Azathoth

Medlemmer
 • Innholdsteller

  506
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Alt skrevet av Azathoth

 1. Azathoth la til et emne i Kjøpshjelp   

  Skjermstativ
  Jeg lurer på å kjøpe et iiglo skjermstativ. Er det noen som har erfaring med dette? Er det noen andre typer jeg bør vurdere?
  • 1 svar
  • visninger
 2. Azathoth la til et innlegg i et emne Miracast på iPhone?   

  Ja, det er klart, men finnes det egnet Airplayenhet å strømme til? De vil vel hest at man skal bruke AppleTV, men det er jo helt ubrukelig til dette.

  Det må være enklere enn AppleTV å ta med seg og det *må absolutt* være uavhengig av lokal infrastruktur, slik AppleTV ikke er.
  • 0
 3. Azathoth la til et emne i Mobiltelefoner   

  Miracast på iPhone?
  En stakkars kollega av meg har djeveltelefon og ønsker å likevel være like kul som oss andre. Hun ser etter en god måte å vise presentasjoner og dokumenter trådløst fra iPhone med Office 365 til prosjektor, for å slippe å bære med seg kabler og styr. Jeg foreslår jo umiddelbart å bytte til Windows Phone og bruke Miracast, men det var visst ikke aktuelt... :-p

  Finnes det løsninger for iPhone? Det trengs altså en plug and play hdmi-pinne som ikke går innom lokalt nettverk da det skal brukes rundt på reise.
  • 3 svar
  • visninger
 4. Azathoth la til et innlegg i et emne Den store apptråden?   

  I første omgang vil jeg se litt på hva som dekkes av de innebygde appene som Here+ og Lumia-appene. Er det noen som har mye erfaring med å bruke disse? Dekker de for eksempel Google apps og Samsung apps godt, eller er det noe som savnes?
  • 0
 5. Azathoth la til et emne i Mobiltelefoner   

  Den store apptråden?
  Det er jo en kjent sak at det kan være vanskelig å finne igjen favorittappene sine når man bytter telefonplattform. Jeg pønsker litt på at det kunne vært greit å ha en oversikt over hva apper heter på forskjellige plattformer og hvilke alternativer som finnes for en del kjente apper. Er dette en god idé?

  Trinn 1: Apptråd for gode apper til Windows Phone for folk som er vant til Android og iOS.
  Trinn 2: Sak på forsiden.
  Trinn 3: Utvide tråden med flere gode apper.
  Trinn 4: Ny sak på forsiden.

  Så kan det jo vurderes etterhvert om dette har potensiale for andre systemer enn Windows Phone. Jeg tenker i første omgang på Android for folk som er vant til iOS, dernest Ubuntu og Sailfish for hvemsomhelst (litt mer sært, I know).
  • 5 svar
  • visninger
 6. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Men den ligger på nett:
  http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA2011/Rampage_IV_Extreme/E6989_Rampage_IV_Extreme.zip
  • 0
 7. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  I følge manualen skal du kunne laste defaults på EXIT-skjermen, eventuelt ved å trykke F5. (Se side 3-41).
  Hvor finner du disse OC-typene du snakker om? Bruker du EZ Mode eller advanced mode?
  • 0
 8. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Det jeg prøver å forstå er om dette kan ha endret på noe annet som forårsaker ustabiliteten. Det hele virker veldig rart, hverken hovedkort eller CPU skal kunne bli ødelagt av den spenning og frekvens du har brukt. Det er mye mer sannsynlig at det har blitt stilt på noe annet som forårsaker ustabilitet. Finner du noe "load defaults" eller noe sånt i BIOS?
  • 0
 9. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Ok, jeg skjønte ikke helt hva du mente med
  "Det jeg gjorde var å først laste inn en OC innstilling for lyftkjølte maskiner, og satt alt over til å være for vannkjøling."
  • 0
 10. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Jeg smører alltid pasta så tynt som mulig med barberblad, men det anbefales kun rutinerte brukere fordi det krever at man er ekstremt nøye med å ha bittelitt tykkere på midten, og jeg smører både på CPU og kjøler.
  Det viktigste er:
  1) Ingen luftlommer, det er helt krise med luftlommer.
  2) Tynnest mulig, men aldri på bekostning av nummer 1.
  3) Best mulig pasta, men ikke på bekostning av nummer 1 eller 2. Noen gode pastaer kan være mye vanskeligere å bruke enn "mindre gode".
  S-form virker veldig rart for meg, jeg skjønner ikke hvordan det skal funke. X-form kan være greit, jeg har aldri brukt det fordi jeg føler det blir for tykt da det er vanskelig å være sikker på at man får klemt det nok utover til at "beina på x-en" kommer i kontakt med hverandre og klemmer ut luften, uten at man har litt mer pasta enn man trenger.
  Det er egentlig greit med X-form når jeg tenker meg om, men blir kanskje ikke "helproft" med tanke på at man må ha litt mer pasta enn ideelt. Det høres helt ok ut at du gjør dette.
  Til slutt vil jeg si at så lenge det ikke er luftlommer og ikke er veldig tykt lag, så er pastaen en liten detalj i forhold til mange andre ting. Forskjellen på middels god og veldig god pasta er stort sett 1-3 grader under bruk.

