lodott1

Medlemmer
 • Innholdsteller

  38
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

11 ProPoeng

Om lodott1

 • Rang
  Nyansatt

lodott1 sin aktivitet

 1. lodott1 la til et innlegg i et emne 15. julenøtt 2014   

  Jeg ville definitivt brukt en ekstra time på å finne et bedre svar på dagens nøtt enn dette. Og jeg ville lest svarene fra de andre nøtteknekkerne før jeg svarte, for ikke å kopiere.
  • 1
 2. lodott1 la til et innlegg i et emne 11. julenøtt 2014   

  Ååå, dette spørsmålet har jeg faktisk ikke tatt meg tid til å stille meg selv på mange år. Da jeg var et lite barn, hadde jeg så fryktelig lyst å feire jul på Nordpolen. Sammen med nissemor og alle alvene!

  Tenk det da? Da jeg ble eldre, innså jeg at Nordpolen var litt mindre gjestfritt enn det mitt barnlige jeg drømte om. Men den lille tanken på å tilbringe en julefeiring så langt nord en kommer, sitter fortsatt godt i bakhodet.

  Det får (foreløpig) bli med drømmen. Årets feiring går atter til byen med de syv fjell, det flotte folk og forhåpentligvis (hvis alle i hele byen krysser både fingre og tær) snø på Ulrikens topp.
  • 1
 3. lodott1 la til et innlegg i et emne 9. julenøtt 2014   

  Når snøen laver ned,
  blir jeg et barn igjen.

  Til sinns,
  i kropp og i sjel.

  Hysj...

  Hør...

  Hver lille krystall,
  unik og fantastisk,
  daler kaldt mot jorden
  og dekker oss til.

  Snømenn,
  engler,
  baller og krig.

  Når krystallene daler,
  blir jeg et barn igjen.
  • 0
 4. lodott1 la til et innlegg i et emne 8. julenøtt 2014   

  Hadde julefeiring vært et levende vesen med innstinkter, følelser og kognisjon, kan det tenkes at den hadde gjort som følger:

  1. Oppgradert serverkapasitet. Flerfoldige nye nettvesener blir født hver eneste dag, og flere nettvesener enn mennesker er nå koblet sammen via interwebz. For å holde tritt med denne stadige veksten, vil julefeiring fylle serverparken med nye løsninger, større harddisker og gode varmeledere til landene i nord.

  2. Økt hastighet og redusert latency. Nettvesener er så fordømt tilpasningsdyktige at jo mer fart og kapasitet de har, desto mer ønsker de! Julefeiring ville fyrt inn fiberoptiske kabler, 10G (we wish) nødnett og ubegrenset trafikk døgnet rundt. Null choking av diverse tjenester, og fritt frem for alle mann.

  3. Forbedret søkemotor. Alt nettvesener foretar seg av juleaktiviteter blir logget, kategorisert og med tiden publisert i form av direkte kommunikasjon til forskjellige grupper, basert på interesser og aktiviteter. Dette for å gjøre det enda lettere å identifisere seg med andre likesinnede nettvesener, og å gjøre det vanskeligere å skille seg ut. Dette gjøres med mål om tilslutt å ha en hel nettverden av likesinnede nettvesener, og streamlined produksjon av kun de ønskede varene. Da slipper verden overflødig produksjon, og miljøet belastes til de grader mindre.

  Nå er heldigvis ikke julefeiring et levende vesen med ønske om verdensdominans og kontroll. Derfor har heller menneskene tilpasset seg den nye netthverdagen, og det med julefeiringen inkludert. Takk og lov for at jeg får se alle venne mine sine julefeiringer, det blir jo ikke jul uten å kunne se de stygge hjemmestrikkede genserne, de tjukke magene etter julemiddagene, de tomme julebokkflaskene og ikke minst den varierende julepynten i de forskjellige stuene.
  • 0
 5. lodott1 la til et innlegg i et emne 6. julenøtt 2014   

  Jeg tror det handler, som svært mye annet i livet, om kompatibilitet. Det rette for meg, er ikke nødvendigvis det rette for deg. Hvis jeg er en aktiv person som foretrekker litt positivt stress, høyt tempo og at det skjer noe rundt meg, så passer det kanskje ikke med Nat King Cole på anlegget med belgisk julebokk i den ene hånden og fjernkontroll i den andre. Om jeg er en aktiv "passivforkjemper" med angst bare jeg ser en to-do list, eller enda verre; en app som minner meg på alt jeg har igjen å gjøre, så passer det dårlig med tre kveldsbesøk, julebaking, middagslaging og julepynting. I tillegg spiller dagsform, humør og temperament inn på hva jeg ønsker å gjøre.

