snowie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om snowie

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem xp/win7

Profile Information

 • Fullt navn remi.einaas@gmail.com

snowie sin aktivitet

 1. snowie la til et innlegg i et emne PC har strøm, Ikke bilde og ikke liv i CPU vifta   

  Nå begynner jeg å nærme meg ei løsning her.
  Det du sier LMH1 stemmer. Men det er en nyere rev jeg har på dette kortet. Her kan du også gå inn på liste over kompatible cpu-er og finne min igjen. se her: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3809#ov
  I dag fikk jeg denne mail fra Gigabyte:
  In order to support the AMD FX-4100 CPU you need to have the FD BIOS installed on your motherboard. I guess your BIOS is older than this because it will not start. In order to fix this you need to get your hands on an earlier AMD Phenom II or Athlon II (AM3) CPU. Install that "old" CPU, start the system and update your BIOS to latest FE, from this link: http://www.gigabyte.eu/products/product-page.aspx?pid=3809# After update the BIOS, switch the FX-4100 CPU and start. Best regards GIGABYTE-team Scandinavia

  Ja nå er jeg usikker på hva jeg skal gjøre. Skal høre om noen har en cpu å låne meg her i byen.
  • 0
 2. snowie la til et innlegg i et emne PC har strøm, Ikke bilde og ikke liv i CPU vifta   

  I går kveld skrev jeg en mail til support for gigabyte for å forklare problemene. I dag har jeg vært innom en lokal pc-bygger. Han gav meg noen tips til hva jeg kunne prøve. Etter 1 time med feilsøking er jeg ikke noe lengre. Han mente at problemene kunne ligge i defekt cpu eller minne.

  Er det noen som kan svare på om POST og BIOS kan kjøre uten minne på hk? Visst det er slik at minne må stå i for å kunne kjøre det, så kan dette like mye være et problem med minne som et problem med cpu. Slik som jeg oppfatter det. Sålangt er det ikke noe forskjell på om jeg har minne eller ikke minne installert. Jeg begynner i allefall å bli i tvil om at problemet ligger ved 2 defekte hovedkort.

  Noen mener at jeg bør clear cmos. Selv er jeg i tvil om at 2 like kort levert med rev3.1 trengs å gjøre det med?
  • 0
 3. snowie la til et innlegg i et emne PC har strøm, Ikke bilde og ikke liv i CPU vifta   

  Fredag kom det nye hovedkortet i posten. Jeg fikk fattern (som hadde datafirma og bygde utallige datamaskiner for 8-10 år siden) til å montere opp pc-en på nytt. Når alt var klart startet vi opp og fikk samme feil som med det andre kortet. Vi konkluderte med at 2 såpass moderne kort ikke kunne ha samme feil. Noe er det som blir gjort galt. Det er ikke noe kortslutning å snakke om her.

  CPU vifta og alt annet har strøm. Vifta til cpu går ikke rundt, men gir man den en hjelpende start så går den rundt. Jeg vet ikke om de nye AMD 3+ cpu-ene ikke kjører vifta om de ikke er nødvendig. CPU blir varmere etter å ha gått noen minutter. Jeg har byttet rambrikker 1 eller 2 i samtidig. Alle slotene er prøvd. Satt i et eldre skjermkort, det kommer ikke bilde. Har prøvd flere skjermer. Vi har gått gjennom hele faq lista og hele feilsøkingslista på hovedkortets manual. Vi har prøvd å kjøre uten rambrikker på intern skjermkort. Vi har prøvd å kjøre uten 8 pins strøm. Ingen tvil om at delene starter, men det blir ikke bilde.

  Hovedkort gir også lading når pc er av. Til f.eks telefon via usb. Slik som det skal gjøre. Jeg føler alternativene løpe fra meg.
  • 0
 4. snowie la til et innlegg i et emne PC har strøm, Ikke bilde og ikke liv i CPU vifta   

  Må få lov til å skryte av Dustin som sendte meg helt nytt HK uten spørsmål i saken. Det uten å sende det gamle i retur. Kanon behandling.
  • 0
 5. snowie la til et innlegg i et emne PC har strøm, Ikke bilde og ikke liv i CPU vifta   

