Torbjørn Marø

Medlemmer
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

1 ProPoeng

Om Torbjørn Marø

 • Rang
  Nyansatt

Profile Information

 • Fullt navn Torbjørn Marø
 • Kjønn Mann

Contact Methods

 • Twitter tormaroe
 • Hjemmeside http://blog.kjempekjekt.com

Torbjørn Marø sin aktivitet

 1. Torbjørn Marø la til et innlegg i et emne [LØST] Definisjoner på python   

  Det tar bare litt tid. Ikke stress, det blir helt naturlig etterhvert. Og du trenger selvsagt ikke vite hva alt heter, sålenge du vet hvordan det brukes. Du må programmere, programmere og programmere, ingen vits å pugge, pugge, pugge i dette faget.
  • 0
 2. Torbjørn Marø la til et innlegg i et emne [LØST] Forskjeller mellom C#, C++ og C-språkene.   

  C ble utviklet på 60/70-tallet da man trengte et systemspråk for UNIX. Det er forholdsvis lavnivå, kall det gjerne gammeldags. Grunner for å bruke C: Full kontroll, (potensielt) effektiv kode, enkel interop mot ulike devices. Det er derimot ikke optimalisert for at utvikleren skal kunne være effektiv.

  C++ er fra 70/80-tallet, og var et av forsøkene på å modernisere C gjennom å gi det objektorientering (Objective-C er et annet eksempel). Du har den samme kontrollen og effektivitets-potensialet som i C, men mange flere features å benytte under utvikling. For mange egentlig, noe som gjør det lett å skyte seg selv i foten. C++ regnes derfor som et vanskelig språk, og velges først og fremst når det virkelig er behov for de positive egenskapene.

  C og C++ kompileres til maskinkode. Her er C# anderledes...

  ..fordi C# er et av språkene på .NET-plattformen. .NET er en virtuell maskin, tilsvarende Java/JVM. C# begynte som en slags kopi av Java i 2001 (som selv var kraftig inspirert av C++), men har utviklet seg mye i løpet av de følgende 10 årene, og er nå et ganske spennende språk. Det er nok enklere å jobbe med enn C++, og ofrer noe av kontrollen og den potensielle effektiviteten (men ikke så mye at det i praksis gjør noe - med unntak av i noen spesielle områder).

  Så..., C er bestefaren - inspirasjonsskilden til veldig mange av dagens programmeringsspråk - og det er og har vært enormt populært til tross for mange feil og svakheter. C++ tok stafettpinnen videre, og ble en stund det språket alle seriøse utviklere jobbet med. Mange liker det fortsatt, og mange hater det og synes det er gammeldags. Hvilket det absolutt er på noen områder, men språket utvikler seg fortsatt, så noen forbedringer vil man se.

  C# er et moderne språk på en stor og moderne plattform utviklet og vedlikeholdt av et av verdens største selskaper. Det har assimilert mye av det beste fra mange andre språk, og har også blitt veldig populært. Disse tre språkene er faktisk blant de fire mest populære utviklingsspråkene i verden.

  Men Microsoft-plattformen har også mange fiender, og du får derfor alltid høre endel negative kommentarer om "kun på Windows" når du spør om .net-språkene. Du må derfor ta disse utsagnene med en klype salt.

  Ta f.eks. utvikling av mobile apps. Med .NET og C# kan du utvikle apps som kjører på både Android (MonoDroid) og iPhone (MonoTouch) i tillegg til Windows Phone 7. Jeg vet ikke, men har i alle fall ikke hørt noe om at det er mulig å gjøre tilsvarende med C/C++. Poenget er at .net kjører fint mange flere steder enn enkelte påstår.

  Håper noe av dette var nyttig
  • 1
 3. Torbjørn Marø la til et innlegg i et emne [LØST] Enkel programmering: Lage klokke i Java - Feilmelding   

  Sorry, men dette er ikke Java. Det er JavaScript, og selv om det er forvirrende så har JavaScript ingenting med Java å gjøre!
  • 0
 4. Torbjørn Marø la til et innlegg i et emne [LØST] Problemer med flere rader i addrow.   

  Kun en rask gjetning, men jeg antar du må kalle Kalkyle1DataSet.Tables("Ordre").NewRow() for hver ny rad i loopen. Nå forsøker du å legge til samme rad flere ganger men med ulike verdier.
  • 0
 5. Torbjørn Marø la til et innlegg i et emne VB.net, webbrowser controls   

  Kanskje det hjelper litt om du forteller litt om hvordan bot'en fungerer. Fungerer den f.eks. som en slags browser, slik at du kan manipulere dom'en med javascript, eller henter du bare html'en og parser den for så å bygge opp en ny request basert på det du finner? Hvilke komponenter/bibliotek bruker du..?
  • 0
 6. Torbjørn Marø la til et innlegg i et emne [LØST] Problemer med lagring til DB   

  Du har en tabell som heter Process_18?! Hva brukes den til? Feilmeldingen sier at du ikke får oppdatert på grunn av at en foreign key constraint ikke er tilfredstilt. Du forsøker å legge inn en OrderId som ikke finnes?!
  • 0
 7. Torbjørn Marø la til et innlegg i et emne Starte med programmering?   

  Det SimDaDim sier er fornuftig, men jeg tror han - som de fleste andre her - blir farget av hvilke erfaringer de har hatt selv. Her er noen tanker jeg gjør meg:

  Hvis du er seriøs i forhold til å ville lære deg å programmere, hvis du ønsker å bli en utvikler, bør du ikke gå etter det som gir raskest resultat, hvor du ikke nødvendigvis lærer så mye. Begynner du med Visual Studio (C# / VB.net) får du litt for mye gratis, og det vil ta lengre tid å faktisk lære. PHP er også "for enkelt" etter min mening.

  Jeg ville sett etter et språk hvor man kan få rask tilbakemelding på om det man gjør er riktig, og da tenker jeg på et språk som inkluderer et interaktivt konsoll. Språk som Ruby og Python har dette (mange andre også, men ikke C#, VB, Java eller C++). Det som sier om at Python er både enkelt og støtter avanserte ting er riktig, selv om det finnes språk som har langt enklere syntaks (lettere å forstå).

  Ruby og Python kan du forøvrig også benytte både på Java og .Net plattformene, i tillegg til de plattform-uavhengige variantene, så tenker man langsiktig og vil lære noe som er fleksibelt kan det være lure valg.

  Det finnes et hav av programmeringsspråk, og hvor man starter kan være litt tilfeldig. Har du et spesielt behov kan du la det styre valget. Har du ikke det ville jeg godt for noe dynamisk som ikke krever noe spesielt oppsett, hvor du bare trenger en enkel teksteditor og en kompilator - da lærer du deg ting best.

  Ta gjerne en titt på min oversikt over dynamiske programmeringsspråk: http://blog.kjempekjekt.com/2010/03/05/hvilket-dynamiske-programmeringsprk-du-skal-lre-deg/
  • 0