Renate :)

Medlemmer
 • Innholdsteller

  60
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

3 ProPoeng

Om Renate :)

 • Rang
  Nyansatt

Profile Information

 • Fullt navn Renate Aasland Ranaweera
 • Kjønn Mann

Renate :) sin aktivitet

 1. Renate :) la til et innlegg i et emne 2. julenøtt 2014   

  julen starter når man kan tre ut fra eksamensboblen
  • 1
 2. Renate :) la til et innlegg i et emne 24. julenøtt 2013   

  Jeg takker min mormor og morfar. Ikke for den fantastiske julemiddagen de klarer å stelle i stand hvert år, men fordi de klarer å samle HELE familien på en dag i året. Det er ikke noe man kan glede seg mer til enn å være tanter, onkler, barnebarn, nevøer og nieser, søstre, brødre, foreldre og besteforeldre samlet på et sted for en så fantastisk kveld som selveste julekvelden! Alt kan skje.......
  • 0
 3. Renate :) la til et innlegg i et emne 22. julenøtt 2013   

  Jeg skulle med glede byttet ut siste-liten gavepakking, for lite julegavepapir og en opprørsk teipholder med en avslappende sommerdag på stranden. En kald cola, Kindle og musikk på øret når solen skinner. Hva mer kan man ønske seg?
  • 0
 4. Renate :) la til et innlegg i et emne 21. julenøtt 2013   

  De sier begge at de vil gjøre alle glade, men kun en av dem greier det!
  • 0
 5. Renate :) la til et innlegg i et emne 20. julenøtt 2013   

  Når man spent og en anelse nervøs åpner dagens luke i julekalendere. Ikke så mye for å se hva den nye nøtten er, som det å få sett vinnersvaret fra i går. Man scroller seg fort og gale ned for å sjekke ut hvem den heldige vinneren er, men sitter igjen med en tanke om nøttegeneralen har tatt seg et glass eller to for mye kvelden før (julebrus selvsagt).

  Det irriterer meg nemlig grønn å vite at en selv, ja til og med mange av de andre nøtteknekkerne også, hadde bedre besvarelser enn selve vinneren. Man sitter der fornøyd og blid kvelden i forveien og tenker at i dag, ja i dag har jeg levert mitt beste svar noensinne. Og hva får jeg igjen for det: En ussel liten kommentar, eller provoserende nok ikke bli nevnt i det hele tatt i oppsummeringen. Ja, det gjør meg både grønn, blå og fiolilla!
  • 0
 6. Renate :) la til et innlegg i et emne 19. julenøtt 2013   

  Det som virkelig en gang vippet nissen av hengslene var når han bommet på julaften. Det skjedde en gang for lenge lenge siden, når noen glemte å fortelle nissefar at det var skuddår. Det var før han hadde en nissekone til å organisere og planlegge for ham, så han tok rett og slett feil av dagene. Siden den gang har han hatt litt forhøyet blodtrykk omtrent hvert 4.år.  • 1
 7. Renate :) la til et innlegg i et emne 17. julenøtt 2013   


  Med mistanker om samarbeider med både NSA, Obama, og whatnot, må man muligens vurdere å skifte sangtittelen til "På loven sitter nissen".
  Jeg er imidlertid dypt uenig med disse nøtteknekkerne. Alle vet da at bak en hver mann står en kvinne bak og organiserer. Mens julenissen hviler seg i 364dager etter en slitsom julekveld, bruker nissemor sine fantastiske evner til å lage lister over hvem som har vært snill eller slem. Og alle som har litt peiling vet jo at noen kvinnfolk rett og slett bare har øyne i nakken (eller i dette tilfellet, overalt).
  • 0
 8. Renate :) la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2013   

  Julen er travel, og muligens litt jævlig, spesielt med tanke på julegaveinnkjøp, fulle kjøpesentre og ingen parkeringer. Derfor har jeg i full protest mot denne travelheten funnet ut at "me-time" er verdt å kjempe for. I min trang til å glede alle mine nære og kjære går det med så mye stress at jeg kommer til å få grå hår innen jeg er 30. I tillegg kommer influensa og all slik styggedom snikende innpå i et svakt øyeblikk og ødelegger både middagsbesøk og kakebaking.
  Min nyeste måte å kjempe litt for meg selv og mine "behov" er å faktisk gjennomføre shoppingturen. Å ja, den blir fullført- men hver gang jeg handler en gave til noen, så kjøper jeg like så godt to gaver til meg selv. Mulig jeg må gjennomgå klesskapet på nyåret, men etter mormors julemiddag blir det vel slik uansett!

