grotan

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

1 ProPoeng

Om grotan

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem windows xp

Profile Information

 • Fullt navn marius grøtan

grotan sin aktivitet

 1. grotan la til et innlegg i et emne 14. julenøtt 2014   

  Mitt heteste minne var nok min første jul borte fra mor, da jeg skulle feire jul med min samboers familie. Vi hadde jo da en felles datter og man plikter jo å ta med barnebarna til "bestisene" i jula.

  Lite visste jeg at dette skulle dreie seg om liv og død, da man allerede på lille julaften ble utsatt for første drapsforsøk fra svigermor; nemlig mandel i julegrøten. Lite visste hun at jeg hadde en svulmende på grensen til dødelig nøtteallergi: så denne jakten ble mer som en russisk rullett for meg, der jeg måtte finkjemme hver skje for å finne den kamuflerte mandelen. Her hadde snikmorderen gjort en god jobb.

  Heldigvis slapp jeg unna denne gangen, men jeg innså at dette måtte være et komplott fordi vinneren fikk en marsipangris; altså nok en dødelig overraskelse der altså. Svigermor var sikkert skuffet, men ilden ville ikke stilne....

  Hvert lite bord, skjenk eller vinduskarm i svigermors hus bugner av de sju slag. Hadde det vært for mye å bedt om ett slag uten nøtter i, for eksempel en smultring? JA, tydeligvis!

  Nei når jeg skal ha noe å kose meg med til kaffen er det Freias twist som gjelder, her har altså svigemor finnet noe som bare har spor av nøtter... altså som vil holde meg sånn passe ut av spill med rennende nese og sviende øyne som gjør at jeg legger meg tidlig.

  Som dere skjønner er det ganske hett å være allergiker på en fremmed plass, der du ikke blir ivaretatt på samme måte som hjemme hos mor med hensyn ifht. mat o.l. Nei hos svigermor er det geværild fra alle kanter og man skulle jo tro at hun fikk dette med seg og forandret tradisjonene litt for å slippe sykebilbesøk på julaften. Det har gått 14 år siden første gangen jeg var på besøk i jula, vi feirer jula der annet hvert år... og hver lille julaften starter vi på med julegrøt og mandel-jakt igjen.

  Jeg legger 113 som hurtig-tast på telefonen min i år:)

  • 0
 2. grotan la til et innlegg i et emne 9. julenøtt 2014   

  "Snø-kjærringer" som seiler inn på skrå gjør meg ...skuffa. Ja rett og slett snø-skuffa. Jeg vet jo det at dette betyr trening i verste cross-fit-stil (heter det det?) Vel gjennombløt skal jeg bli uansett om det er fra den våte snøen eller av svette...måkes i oppkjørselen må det.

  Noen ganger tenker jeg at jeg kan vasse i djup-snø noen dager , fordi det er jo spådd mildvær som vil krympe bort det værste...da kan jeg saktens ligge på sofaen og se nyheter på tegnspråk og samisk i stedet.

  Men det er som regel da det skjer; en illsint samboer som har brukt barnevogna som isbryter for å komme frem til inngangsdøra, stormer inn med et mildt sagt "iltert" blikk og spyr sin vrede over meg og nyhetsoppleseren som ikke har gjort annet enn å gjøre et mystisk inntog på skjermen min med et språk jeg ikke forstår.

  Tv'en bli hvert fall slått av i en fart, med en overhengende trussel om at den snart får en gjennomvåt vinterstøvel plassert midt i mellom 24 og 32 tommer et sted. Så bærer det ut da... måke, spa og kaste til hvert et snøkorn har flakset fra vår gårdsplass. Fingrene mine er røde og snart hvite, ryggen er silsvett og med et ledd i ryggsøylen har vridd seg... armer og ben kjennes som de har bygd en pyramide alene. Og mor er fornøyd:) Det er jo viktigst.

  Hun spør ofte hva det er pengene vi sparer skal brukes til og drømmer sikkert om all-inclusive og glattbarberte greske menn på en ensom strand i Hellas, mens jeg sakte svarer oppussing. Med oppussing mener jeg varmekabler i hele oppkjørselen.....

  Når jeg endelig kan ta kveldsnytt på sofaen og snart skal pleie mine såre lemmer og gå til sengs, er stemningen så dårlig fra tidligere på kvelden at det beste jeg kan håpe på er at det ikke blir noen våkne unger i natt. Du kan også ta deg en viss f... på at når jeg våkner har nye 120cm nysnø lagt seg der det er bart nå...

  Dette gjør jeg nå snøen laver ned...
  • 0
 3. grotan la til et innlegg i et emne Konkurranse: Black friday giveaway   

  ønsker meg printer jeg:)
  • 0
 4. grotan la til et innlegg i et emne Konkurranse: Back To School med MPX.no og ITpro   

  Ikke akkurat It-ingeniør selv, men fikk ikke klistra inn linken her, derfor sendte jeg min handleliste på epost!

  Tvi tvi og lykke til!
  • 0
 5. grotan la til et innlegg i et emne 18. julenøtt 2013   

  Frivillighetsentralen på Steinkjer har seniorsurf hver torsdag klokka 1500...møt opp!
  • 0
 6. grotan la til et innlegg i et emne 15. julenøtt 2013   

  Du når man passere en viss alder så vender man tilbake til juletrefestfavoritten fra man var barn. De skaper stemning! Det er selvfølgelig fint når Maria Mena og Odd Nordstoga drar på... men de greier ikke å skape den samme stemningen som når du holdt deg fast i mormors hånd i ring rundt juletreet, mens du venta på nissen. Alf Prøysens klassikere romjulsdrøm og julekveldsvisa, sunget av Maj Britt andersen funker også
  • 0
 7. grotan la til et innlegg i et emne 24. julenøtt 2011   

  Det er familien som er de viktigste i jula, og de jeg helst vil feire jula med.

  Men for konkurransens skyld, kunne jeg godt tenke meg å spise ribba med verdens ledere, inkl. Barack obama og Jens Stoltenberg. Bare for å tifredstille nysgjerrigheten min hva konspirasjonsteorier angår.

  Musikken under maten kunne godt ha vært liveshow med Elvis Presley:)
  • 0
 8. grotan la til et innlegg i et emne 20. julenøtt 2011   

  Julenissen på Fb. må jo være Idar Vollvik og Ludo Mobil, tidenes enkleste spørsmål og den nest beste kalenderen ever:)

  Gode premier har de også....
  • 0
 9. grotan la til et innlegg i et emne 19. julenøtt 2011   

  Jeg jobber på barneskole og det anbefales hvis man ville sveve på julestemning hele desember. Der tennes det lys og gåes lucia, det serveres grøt og bakes pepperkaker.

  Mangler julestemningen, besøk en barneskole nær deg!
  • 0
 10. grotan la til et innlegg i et emne 18. julenøtt 2011   

  Mitt ønske for jula i år var opprinnelig en Ipad 2, som så mange andre.

  Men etter å ha lest denne svar-tråden her, og tenkt meg litt om er det jo klart at jeg ønsker meg en magisk lampe, en slik som i Ali Baba og de førti røverne.... en slik med tre ønsker når du gnikker den og en hellig Ånd kommer frem....

  Så sesam sesam, da blir de tre ønskene som følger: 1. Fred på jord. 2. Rikdom til alt og alle. 3. Tre nye ønsker!

  Slik ville jeg komme inn i en god sirkel og jeg kan begynne og ønske tekno+ IT-staæsj til meg selv.... Vinn, vinn-situasjon
  • 1