  Akkurat nå hadde jeg fått den absolutte rette julestemningen med en fullført to-do liste hvor alle juleforberedelser var unnagjort, Nat King Cole på anlegget, en kald belgisk julebokk i neven, en laptop på magen med litt løsning av ITpros julenøtter, og en herlig duft av julemat strømmende fra kjøkkenet. Med andre ord har jeg fortsatt et stykke igjen.
  • 0
 6. lodott1 la til et innlegg i et emne 5. julenøtt 2014   

  Dette er en lurenøtt! Den er ikke åpen i det hele tatt, dere har lagt føringer hele veien. Den er låst i en kode, en kode som Lodott1 har knekt! Mwahaha, er jeg blitt genial, eller har dere blitt slepphendte i fisken? Følg med, se og lær nøtteknekkere (ja, jeg vet at i min forrige post klassifiserte jeg meg selv som en ivrig og ydmyk nøtteknekker, men damn, er litt stolt av denne).

  Bare se her
  Legg spesielt merke til ordene "mange år", "personlig" og "dels unyttig kunnskap". Senere kommer:

  "[...]mer og mer personlige etter årenes løp". Jeg vet nøyaktig hva dere hinter til.

  Det er bare en ting jeg ikke forstår... Hvordan fant dere ut at jeg har bursdag i dag?
  • 0
 7. lodott1 la til et innlegg i et emne 4. julenøtt 2014   

  Varme er energi overført fra et sted med høy temperatur til et sted med lavere temperatur. Siden solen er vår varmeste venn og kilde til alt liv, fortjener ingen andre tittelen "mestvarmer" mer enn solen. Men siden det nå er jul, tiden hvor fordums metaforer blir virkelige, og salige klisjeer tillates og foretrekkes i tidsrommet 1. desember til 1. januar, er det mye ved menneskeheten som varmer mer enn fysisk varme.

  Grunnen til at vi bruker verbet "å varme" når vi snakker om å bli følelsesmessig påvirket, er at kroppens nervesystem reagerer når sanseorganet oppfatter situasjonen, og hjernen tolker signalene. Blodet pumpes raskere rundt i kroppen, og vi opplever dette som økt temperatur. For dere psykologistudenter der ute, yes I know, det finnes flere teorier om følelsene, men her er en forenklet "torsdagsmorgen" versjon.

  Så når Grinchen til slutt innser julens glede, vokser hjertet hans tre størrelser og han fylles med varme. Når man kommer inn døren etter å ha vært ute i -10 og kuling, det er fyr i peisen og ribben står i ovnen, stiger gleden i kroppen synkront med temperaturen, vi oppfatter varmen og føler en lykke.

  For meg, en ivrig og ydmyk nøtteknekker fra landet i nord, er det tre ting som gjør meg varmere enn alt annet i denne kalde årstiden. Forventning, latter og forløsning. Forventningen om at nøttegeneralen kommenterer dagens bidrag til nøtteknekket. Latter av å lese andres innlegg, om og om igjen, le meg skakk av deres fantastiske, julete, flåsete, morsomme og kreative påfunn. Forløsningen av å se vinneren, atter innse at mitt bidrag ikke holdt mål, men med ny forventning om å prøve igjen. Bedre, smartere og mer kreativ enn dagen før!

  Edit: Glemte akvavit. En god andreplass, det greiene der holder deg varm i timevis!
  • 1
 8. lodott1 la til et innlegg i et emne 1. julenøtt 2014   

  God jul og god ITprosjulekalendertid til alle!

  I frykt for å skape dårlig stemning allerede på første julenøtt, befinner svaret seg i bunn av dette innlegget. Årsaken til at jeg valgte akkurat denne "politisk ukorrekte" fargen, har nemlig en god veldig god og logisk forklaring.

  Hvem bestemmer hva vi liker? Hvem bestemmer hvilke farger vi skal pynte med? I mange lange år har religion fungert som en felles rettningslinje. Når juletiden kommer, fylles alle kirkehus med fargene hvit, fiolett, grønn og gul. Disse regnes som de kristelige julefargene, og det er vel og bra. Hvor i alle dager kommer den røde fargen fra? Det første som slo meg når jeg leste denne nøtten var "fargen rød er en fredet julefarge!".

  Det viser seg at Coca Cola Company introduserte rødfargen i 1931 da den svensk-amerikanske kunstneren Haddon Sundblom malte julenissen rød. Oljemaleriene ble brukt i reklamekampanjer for Coca Cola. Kapitalismen har tydeligvis større påvirkningskraft enn tradisjonen. I tillegg til å gjøre mennesker fete og usunne, er Coca Cola Company kritisert for sin miljøpåvirkning, tvilsomme arbeidsforhold og markedsstrategier, og sin monopolistiske virsomhetspraksis.

