Spredo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

14 ProPoeng

Om Spredo

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem unkw

Spredo sin aktivitet

 1. Spredo la til et innlegg i et emne 24. julenøtt 2014   

  Så nær, men dog så fjernt.
  Gårdagens ikke-seier, mener jeg.

  Men det er greit, jeg liker å bryne de små grå på julenøttene her inne, uansett.

  God jul til alle medkonkurrenter her inne, det har vært en fryd å lese innleggene deres. Selv om jeg skulle ønske det var litt færre av dere sånn at jeg hadde større sjanse til å vinne de flotte premiene.

  S
  • 0
 2. Spredo la til et innlegg i et emne 23. julenøtt 2014   

  Det er jul,og tradisjoner er viktige, uansett hvor sære de er.
  Vi er tross alt en nasjon som benker oss foran tv'en for å se en engelsk sorthvitt-film om en nyttårsfeiring før jul hvert år.
  En sorthvitt-film med islett av dyremishandling, til og med, om du henger deg på de siste ukers anti-pels propaganda. (OK, det er kanskje å trekke den litt langt å kalle "sparking av isbjørnskinn" for dyremishandling, men det ER noe der.)

  Men altså... tradisjoner. Same procedure as last year.

  Jeg fortenger alt som heter jul til omtrent første desember. Julekalenderen gjør at jeg begynner å tenke "jul", men det er nesten 4 uker frem foreløpig, så det haster ikke.
  I tillegg så blir jo førjulstiden avbrutt av ting som julebord, juletrefester, gamle venner som plutselig husker at man eksisterer og ringer eller stikker innom for å si "hei" og annet sånt som egentlig er ganske trivelig, men tar tid...

  Så er den plutselig der, dagen før dagen.
  Jeg tilstår at jeg blir like overrasket hvert eneste år, for det er ikke så lang tid siden man åpnet den første luken i julekalenderen, er det vel?
  All den tiden man hadde... all den lærdommen man har trukket fra fordums juler... glemt og forsvunnet. Alle planene om at "dette skal jeg gjøre tidligere neste år".
  Vel, det er alltids neste år.

  Lille julaften går da inn i sitt vanlige spor.
  Sjekking av hvem som har fått julekort mot hvem man har fått julekort av. Panikkskriving av julekort til dem man har fått av som ikke har fått noe ennå. Legge på et par stykker til som man ikke har fått noe av, bare sånn for å få et lite overtak mot slutten av året.

  Samme med julepresanger. Hvem har man kjøpt til, hvem har man fått fra...
  Jeg vet man sier man skal ha noen "reservegaver" liggende, men ... når sønnen til en kamerat plutselig dukker opp med egen pakke istedenfor å være en del av pakken fra mor og far, så kan du regne med han ikke blir veldig glad for å få duftlys som ble en av årets reservegaver.

  Så... lille julaften, ut og fikse.
  Det er forøvrig slik fiksing som blir dyrt, for vi jukser jo ikke. Vi GJETTER på hva guttungen kan ha puttet i pakken, og forsøker å matche det på tilfredsstillende vis, vi åpner ikke pakken og sjekker. Derfor legger vi på litt for å være sikre.
  Så er det en ny runde med bilkjøring rundt med overlevering av reservegaver og nyinnkjøpte "i siste liten"-gaver, mens man kjenner julestresset nærme seg vante høyder.

  Julematen, er den i orden? Medisterdeig, type grovmalt og uspedd? OK, hvem kjøpte utspedd medisterdeig og hvem kan dra ut og rette opp i det nå? Hva er alternativet, uspedd finmalt medisterdeig eller utspedd grovmalt?

  Juledrikken, er den i orden? Hvem syntes det var en ide å testsmake juleølet til pinnekjøttet i forrige uke uten å kjøpe inn mer? Er polet stengt ennå, eller rekker vi en tur til? Forutsatt at det er noe igjen,selvfølgelig, for det sier seg selv at vi er ikke de eneste med juletradisjoner og derfor litt lite juleøl igjen akkurat nå.

  Husket du å kjølpe marsipangris til julegrøtpremien, for det var ingen gris i fjor, og det var krise!

  Juletreet er kjøpt inn, men er det pent nok? Er det for sent å bytte det ut med edelgran?

  Siste runde med julepynt i heimen. Hvorfor står den store nissen i kroken på kjøkkenet, han har jo alltid stått i kroken på stuen! Vi har tradisjoner å ta vare på.

  Rekker vi sette sammen pepperkakehuset eller skal vil gjøre alvor å av å la ungene sette det sammen på julaften? Vi har truet med det i flere år nå, og det kan jo bli en suksess. Men det er jo ikke helt tradisjonl, så man setter seg ned og klistrer og limer.

