meri90

Medlemmer
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om meri90

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem Windows Vista

Profile Information

 • Fullt navn Mehrgan Bijanpoor

meri90 sin aktivitet

 1. meri90 la til et innlegg i et emne 24. julenøtt 2011   

  Jeg har hatt mine to eldre brødre, min lillesøster og min mor rundt meg idag, og jeg kunne helt ærlig ikke si at jeg manglet noe. Derfor trodde jeg at jeg hadde oppskriften på hvem man trenger for å få en komplett julaften. Men når jeg tenkte meg om kom jeg på en liiiten ting. Det var nemlig resten av familien min som av diverse grunner fortsatt bor i Afghanistan. Det inkluderer min far, min eldste søster og hennes 7 barn. Mine 6 fettere, og 13 kusiner og deres ca 65 unger. I tillegg har jeg en del onkler og tanter som regjerer øverst på denne næringskjeden! Jeg vil ikke begynne og ta for meg mine slektninger som er spredt rundt i Europa. De har det ganske godt i forhold til mine slektninger i Afghanistan, og det er dem mine tanker går til ikveld! Dette er ikke noe påfunn, det er faktisk helt sant! Jeg har brukt tid på å rådføre meg med min mor og eldste bror, for å få nogen lunde klare tall på dette, så det ikke blir noe tull!
  Dermed håper jeg at de skal kunne være med meg neste år når jeg feirer jul, og jeg vil takke itpro for en uforglemmelig juleoppkjøring uten like. GOD JUL!
  • 0
 2. meri90 la til et innlegg i et emne 23. julenøtt 2011   

  Jeg ser at du ikke har vært en snill pike i år, men for nissen handler det om å gi, og du skal få helt til du synger en helt ny julesang!
  • 0
 3. meri90 la til et innlegg i et emne 21. julenøtt 2011   

  I og med at fred og ro, drømmedama, sosialisering med familie og venner ikke står på lista deres tenker jeg at det egentlig er det samme hvilket premie jeg får. Selvom det hadde vært kjekt med et DLINK trådløs kamera, så jeg kan utføre et par forsøk (pranks) på psykologi foreleseren og se hva han synes om mine gestaltpsykologi "forsøk". Skal dog ikke se bort ifra muligheten om at jeg kan bli sparket ut av studien, men det kan være verdt det. Eller så, så jeg et fint trådløst headsett der og som så veldig fin ut, og X-mini høytalere eller creative D200 hadde også vært veldig kjekt. Men som andre allerede har nevnt så er jeg mer begeistret over å være en nøtteknekker i år, og siden jeg allerede har vunnet en gang så føler jeg at jeg allerede har fått en fin gave fra dere i år. Dog jeg synes 1 vinn kan være resultat av litt mer flax enn andre faktorer, 2 vinn tilsvarer mer skills enn falx, og 3 vinn tilsier pro-nivå i nøtteknekking (that`s what she said, by the way). Så målet i år blir å høste 3 seiere fra itpro`s nøtte konkurranse, og det begynner å haste, så DET ville vært den beste premien jeg kunne ha fått fra dere ihvertfall. Men jeg vil helst vinne dersom jeg faktisk ha utviklet meg som en nøtteknekker og har truffet blink på nøttene deres, ikke bare fordi jeg ber om det, eller fordi dere er snille med nøttene og gavmilde med premiene deres! Kunne dratt mange "that`s what she said her as"!
  Så jeg krysser fingrene og håper jeg har blitt flink nok i år til å få den gaven jeg ønsker meg fra itpro nissen!
  • 0
 4. meri90 la til et innlegg i et emne 20. julenøtt 2011   

