Bakklandia

Medlemmer
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Bakklandia

 • Rang
  Nyansatt

Profile Information

 • Fullt navn Hans Olav Bakken

Bakklandia sin aktivitet

 1. Bakklandia la til et innlegg i et emne Døde piltaster   

  Ja, jeg så ikke noe som manglet, jeg antar det er koblingene i bånn som har takket for seg, og da er det vel fort litt verre å fikse det selv. men takk uansett.
  • 0
 2. Bakklandia la til et innlegg i et emne Døde piltaster   

  Aspire V5-351
  • 0
 3. Bakklandia la til et innlegg i et emne Døde piltaster   

  Do'h! Viktig informasjon selvsagt. Det er en Acer laptop (modell husker jeg ikke i farta), med integrert  tastatur.
  • 0
 4. Bakklandia la til et emne i PC-hjelp   

  Døde piltaster
  piltastene mine er døde (eller, i hvert fall venstre og ned-pila). Å ta dem av å renske rundt meknismen under funket ikke, så da er spørsmålet om det er er en enkel måte å få dem i gang på, eller om den må inn på rep. for to knappers skyld?
  • 6 svar
  • visninger
 5. Bakklandia la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2014   

  Det er nok mnage som er truedne til å mene at Fårikål er en dårlig julerett, siden den hører høsten til, men nå er det jo ikke snublende langt mellom fårikål og pinnekjøtt (eller smalahove, for den del) så det er nok ikke helt riktig at fårikål ikke er julete.
  Men de er nok inne på noe likevel, for både surkål, rødkål og for mange sågår rosenkål hører hjemme på julaften, og man kan ha nesten hvilken som helst kål sammen med grønnsalaten, så kål er sånn sett kanskje julens mest fremtredene matrett (tenk litt på det dere)

  Men som alle famlier har også denne sitt sorte får, eller man burde kanskje heller si sorte kål. Pyntekålen er riktignok ikke sort, men den er nok likevel svartelistet siden den er den eneste kålen som kun egner seg til dekorative formål, og ikke til spiselige formål siden dens svært bittre smak gjør den så godt som uspiselig.

  Så, sånn sett er det vel ganske klart at den misnt egende retten på juleaften vil være en pyntekålsalat, siden ett forsk på å sett til livs denne nok vil gjøre måltidet til en ganske svart og trist opplevelse!
  • 0
 6. Bakklandia la til et innlegg i et emne "Ett Script har sluttet å kjøre"   

  Så langt ser det ut som om det å av- og reninstallere alle tre funket!

  Takk for hjelpa!
  • 0
 7. Bakklandia la til et innlegg i et emne "Ett Script har sluttet å kjøre"   

  Nå kal det sies at det skjer på andre sider enn facebook også, men det er der det skjer hyppigst og mest forutsigbart. Har ikke prøvd andre nettlesere enn firefox, nei.
  • 0
 8. Bakklandia la til et emne i PC-hjelp   

  "Ett Script har sluttet å kjøre"
  Okei, jeg har støtt på noe jeg ikke aner hvordan jeg skal løse eller hvordan det kan ha oppstått. Greia er den at hver gang jeg er inne på f.ek facebook, så går navigering smertefritt intill jeg enten bruker chaten eller går inn i fotoalbum. Eller hvis jeg har flere faner og facebook er en av dem.

  Uansett, det som skjer er at navighereing går utrolig tregt, det er nesten så jeg tror maskina har låst seg, siden det fort bruker to-tre minutter på å scrolle ned ett par centimeter. OG etter en stund er det akurat det den gjør - låser seg ,altså.

  Så kommer den en feilmedling om at ett script har sluttet å kjøre eller noe i den duren, og så får jeg beksjed om jeg vil stoppe scripet eller fortstete å kjøre scripet. Virker som om dtete har med flashen å gjøre, men uansett hvor mange ganger jeg installer flash o.l løser det ikke problemet.

  Er det noen som kan tenke seg hva dette skyldes og hvordan jeg evt. fikser det?
  • 4 svar
  • visninger
 9. Bakklandia la til et innlegg i et emne 7. julenøtt 2013   

  Da Harald Rønneberg i sin tid laget julesangen "Nssen er en herlig fyr" røpet han sannsnynlgivis litt av hemmligheten om hvordan Nssen sjekket opp Nissemor - elelr, i hvert fall til hvorfor det til slutt ble de to;

  "mens nisse far er ute og flyr, sitte nissemor alene å syr
  hun lengter til han kommer hjem, for hun vet de havner i samme seng" heter det i sangen hans, og her er han, sikkert ved ren slump, inne ved sakens kjerne.

