  • 0
 9. katjakatt la til et innlegg i et emne 11. julenøtt 2013   

  Jul handler jo først og fremst om tradisjoner. Hjemme henger vi hvert år opp julekulene jeg og søsteren min laget i barnehagen for godt og vell 18-20 år siden. De er langt fra pene, men juletreet er ikke det samme uten dem, og om jeg blar gjennom fotoalbumene ser jeg ikke på juletreet hvilket tiår vi befinner oss i. (Skulle ønske det samme gjaldt hårfrisyrer..)

  Mange er nok som meg, glade i tradisjoner og når tiden er inne ønsker vi å dekorere med det vi kjenner igjen som "skikkelig" julepynt. Så klart moderniseres pynten gjennom tiden, fra hjemmelaget papp til kjøpings - og fra plast til glass. Men etterhvert som ting går i gulvet og erstattes ser vi alikevell den samme baktanken og formen hengende der år etter år, bare i en fornyet prakt.

  Risikoen for utdatering er mye større for de som prøver seg på det utradisjonelle og moderne. For oss som klenger oss til det tradisjonelle er risikoen langt lavere. Tross alt så utdateres mote, men ikke tradisjoner.  Bruker eierne av disse trærne den samme pynten om 10 år?
  • 0
 10. katjakatt la til et innlegg i et emne 6. julenøtt 2013   

  Tror jeg starter dagens innlegg med konklusjonen, som desverre er ja!

  Personlig er jeg en julebrusfan, jeg prøver å ikke drikke julebrus før 1. desember og mislykkes hver år uten unntak. Trygt å si at jeg har hatt min fair share av julebrus stående i romjula.
  I fjor prøvde jeg det nevnte eksempel med koking f.eks. …. Tro det eller ei. Vi gikk nemlig tom for gløgg på den sedvanlige gløgg, voksenbrus, pepperkaker og kakerestfesten hjemme med hele familien 2. juledag. Krise!
  Etter at pappa hadde "spiket" den første (og eneste) gløggryta med en eldgammel hammervodka, ble dømmekraften vår temmelig svekket. Etterhvert som kvelden gikk fant vi ut at CBs julebrus (som luktet eksotisk og ingefæraktig) kanskje kunne smake noe ala det samme som den vanlige gløggen (kanskje til og med bedre?), og vi kjørte på med gryte, mandler og rosiner...
  Jeg kan garantere dere at julebrusen desverre aldri blir helt det samme igjen.

  Julebrus gjør seg perfekt når den er lite ristet, ikke blandet med annen jule eller voksenbrus, og når den er passe kald. Angivelig er den også aller best om man ikke prøver den før 1. desember (dette kan jeg desverre ikke bekrefte).
  • 0
 11. katjakatt la til et innlegg i et emne 5. julenøtt 2013   

  Sånn helt subjektivt, hvis jeg skulle rappet det fineste og gjeveste juletreet, så ville jeg såklart tatt et som noen proffe hadde plukket ut, hogd og pynta. Tror, med min begrensede skogskunnskap, at man kan finne gode og store juletrær hele landet over, problemet er jo hvordan det tar seg ut i stua.. Altså, pyntingen.
  Kort sagt har jeg aldri selv hatt et juletre stående som har høstet så mye skryt. Aanyhow, jeg vet derimot at det står flere helt sinnsyke juletre i den lille tyske "julebyen" Rothenburg ob der tauber.
  Får en blanding av frysninger og et mildere epilepsianfall bare av å sjekke googlebilder her nå, men stemningen disse treene gir er det jo ingenting å utsette på. Får kikke mer på disse bildende og la meg insiprere til årets hogst og pynting og satse på at jeg har lært noe som kan imponere (og kanskje lede til det gjeveste juletreet?) i år
  • 0
 12. katjakatt la til et innlegg i et emne 2. julenøtt 2013   

  Har merket meg at det er en travel juletid for mine nærmeste i år. Mine foreldre har en halvferdig oppussing på gang, en søster har akkurat fått barn nummer to - og en annen prøver å få hverdagen til å henge i hop selv om bilen har streiket.

  Om jeg hjulpet og gitt familien min med noe måtte det vært å komme seg gjennom hverdagen lettere denne førjulstiden, slik at de får like mye tid som jeg har til å forberede seg til jula. Som student har jeg snart juleferie og da tenker jeg at jeg skal legge inn juleånden litt i å hjelpe med maling og tapetsering, barnepass, turer med hund og være litt privatsjofør. Forhåpentligvis kan jeg gi tilbake den gaven jeg har fått i en lang juleferie med å sørge for at de andre i familien får i hvertfall litt feriesmak de også. Det beste er iallefall om de får tid til å slappe av slik at vi kan slå oss ned sammen for julekalendere, gløgg, baking og pynting sammen
  • 0
 13. katjakatt la til et emne i Mac OS   

  Får ikke lastet ned IOS Maverick-oppdatering?
  Noen som har noen meninger om denne oppdateringen? Jeg får personlig ikke lastet den ned, den bare avslutter hver gang. Vet noen hvordan dette kan ordnes?
  • 1 svar
  • visninger
 14. katjakatt la til et innlegg i et emne 23. julenøtt 2012   

  "Julen 1994" er en slager i vår familie, der stikkordene er flaue scener med bollesveiser, stygge klær og oss søsken som driver på med småsprell mens de voksne styrer med å dekorere juletrær og svi julematen. Denne hjemmefilmen skaper både julestemning og masse braklatter hos hele familien og det har blitt fast tradisjon å se den lille julaften før eller etter grevinnen og hovmesteren. Det er alltid gøy å se hvor mye som har forandret seg i all den tiden som har gått, men at tradisjonene har forblitt. Jeg gleder meg til å se den i dag
  • 0
 15. katjakatt la til et innlegg i et emne 22. julenøtt 2012   

  Alt er jo relativt. Det beste "vannhullet" kan jo være så mangt og det er jo flere faktorer i likninga; det koseligste stedet, den beste musikken, beste ølen, eller stemningen? jeg syns det viktigste er den siste.

  Når jeg skal ut med venner eller familie utenfor husets 4 vegger ser jeg etter steder der man kan slappe av, gjerne drikke og føre en samtale uten at det inkluderer "hæ?" bak hver setning. Nå som jeg har slutta å dra ut på kjøttmarkedet på nattklubbene i byen setter jeg pris på steder som spiller grei musikk og skaper en god og avslappet stemning for gjestene, slik at man får en fin og sosial kveld. Jeg liker å dra ut på slike utesteder med veninner og kollegaer så man kan få litt mer ut av kvelden enn et klask på ræva så snart man våger å sette et ustøtt sjøbein ut på dansegulvet.

  Mitt favorittutested der jeg kunne tenkt meg en tur snart kjører 80 og 90talls godlåter enkelte dager så man kan sitte sammen med venner og ule med på de tekstene man husker. Eller la være, og heller snakke og kose seg. Her tørr både gamle og unge å by folk i alle aldre opp på svinggulvet uten sjenanse, og det er egentlig slike steder jeg syns er sjarmerende, når det ikke er så gruppert og isolert men at alle kan slå av en prat med alle

  Det er såklart hyggelig å koble av hjemme med familie eller venner også, men det er jammen meg greit å få lufta seg litt i eller etter jula også
  • 0