Solio

Medlemmer
  • Innholdsteller

    174
  • Ble med

  • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

3 ProPoeng

Om Solio

  • Rang
    Junior

Min datamaskin

  • Operativsystem ,Windows 10
  • Min maskinvare Asus G771 JM
    GeForce GTX860M 2GB,Core i7-4710HQ,8GB RAM,256GB SSD

Profile Information

  • Kjønn Kvinne

Solio sin aktivitet

  1. Solio la til et innlegg i et emne Nettproblemer etter oppgradering til Windows 10   

    Hvordan skal disse innstillingene være, hvordan vet jeg om de er riktige? 
    Jeg har logget meg inn, men vet ikke om innstillingene er riktige i forhold til nettverksproblemene mine .
    En annen ting: Jeg har en ASUS ROG 771JM, men  ifølge Asus har jeg en N751JM. Stemmer det? Dette har kommet opp etter at jeg la inn serienummeret. Jeg prøvde å logge meg inn i håp om å finne ut om jeg har nettverkskortetInnebygget/ integrert i hovedkortet eller hur (som du nevnte i svaret ditt, Knutazz)
     
    • 0
  2. Solio la til et innlegg i et emne Problemer med å sende epost i Windows Live Mail   

    Takker for svar, Geir HK, men han slapp heldigvis å bytte ruter. 
    Jeg har sittet med nesa i PC'n og søkt etter div. løsninger og kom over noe et sted. Jeg fant det i Bitdefender forumet og teksten lød slik (han bruker Bitdefender Internet Security 2016):
    "Try this first, go into Firewall Settings and turn on Paranoid Mode. Restart your PC, open Live Mail and see if you get a pop up to allow Live Mail".
    Jeg gjorde som beskrevet, åpnet så WLM, lukket feilmeldingen som kom opp, og der kom dette popupvinduet frem. Når jeg klikket tillat i popupvinduet, greide jeg å sende epost. Dette popupvinduet har ikke kommet opp før, men ble tvunget frem etter å ha kjørt den anbefalte prosessen. Bitdefender er nå satt tilbake i "vanlig" modus.
     
    • 0
  3. Solio la til et emne i Windows   

    Problemer med å sende epost i Windows Live Mail
    MIn far har problemer med å sende epost. Han bruker Windows Live Mail, er kunde av Nextgentel og har Windows 10 installert. Å motta epost går greit, men å sende er umulig. Han har ikke gjort noen endringer på Pc'n før dette skjedde, så hvorfor skulle det da plutselig bli problemer? Kan det ha vært en automatisk oppdatering som har laget krøll? Er det flere som har opplevd dette nylig?
    Jeg prøvde å koble ut antivirusprogrammet, men uten at det hjalp. Jeg har også prøvd å endre kontoinnstillinger, endre portnumre for utgående epost, alle varianter med og uten sikker godkjenning osv, men uten at det hjalp.
    Kontoinnstillingene var slik:
     
    Server for innkommende epost er en POP3 server
    Innkommende epost (POP3): mail.broadpark.no
    Utgående epost (SMTP) : mail.broadpark.no
    Logg på med klartekstgodkjenning
     
    Port for utgående epost : 25
    Port for innkommende epost: 110
     
    Det går himla tregt å prøve å sende noe, og etter en lang stund kommer denne feilmeldingen opp:
    Serveren har uventet brutt tilkoblingen. Mulige årsaker til dette kan være serverproblemer, nettverksproblemer eller en lang periode uten aktivitet.
    Emne: Epost fra ....
    Serverfeil: 452
    Svar fra server: 452.4.7.0 Max time for DATA transfer reached
    Server: 'mail.broadpark.no'
    Windows Live Mail Feil-ID: 0x800CCC0F
    Protokoll:SMTP
    Port: 25
    Sikker (SSL) : Nei
     
    Jeg prøvde å repare WLM, og da funket det en kort stund, men så kom problemet tilbake.
    På Nextgentel sin hjemmeside, står det ang. innstillinger i Windows Live Mail :
    Servertype IMAP - port 143 for innkommende og 587 for utgående epost.
    Jeg har prøvd disse innstillingene også, men får da opp en annen feilmelding:
    PLAIN godkjenning mislyktes. Ingen av godkjenningsmetodene som støttes av IMAP-serveren, støttes av maskinen.
    IMAP kommandoen kan ikke sendes til serveren på grunn av feil som ikke er nettverksrelaterte. Dette kan skyldes for lite minne på maskinen
    Konfigurasjon:
    Konto: Broadpark (brukernavn ...) (1)
    Server: mail.broadpark.no
     
    Er det noen som har forslag til løsning?
     