  Det er jo ett gammelt utykk som heter at noe som kommer uventet eller bardust på kommer "som julekvelden på kjærringa", men det er en sensurert, barnevennlig utgave av ordtaket, lagd da man prøvde å gi Julenissen det barnevennlige imaget han har i dag. Egetlig heter det selvsagt "Kommer som kjærringa til Julenissen" - Julenissen er, selvsagt siden han har så mye tid til over ellers i året, VELDIG god mellom laknene - antallet "alver" (egentlig nissebarn) er ett godt bevis på det. Nissemors runde former er ikke fett slik som hos Julenissen - det er overlappedne graviditeter.

  Men, nå er det jo sånt at du kan jo ikke sjekke opp damer med å være god i senga, for du må jo sjekke dem opp for å få komme så angt at du får vist dem hvor god du er i senga. Dog, Julenissen er nå en gang Julenissen, og for han er jo det meste mulig (dette veit vi jo siden han klarer å få reinsdyr til å fly raskt nok til at han klarer å dele ut gaver tl alle verdens barn i løapet va bare en natt, samtidig som de mekter å trekke den sinnsvake vekten av han, sleden og gavene).

  Det har seg nemlig sånn at Nissemor er utdannet veterinær, og som ung nyutdannet kom hun til jordpolen nettopp for å sjekke reinsdyra, særlig siden Rudolf hadde en løs sikring som gjorde at ikke bare hadde nesa hans sluttet å lyse, men han var ikke helt god selv heller. På den tiden var Julenissen en noe mer fit utgave av seg selv, og den unge vetritrisen ble ganske raskt betatt. Men, hun var profesjonell, må vite, og konsentrerte seg om å gjøre jobben hun skulle gjøre.

  Siden dette jo foregikk på den for det meste islagte Nordpolen, var det imidlertid svært glatt ute i innhegningen til Rudolf og resten av dyra, og det gikk ikke bedre enn hun gled, mistet balansen og falt så lang og smekker hun var boms i bakken. Nissefar var raskt ute med en hjelpedne hånd, en kjapp replikk om at "det er jaggu ikke hver dag at kvinner faller for meg her ute" og i det røde romantiske lyset fra Rudolfs nå fungerende nese som hadde blandet seg med den plutsleige tåken som hadde kommet, var det rett og slett så romantisk at veterinæren ikke klarte å motstå lenger. Og nissefar, ensom på kvinnelig selskap som han jo var der ute, lot seg så definitvit ikke be to ganger. Resten er historie: Julenissen, grunnet det marathon-opplegget han kjører hver julenatt, er og var i meget god form, utholdenheten fortreffelig og det tok ikke lang tid før vetrinæruniformen ble alt for trang rundt livet. Siden har de vært par og det som en gang var en ukjent anonym vætrinær er i dag hele verdens Nissemor. Og for å si det sånn, selv o mdet abslutt er sannsnynlig at det er global oppvarming som er grunnen til at Sydpolen smelter, så er det en helt annen oppvarmingen som er grunnen til at Nordpolen smelter.

  Altså: Det var, indirekte, egentlig Rudolf som sjekket opp Nissemor, men det var Julenissen som fikk høste fruktene, for å si det sånn.
  • 0
 10. Bakklandia la til et innlegg i et emne Døde taster på laptop - Mulig å fikse selv?   

  Okei, så keyboardet må skiftet, altså. Like greit å la profffene gjør det da, tror jeg, hvis dte må skiftes uansett.
  • 0
 11. Bakklandia la til et emne i Tastatur og Mus   

  Døde taster på laptop - Mulig å fikse selv?
  Okei, saken er slik:

  MItt innbygde laptop-tastatur ser ut til å være i ferd med å legge inn årene - noen knapper er blitt ekstremt trege, mens andre allerde har "død."

  Det jeg lurer på da er - er det mulig å fikse dette selv på en måte som ikke inkludere å måtte sende den på service og som samtidig er så enkelt å trygt at en hardware-noob som meg selv får det til uten å ødelegge hele greia?
  • 3 svar
  • visninger
 12. Bakklandia la til et innlegg i et emne 21. julenøtt 2012   

  I følge Mayaene skulle undergangen inntreffe kl. 23.00 21. desember 2012, så det er ikke sikkert vi en gang rekker å få vite hvem som vant idag, og vi er ikke trygge ennå.

