Lock-Aze

Medlemmer
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

6 ProPoeng

Om Lock-Aze

 • Rang
  Nyansatt
 • Bursdag 10. nov. 1983

Min datamaskin

 • Operativsystem Windows, Linux, Unix (OSX)

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Nordland
 • Interesser IT, Bil, bilteknisk, snowboard, skihopping, judo og stort sett alt som er teknisk som jeg kan skru sund og sette i stand etterpå..

Lock-Aze sin aktivitet

 1. Lock-Aze la til et innlegg i et emne Eksternt skrivebord - skjermoppløsning endrer seg   

  Sannsynligvis, da jeg har samme problem, men dessverre ikke en løsning...
  • 0
 2. Lock-Aze la til et innlegg i et emne Exchangeserver 2010 - hvordan bytte passord på mailboxbruker?   

  Sett det via powershell:
  set-mailbox -identity user@domain.tld -password newpassword
  • 0
 3. Lock-Aze la til et innlegg i et emne Printer server med GPO   

  Usikker på om GPO er måten å begrense brukere fra å se en skriver... Dette har jeg gjerne gjort med andre ting. F.eks å ikke gi tilgang på vanlig måte.

  Derimot å styre installasjon av skriver via GPO er ingen problemer, bare husk på at XP maskiner må ha GPO tilegget, i vista og win7 så går det automagisk hvis man pusher printerne ut via GPO
  • 0
 4. Lock-Aze la til et innlegg i et emne Flytte AD og domene fra Windows server 2003 til 2008   

  Dette skal normalt sett gå helt greit. Du må klargjøre 2003 serveren for å gå inn i ett 2008 domene, så må du sette opp 2008 serveren, melde den inn i domenet på vanlig måte før du kjører den opp som domenekontroller. Så må du flytte alle FSMO rollene over på 2008 serveren og sjekk at den har disse (enkleste er her bare å midlertidig koble fra 2003 serveren og sjekke loggen på 2008 serveren for feilmelding vedrørende FSMO)

  Når du har flyttet alle AD rollene til 2008 serveren, så må du demote 2003 serveren. Etter det, så kan du velge om du vil ta den helt ut av domenet eller om du vil kjøre andre tjenester på den enn AD.

  Ett par tips, husk fast ip på domenekontrolleren, husk at du IKKE må endre navn på domenekontrolleren etter at du har satt den opp som domenekontroller.

  Ellers så skal det være rimelig rett fram.

  Du kan se litt her: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc753437%28WS.10%29.aspx du må nemlig gjøre domenekontrolleren klar for at det kommer en 2008 AD kontroller
  • 0
 5. Lock-Aze la til et innlegg i et emne Nå blir Facebook-chat bedre   

  Bruker ikke chatten så enormt mye, men merker at jeg bruker den mye mindre nå som de nye "forbedringene" er kommet på plass, likte den gamle chatten mye bedre... Jaja, er vel bare ett tidspørsmål før jeg går over til G+ uansett..
  • 0
 6. Lock-Aze la til et innlegg i et emne Slutt på support for Office XP   

  Vi har enda ett par kunder som kjører office 2K, office XP kan jeg ikke huske å ha sett på en lang stund. Hva kan man si, stort sett, så fungerer det bare. Why fix something that ain't broke?
  • 0
 7. Lock-Aze la til et innlegg i et emne Logge på en ny maskin på server   


  Les punkt nr 4. og innlegget fra xcomiii det virker mer og mer som om du ikke har meldt maskinen inn i domenet.
  • 0
 8. Lock-Aze la til et innlegg i et emne Contour oppgraderer RollerMouse Free   

  tror nok det han mener er at hele artikkelen/testen ser ut som om den var skrevet på diktat fra produsenten. Jeg skal forsåvidt være enig i det. Jeg sitter mest igjen med spørsmål etter å ha lest artikkelen.