  Har man lyst, har man lov!  • 0
 9. Renate :) la til et innlegg i et emne 15. julenøtt 2013   

  Jeg og en venninne har vanligvis hatt en ting om å lage forskjellige versjoner av "Glade jul", og man vet at jeg er klar for julefeiringen når jeg begynner å lage nye vers, om ikke akkurat det skaper så veldig julestemning.
  Derfor lar jeg ITpro få seg en smakebit av årets første versjon:

  Glade jul, hellige jul
  Endelig ble det Danmarks-tur
  Opp i bølger, på dass for å spy
  Følelse av å bli "dridas" på ny
  Rumenerne kom og var sleeeemme
  Ønsker jeg hadde blitt hjemme!

  Timene går, bølgene slår
  Prøver å spise litt fenalår
  Drikker på Cola, og legger meg ner
  Mens samboer sitter i stolen og ler
  3-retters middag som vente
  Jeg er verdens heldigste jente!

  • 0
 10. Renate :) la til et innlegg i et emne 14. julenøtt 2013   

  Man trenger ikke gjøre allverdens for å få taco til å bli en julerett.

  1. Velg riktig tid på året (helst sånn ca 24.desember)

  2. Inviter familie og nærmeste til julekalas

  3. Pynte opp hjemmet med den tradisjonelle julepynten

  4. Dekk bordet med juleservise og juleservietter.

  5. Lag til taco som vanlig

  6. Spis, drikk og kos deg


  For det er ikke julemiddagen i seg selv som skaper julegleden, men det å få tilbringe tid og glede sammen med sine nærmeste. Tror du ikke på meg? La meg spørre deg da: Ville du heller tilbringt julaften alene med en tallerken pinnekjøtt/ribbe, eller ville du heller invitert familien til en hyggelig julekveld med taco på menyen?

  • 0
 11. Renate :) la til et innlegg i et emne 13. julenøtt 2013   

  Altså, for definisjonens skyld, så snakker vi om himmelen og paradis som en og samme ting. Eller sted. For å knekke denne nøtten fullstendig vil jeg først fortelle om en fiktiv person som heter Renate.

  Hun var dessverre ute for en ulykke og døde. Ved hennes død skulle hun nå i teorien havne i himmelen, et sted oppe blant skyene uten sorg, sykdom eller lidelse. De første dagene var utrolig avslappende, der hun kunne ligge flatt ut på en sky og bare lytte til harpespill. Men så begynte det å virke litt kjedelig, og dessuten ble harpespillingen en anelse irriterende etter hvert. Hun ville finne på noe gøy i stedet, noe skikkelig action og adrenalinfylt for å få følelsen av at hun levde. Men etter en stund ble hun litt mettet av dette også. I et siste desperat forsøk prøvde hun å finne seg noe å arbeide med. Dessverre, som utdannet lege var det virkelig lite å gjøre, med null eller færre syke mennesker i nærheten. Hele situasjonen virket egentlig litt kjip, og Renate begynte å føle seg litt motløs og uinspirert.

  Og her avbryter jeg historien, fordi det er akkurat her poenget mitt kommer inn. For basert på denne historien har jeg nå fått fram at det paradiset vi alle har forestilt oss, virkelig ikke eksisterer. Man kan ikke gå rundt å være glad, lykkelig, frisk og fantastisk hele tiden, hvis man ikke har noe å sammenlikne den følelsen med. Derfor må det ekte paradiset være her og nu, mens man fremdeles er i live, med alle de kontraster, motsetninger, opp- og nedturer det måtte innebære. En verden hvor vi bærer med oss minnene fra tidligere generasjoner, og samtidig lærer av våre egne feil. En verden hvor man kan omgås negative mennesker, og på grunn av dette kan se hvor inspirerende og godt det er å omgås de som er positive. En verden hvor man kan ha glede det som er godt i livet, men bare fordi man også har fått føle på det som er vondt.