  Jeg tror nok nissen er på face ja, som andre tidligere hr påpekt trenger han å holde seg oppdatert på hvem som har gjort hva i løpet av året. Og derfor tror jeg at tidslinjen også er et påfunn fra nissens side som han har forhandlet seg frem til med Mark Zuckerberg for å få bedre oversikt over barnas handlinger! tidslinjen gjør både face mer populært, og "hipt" om du vil (den bringer ihvertfall inn litt variasjon i en litt større skala enn om bare "dislike" knappen kom), også hjelper den som sagt nissen ed å "holde styr på unga". Men ja, jeg tror også at nissen har flere samarbeidspartnere som hjelper han med jobben sin på face. De kan være hvem som helst, uten at jeg og du vet det. Det kan være faren min eller din for den saks skyld. De går rundt i sivilklær, og går under vanlige norske navn (de norske hjelperne ihvertfall) og er ikke mye aktive på face. Poster et og annet en gang i blant, men ellers så jobber de med overvåking på face. Nissen får nok bare den avsluttende lista over hvilket pakker, som skal hvor og til hvem. Forarbeidet blir gjort av medhjelperne.
  Man skal være veldig paranoid for å kunne finne ut hvem som jobber for nissen, og hvilket profil som virkelig tilhører nissen, for den verden vi bor i idag, er det vanskelig å vite noe sikkert om...inkludert nissen!
  • 0
 5. meri90 la til et innlegg i et emne 17. julenøtt 2011   

  Den umiddelbare tanken vil være Engelsk (amerikanskengelsk). Engelsk på grunn av den enestående posisjonen den allerede har, engelsk er den vestelige verdens sitt referansespråket innen finans, økonomi, kultur samt internetttraffiken. Engelsk snakkes så å si over hele kloden. Dette henger sammen med USAs dominas globalt, som eneste gjenstående supermakt siden den kalde krigen. En annen viktig faktor til det engelske språkets utbredelse er det engelske språkets dominans på internett og i internasjonal media. Gjennom amerikanske tv-serier, filmer og musikk har språket blitt spredt til alle verdenskroker.
  Det er nå slik at den som styrer teknologien styrer makten, og den som styrer makten har også størst påvirkningskraft på et bredest mulig spekter av individer.
  Om man går enda noen århundrer tilbake i tid skal det også legges en annen viktig faktor for spredningen av engelsk; Det britiske Empiret som på midten av 1800-tallet hadde kolonisert 1/4 del av jorden. Hovedarven etter det Britiske Empiret er nettopp det engelske språket, der man ser at engelsk enten er offisielle språket, eller et av de offiselle, i en rekke tidligere kolonier som Canada, Australia, India ect.

  Men når jeg tenker meg om, så har kina hatt økonomisk triumferd de siste tiårene.

  Derfor har Kina potensialet til å dominere. Om ikke innen de første tiårene, så ihvertfall innnen dette århundre er omme. For å ta et eksempel. På 1800-tallet var USA en ganske ubetydelig nasjon globalt sett. Faktisk helt fram til første verdenskrig. Deretter gikk det slag i slag fram til i dag. I dag er engelsk verdenspråk nummer en.

  Ofte er den beste indikatoren på framtiden fortiden. Der USA fikk sitt definitive gjennombrudd som stormakt i påfølge av første verdenskrig, befinner Kina seg på mange måter i samme posisjon i dag. I full fart mot å bli den ledende staten innen økonomi, finans, teknologi og produksjon. Det er nå slik at den som styrer teknologien styrer makten, og den som styrer makten har også størst påvirkningskraft på et bredest mulig spekter av individer.

  Selv om man skal være forsiktig med å spekulere for mye, kan det godt hende at USAs framtredende rolle internasjonalt står i fare for å svekkes. Om man i 1850 hadde hevdet at det britiske empiret skulle være bortsmuldret innen 100 år hadde det nok hevet noen øyenbryn. I det tempo verden utvikler seg i dag, vet ingen hvordan verden vil se ut om 20, 50 for ikke å snakke om 100 år? Jeg tror man vil se et maktskifte fra vest til øst. Kineserne har mer enn 1.3 millarder innbyggere. Det er flere mennesker i Kina med geni-IQ enn det er mennnesker i USA, og de innehar en disiplin sterkere enn supeman selv. Allerede i dag ser man tendeser hvor unge kinesere søker seg inn ved vestlige universiteter, og utklasser vestlige studenter innenfor samtlige fagområder.
  Disse indikasjonene til maktshifte gjør seg mer gjeldende for hver dag, og det er derfor god grunn til å tro at våre barnebarn, vil heller kunne det kinesiske navnet på kinakål enn det engelske.
  • 0
 6. meri90 la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2011   

