aLmAnZo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om aLmAnZo

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem Windows 7

aLmAnZo sin aktivitet

 1. aLmAnZo la til et innlegg i et emne Overklokke Intel I7 920   

  Nå er altså ting på G, og jeg har fått overklokket.

  Vi støtte på et merkelig problem dog. Med en gang jeg satte Uncore og ram-multiplyeren på noe annet en auto (6x ram og 12x uncore) så ville ikke pcn POSTe. Kjører nå 3,8 ghz med ram og uncore på auto. Why?
  • 0
 2. aLmAnZo la til et innlegg i et emne Overklokke Intel I7 920   

  det merkelig er at nå har jeg fått kjøleren min, og nå er temperaturene fine. Load på rundt 60, og idle helt ned i under 30. Men nå har ting snudd, nå er CPU-temperaturen oppgitt til å være (mye) høyere en kjernetemperaturene. Noen som vet hvorfor? Bør jeg bekymre meg?
  • 0
 3. aLmAnZo la til et innlegg i et emne Overklokke Intel I7 920   

  Det stemmer faktisk ikke helt. Core-temperaturene var langt høyere en oppgitt temp på CPU. Venter med å klokke til jeg får skikkelig kjøler.
  • 0
 4. aLmAnZo la til et innlegg i et emne Overklokke Intel I7 920   

  Hei igjen.

  Før jeg får den nye kjøleren, tok jeg kjangsen på å prøve meg litt iallefall.  Som en ser, er det bare Bus-speeden, V-core og Ram multiplyeren jeg har rørt.

  Kjørte stabilt ti runder med dobbel intelburn, uten at jeg har rørt volt-innstillingene.

  Temperaturen har ikke overgått 51C selv med stock kjøler. Tørr alikevel ikke presse den lenger før jeg får en skikkelig kjøler.
  • 0
 5. aLmAnZo la til et emne i Overklokking   

  Overklokke Intel I7 920
  Ok, til å begynne med vil jeg understreke at jeg er helt ny på overklokking, har aldri gjort det før og er generelt veldig usikker. Har søkt litt rundt her inne, men har ikke blitt særlig mye klokere, så derfor starter jeg egen tråd. Ser at en del har ærfaring med 920 fra før av, men alikevel føler jeg det var mye som var uklart.

  Det vi har å jobbe med er altså dette:

  Intel I7 920 quadcore @ 2,66 ghz /w Noctua NH-D14
  Silver Power SP-S850, 850W PSU
  Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 6GB CL9
  Gigabyte GA-EX58-UD4, X58, Socket-1366


  Jeg har skjønt såppas at det er i BIOS jeg styrer innstillingene, og at man kan justere ulike ting for å oppnå ønsket effekt. Jeg bruker pcen først og fremst til spill, og er ute etter å få bedre ytelse ut av ARMA II, samt gjøre den klar for ARMA III når det kommer til høsten.

  Samtidig er jeg ikke veldig gira på å ta alt for stor risiko. Hvordan går jeg frem og hvor høyt kan jeg nå uten å risikere komponentene mine?

  Samt et par generelle spørsmål på tampen: Kan prosessoren bli skadet av å overklokkes, på tross av at temperaturene holdes lave?
  • 8 svar
  • visninger