  Jeg er ikke 100% sikker. Det skal etter hva jeg selv husker ikke ha noe liggende mellom. For sikkerhets skyld skal jeg løsne hk for å sjekke det samt pakke det tilbake i eska om jeg ikke finner noe. Så settes det på første tog tilbake til dustin. Takk for bistand og god jul.
  • 0
 6. snowie la til et innlegg i et emne PC har strøm, Ikke bilde og ikke liv i CPU vifta   

  Jeg har nettopp byttet ut ram, cpu og hk. Strømforsyningen fungerte helt fint på de delene. Jeg skal lese gjennom manual på leting etter led lys, men det er ingenting som lyser. Nå har jeg testet pc med et gammel skjermkort som ikke trenger strøm fra strømforsyning. Den virket ikke. Gikk heller ikke når jeg tok ut rambrikken heller. Kabler skal være i orden.
  • 0
 7. snowie la til et emne i PC-hjelp   

  PC har strøm, Ikke bilde og ikke liv i CPU vifta
  Hei.

  Fikk nettopp opp en ny pakke etter å ha vært plaget med ny pc lenge.(med hk, ram og cpu)

  CPU = http://www.dustinhome.no/amd-fx-4100-be-4-core-36ghz-12mb-socket-am3-box/product/5010611277
  HK = http://www.dustinhome.no/gigabyte-ga-880gm-usb3-am3-m-atx/product/5010596158
  RAM = http://www.dustinhome.no/dimm-ddr3-8gb-1333mhz-cl9-(2x4gb)/product/5010369693

  Strømforsyning = Corsair TX 750w
  Eksternt Skjermkort = ASUS ENGT TX460


  Jeg har bygget pc-en og testet den. Den gir strøm til at DVD og HDD lager lyd fra seg. Hovedkortet har ettersom jeg kan se ingen lampe som lyser når det har strøm. Jeg får ikke liv i skjerm gjennom internt skjermkort. Heller ikke eksternt skjermkort. Det som bekymrer meg mest er at CPU vifta ikke går. Den hakker seg gjennom med 1/4 runde vært 3 sekund. Det er ikke oppstartslyd fra speaker. Vifta på CPU går visst jeg drar ledningen ned til "SYS FAN" og starter opp.

  Jeg har prøvd
  - å plukke alt fra hverandre og sette sammen
  - å kjøre på internt og eksternt skjermkort
  - å kjøre pc-en kun med strøm til hk og skjermkort med hk liggende på gulvet ved siden av kabinett. (alt annet koblet vekk)

  Jeg har kun kjørt systemet på en rambrikke (4gb) og jeg har byttet mellom ram slottene.


  Jeg leste denne tråden nettopp= http://www.techsupportforum.com/forums/f15/new-build-wont-start-power-to-mbo-cpu-529611.html

  Den er veldig lik, men der virker det som om HK er defekt.
  Er 750W for lite til en pc som denne?
  Bør jeg be om å få sende noe i retur her? Og i såfall hva? Mottok pakke fra dustin lillejulaften altså i går.

  På forhånd takk for bistand.
  • 11 svar
  • visninger
 8. snowie la til et innlegg i et emne [LØST] Kjøp av minne og HK   

  Takk Andrull.

  Da er delene på vei. 2000 ble det med anti ledning og dvd rom.
  • 0
 9. snowie la til et innlegg i et emne [LØST] Kjøp av minne og HK     Takk Andrull.

  Hvor mye bedre vil denne pakken yte?
  CPU
  HK
  Minne

  Remi
  • 0
 10. snowie la til et emne i Kjøpshjelp   

  [LØST] Kjøp av minne og HK
  Hei.

  Jeg skaffet meg noen deler brukt for en måneds tid siden. Det gikk greit helt til jeg oppdaterte brikkesettet m diverse andre oppdateringer. Etter det ble det mye blåskjerm og jeg klarer ikke å bruke pc-en. Så nå skal jeg ha et intel chipsett på et nytt hovedkort.