  Det faktum at de eneste konkurransene jeg deltar på hvert år er er fotballkamper, sier litt om hvor bra itpros julenøtt konkurranse er. Det gir folk så mye mer enn bare en premie. Det gir en håp, ikke bare håp om å vinne, men om å ha blitt bedre enn forrige gang til å vinkle teksten riktig, og å ha blitt en bedre skribent (noe jeg føler at jeg blir av å utfolde meg blandt de mange temaene jeg får testet meg på hver gang). Og det å få slike hyggelige og oppmuntrende tilbakemeldinger man ikke får på andre konkurranser (noe som også vitner noe at itpros arbeidere faktisk bryr seg om, og leser alle besvarelsene). Det er jo noe som får oss deltagere til å føle oss verdsatt (noe alle mennesker i bunn og grunn søker, å bli sett og hørt)! Så man får antageligvis dekket et livsnødvendig behov i samme slengen! I tillegg så har dere spennende gaver! Og man vet vel aldri hvilket svar som vinner, i og med at det ikke finnes noe fasit svar, og det er også noe som tillegger konkurransen ekstra spenning (i motsetning til andre konkurrnser, der svaret ligger rett over spørsmålet nesten)!

  Dette blir ikke så veldig fullverdig svar føler jeg, i og med at jeg desverre har hatt en utrolig lang og stressende dag der jeg ikke har rukket å svare før nå! Så beklager dette, men håper dette blir en nogenlunde grei svar!...
  • 0
 7. meri90 la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2011   

  Det faktum at de eneste konkurransene jeg deltar på hvert år er er fotballkamper, sier litt om hvor bra itpros julenøtt konkurranse er. Det gir folk så mye mer enn bare en premie. Det gir en håp, ikke bare håp om å vinne, men om å ha blitt bedre enn forrige gang til å vinkle teksten riktig, og å ha blitt en bedre skribent (noe jeg føler at jeg blir av å utfolde meg blandt de mange temaene jeg får testet meg på hver gang). Og det å få slike hyggelige og oppmuntrende tilbakemeldinger man ikke får på andre konkurranser (noe som også vitner noe at itpros arbeidere faktisk bryr seg om, og leser alle besvarelsene). Det er jo noe som får oss deltagere til å føle oss verdsatt (noe alle mennesker i bunn og grunn søker, å bli sett og hørt)! Så man får antageligvis dekket noe som er livsnødvendig! I tillegg så har dere spennende gaver! Og man vet vel aldri hvilket svar som vinner, i og med at det ikke finnes noe fasit svar, og det er også noe som tillegger konkurransen ekstra spenning (i motsetning til andre konkurrnser, der svaret ligger rett over spørsmålet nesten)!

  Dette blir ikke så veldig fullverdig svar føler jeg, i og med at jeg desverre har hatt en utrolig lang og stressende dag der jeg ikke har rukket å svare før nå! Så beklager dette, men håper dette blir en nogenlunde grei svar!...
  • 0
 8. meri90 la til et innlegg i et emne 15. julenøtt 2011   