  EDIT:
  Det ble veldig rotete forklaring i morges, konklusjonen min er at X-form er helt fint det :-)
  • 0
 11. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Alder og bruk har "litt å si", men det er utrolig lite. Hvis den har stått på sammenhengende og jobbet i 10-15 år så kan vi begynne å tenke på det.
  Hvis du har brukt autoinnstillinger for OC, så er det mye som kan ha klusset seg, dette anbefaler jeg absolutt ikke. Slike automatiske verktøy gir deg ingen anelse om hva som er endret og er umulige å feilsøke med. Jeg trodde du kun stilte på spenning og frekvens. Jeg anbefaler i hvert fall å kun stille på det. (Så lenge du er nybegynner.) Det neste vi kan se på når du er fornøyd med CPU er minnet.
  Hva mener du med "Tok CLR CMOS x40 før jeg fikk liv i den første gangen, men alle andre innstillinger var der fortsatt, slik som voltage og klokkefrekvens til CPU."? Har du bare trykket på en knapp CLR CMOS? Sjekk i manualen hvor lenge denne skal holdes inne, det er vanligvis minst 5 sekunder, gjerne 10 eller mer. Det virker som om BIOSen faktisk ikke har blitt tilbakestilt.
  Det viktigste tipset av alt:
  Ikke still på mer enn en ting av gangen, test for hver innstilling og skriv ned alle innstillinger på en jukselapp :-)
  • 0
 12. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Er det dette bildet du sikter til?
  Stilte du på noe annet enn CPU?
  Det du har prøvd (3,8 GHz på 1,35V) kan jeg ikke forstå at kan ha ødelagt noe, det virker veldig rart.
  • 0
 13. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Her er det noe muffens. 1,4Volt er altså toleransegrensen Intel setter på CPUen, så jeg sliter med å forestille meg at den er ødelagt av 1,35V. 1,25V er standardspenningen.
  Hvor sikker er du på at du stilte på riktig spenning, husker du eksakt hva den het?
  Hvilket hovedkort har du?
  Har du mulighet til å teste CPUen i et annet hovedkort?
  • 0
 14. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Vannkjøling på GPU kan ha to hensikter. Enten så vannkjøler man for å bli kvitt viftestøy eller så vannkjøler man fordi man har tenkt å overklokke skjermkortet også. Hvis ingen av delene er tilfelle, så er det eneste poenget med vannkjøling å være kul.

  Avhengig av hvilken radiator du har så er det ikke sikkert at du trenger egen radiator til skjermkortet.