  Jeg sitter med en 775 socket intel core 2 quad 8400

  Er det noen som vet om disse delene fungerer godt til cpu og om det vil bli stabilt?
  minne
  HK
  • 4 svar
  • visninger
 11. snowie la til et innlegg i et emne Blåskjerm ved installasjon av windows. Chipsett?     Hei. Da har jeg endelig i dag gitt dette et forsøk etter 2 ukers influensa. Jeg må bare dessverre medele dere at dette ikke fungerte. Jeg har også resatt bios i dag. Andre forslag? Nå har jeg fått tak i driverplaten til hk. Kan det være til hjelp?
  • 0
 12. snowie la til et innlegg i et emne Blåskjerm ved installasjon av windows. Chipsett?   


  Hvordan gjør jeg dette? Hva trenger man av utstyr. Jeg har 1 ide port som dvd rommen bruker. Jeg har 6 sata porter som 2 stk er i bruk.


  Har prøvd dette, men det fungerte ikke.
  • 0
 13. snowie la til et innlegg i et emne Blåskjerm ved installasjon av windows. Chipsett?   


  Jeg har faktisk gjort unna alt det, men pc-en klikker fortsatt under installasjon av windows. Den virker derimot klokkeklart i ubuntu. Vet noen om det er mulig å rulle tilbake chipset ved hjelp av linux? For de som ikke har skjønt hvorfor jeg holder meg til chipset.. så la jeg inn chipset update for vel en uke siden. Etter det fikk jeg trøbbel.
  • 0
 14. snowie la til et emne i PC-hjelp   

  Blåskjerm ved installasjon av windows. Chipsett?
  Hei.
  Jeg installerte nytt hovedkort, ram og cpu nettopp. Hovedkort og ram var brukt sammen i 6 mnd tidliger. Pcu var brukt i annen pc. Jeg satte det sammen i mitt gamle kabinett og kjørte det opp med de gamle delene mine. Deriblandt hd, skjermkort og strømforsyning. Jeg boota opp helt greit å formaterte maskin. Jeg la inn win xp som var det eneste jeg fikk tak i der og da. Når pcen var oppe å gikk oppdaterte jeg flere ting. bl.a chipset og bios. Etter dette fikk jeg blåskjerm "Biosen på dette systemet er ikke fullstendig ACPI-kompatibel" jeg formaterte pc-en i håp om at disse oppdateringene ble borte igjen. men nå kommer jeg ikke såvidt inn i installasjon før jeg får blåskjerm. Nå står det "The system has halted" Så var det å begynne å feilsøke.

  Først ribbet jeg pcen for det som krevde strøm. Jeg tok også ut alle rambrikkene med unntak av en.
  Jeg prøvde også å bruke bare 1 av harddiskene mine, og jeg har prøvd å skifte på dem.
  Jeg har byttet dvd rom.
  Etterhvert fikk jeg tak i windows 7 plate.
  Så byttet jeg strømforsyningene.
  Jeg har prøvd en av de andre 4 brikkene og 1 gammel brikke som jeg hadde liggende som skal passe systemet.
  Jeg har også prøvd å ta ut cpu, rengjøre godt og blåse ned der den skal sitte for å fjerne evt drit.
  Så fikk jeg ny strømforsyning i håp om at pc-en fikk for lite strøm. 400w ble til 750.

  Blåskjermen kommer oftest når pc-en lastet fra dvd rom etter en pause i installasjonen av windows. En pause som der jeg må skrive inn noe eller bekrefte noe. Når pc-en drar på igjen, så går den som oftest i blåskjerm.


  Jeg har tolket at dette hovedkortet ikke er av det mest stabile kortet på markedet. Ettersom jeg hadde det greit oppe å kjøre de første gangene før jeg installerte chipsett oppdateringene så tolker jeg det som om det har vært med på å skapt problemene.

  Jeg har googlet mye og har kommet fram til at en av løsningene kan være å gå tilbake til en eldre versjon. Er det noen kyndige der som kan fortelle meg en how to "resett chipsett settings to default"? Windows er ikke et alternativ da jeg aldri kommer inn i windows, og det er derfor jeg ikke vet hvordan jeg skal gå fram.

  Visst noen har andre formeninger om hvorfor dette ikke fungerer sammen, så må dere gjerne komme med innspill.

  CPU-Intel-core 2 quad q8400
  HK-Asus p5n-t deluxe med nvidia chipsett http://www.tigerdire...6897&CatId=3495
  ram-corsair xms2 ddr2 800mhz.
  HD-WD 2500WKS "caviar"
  • 7 svar
  • visninger