     
     
     
    • 2 svar
    • visninger
  4. Solio la til et innlegg i et emne Nettproblemer etter oppgradering til Windows 10   

    Jeg har vært i kontakt med Stayon, men de måtte sjekke det opp før de gir noe svar. Siden det kun er min PC som har dette problemet, trodde de ikke det var noe galt fra deres side.
    Så da måtte jeg forske litt mer her ... Prøvde å koble PC direkte til vegguttaket, men uten at det hjalp. Tok så ut kabelen som er koblet fra PC til modem, og da var jeg på nett igjen. Prøvde disse omkoblingene flere ganger, og jeg holder meg stabilt på nett hvis jeg kobler vekk kabelen fra PC'n. Derfor prøvde jeg enda en gang å avinstallere driveren for nettverkskortet (Ethernet) og lot Windows installere den på nytt. Det hjelper ikke det spor! Den henter bare den samme driveren som tidligere ( beskjed: du har allerede den nyeste driveren ....driverversjonen den henter er: 10.1.505.2015, datert 05.05.2015). Går jeg derimot inn på hjemmesiden til Realtek, finner jeg en driver for Windows 10 som har versjonsnr. 10.006, datert 25.12.2015. 
    Så er spørsmålet: Hvorfor henter ikke Windows denne driveren, istedenfor den forrige?
    Og - skal jeg bare satse på å laste ned og installere versjon 10.006 selv?
     
    • 0
  5. Solio la til et innlegg i et emne Nettproblemer etter oppgradering til Windows 10   

    Da har jeg surfet rundt en stund uten at nettet har falt ut, ihvertfall ikke enda. Det betyr kanskje at det er det er i modemet feilen sitter? Håpet jeg slapp å bytte modem enda en gang, for jeg har slitt med mye feil i modemene fra Stayon. Det nye har vært stabilt en god stund nå, helt til jeg oppdaterte til Windows 10.
    Hvis nettet holder seg stabilt i kveld, hva gjør jeg da? Skal jeg sette innstillingene til slik de var før "testen" og så varsle Stayon? Er det kanskje de som ikke har tilpasset seg Windows 10? 
    • 0
  6. Solio la til et innlegg i et emne Nettproblemer etter oppgradering til Windows 10   

    Ok. Da har jeg endret innstillingen slik du beskriver. Så får jeg vente og se om det faller ut igjen. Det har skjedd med jevne mellomrom de siste 14 dagene, så det er vel ikke så lenge før det skjer igjen - hvis det skjer nå etter endringen...
    • 0
  7. Solio la til et innlegg i et emne Nettproblemer etter oppgradering til Windows 10   

    Her er hele leksa, bortsett fra navnet mitt . 
    Microsoft Windows [Version 10.0.10586]
    (c) 2015 Microsoft Corporation. Med enerett.
    C:\Users\S>IPCONFIG /ALL
    Windows IP Configuration
       Host Name . . . . . . . . . . . . : S-PC
       Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
       Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
       IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
       WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
       DNS Suffix Search List. . . . . . : lan
    Wireless LAN adapter Lokal tilkobling* 2:
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
       Physical Address. . . . . . . . . : 48-51-B7-36-BB-1E
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Ethernet adapter Ethernet:
       Connection-specific DNS Suffix  . : lan
       Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
       Physical Address. . . . . . . . . : 54-A0-50-8C-23-C8
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
       Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::74fc:2c2a:2d38:a6fa%10(Preferred)
       IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.190(Preferred)
       Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
       Lease Obtained. . . . . . . . . . : lørdag 16. januar 2016 11.59.21
       Lease Expires . . . . . . . . . . : torsdag 21. januar 2016 01.53.45
       Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::222:7ff:fe46:19ff%10
                                           192.168.1.1
       DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
       DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 341090384
       DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1C-45-6F-AC-54-A0-50-8C-23-C8
       DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
    Wireless LAN adapter Wi-Fi:
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . : lan
       Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7260
       Physical Address. . . . . . . . . : 48-51-B7-36-BB-1D
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
       IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fb:20d6:2415:dad3:7ccf(Preferred)
       Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::20d6:2415:dad3:7ccf%8(Preferred)
       Default Gateway . . . . . . . . . : ::
       DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 285212672
       DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1C-45-6F-AC-54-A0-50-8C-23-C8
       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
    Tunnel adapter isatap.lan:
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . : lan
       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    C:\Users\S>
    • 0
  8. Solio la til et innlegg i et emne Nettproblemer etter oppgradering til Windows 10   

    Det er bare min PC dette gjelder. Det er kun jeg som  kjører Windows 10. Den andre har Vista.
    Default gateway: fe80 ......
    DHCP Server :192.168.1.1
    DHCPv6 IAID: ...
    DHCP Client DUID ...
    Netbios over Tcpip - disabled
    Phu, dette ble litt slitsomt å skrive.Hvordan kopierer jeg evt. tekst i DOS? 
    Nå fant jeg ut hvordan jeg kopierer teksten i Dos, men er noen sikkerhetsrisiko ved å legge ut teksten her? 
     