  Angående spenning på CPU (Vcc):
  Intel oppgir 1,4V som maks spenning, over dette er på eget ansvar, så jeg ville begynt der og sett om den funker på 4 GHz og oppver med det. Da blir du enten fornøyd eller du vil ha mer.
  1,5V regnes stort sett som trygt og vil nok gi muligheter for noe ekstra overklokking, mange rapporterer mellom 4,3 og 4,7 GHz med det. Hvis du skal gå over 1,5V så anbefaler jeg å øke med minste mulige steg og teste grundig for hvert steg, du kommer til en grense hvor høyere spenning gir dårligere resultater, ustabilitet og fare for skade hvis du går for langt, og denne grensen vet du ikke hvor er på forhånd. Mange rapporterer at i7-4930K ikke takler mer enn ca. 1,55V. Noen heldige får den opp i 1,6V eller enda litt til. Kravene til kjølingen øker drastisk når du presser ut det siste lille ekstra (men det er jo her den virkelige moroen ligger når du blir bitt av basillen).
  • 0
 15. Azathoth la til et innlegg i et emne Beste gamer-skjerm for 1500 kr?   

  Hva er viktigst for deg av følgende?
  Etterslep
  Oppdateringsfrekvens
  Kontrast
  Svartnivå
  Lysstyrke

  Jeg har satt dem opp i den rekkefølgen jeg ville vektlagt for gaming, men det går det fint an å krangle om. Dette har et visst innslag av hva man foretrekker.

  Jeg ville sagt at i hvert fall ACERen er helt uaktuell. Ut i fra det jeg kan lese av spesifikasjonene ville jeg sett nærmere på BenQ-en. Den ser aktuell ut ved første øyekast. Se om du finner noen troverdige tester av den. Jeg er litt travel så jeg får ikke sett så mye mer akkurat nå.
  • 0
 16. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  DDR4 er en veldig klar forbedring, ja. Likevel er det ikke noe stort poeng med dagens skjermkort / CPU fordi høykvalitets DDR3 er godt nok til at minnet ikke blir flaskehalsen. For all del så får du vesentlig høyere resultat i syntetiske minnetester med DDR4, men det er først og fremst å være klar for fremtiden. Da må det investeres i et nytt hovedkort som ikke kommer til å fungere med Skylake-E når det kommer. Det gir, etter min oppfatning, mer mening å gjøre en fullstendig oppgradering med hovedkort, DDR4 og skjermkort når det kommer nytt skjermkort og Skylake-E til socket 2011, men hvis pengene sitter løst så er det bare å gå for nytt hovedkort+DDR4, da kan du kjøpe en Broadwell-E når det kommer.

  Et annet alternativ er jo å gå for et tøffere skjermkort, man får fortsatt dekket inn gode penger ved å selge GTX980 brukt. Det kan jo erstattes med 980Ti eller Titan X eventuelt Titan Z eller en SLI-variant.

  EDIT: Prøv å skru opp spenningen på CPU littegrann og frekvens til 4,2 GHz. Hvis det ikke er stabilt eller du ikke vil leke med spenningen så kan du prøve 4 GHz. Det går nok som en kule med mindre du har hatt veldig uflaks med kvaliteten på CPUen din.
  • 0
 17. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Det er nesten galskap å oppgradere fra det der i dagens marked. Det som gir mening er å skru opp farten på CPU litt (K-prosessorer er enkelt å klokke opp litt i hvert fall, det er bare å skru opp i BIOS.)

  Det eneste som kan gi mening er å kjøpe ny RAM.
  Eventuelt å kjøpe en X-prosessor og selge den du har på bruktmarkedet, men det er fort dyrt og gir lite for pengene.