  Pepperkakehuset blir like skjevt som vanlig, og av en eller annen grunn har noen gjort innhug i det nyinnkjøpte juleølet. Det er en viss mulighet for at de to tingene hører sammen.

  Om alt går som vanlig har jeg full julestemning rundt den 28.
  Akkurat i tide til å begynne å bekymre meg for talen til nyttårsaften. For ikke å snakke om bekymringene for det neste året.
  Nå i år blir det sikkert ekstra tøft siden vi har økonomiske kriser, sinte russere, sære politikere og for lite julemat.
  Men til neste år skal jeg begynne juleforberedelsene tidligere!

  • 0
 3. Spredo la til et innlegg i et emne 20. julenøtt 2014   

  Selvfølgelig er teknodingsen til meg.
  Det er litt av problemet når man tjener egne penger; Julegaver MÅ nesten være noe unyttig noe, som smykker. For alt det man egentlig vil ha, kjøper man selv. Om man så må kamuflere det som en julegave for å slippe unna med det.

  Uansett, takk for premie.

  Men det nytter ikke!
  Mine beste fiskeplasser får dere ikke bare utlevert sånn rett over bordet.
  Det spiller ingen rolle om vi snakker sånn fisk eller slik "fisk", de plassene som fungerer i så måte vil jeg ha for meg selv!
  • 1
 4. Spredo la til et innlegg i et emne 19. julenøtt 2014   

  Når det gjelder bedre halvdeler, så er det bare en løsning som fungerer.

  1. Kjøpe en eller annen form for ny tekno-dings.
  2. Pakke inn og legge under treet.
  3. Vente på julekveld og pakkeåpning.
  4. Se forventning bli til skuffelse når "tekno-dings" ikke var ønsket.
  5. Redde kvelden med smykke kjøpt inn for akkurat slike anledninger.

  (Joda, man kan gi smykket med en gang, men da har man ikke en tekno-dings å leke med etterpå.)
  • 1
 5. Spredo la til et innlegg i et emne 17. julenøtt 2014   

  Ok, som seneste bidrag i min "hvor sent kan man svare på itpro.no sine sider og fremdeles bli listet opp som deltager", så foreslår jeg følgende:

  Gå ut fra kontoret.
  Gå til venstre.
  Tell 13 personer, og gi kuben til person nummer 13.
  Ta bilder av det hele, og be personen fortelle hele vennekretsen på facebook hva dere har gjort.

  Da har vi en ren kindersjokolade, tre ting på en gang:
  1. Dere gjør en fullstendig ukjent person glad. (forutsatt at ingen fra itpro.no løper foran og forsøker å plassere seg for å få kuben)
  2. Dere får massiv markedsføring (om dere bare treffer noen som har mange venner på facebook. Dere bør håpe det ikke blir meg)
  3. Dere blir kvitt logo-kuben uten slosskamp i redaksjonen.

  Vinn, vinn, vinn, spør dere meg.
  • 1
 6. Spredo la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2014   

  Ok, mitt første innspill her var blåskjell. Ganske enkelt fordi de skal være ferske og er så "¤&%¤ kalde å plukke på denne tiden av året.
  Men jeg tror egentlig hannepannefralandet har rett. Å spise Rudolf (eller slektninger) blir bare helt feil, selv om man da har god forklaring på hvorfor julenissen ikke kommer.
  "Pappa, hvor er julenissen?"
  "Han blir nok litt sen i år, siden du spiste Rudolf" fulgt av ond latter.
  Ingen behov for å kjøpe julegaver der i gården.
  • 0
 7. Spredo la til et innlegg i et emne 15. julenøtt 2014   

  Som vanlig når dere lager veldig interessante nøtter, så mangler det litt informasjon i spørsmålsstillingen.

  I dette tilfellet: Er det bare JEG som får en time ekstra hver dag, eller er det en time til alle? Og er det en time ekstra hver dag, eller er det en time ekstra bare i dag?

  Så, i et forsøk på å gjøre en grundig jobb med oppgaveløsningen og, om ikke annet, vinne nøttegeneralenes respekt:

  Hvis alle fikk en ekstra time hver dag, så ville vi alle vært like ineffektive som vi er nå. Vi ville være vant til det, og vi ville klart å fylle den "ekstra" tiden med de samme mer eller mindre tanketomme tingene vi fyller tiden med til vanlig. Så om alle hadde en ekstra time hver dag, så ville jeg ikke merket noe til den i dag. Selv om jeg KANSKJE ville følt at jeg hadde litt bedre tid til daglig.