  Er dette den eneste løsningen som tilbyr dette? (jeg selger disse og vet at svaret er nei, men uansett) hva er fordelen med å ha mange knapper? De fleste brukerne bruker uansett høyre og venstreklikk og justerer sjelden mer enn det (muligens knappene for å navigere seg frem og tilbake i nettleseren, men da er det også stopp for "normale" brukere)

  Så jeg lurer: på hvilken måte gjør det brukeren mer effektiv å ha 8 instillinger? Føler at det er litt som salgspitchen til spillmus: Du kan nå endre DPI "on the fly" Hele 8 instillinger.

  Har anmelder overhodet testet denne? For artikkelen har mer enn ett snev av: dette står på produktets hjemmeside, enn: dette produktet har jeg testet: Her er hva jeg likte med det, dette fungerte mindre bra.
  • 0
 9. Lock-Aze la til et innlegg i et emne Logge på en ny maskin på server   

  1: Logg på maskinen med administratorkontoen i domenet, dette gjør du ved å skrive inn domenenavn\administrator i påloggingsfeltet når du skal logge inn.
  2: Gå inn på brukerkontoer, endre, eller slett den lokale kontoen (gi den nytt navn) jeg går ut ifra at du har valgt å kalle den det samme som du har kalt domenekontoen, noe som er dumt. Da maskinen alltid kommer til å logge på den lokale maskinkontoen før domenekontoen når du har samme brukernavn på maskinen som på domenet.
  3: når du har gjort dette, så skal du logge på maskinen med den brukeren som du har gitt tilatelser til dette, sjekk at du har alle de tilgangene du skal ha.

  4: Er du sikker på at du har meldt maskinen inn i nettverket? Du må melde maskinen inn i domenet, det ser du _ikke_ på kloden nederst i hjørnet. Høyreklikk på min datamaskin, velg egenskaper, du ser litt på høyre siden at du har noe som heter: Egenskaper for datamaskinnavn, domene og arbeisgruppe.

  Trykk på endre instillinger, klikk deretter på endre bak teksten der det står gi datamaskinen nytt arbeids eller domenenavn. Sjekk at den står på domene og ikke arbeidsgruppe.
  • 1
 10. Lock-Aze la til et innlegg i et emne [LØST] Windows Home Server 2011   

  Mnja, jeg er nok litt sær, har lisom ikke helt sett greia med home server. Kjører heller en linux distro der jeg kan justere inn flere ting selv. Når det er sagt, så skjønner jeg godt at for en liten enkel server for å kjøre hjemme som skal være kjapt oppe og fungere. Så er det ok. Jeg liker å ha 100% kontroll på hvordan oppsettet skal være og til det så blir home server litt vel avlåst for min del.

  Har testet litt, det ser bra ut med ett ok oppsett. Får bare håpe at du liker det like bra som du har likt 2003 til nå da. stabilitetsmessig vet jeg ikke. Da jeg ikke har kjørt det hardt nok til å si verken alfa eller beta, hastighetsmessig er det ok. Jeg får mer juice ut av kassen med egne dedikerte OS, men igjen. Det krever at man har tid, lyst og evnen til å sette seg ned og konfigurere opp oppsettet 100% ... Det er heller ikke helt fair å måle hastighet, siden kassen er bygd for å matche LinuxMCE som tar for seg en god del mer enn det MS greier å putte ned i sin software.
  • 0
 11. Lock-Aze la til et emne i Windows   

  Problemer med at print spooler krasjer Win7 Pro 64Bit
  Som topic sier så sliter jeg med at print spooler driver og krasjer i ett kjør. Det vil si, den stopper rett etter at jeg slår på maskinen.

  Dette skjedde plutselig uten at jeg har gjort noen verken hw eller softwarendringer (kan være at det kanskje har vært en oppdatering til MS som jeg ikke har merket meg)

  Jeg har feilsøkt en god del på skriver/driverproblematikk, men at print spooler tryner i ett kjør er nytt for meg. Noen som har noen gode tips om hvordan jeg feilsøker på denne... Eventuelt hva som kan fororsake at den plutselig begynner å trøble?
  • 1 svar
  • visninger
 12. Lock-Aze la til et innlegg i et emne Spørsmål som jeg må få avklart ang fagprøve   