  Dette minner meg om en fin historie jeg gjerne vil komme tilbake til på slutten av svaret mitt!
  Den umiddelbare oversettelsen blir da Information Technology (som om dere ikke visste det)! Men jeg tenker at det er mye mer enn det. Det jeg forbinder med IT er først og fremst de litt eldre guttene og jentene på ungdomskolen og videregående som alltid fiksa alt elektronisk på skolen. Ihvertfall alt som hadde med pcèr å gjøre. De var ofte litt sær(egne) og snakket ikke mye med elever, eller lærere med mindre de ble snakket til! Men det som plaget meg mest var at, mange trodde at IT arbeiderne på skolen bare var noen spill "nørder" som ikke gjorde noe annet enn å spille og ikke duget til noe annet enn pc`er og ikke hadde noe jobb eller liv. Dette synes jeg var dumt. For jeg kjente noen IT "folk" og visste at de ikke bare var noen data flinke, spill orienterte, asosiale, lan spillende halv voksne menn og kvinner som kun snakket IT språk som ingen andre skjønte noe av, som mange andre trodde! De var, og er faktisk akkurat som alle andre folk. Snille og hyggelige! Ok, hva så om de er flinkere med pc`er (og spill) enn mange andre, hva så om (mange) har spilt mange av de spillene du aldri fikk prøvd selv. Og hva så om de er litt eldre og fortsatt er på vgs? de jobber faktisk der! Ungdommer på ungdomskolen og videregående er ikke alltid så reflekterte at de kan skille mellom en profesjon og en person! Etter min erfaring er ikke IT folk bare noen som fikser alt fra programvarer, webdesig og techfiler til det meste annet innen pc og nett. IT betyr rett og slett unike mennesker med ekstra gode evner innenfor teknologi! Jeg opplever IT folk flest som snille personer som er flink til å lytte, og ofte ærlige venner som er gode å ha i vanskelige tider! Og det er her min lille historie kommer inn.
  Ifjor jobbet jeg på en ungdomskole , og la ganske fort merke til at IT gutten som jobbet der, virket litt beskjeden og usikker. Jeg la også merke til at han ble sett litt rart på og at det ble en del hvisking og tisking når han gikk rundt i gangene! Som vikar fikk jeg bla en del oppgaver som gikk ut på å flytte noe hit og noe dit, og andre små oppgaver jeg ble satt til å samarbeide med denne IT gutten med! Da jeg snakket med han, ble jeg forbauset over hvor hyggelig, imøtekommende, arbeidsvillig og hjelpsom han var! Derfor bestemte jeg meg for å hjelpe han, for han fortjente rett og slett ikke å bli behandlet dårlig, og det måtte det gjøres noe med!
  Jeg var klar over at jeg ble sett på som den "kule og kjekke vikaren" på skolen, mens den hyggelige IT gutten ble sett på som rar og "creepy". Mine våpen/evner var min kjekkhet og kulhet, og vi er vel alle kjent med at "med store krefter, følger et stort ansvar"! Og det var mitt ansvar å sørge for at elevene på skolen så på han i et nytt lys, i et mer realistisk og åpensinnet lys, og i lyset av hans personlighet! Dermed begynte jeg å tilkalle han opp til diverse klasser og ba om hjelp til ting jeg egentlig kunne. Sette på en dvd, finne riktige kanaler etc. Og samtidig slå av en prat og virke veldig entusiastisk over ting han fortalte, selvom jeg ikke skulle være så inn for det allikevel (hva gjør man ikke for en god sak). Etterhvert hørte jeg faktisk gutt(unger) som ropte etter han og prøvde å høres kule ut da de spurte om han syntes God Of War 3 var bedre enn 1`ern og 2`ern. Og jente(unger) som lurte på når han skulle få seg en "shæshte", som de så fint kalte det!
  Jeg vet ikke om det var jeg eller han som fikk mest ut av denne opplevelsen. Han ble jo sett på som en, om ikke bedre person, så en kulere person ihvertfall, som antageligvis gjorde det lettere for han å vise sin fine personlighet. Mens jeg følte at jeg faktisk hjalp en person til kanskje en bedre hverdag, og det var en følelse jeg verdsetter høyere enn mye annet jeg har opplevd!
  Jeg vil med dette takke Itpro for å ha gitt meg anledningen til å mimre om noe veldig verdifullt og hyggelig for min del!
  • 0
 9. meri90 la til et innlegg i et emne 14. julenøtt 2011   

  Oi, det skjemaet ble litt mer rotete enn det det så ut som mens jeg skrev det, så jeg skal prøve og sette det opp igjen, med forhåpentligvis mer hell enn det tidligere forsøket!