  Derfor går min stemme i år til rødfargen. For det er ingenting i verden som går mer imot julens verdier, enten tradisjonelle eller moderne, enn Coca Cola Company.
  • 2
 9. lodott1 la til et innlegg i et emne 24. julenøtt 2013   

  I dag er det julaften. Et helt år har gått siden sist, og det er mange mennesker som påvirker, støtter, hjelper og gleder en i løpet av året. Det er derfor på sin plass å takke alle disse fantastiske menneskene. Jeg vet godt hvem hver og én av dem er; dette er ikke forum for oppramsing av navn.

  I år vil jeg takke for gleden. Gleden av å gi. Gleden av å få. Gleden av å hjelpe. Gleden av å påvirke. Gleden av å kjempe. Gleden av å vinne. Gleden av å lære. Gleden av å elske. Gleden av å bli elsket. Gleden av anerkjennelse. Gleden av suksess. Gleden av familie. Gleden av god mat. Dette er jeg veldig takknemlig for.

  Det er mange gleder i livet, og mange har opplevd masse glede i år. Mange har også opplevd mye smerte, tunge stunder, triste nyheter og vanskelige tider. Man kan ikke ha det ene uten det andre. Derfor er det viktig å erkjenne at sorger, så vel som gleder, er en viktig og vesentlig del av det å være menneske. Heldigvis er julen for de aller fleste en gledens høytid. Dette er jeg veldig takknemlig for.

  En av de store gledene for meg i førjulstiden er ITpros julekalender. Jeg kan ikke huske hvor mange år jeg har vært med, men for meg føles det som alltid. Hvert år gleder jeg meg til første nøtt. Jeg gleder meg til alle innleggene, vinnersvaret og alle kommentarene fra nøttegeneralen. Jeg gleder meg til denne kreative, morsomme, spennende og lærerike julekalenderen i regi av ITpros redaksjon og alle dere forumbrukere der ute. Det er en fantastisk stemning her, det finnes ikke liknende noe sted. Dette er jeg veldig takknemlig for.

  Kjære alle nøtteknekkere og nøttegeneraler, jeg ønsker dere all glede i denne gledens tid. God jul fra lodott1!
  • 1
 10. lodott1 la til et innlegg i et emne 23. julenøtt 2013   

  Et spørsmål så lekende lett,
  en ledende vei, et fyrtårn i mørket.
  Et svar skal vi gi,
  med god fantasi:
  et rungende “ja" slippes fri.

  Vi samles, alle som én
  rundt forumets mektige bord
  klokkene tikker,
  hendene gnikker
  på lampen og håper på ord.

  De ord i en liten notis,
  en setning om gårsdagens bidrag.
  Det kiler såvidt
  når navnet står fritt,
  men taperne havner på lag.

  En vinner må hver dag fortjene
  de rosende ord, de misunnelige blikk
  fra alle oss andre,
  som må forandre
  vår tilnærming til retorikk.

  “Ja" er vårt svar på den nøtt,
  den nest siste nøtten for året.
  Det er trist det tar slutt,
  førjulens krutt
  når nest siste vinner er kåret.

  Den feteste julekalender,
  et høydepunkt, glede og spenning.
  Takk for i år,
  kvaliteten består.
  Alle fortjener erkjenning.

  Fortvil ei mer kjære venner,
  den siste er ennå til overs,
  og vent skal du se
  at om ett år skal skje:
  ITpro gjenntar suksess!

  • 1
 11. lodott1 la til et innlegg i et emne 22. julenøtt 2013   

  En juleplage jeg lett kunne vært foruten er det konstante presset om å tilfredsstille alle, rekke alt på kort tid, og generelt være sykt busy. Alle venner som treffes denne ene gangen i året, alle familiebesøkene, alle gavene som må handles, alle middagene som må lages, alt sølvtøy som må pusses, all snø som må måkes. Alt. Alt skal skje på én uke. For all del, jeg er ingen grinch. Jeg elsker å gjøre andre til lags. Men jeg må også ærlig innrømme at det hadde vært deilig å sette seg ned kl 22 på kvelden og ikke være helt kjørt.