     
    Ved feilsøking får jeg opp tekster som dette: 
    En eller flere nettverksprotokoller mangler på denne maskinen
    Registeroppføringer som er nødvendige for nettverkstilkoblinger for Windows Winsock mangler
    Feilsøking vedr. nettverkskortet - denne har også kommet opp en gang:
    Standard gateway er ikke funnet
    • 0
  9. Solio la til et emne i Generelt om nettverk   

    Nettproblemer etter oppgradering til Windows 10
    Jeg oppgraderte til Windows 10 for et par uker siden, og etter det har det vært veldig mye tull med nettet. Meldingen som kommer opp er:
    DNS_PROBE_FINISHED-NXDOMAIN , Dns oppslaget mislyktes.
    Jeg har feilsøkt, flusha DNS og gjort alt det jeg har lest kan hjelpe, men problemet bare fortsetter. Det funker en kort stund og så faller det ut igjen.  Har ikke tatt tiden på hvor lenge jeg er på før det faller ut, men det går liksom i intervaller på en måte. 
    Ser at det er veldig mange som sliter med det samme, etter at de oppdaterte til Windows 10. Har lest en god del om dette nå og ser at mange er lyn forbannet og har rullet tilbake til Windows 8. MIcrosoft ser ikke ut til å ha kommet med en skikkelig løsning, det er bare prøv ditt og prøv datt, uten at det har hjulpet særlig lenge.
    Forstår det slik at Windows update ikke laster ned skikkelige oppdateringer før etter at prøvetiden på 1 mnd er over. Er det noen her som har hatt dette problemet og har blitt kvitt det etter å ha hatt W10 utover prøveperioden? Jeg har selv vurdert å rulle tilbake til W 8,1, for alt funka som det skulle før.
    Hvis jeg ruller tilbake nå, kan jeg få tilbake Windows 10 senere (gratis), hvis de legger ut en "fix it" ?
    Kan legge til at jeg har lastet ned den nyeste driveren for nettverkskortet ( avinstallerte, restartet og lot Windows hente den nyeste) Jeg har Realtek PCIe GBE Family Controller nettverkskort.
     
    • 12 svar
    • visninger
  10. Solio la til et innlegg i et emne Overføre filer til ny PC   

    Kjempegreier. Takk !  
    • 0
  11. Solio la til et innlegg i et emne Overføre filer til ny PC   

    Fint. Takker for svar så langt . Det kommer vel flere spørsmål etter hvert ...  
    En ting til : Microsoft har et program som flytter epost fra Outlook Express til Outlook, og det heter Mail Migration. Det flytter eposter, adresser og alt over til det nye systemet. Er det noe jeg bør bruke, siden Outlook Express ikke funker i Windows 8,1? 
     
    • 0
  12. Solio la til et innlegg i et emne Overføre filer til ny PC   

    Ok. Får prøve det da. Kan jeg da bruke den mappen som ble laget av XP og "slippe" den et sted, eller bør jeg flytte "enkeltkomponenter"? Hele mappen er på 118 GB, så den kan ikke slippes i C, for der er det bare ca. 56 GB ledig plass (av ca. 95 totalt) 
    D disken har 130 GB ledig plass, og så er der en E og F disk, begge på 456 GB hver.
    Hvis jeg skal slippe enkeltkomponenter, så kan jeg vel kanskje slippe bilder og dokumenter i E og resten i C ??
    • 0
  13. Solio la til et emne i Hvor skal jeg poste?   

    Overføre filer til ny PC
    Jeg skal overføre alle dokumenter, bilder eposter osv fra min gamle pc til den nye. Den gamle har xp og den nye Windows 8,1. Jeg har lest og lest og forsøkt å finne enkleste måte å få overført filene på, men finner ingen variant av Windows "Enkel overføring" som går på det å overføre filer mellom XP og Windows 8,1.  Det eneste jeg har funnet er en variant som overfører alt mellom xp og Windows 7.
    Jeg brukte programmet for overføring av filer i xp og overførte alle filer til en ekstern harddisk. Så prøvde jeg å bruke enkel overføring til å hente de over til den nye maskinen, men det gikk ikke. Den fant ingen filer som "stemte med søket" . Det står også at den gamle PC'n må kjøre W 8, RT eller 7. 
    Filene som ble samlet inn (av "Overføring av filer" funksjonen.) ble lagret i en mappe som ble kalt USMT2.UNC og inneholder IMG .....DAT filer.
     
    • 6 svar
    • visninger
  14. Solio la til et innlegg i et emne Avinstallere Nvidia Geforce Experience?   

    Fint. Da ryker de to ut. Takk for hurtig svar
    • 0
  15. Solio la til et emne i Grafikkort   

    Avinstallere Nvidia Geforce Experience?
    Jeg har omsider fått meg ny pc, og jeg skal avinstallere en del programmer og annet som jeg ikke trenger. Jeg kjøpte en gaming-PC, men kommer ikke til å bruke den til spill, men til fotoredigering og annet som krever en del av pc'n. Derfor lurer jeg på om jeg kan avinstallere Nvidia Geforce Experience uten at det får noen følger for pc'n ellers? Andre ting installert relatert til grafikkortet er Nvidia Graphic Driver 333.37 og Nvidia PhysX System Software 9.14.0702.
    • 2 svar
    • visninger