  Norsk Kinesisk Kinesisk uttale
  (tradisjonell) (Hvis noen vil prøve seg)

  kål 捲心菜 Juǎnxīncài
  Kina 中國 Zhōngguó cabbage
  kina kål 中國 捲心菜 Cóng zhōngguó báicài
  kål fra Kina 從 中國 捲心菜 Zhōngguó báicài
  Kina kål 中國 捲心菜 Zhōngguó cabbage
  kål kina 中國 捲心菜 Zhōngguó

  Forklaring. Det første som det går ann å lese er (selvfølgelig) norsk!
  Det neste som ser veldig "kinesisk" ut for mange, er faktisk kinesisk! (Skrevet på tradisjonell kinesisk)
  Og det siste dere ser på hver linje, er uttalen med engelske bokstaver!
  • 0
 10. meri90 la til et innlegg i et emne 14. julenøtt 2011   

  Basert på mine søk på google translate (som jeg ser mange har benyttet seg av allerede før meg) kan jeg også konstatere at de fleste har rett. Så sant google har rett! Men jeg tenkte å gi en ryddig og fin forklaring på det hele!

  Norsk Kinesisk Kinesisk uttale
  (tradisjonell) (Hvis noen vil prøve seg)

  kål 捲心菜 Juǎnxīncài
  Kina 中國 Zhōngguó cabbage
  kina kål 中國 捲心菜 Cóng zhōngguó báicài
  kål fra Kina 從 中國 捲心菜 Zhōngguó báicài
  Kina kål 中國 捲心菜 Zhōngguó cabbage
  kål kina 中國 捲心菜 Zhōngguó

  Kineserne gjør altså (ifølge google translate), ikke forskjell mellom "Kinakål" (med eller uten mellomrom) eller "kål Kina" (med mellomrom)! Og de sier heller "Fra Kina kål" og ikke "kål fra Kina"! Interessant språk må jeg si.

  Konklusjonen blir da:

  Kål=捲心菜
  fra=從
  Kina=中國

  eller

  Kina=中國
  Kål=捲心菜

  Litt nyttig info til slutt fra grønn.no sine sider:

  Visste du at:
  Kinakål stammer fra Østen hvor den var og er Kinas viktigste grønnsak? (Noe jeg frykter mange hadde en mistanke om)!

  Det er kinakålen som har gjort oss til en salatspisende nasjon? (Hvordan vet ikke jeg heller, men de antyder kanskje at det er
  Kinas fortjeneste at det finnes kinakål!?)

  Norsk kinakål finnes på markedet fra mai til februar?

  Kinakål er rik på C-vitaminer!

  Da håper jeg dette blir en presentabel presentasjon du kan presentere for vedkommende som presenterte deg for spørsmålet/hodebryet/nøtta... kall det hva du vil. Det ble et interessant, og lærerikt kveld for min del.
  • 0
 11. meri90 la til et innlegg i et emne 13. julenøtt 2011   