  Men for å svare på spørsmålet - sånn i alle tilfellers skyld:

  "And I would like to say that according to the Mayan Calendar the 21st of December marks the end of the time and the beginning of no-time. It is the end of the Macha & the beginning of the Pacha. It is the end of selfishness & the beginning of brotherhood. It is the end of individualism & the beginning of collectivism... the 21st of December this year.

  The scientists know very well that this marks the end of an anthropocentric life and the beginning of a biocentric life. It is the end of hatred & the beginning of love. The end of lies & the beginning of truth. It is the end of sadness & the beginning of joy. It is the end of division & the beginning of unity."

  Dette sa Bolivias president Evo Morales under FNs generalforsamling i New York nylig, og øvrige kommentarer er egentlig overflødig. Dette er det samfunnet jeg vil ha, og det jeg tror vi får. Verden kan og vil bli ett bedre sted å leve!
  • 0
 13. Bakklandia la til et innlegg i et emne 19. julenøtt 2012   

  Det man først må gjøre for å finne svaret på ett slikt spørsmål er å definere hva man mener med "Godt" - for "Godt" kan jo være ganske mye, og det er også ett ekstremt subjektivt uttrykk.

  Så, for enkelhets skyld velger jeg å bruke "Godt" i betydningen "Smaker godt." For god mat kan gjøre underverker, ja, det finnes til og med historier om fredsforhandlinger som har stått fullstendig i stampe inntil middagen kom på bordet, og den middagen var så god at alle partene rundt bordet glemte alle beskyldninger og onde ord som var falt mellom dem, og underskrev avtalen før desserten kom på bordet. Og Fred må jo være noe de aller fleste her i verden syns er godt.

  Så, hvis vi tar utgangspunkt i at det er mulig å skape det godeste av det gode, nemlig fred, gjennom ett godt måltid, må vi så bare finne ut hva som skaper ett godt måltid. Det hersker vel liten tvil om at det franske og det italienske kjøkken er de to beste kulinariske opplevelsene i verden, med det spanske kjøkken som en mulig dark-horse. Jeg har en teori om hvorfor det er slik - det er nemlig en ingrediens som er en viktig bestanddel hos alle disse tre. Spanjolene bruker den f.eks. i Paellen (her er den til og med en av de tre viktigte ingrediensene), italienerne bruker den i risottoen, og ikke minst i Panne Cottaen og franskmennene bruker den i bouillabaisse-en sin.

  I Europa blir det stadig mer utbredt med midtøstiske og indiske resturanter, og jaggu er ikke den samme ingrediens fremtredenene også hos disse. Hva det er snakk om? Safran, selvsagt. Safran, verdens dyreste, men også beste krydder, som stammer fra noe såpass vanlig som krokus-blomsten.

  Når vi da veit alt dette kan vi enkelt og greit konkludere med at roten til alt godt er røttene til krokus-blomsten!

  Bon apetit!
  • 0
 14. Bakklandia la til et innlegg i et emne 18. julenøtt 2012   

  NÅ svinger vi! "Jomfru" Maria er jo som vi alle veit fint lite annet enn tidenes beste løgner, som har fått over en milliard mennesker til å tro på den skrønehistorien sin i 2000 år. Det som er s fint er at når vi veit dette kan vi fint utnytte nettopp det faktum.

  Det er jo mye som tyder på at Maria er svak for en god historie eller to, med tanke på hvilken historie hun selv har forfattet. Cluet her er altså evnen til å kunne fortelle en god historie. Men, siden det er selveste Mesterskrøna vi snakker om her, hjelper det nok ikke å fortelle en hvilken som helst historie for å imponere henne. Nei, her må man nok fortelle DEN RETTE historien;

  Det var en gang, i ett land langt langt borte en mann som het Alexander. Han var staut som en prins, mer techsavy enn Tux og mer rappkjeftet enn Louie C.K selv på Louies beste dager. Han hadde en fet jobb som nøttegeneral på norges beste ITforum, mer gryn enn han visste hvordan han skulle bruke, og mange trofaste fans som lystret hans minste vink. Det eneste han manglet var noen å dele alt dette med. Han hadde imidlertid sett seg ut en fager Mø fra det fagre landområdet kalt Palestina (Navnet Palestina har vært i bruk i årtusener på ett landområde av varierende størrelse, lokalisert mellom Middelhavet og Jordanelven, og har ikke nødvendigvis sammenheng med landet vi kjenner under navnet i dag. red.anm) med det fagreste av alle navn - Maria, og hadde satt seg fore at hun skulle han i det minste klare å få en date med, om det var det siste han gjorde i dette livet.