  Det spørs helt hvor datakyndig du er. Jeg brukte i underkant av 10 minutter første gang jeg satte opp pfsense. Å sette seg inn i hvordan du setter opp vpn tar deg vel ett par timer regner jeg med.
  • 0
 13. Lock-Aze la til et innlegg i et emne Nytt utseende på Utforsker i Windows 8   

  De som ikke har snøring, kommer til å slite med filutforskeren uavhengig av om den har ribbons eller ikke... Desverre.
  • 0
 14. Lock-Aze la til et innlegg i et emne Spørsmål som jeg må få avklart ang fagprøve   

  Hvor sikkert skal du ha det?
  Jeg bruker normalt sett å sette opp ett eget VLAN for gjestenettet som ikke er tilkoblet det normale nettet til bedriften. Altså så nært fysisk adskilt som man kommer.
  Poenget med ett gjestenett er jo at det skal være lett tilgjengelig. En inloggingsside med roterende passord som bruker MAC adressen til å verifisere PC'en synes jeg er nok kryptering. Da hele poenget er at man skal ha enkel tilgang til internett via gjestenettet. Komplisterte passord eller skjult SSID på nettverket. Virker mot denne tankegangen.
  Hvis man har roterende passord med f.eks nytt passord pr. dag, så kan man jo enkelt sette det til at alle som hadde tilgang til nettverket blir slettet når det nye passordet trer i kraft.


  Logmein er ikke en VPN løsning og hadde du satt opp og kalt logmein for en VPN løsning. Så ville jeg spurt hva du skulle gjort når maskinen du skulle fjernstyre med logmein var den du hadde med deg.....
  Logmein er en fjernstyringsløsning. En VPN løsning er jo for å lage en tunell mellom pc'en du bruker og ett nettverk.(eventuelt en tunell mellom 2 plasser) Slik at du kan f.eks sitte hjemme med din jobbpc. Koble opp VPN løsningen og så jobbe hjemmefra som om du satt på jobb.
  Ikke fjernstyre maskinen din på jobb slik som du gjør med logmein.
  Så kort svar: Nei, du kan ikke bruke logmein som en VPN løsning.

  For en fagprøve, så ville jeg satt opp f.eks pfSense som brannvegg og deretter konfigurert opp VPN via den. Du kan lese hvordan her : http://doc.pfsense.org/index.php/VPN_Capability_IPsec#Remote_Access_IPsec_VPN
  pfSense kan lastes ned her: http://www.pfsense.org/index.php?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=46  CAL = Serverlisenser. Veldig enkelt forklart, hvor mange brukere eller pc'er som kan være tilkoblet en server på ett gitt tidspunkt.
  OEM = Følger maskinvaren, rimeligere ved innkjøp, men du må kjøpe ny lisens når du bytter hardware.
  Så har du Open avtale, som gjør at du kan kjøper og eier softwaren fra MS, den kan fritt flyttes mellom PC'er/servere etc.
  Open Value avtale : Du leier programvaren fra MS i 3 år du lisensierer alle PC'er i bedriften (minimum 5) der du kan bytte ut pc'er etc som du fritt ønsker.
  Open Value Subscription avtale: samme som Open Value, men gir deg mulighet til å endre antall pc'er årlig innenfor de 3 årene som avtalen løper.

  Selv om jeg tviler på at de kommer til å gå så dypt i materien, bare ha det klart for deg at du kan leie lisenser, (open value) du har lisenser som styrer hvor mange brukere/pc'er som kan være tilkoblet en server på ett gitt tidspunkt (CAL) du har lisenser som du kjøper (open) og du har lisenser som er låst mot HW og derav ikke er flyttbare (OEM)
  • 1
 15. Lock-Aze la til et innlegg i et emne [LØST] Hvordan sette roaming profile kun på terminalservere?   

  Mnja, valget ble etter litt ettertanke å sette det inne i brukerrettighetene i AD. Du har en fane der som heter "Terminal Service Profile" der man setter inn profilen som kun skal gjelde på terminalservere. En enkel og kjekk sak som fungerer fint inntil jeg finner en annen måte som jeg synes passer bedre til det oppsettet som blir kjørt pr. nå
  • 0