  Med tanke på hvor langt mobil bransjen har kommet når det gjelder grafikk, yteevne, og ikke minst mobilitet så er jeg overbevist om at mobilen vil være en klar kandidat til å danke ut alle konkurrenter innen spillsjangeren i fremtiden. Man kommer nok til å oppleve mobiler som kan sprettes opp eller til siden, der du har skjermen over, og "kontrollen" under, med "nok" knapper til å gjennomføre de feteste kombinasjonene i Tekken 12! Men da tenker jeg også at alle spill blir tilgjengelig gjennom nettet, og man vil ikke lenger ha bruk for cd`er og lignende! Og selve kommunikasjonen (ringing og teksting) skjer nok gjennom stemmekontroll, eller så fortsetter man med touch screen. Hvis utviklerne velger å dra den veldig langt, kan man kanskje styre mobilen gjennom øye bevegelser, slik som Stephen Hauking kan med sin rullestol. Eller andre mikrobevegelser, Men jeg er redd den teknologien koster litt for mye, selv i en litt fjern fremtid. Så spørmålet blir hvor langt frem i tid er man interessert i å se. Jeg valgte da her å ta for meg vår fremtid. om 20-30 år da jeg er i mine 40-50 åra når jeg kan sitte og mimre om at jeg hadde rett for 30 år siden når det gjaldt spillkonsoller (selvom jeg da antageligvis ikke interessert i spill lenger)!
  • 0
 12. meri90 la til et innlegg i et emne 11. julenøtt 2011   

  Nissens favoritttall er et nytt tall hvert år. Dette er fordi det blir forandringer i forholdet mellom antall barn og voksne! Noen kommer i en fase der de gir mer enn de får, mens andre fortsatt får mer enn de gir! enkel matte!
  • 0
 13. meri90 la til et innlegg i et emne 10. julenøtt 2011   

  Min skjære mor har nå mast en liten stund om når jeg skal ta juleferie fra studien og komme hjem. Derfor bestemte jeg meg for å gi henne en liten overraskelses besøk. Og når hun åpnet døren kl.01:10 inatt, og så meg stå der, så skjønte jeg ut fra ansiktsuttrykket hennes at det godt skal gjøres å overgå "det lille ekstra" som jeg har gitt henne iår! Wish me luck!
  • 0
 14. meri90 la til et innlegg i et emne 8. julenøtt 2011   

  Her er mitt bidrag til den forrige nøtta. Jeg rakk dessverre ikke tidsfristen, men skriver den her nå, også kommer jeg nok met et bidrag til den nye på et senere tidspunkt.

  "Mer måtehold med bruk av maskiner. Feks Mindre runking forran pc`en, og mer aktiv nytelses-søk! Slik unngår jeg å bli syk. Ved å holde humøret på topp, så holder jeg også immunforsvaret på et høyt nivå! Da blir det mindre virus som via maskin!
  Ps: Ingen barnehage tante her gitt. Jeg er faktisk en mannlig psykologi student!"
  • 0
 15. meri90 la til et innlegg i et emne 6. julenøtt 2011   

  Man kan vel trygt si at barn kan være slemme til tider, både mot eldre og yngre. Spesielt fordi de er noen ærlige vesener. Men de kan også være slemme med vilje, og dette er noe som er viktigere for nissen enn hvilken skader barnas ærlighet fører til. Derfor minner nissens medhjelperne sine verden over (foreldrene) på å minne barna sine på å være ekstra snille når julen nærmer seg, slik at de kan gjøre opp for de slemme tingene de kanskje har sagt eller gjort tidligere. Men Uansett om barna gjør nok gode-gjerninger for å veie opp for sine "feil" eller ikke, så bestemmer nissen seg for at alle barn skal få gaver. Dette kan virke som en feil for mange. Men det er en "feil" som MÅ til, for at barna skal lære at det hjelper å gjøre godt, uansett hvor mye eller lite det er, og at det aldri er forgjeves! For selv om alle barn kanskje ikke gjør nok, så gjør mange så godt de kan, men rekker kanskje ikke å gjøre nok gode-gjerninger (i følge rapportene som nisser sender meg hvert år), men det spiller ingen rolle. For nissen vet at barna egentlig er gode. Ingen barn blir født "slemme" eller "dårlige", det er derimot mange andre faktorer som bestemmer hvem de blir, bla oppmuntring og støtte i livet. Derfor er denne "feilen" egentlig ikke feil!
  Dette er nissens eneste, og viktigste jobb, og her gjør han ingen feil ihvertfall!
  • 0