  Men, Maria var kjent for å ha den skarpeste tungen verden noensinne hadde sett, og han visste at det ikke ville være en enkel oppgave og målbinde henne - noe som nok måtte til for at hun skulle bli imponert nok til å en gang vurdere å gå ut med han.

  Så, Alexander la en plan. En plan som innebar at han skulle ende opp med en så skarp tunge at han kunne skjære stål med den. Etter å ha undersøkt litt frem å tilbake hvordan dette kunne oppnåes, kontaktet så Alexander Tore Skoglund, hele landets skrønegeneral, og ba pent om å få tilgang til hans enorme arkiver over gode historier. SKoglund lo sin skoggedne latter, sa "Ta for æ, gut!" og åpnet opp arkivskapet hvor DVDene med samtlige sendinger fra Rorbua lå.

  Alexander tok med seg alt som var, og satte seg ned for å se og høre. På ett tidspunkt hadde Alexander faktisk høt så mye at han var alvorlig redd for at ørene faktisk skulle falle av, men som ordtaket sier "Kan du ikke fikse det med gaffateip, har du ikke brukt nok gaffa." Så, Aleander gaffateipet fast ørene og fortatte å se, og lyttet nøye til hver eneste skrøne, historie, grovis og vits som noensinne har blitt fortalt til eller av Tore Skoglund, og etter tre års hard pugging kunne han vær eneste lille punchline på rams, og kunne fortelle dem så godt at hver og en som hørte han holdt på å forgå av tredegrads latterkrampe og forstrekkte lattermuskler.

  Alxander la så ut på sin egen Pilgrimsferd, fra det kalde Norge ned til Midtøsten. Ruten hans kunne man følge med å plotte inn på kartet hvor hver nyhetsmeldning om byer, fyker og land rammet av kollektiv latterkrampe kom fra, og etter å ha lagt ett halv-ihjel-seg-ledd-Europa bak seg trasket Alexander etter langt om lenger, og lenger enn langt, inn i Asia, inn i Midtøsten og inn i landområdet Palestina.

  Innen Alexander kom så langt, var imidlertid gjetordene om latterkulene han etterlot seg allerede kommet til jødene og araberne i Palestina, og de var dermed forberedt. På grensen ble han møtt av bevæpnede vakter utstyrt med ugjennomtrengelige hørselvern, og satt i arresten. Men, vi må huske at Alexanders mål hele tiden hadde vært å få en så skarp tunge at han kunne skjære stål med den, så det fantes ikke det fengslegitter som kunne holde på han, og det tok ikke lang tid før myndighetene rett og slett ga opp å holde han fanget. Dermed kunne jakten på Maria fortsette.

  Alexader vandret rundt, på kryss og tvers, og frem og tilbake, mellom Middelhavet og Jordaneleven, men uansett hvem han spurte kunne ingen fortelle han hvor Maria befant seg. Etter 18 måneders resultatløs søking, var Alexander nær ved å gi opp, men han tenkte at var han ført kommet så langt kunne han ikke gi seg nå. Så han beit derfor tenna sammen (Og bite seg selv i tunga ville ikke falt han inn i halvkoma engang, så skarp som den var), krummet nakken og gikk på med ny giv. Etter ytterligere to måneder, kom Alexander en dag sent i Juli plutselig over en sidevei han på merkelig vis hadde oversett i 20 måneder, selv om den, bokstavelig talt, hadde ligget rett foran føttene hans hele tiden.

  Etter å ha fugt veien, som ble smalere og smalere for hver eneste meter, i flere mil, kom han til slutt frem til en liten, forblåst tømmerhytte høyt oppe på en snau bergknaus ved Middelhavets bredder. Nå var Alexander blitt både sulten både på tørt og på vårt, og faktisk var han ganske sliten også, når han kjente etter, så han bestemte seg for å banke på, søke husly for natten og håpet at han ikke hadde snublet over huset til den syvende far i huset.

