Azathoth

Medlemmer
 • Innholdsteller

  506
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

69 ProPoeng

Om Azathoth

 • Rang
  Senior

Min datamaskin

 • Operativsystem Arch Linux, Ubuntu Gnome, Windows 10
 • Min maskinvare Corsair AX 1200W
  MSI Z77A-GD65
  Intel Core i7 3770K
  Crucial DDR3 BallistiX 1600Mhz DDR3 16GB CL8-8-8-24
  2x ASUS GeForce GTX 670 DirectCU II
  Intel SASMF8I
  8x WD Caviar Green 2TB Raid 5
  OCZ Agility 3
 • Kjernekompetanse GNU/Linux

Profile Information

 • Kjønn Mann

Azathoth sin aktivitet

 1. Azathoth la til et emne i Kjøpshjelp   

  Skjermstativ
  Jeg lurer på å kjøpe et iiglo skjermstativ. Er det noen som har erfaring med dette? Er det noen andre typer jeg bør vurdere?
  • 1 svar
  • visninger
 2. Azathoth la til et innlegg i et emne Miracast på iPhone?   

  Ja, det er klart, men finnes det egnet Airplayenhet å strømme til? De vil vel hest at man skal bruke AppleTV, men det er jo helt ubrukelig til dette.

  Det må være enklere enn AppleTV å ta med seg og det *må absolutt* være uavhengig av lokal infrastruktur, slik AppleTV ikke er.
  • 0
 3. Azathoth la til et emne i Mobiltelefoner   

  Miracast på iPhone?
  En stakkars kollega av meg har djeveltelefon og ønsker å likevel være like kul som oss andre. Hun ser etter en god måte å vise presentasjoner og dokumenter trådløst fra iPhone med Office 365 til prosjektor, for å slippe å bære med seg kabler og styr. Jeg foreslår jo umiddelbart å bytte til Windows Phone og bruke Miracast, men det var visst ikke aktuelt... :-p

  Finnes det løsninger for iPhone? Det trengs altså en plug and play hdmi-pinne som ikke går innom lokalt nettverk da det skal brukes rundt på reise.
  • 3 svar
  • visninger
 4. Azathoth la til et innlegg i et emne Den store apptråden?   

  I første omgang vil jeg se litt på hva som dekkes av de innebygde appene som Here+ og Lumia-appene. Er det noen som har mye erfaring med å bruke disse? Dekker de for eksempel Google apps og Samsung apps godt, eller er det noe som savnes?
  • 0
 5. Azathoth la til et emne i Mobiltelefoner   

  Den store apptråden?
  Det er jo en kjent sak at det kan være vanskelig å finne igjen favorittappene sine når man bytter telefonplattform. Jeg pønsker litt på at det kunne vært greit å ha en oversikt over hva apper heter på forskjellige plattformer og hvilke alternativer som finnes for en del kjente apper. Er dette en god idé?

  Trinn 1: Apptråd for gode apper til Windows Phone for folk som er vant til Android og iOS.
  Trinn 2: Sak på forsiden.
  Trinn 3: Utvide tråden med flere gode apper.
  Trinn 4: Ny sak på forsiden.

  Så kan det jo vurderes etterhvert om dette har potensiale for andre systemer enn Windows Phone. Jeg tenker i første omgang på Android for folk som er vant til iOS, dernest Ubuntu og Sailfish for hvemsomhelst (litt mer sært, I know).
  • 5 svar
  • visninger
 6. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Men den ligger på nett:
  http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA2011/Rampage_IV_Extreme/E6989_Rampage_IV_Extreme.zip
  • 0
 7. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  I følge manualen skal du kunne laste defaults på EXIT-skjermen, eventuelt ved å trykke F5. (Se side 3-41).
  Hvor finner du disse OC-typene du snakker om? Bruker du EZ Mode eller advanced mode?
  • 0
 8. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Det jeg prøver å forstå er om dette kan ha endret på noe annet som forårsaker ustabiliteten. Det hele virker veldig rart, hverken hovedkort eller CPU skal kunne bli ødelagt av den spenning og frekvens du har brukt. Det er mye mer sannsynlig at det har blitt stilt på noe annet som forårsaker ustabilitet. Finner du noe "load defaults" eller noe sånt i BIOS?
  • 0
 9. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Ok, jeg skjønte ikke helt hva du mente med
  "Det jeg gjorde var å først laste inn en OC innstilling for lyftkjølte maskiner, og satt alt over til å være for vannkjøling."
  • 0
 10. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Jeg smører alltid pasta så tynt som mulig med barberblad, men det anbefales kun rutinerte brukere fordi det krever at man er ekstremt nøye med å ha bittelitt tykkere på midten, og jeg smører både på CPU og kjøler.
  Det viktigste er:
  1) Ingen luftlommer, det er helt krise med luftlommer.
  2) Tynnest mulig, men aldri på bekostning av nummer 1.
  3) Best mulig pasta, men ikke på bekostning av nummer 1 eller 2. Noen gode pastaer kan være mye vanskeligere å bruke enn "mindre gode".
  S-form virker veldig rart for meg, jeg skjønner ikke hvordan det skal funke. X-form kan være greit, jeg har aldri brukt det fordi jeg føler det blir for tykt da det er vanskelig å være sikker på at man får klemt det nok utover til at "beina på x-en" kommer i kontakt med hverandre og klemmer ut luften, uten at man har litt mer pasta enn man trenger.
  Det er egentlig greit med X-form når jeg tenker meg om, men blir kanskje ikke "helproft" med tanke på at man må ha litt mer pasta enn ideelt. Det høres helt ok ut at du gjør dette.
  Til slutt vil jeg si at så lenge det ikke er luftlommer og ikke er veldig tykt lag, så er pastaen en liten detalj i forhold til mange andre ting. Forskjellen på middels god og veldig god pasta er stort sett 1-3 grader under bruk.