  Edit: Det Deni sier om SSD gjelder, selvfølgelig.
  • 0
 18. Azathoth la til et emne i Kjøpshjelp   

  Bluetooth-mus
  Jeg skal ha meg en nye trådløs bluetoothmus. Jeg ser på Razer Orichi og tenker at den ser fet ut, men den er jo ikke helt ny. Har det skjedd noe på denne fronten siden 2013 som jeg ikke har fått med meg?
  Noen tips til hva jeg skal sjekke ut?
  • 0 svar
  • visninger
 19. Azathoth la til et innlegg i et emne Minne til Skylake   

  Alt du sier er selvfølgelig riktig. De gir klart mye mer minnebåndbredde og lavere latency, men i spill vil ikke dette komme frem som så mye mer enn 5%, selv i de mest minnintensive spillene, i hovedsak fordi skjermkortene får data "fort nok" likevel.

  Jeg er litt i tvil om jeg kommer til å trenge 32GB, det er snakk om en stuePC (Steam Machine) som skal streame filmer/serier, spille musikk, spill, TV osv. Jeg sikler på 4K TV til den, men det kommer senere.

  Denne kilden var forresten den jeg hadde sett på:
  http://www.legitreviews.com/ddr4-memory-scaling-intel-z170-finding-the-best-ddr4-memory-kit-speed_170340

  Planen min er så se litt an hvilke priser ting lander på når flere nye DDR4-kits som er på vei ut nå kommer i norske butikker. Antagelig velger jeg å gå litt ned i hastighet og heller ta 32GB, men jeg går neppe under 2666MHz.
  • 0
 20. Azathoth la til et emne i Kjøpshjelp   

  Minne til Skylake
  Jeg ser meg om etter RAM til ny Skylake-rigg og kommer over dette 3000MHz-settet som jeg syns er rimelig.
  http://www.proshop.no/RAM/G.Skill-Ripjaws-DDR4-3000-QC-Blue-16GB-2472093.html
   
  Hva tenker folket? Jeg skal overklokke en del, men vil ikke ta helt av på økonomien, er dette et godt valg, eller er det noe jeg bommer på her?
  • 2 svar
  • visninger
 21. Azathoth la til et emne i Kjøpshjelp   

  M.2 eller SATA Express?
  Hva er det kuleste på SSD-lagring nå?

  Så mye har jeg skjønt så langt: Jeg utelukker utvidelseskort som går rett i et PCI-Express-spor. Jeg vil heller ikke ha M.2 med SATA eller AHCI-kontroller.

  Bakgrunnen er at jeg skal bygge en ny stuemaskin med Skylake, og lurer på hva som blir den beste utnyttelsen av de "nye" tilkoblingene for lagring. Jeg snakker nå om systemdisken, jeg tenker å putte steamspillene på en hybriddisk (muligens NAS hvis ytelsen duger) og filmer/tv-serier på NAS.
  • 0 svar
  • visninger
 22. Azathoth la til et innlegg i et emne Linux på Macbook   

  Prøv:

  XKBMODEL="pc105"
  XKBLAYOUT="no"
  XKBVARIANT="mac"
  XKBOPTIONS="lv3:switch,compose:lwin"

  Se om det hjelper ;-)


  For øvrig kunne det vært interessant å vite hva du får som resultat av autoconfig:
  $ sudo dpkg-reconfigure keyboard-configuration
  • 0
 23. Azathoth la til et innlegg i et emne Kjøpshjelp til nytt skjermkort   

  Det kommer jo an på om du vil ha de dyreste modellene eller de litt rimeligere variantene. Selv sikler jeg mest over Asus sin Strix-kjøler fordi viften stopper helt opp når den ikke trengs, og det er bare deilig.
  • 0
 24. Azathoth la til et innlegg i et emne 10. julenøtt 2014   

  Denne er jo enkel!
  Det er størrelsen på flesket som er forskjellen på små og store nisser ;-)
  • 0
 25. Azathoth la til et innlegg i et emne 9. julenøtt 2014   

  Ute er det vått og kaldt, inne er det vintersport på TV, alt er mørkt og trist. Snøen er djevelens gave til menneskene.

  Når snøen laver ned så gir jeg opp å være ute og skaper heller kos inne. Jeg tenner lys, baker kaker, speker pølser, brygger øl og koser meg foran en knitrende peis mens jeg venter på våren :-)
  • 0