  Døren ble ikke åpnet av en gammel mann. Ei heller av en middelaldrende mann. Nei, døa ble åpnet av en Fager Mø, med skulderlangt, mørkt hår og en tunge som var så skarp at det freste av den bare hun fuktet leppene med den! Alexander var ikke i tvil - dette måtte være Jomfruen. Det måtte være Maria! Nå gjaldt det å spille kortene sine riktig! Da var det jo sannelig flaks for Alexander at han nettopp hadde kjøpt seg en flunkende ny kortstokk, slik at han satt med bare gode kort på hånda, og ett par ess i hvert erme!

  Maria forbarmet seg over denne sulten, tørste og slitne langveisfarende fra Norge, og inviterte han inn. Alexander takket ærbødigst, lukket døra forsiktig bak seg og ikke lenge etter kunne forbipasseredne hyrder på marken høre en trilledne latter fra Marias lille hus. Utover kvelden tiltok latteren i styrke, og da den fortsatt ikke hadde stildnet ved midtnatt var det mye som talte for at den forbarmede fikk se barmen til Maria, enn barm som nå hev etter pusten innimellom lattersalvene.

  Marias latterkrampe varte og rakk, timer ble til dager ble til uker ble til måneder, og først da de første trærne fikk sine vårskudd, kunne man ense ett opphold i Marias konstante latterkuler. En vakker Maidag, tilfeldigvis den første søndagen i Mai det året, kom de først livstegn bortsett fra latter endelig fra huset da dørene åpnet seg og Maria kom ut for å sette seg på en sten og trekke pusten. Håret hennes hadde iløpet av denne tien grodd helt ned til bakken, og magen hennes var nå så stor og rund at det var liten tvil om at Alexander allerede den første natta hadde fått nærkontakt med både barmen og det som bedre var hos Maria.

  Da Alexander etter noen minutter kom ut til Maria, så hun strengt på han å sa "Hold kjeft. Ler jeg mer nå er jeg sikker på at vannet mitt kommer til å gå, og jeg må føde her på denne steinen. Jesus, altså, det skulle tatt seg ut!"

  Alexander kysset sin kjære Maria, klappet henne på kulemagen, blunket lurt til henne å sa "Vel, om vannet ditt går kan jeg jo bare løpe ned til Middelhavet å hente mer. Der er det mer enn nok å ta av!" Maria lo så tårende trillet, vannet sprutet og veene ble så godt som smertefrie, og bare noen timer senere hadde Alexander og det som definitivt ikke lenger var Jomfru Maria fått sitt første, men langt fra siste, barn. Barnet, som de kalte Thalia etter komediens og dikterkunstens muse, var som sagt født på den første søndagen i Mai, og det er grunnen til at vi den dag i dag, feirer Den Internasjonale Latterdagen første søndag i Mai hvert eneste år!
  • 0
 15. Bakklandia la til et innlegg i et emne 17. julenøtt 2012   

  Siden jeg begynte som nøtteknekker på ITpro for fire år siden (er det vel blitt), har jeg i å satt bunnrekord for antall svar - dette er min andre besvarelse i årets utgave - å grunnen er enkel: I år har mine kreative evner blitt litt for lite stimulert, da jeg syns spørsmålene i år har vært hakket for konkrete og dreiet litt for mye rundt ITnerd-produkter etter min smak. Dette er selvsagt natrulig iom at nøtteten foregår på landets beste side for nettopp ITnerder, men det som fikk meg til å begynne å være med om nøtteknekker var spørmål av typen "Hvordan gikk det egentlig til at Jomfru Maria be besvangret", "Hvordan feier Nissemor Juleaften", "Hvorfor heter JUlenissens Reinsdyr det de heter" og årtes "Hvor mange nøtter har Nøtteliten på nyttårsaften" - nei, alle trener slett ikke å innby til å kunne tolke svaret i dirty retning, og det finnes nok eksempler, spesielt i fjor, også fra meg hvor jeg har svart på mer ITnerdete spørmålsformuleringer, men da har de ofte vært litt mer åpne enn jeg føler de har vært i år.

  For å si det med Jays Ndure: "Det er selfolglig fint å vinne, men det viktigste er jo ha det goy, da!" I fjor vant jeg vel tre-fire nøtter, men da hadde jeg det samtidig gøy med å svare - det har jeg ikke hatt i år.
  • 0