  EDIT:
  Det ble veldig rotete forklaring i morges, konklusjonen min er at X-form er helt fint det :-)
  • 0
 11. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Alder og bruk har "litt å si", men det er utrolig lite. Hvis den har stått på sammenhengende og jobbet i 10-15 år så kan vi begynne å tenke på det.
  Hvis du har brukt autoinnstillinger for OC, så er det mye som kan ha klusset seg, dette anbefaler jeg absolutt ikke. Slike automatiske verktøy gir deg ingen anelse om hva som er endret og er umulige å feilsøke med. Jeg trodde du kun stilte på spenning og frekvens. Jeg anbefaler i hvert fall å kun stille på det. (Så lenge du er nybegynner.) Det neste vi kan se på når du er fornøyd med CPU er minnet.
  Hva mener du med "Tok CLR CMOS x40 før jeg fikk liv i den første gangen, men alle andre innstillinger var der fortsatt, slik som voltage og klokkefrekvens til CPU."? Har du bare trykket på en knapp CLR CMOS? Sjekk i manualen hvor lenge denne skal holdes inne, det er vanligvis minst 5 sekunder, gjerne 10 eller mer. Det virker som om BIOSen faktisk ikke har blitt tilbakestilt.
  Det viktigste tipset av alt:
  Ikke still på mer enn en ting av gangen, test for hver innstilling og skriv ned alle innstillinger på en jukselapp :-)
  • 0
 12. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Er det dette bildet du sikter til?
  Stilte du på noe annet enn CPU?
  Det du har prøvd (3,8 GHz på 1,35V) kan jeg ikke forstå at kan ha ødelagt noe, det virker veldig rart.
  • 0
 13. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Her er det noe muffens. 1,4Volt er altså toleransegrensen Intel setter på CPUen, så jeg sliter med å forestille meg at den er ødelagt av 1,35V. 1,25V er standardspenningen.
  Hvor sikker er du på at du stilte på riktig spenning, husker du eksakt hva den het?
  Hvilket hovedkort har du?
  Har du mulighet til å teste CPUen i et annet hovedkort?
  • 0
 14. Azathoth la til et innlegg i et emne Nye deler til 3D design PC og Spill PC.   

  Vannkjøling på GPU kan ha to hensikter. Enten så vannkjøler man for å bli kvitt viftestøy eller så vannkjøler man fordi man har tenkt å overklokke skjermkortet også. Hvis ingen av delene er tilfelle, så er det eneste poenget med vannkjøling å være kul.

  Avhengig av hvilken radiator du har så er det ikke sikkert at du trenger egen radiator til skjermkortet.

  Angående spenning på CPU (Vcc):
  Intel oppgir 1,4V som maks spenning, over dette er på eget ansvar, så jeg ville begynt der og sett om den funker på 4 GHz og oppver med det. Da blir du enten fornøyd eller du vil ha mer.
  1,5V regnes stort sett som trygt og vil nok gi muligheter for noe ekstra overklokking, mange rapporterer mellom 4,3 og 4,7 GHz med det. Hvis du skal gå over 1,5V så anbefaler jeg å øke med minste mulige steg og teste grundig for hvert steg, du kommer til en grense hvor høyere spenning gir dårligere resultater, ustabilitet og fare for skade hvis du går for langt, og denne grensen vet du ikke hvor er på forhånd. Mange rapporterer at i7-4930K ikke takler mer enn ca. 1,55V. Noen heldige får den opp i 1,6V eller enda litt til. Kravene til kjølingen øker drastisk når du presser ut det siste lille ekstra (men det er jo her den virkelige moroen ligger når du blir bitt av basillen).
  • 0
 15. Azathoth la til et innlegg i et emne Beste gamer-skjerm for 1500 kr?   

  Hva er viktigst for deg av følgende?
  Etterslep
  Oppdateringsfrekvens
  Kontrast
  Svartnivå
  Lysstyrke

  Jeg har satt dem opp i den rekkefølgen jeg ville vektlagt for gaming, men det går det fint an å krangle om. Dette har et visst innslag av hva man foretrekker.

  Jeg ville sagt at i hvert fall ACERen er helt uaktuell. Ut i fra det jeg kan lese av spesifikasjonene ville jeg sett nærmere på BenQ-en. Den ser aktuell ut ved første øyekast. Se om du finner noen troverdige tester av den. Jeg er litt travel så jeg får ikke sett så mye mer akkurat nå.
  • 0