  Dette er begrunnelsen for at det er plass til alle i himmelen, paradis, eller hva enn man vil kalle det. (I hvert fall fram til jordklodens kapasitet sprenges.)
  Og bare for ærlighetens skyld: Ville du virkelig ha ligget på den skyen og lyttet til harpemusikk i all evighet?
  • 0
 12. Renate :) la til et innlegg i et emne 12. julenøtt 2013   

  Vi vil alltid forandre noe, klage noe, ønske vi hadde mer av det, og mindre av noe annet. Fornøyd blir vi i hvertfall aldri. Ungene skal ha data på skolen, lære seg å bruke nymoderne teknologi. Men hvor vellykket er det når de bare sitter på facebook?
  Bybanen er Bergens lille gullunge, men man klarer ikke finne løsninger som er gode for alle parter.
  Teknologien utvikler seg stadig, og vi streber etter å holde tritt. Det prøves forsiktig med lover og regler som dekker det nyeste nye, men ærlig talt er det å innføre nye teknologiske lover vanskeligere enn å liste seg gjennom et kammer fylt av gull uten å vekke den sovende dragen. Med sine hurtige fremskritt syns jeg derfor at man burde hive seg på bølgen før den suser forbi, og heller fokusere på å tilegne seg den nødvendige kunnskapen som trengs for å ta i bruk denne teknologien.

  Likevel ville jeg muligens foreslå loven om data-/internettsertifikat for barn, slik at de som faktisk skal begynne å ta i bruk egne PCer lærer seg litt om hva som faktisk kan skje med uvettig bruk av PC. (Og ikke bare det google-søkekurset man fikk av en eldgammel bibliotekar i 4.klasse)
  • 0
 13. Renate :) la til et innlegg i et emne 11. julenøtt 2013   

  Helt siden jeg var liten har mormor pyntet peisen med en nisselandsby full av hjemmelagde stilk-nisser. Det er vel den eneste tiden min mor får ta fram det som ble laget i 3.klasse i sløyden, når man hverken kunne sage eller spikre beint. Julen er vel den eneste tiden man ikke bryr seg om å ha det nyeste, flotteste eller mest overdådige, men holder seg til de tingene som hører de gode minnene til. Man baserer julepyntingen på tradisjoner, og gjør som man alltid har gjort, setter treet på samme sted, bruker de samme julekulene. Derfor går julepynten ikke ut på dato, selv om man muligens kan få behov for ny pynt etter noen tiår. Man bryter nemlig ikke en tradisjon sånn helt uten videre. I hvert fall ikke i julen!
  • 0
 14. Renate :) la til et innlegg i et emne 10. julenøtt 2013   

  Erstatte nissen? Nissen kan ei erstattes! En eventuell erstatter ville skapt stor uro hos alle verdens barn dersom det kom for dagens lys. Dessuten tar det årevis å finne hemmeligheten bak skjegget, magen og den hjertelige latteren. Så ingen tar over den jobben uten nissens godkjenning.
  Likevel kan jeg lett skjønne at nissefar også trenger et pust i bakken av og til. Så når han bestemmer seg for å ta ferie sammen med nissemor, tror jeg han ville satt Sonic på jobben. Hvem andre kan klare å transportere seg kjapt nok og relativt ubemerket hen over hele verden på en natt, selv om man regner med tidssoner?  Dessuten hjelper det lite for de andre nøtteknekkerne hvem de nominerer, siden avtalen mellom nissefar og Sonic allerede ser ut til å være i boks!


  • 0
 15. Renate :) la til et innlegg i et emne 9. julenøtt 2013   

  Hvordan bedre å vinne nøtten enn om man sender redaktøren en nøtteknekker fra øverste hylle, akkurat slik som meg... DUH!

  • 0