  Dette er en ikkesak om sommeren. Da sitter man ute til kl 4 på natten og det er fortsatt lyst. Man har energi. Man har krefter til å stå opp dagen etter. Og best av alt: man trenger ikke gjøre noe. Med god samvittighet!
  • 0
 12. lodott1 la til et innlegg i et emne 20. julenøtt 2013   

  Her var det mange feller å gå i gitt. Grønn irritasjon for det første. Hva defineres som grønn irritasjon? Kan det være de mange miljøaktivistene som alltid skal slå et slag for pinnsvinet, jerven eller reven i skauen hver gang det snakkes om å bygge nye boligfelt, nye veier eller nye industriområder? Kan det være windows update som lurer med sine oppdateringer, det vil si, den lyser grønt når den er ferdig med oppdateringene, men etter fem minutter er maset igang igjen? Eller er det rett og slett grinch-grønn med sin labre innstilling for julefeiring og kos og hygge?

  Og hva menes med sann eller usann opplevelse? Det finnes flere eksempler på mennesker som i terapi (vel å merke i freudiansk tradisjon) plutselig husker overgrep fra barndommen, som senere viser seg å være minner psykologen planter i hukommelsen. Personenes opplevelser føles helt ekte, men i realiteten er alt bare oppspinn. Suggestions. Spør en filosof hva en sann opplevelse er. Hvis et tre faller i skogen, men ingen er i nærheten og hører lyden, har lyden eksistert? Ja, nei, ja igjen, vi kan alle være enige i at alt og ingenting er ekte.

  Så, hvilken sann eller usann opplevelse har irritert meg grønn? Jeg vet at i morgen kl 6 må jeg opp, ta trikken, ta toget til flyplassen, stå i kø, vente på flyet, stå i kø for å komme meg inn på flyet, stå i kø midt i flyet, vendte på kjukkasen forran i køen som pjåter alle bager og kofferter i hattehyllen, venter på at flyet skal lande, stå i kø ved taxfree, stå i kø ved bagasjebåndet og stå i kø på vei til sentrum. Dette er en sann, men foreløpig usann opplevelse, som jeg vet kommer til å irritere meg grønn. Og samtidig kjenner jeg nå at jeg blir irritert.
  • 0
 13. lodott1 la til et innlegg i et emne 19. julenøtt 2013   

  Julenissen er en ytterst tålmodig mann. Hvert år venter han spent i 364 dager før han fikser hele årsinntekten på ett døgn. Selvfølgelig kreves en del planlegging, trening og terping på rutinene, men etter såpass mange år i bransjen går det meste på skinner.

  Men ikke alltid. Rudolf har en lei tendens til å rote det til. Han drar reinsdyrene i feil retning, han leder de inn i snøfokk og haglvær, han får laget til å fly i ring og skaper masse forsinkelser. Dette setter nissens tålmodighet på prøve, og når de samme problemene oppstår for femte år på rad, så kan man si at han blir smått irritert.

  Problemer under produksjon av julegaver er et irritasjonsmoment hele året. Hvor mange ganger har det ikke hendt at feil gave har havnet under treet? Hjemmestrikket ullgenser står neppe på ønskelisten til like mange som mottar slike på julaften.

  Nissen tar disse problemene med fatning. Men er det en ting som virkelig vipper nissen av hengslene, så er det fornektelse av juletradisjonene. Får nissen suppe i juleskålen fremfor julegrøt, ser han rødt. Lukter nissen taco fra pipene fremfor juleribbe, pinnekjøtt, torsk etc, går han i taket. Det værste nissen ser på julaften er griskhet, selvgodhet, materialisme og liten omtanke for andre. Hvert år må han ta en runde med seg selv og tenke igjennom om det virkelig er verdt all strevet.

  Heldigvis kommer han igjen hvert år, og det er fordi de aller fleste av oss opprettholder de riktige tradisjonene og de riktige holdningene i disse juletider. Snart er det julaften igjen. Tenk: "What would Santa want?"
  • 0
 14. lodott1 la til et innlegg i et emne 18. julenøtt 2013   

  Forhåpentligvis på Stortinget om fire år, med hjertesaker som "ned med DLD" og "raskere bredbånd til alle ASAP"!
  • 0
 15. lodott1 la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2013   

  Besinnelse! For all del, kjemp for besinnelse! Vi er dyr. Vi er impulsive, lystdrevne og søker konstant etter å tilfredstille våre drifter. Besinnelse, folkens. Det er den lille stemmen i hodet som hvisker: "nei, nå har du drukket nok aquavit for i dag". Det er den fornemmelsen av at du ikke burde kjøre i deg nok en porsjon juleribbe, for du vet at det tar deg to uker med intens julejogging for å brenne vekk fettet. Det er synet av lommeboken som gradvis tømmes for lapper når julehandelen er i gang, og du innser at en iPhone 4 kan gjøre akkurat det samme som iPhone 5s, til halve prisen.

  Know thyself. Ta på din egen oksygenmaske før du hjelper andre. For uten å kjenne deg selv, kan du umulig sette deg inn i hvordan andre har det.
  • 0