Thoffe

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Thoffe

 • Rang
  Nyansatt
 • Bursdag 21. feb. 1990

Profile Information

 • Kjønn Mann

Thoffe sin aktivitet

 1. Thoffe la til et innlegg i et emne Seks disker, et Raid.   

  Jepp, det er det jeg kjører nå. Men om det er litt risikabelt med tanke på stabilitet så er jeg litt usikker igjen. Ikke det at jeg har noe imot og sette opp maskinen på nytt/kjøre image, men om jeg må gjøre det en gang i måneden eller noe i den duren så ofrer jeg med glede litt ytelse for å få et litt mer stabilt system.

  Jeg får bare prøve meg litt frem, setter tråden som løst.
  • 0
 2. Thoffe la til et emne i Lagringsmedier   

  Seks disker, et Raid.
  God kveld!


  På hovedkortet mitt (Asus Rampage III Extreme) har jeg 6 ledige SATA porter og jeg har 6 like og relativt raske disker liggende (WD Scorpio Black 250GB 7200RPM (2.5").
  For øyeblikket har jeg kun tatt i bruk Marvell kontrolleren i et Raid0 bestående av 2 stykk WD Scorpio Black 750GB 7200RPM (3,5") som jeg bruker til "alt".
  Jeg skal kutte ut Marvell kontrolleren da jeg sliter med Bluescreen etter at jeg vekker maskinen fra sove modus, pluss at maskinen også har en tendens til å fryse, dette skjedde ikke da jeg kjørte samme raidet på Intel kontrolleren.

  Jeg har ikke råd til en god SSD for øyeblikket, så hvordan kan jeg kombinere diskene jeg har til overs for å få best ytelse og pålitelighet til Windows/Alt mulig disk?

  Jeg har en filserver med individuelle disker til Bilder/film/dokumenter og backup (og backup av alt det igjen) så det er ikke så veldig mye trafikk internt på denne maskinen da streamer så og si alt. Jeg vil egentlig bare få bruk for diskene jeg har til overs.

  Hvilken kombinasjon av Raid vil gi meg best ytelse og pålitelighet? Raid0+5 kanskje? Eller skal jeg bare slå alle 6 diskene i sammen i et rent Raid0 eller Raid5? Jeg trenger forresten ingen "sikkerhet" i raidet (Raid1) da jeg aldri lagrer viktige ting på denne maskinen. Det eneste som går tapt ved eventuell krasj er tiden jeg bruker på å sette opp maskinen på nytt. Hva er best?

  //Thoffe
  • 2 svar
  • visninger
 3. Thoffe la til et innlegg i et emne Nvidia GeForce Go 6600 - Kan ikke vise video på ekstern skjerm.   

  Googlet meg frem til dette:

  http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=41983

  Nederste innlegg:
  "Geforce FX and some GF6 series videocard does not support better resolution than 1600x1200 on DVI. This is a hardware problem with the nVIDIA TDMS chip implementation. You can use the D-SUB (VGA) connector (if the monitor has), it will work. Or change the videocard, unfortunately... (GF7 or above; or any AMD/ATI card)"

  Det kan med andre ord hende at du trenger en "DVI to VGA converter"
  Disse kan du få på eBay til en billig penge.
  http://viewitem.eim.ebay.no/VGA-15-Pin-Female-to-DVID-Male-Adapter-Converter-LCD/370532780537/item
  • 0
 4. Thoffe la til et innlegg i et emne [LØST] Stasjonær maskin til 15000-ish   

  For sent.
  Maskinen er bestilt, for de som lurer endte jeg opp med følgende http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=983402&su=7EFA3F48-F981-4FB6-A7DC-479289F400CE

  Kabinett kjøpte jeg fra annen nettbutikk.  //Thoffe
  • 0
 5. Thoffe la til et emne i Kjøpshjelp   

  [LØST] Stasjonær maskin til 15000-ish
  Tenkte jeg skulle pensjonere min bærbare maskin og kjøpe meg en litt kraftigere stasjonær.


  Budsjettet:
  Budsjettet er på 15.000 maks, eks frakt.
  (Vil helst bestille alt fra samme nettbutikk og helst komplett da jeg har best erfaring fra dem.)


  Bruksområdet:
  Maskinen skal nesten ikke brukes til gaming, da jeg sjeldent spiller og de få spillene jeg spiller krever ikke så alt for mye kraft.

  Maskinen skal derimot brukes til flere typer virtualisering og redigerings programmer som krever en del kraft.
  VMware m/ div OS kjørende, div lys kontrollere/virtualiserings programmer (ADJ myDMX, Daslight, Martin LightJockey, etc) og div bilde/video redigeringsprogrammer bare for å nevne noe.
  Med disse programmene har jeg ofte nettleser, spotify eller film kjørende på den andre skjermen min, kombinert med hva det nå enn jeg driver med på "hovedskjermen" min.

  Multitasking på høyt nivå mao.

  Krav:
  - Utseende-mesig vil jeg ha et lite og enkelt kabinett uten masse unødvendig dill-dall som LEDs, utforminger osv. Vil helst ha et ensfarget, firkantet og enkelt design.
  - Hvordan innmaten ser ut spiller forsåvidt ingen rolle.
  - Maskinen skal kunne dra tyngre programmer uten så alt for store problemer.
  - Burde være stillegående, men er ikke et "must".
  - Modulær PSU

  Handleliste so far:
  Jeg har prøvd litt på egenhånd, kom frem til dette:
  http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=982993&su=5F675CA9-D7E4-4A68-B54C-C45D1C3631F0
  Det jeg trenger er det som ligger i listen.

  Kan uansett nevne det jeg ikke trenger og det er: Skjerm(er), mus, musematte, tastatur, alt av kabler, lydkort og OS da jeg allerede har dette fra før.

  Jeg også har valgt og ikke å kjøpe SSD for og ikke overstige budsjettet totalt, med tanke på at SSD fortsatt er litt dyrt. Har i stedet lagt til 2 stk OK harddisker som jeg tenkte å kjøre i RAID 0 frem til jeg får spart opp til SSD.
  Siden jeg tror de som er vært å kjøpe enda er litt dyre så vil jeg ikke gå ned i ytelse/pris på annet hardware for å rydde plass til SSD, da kjøper jeg heller en skikkelig SSD siden, høres ikke det greit ut?


  Spørsmål:
  Er det noe jeg burde endre, bytte, fjerne eller legge til? Eller ser maskinen grei ut?
  Jeg er litt usikker på kabinettet, tror du jeg får plass til alt som ligger i listen? Er ikke så veldig gira på noe større, men hvis det er noe som er så absolutte å anbefale så oppgraderer jeg til storebroren (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=610262)  Ha en fin-fin natt
  //Thoffe!
  • 1 svar
  • visninger