  Hvis alle fikk en ekstra time i dag... vel, det blir vel omtrent som denne håpløse sommer/vintertiden som blir dytter på oss hvert år. Uten sommertid.
  Og hva gjør vi alle med den "ekstra" timen vi får hver høst? Absolutt ingenting. Men vi er litt mer våkne den neste uken, om jeg husker rett.

  Hvis jeg alene fikk en ekstra time hver dag, så skulle jeg nok vite å bruke tiden til noe mer fornuftig. Da skulle jeg virkelig bli vellykket fordi jeg skulle bruke den timen til alt det jeg nå sitter og ergrer meg over at jeg egentlig ikke har tid til. Det ville vært noe!
  Kanskje jeg til og med kunne tatt patent på den "hvordan få en ekstra time om dagen"... eller kanskje ikke, for da er vi tilbake på det første scenariet hvor alle har det og ingen derfor utnytter det.

  Så... hvis jeg var alene om å få en ekstra time... så var det fort et spørsmål om jeg fikk tid til å forberede meg eller ikke. For uten forberedelser... mer "i morgen har du en time ekstra" er omtrent som når man plutselig får en time fri på jobben... Man blir overlykkelig (vel, kanskje ikke alle, men jeg er rimelig fornøyd med det) inntil jeg ser at den "ekstra" tiden bare blir borte, sånn helt uforklarlig.
  Om jeg derimot fikk planlagt at "du har en helt egen ekstra time den 15.12.14" så ville jeg brukt den timen til planlegging.
  Planlegge sånn at jeg kunne bruke resten av tiden frem til jul på de tingene som virkelig betyr noe.
  - kontakt med familie og venenr
  - julepresanger til samme
  - en runde innom frelsesarmeen (ja, jeg VIL, men jeg får aldri tid.)
  osv

  Med en hel ekstra time som var bare MIN, hvor den tiden ikke gikk ut over NOE annet jeg hadde tenkt å gjøre... så ville den beste bruken av den tiden altså helt klart være å planlegge hvordan jeg kunne bruke all den andre tiden jeg har.
  For en time er ikke allverden... men en time planlegging av resten av tiden, DET ville være perfekt.
  Tror jeg.
  • 1
 8. Spredo la til et innlegg i et emne 14. julenøtt 2014   

  Som Jarjo er inne på, det er "hett" og det er "HETT", og noe kjenner man ikke for å brette ut på disse sidene.
  Noe som rent logisk egentlig burde bety at mitt bidrag her strykes, siden jeg da starter med å si at jeg IKKE kommer til å svare sannferdig på oppgaven, men må nøye meg med "det nest heteste juleminnet".
  På den annen side, sagt med Jokkes utrolige sans for å treffe rett:
  De beste sigarettene var dem som jeg røyka i smug
  Og de beste knullene var dem som bare var ljug

  Og som svoren ikke-røyker (noe man lærer under oppveksten med kjederøykende foreldre og 4 timers biltur til hytta)... noe må man jo kompensere med.

  Juleminneaktig er det fristende å trekke frem
  - min tantes marsipankake (som ikke var marsipan, men ost, fant jeg ut etter å ha tatt et uforholdsmessig stort stykke. Som jeg så måtte spise opp, siden jeg hadde tatt det, sa min mor. Ikke hett, men jeg kjenner ennå litt på rødmen i kinnene da hele resten av familien gikk fra bordet mens jeg satt igjen i en time og forsøkte å trykke i meg ostekake... Jeg trykket i meg den siste biten, gikk på toalettet og kastet opp, og gikk til sengs. En øvelse jeg ikke gjentok før jeg begynte å drikke alkohol.
  - Min kjederøykende fars forsøk på å ta en røyk gjennom nissemasken. Det var ikke særlig hett for meg, jeg var 4 og kun en tilskuer, men nisseskjegget ble ikke det samme etterpå. De prøvde å fikse det med bomull fra medisinskapet i gangen, men det ble ikke helt bra. Og min far startet de neste julemiddagene med 4-5 sigaretter på rad før han skulle ut og "lete etter nissen", sånn for å stagge røykesuget litt... Han hadde en het jul, i alle fall. Og en søt, nisseaktig rødfarge på venstre side av ansiktet noen dager.
  Det tok en stund før jeg skjønte min mors "og der sto nissen i lys lue" når hun gjenfortalte historien. Luen var jo vitterlig rød!
  - Min brors forsøk på å redde juleribben da min mor tok den litt skjevt ut av ovnen. Han reddet den, men måtte spise med hansker på resten av julen, for det var visst litt hett det der.

  Ok, det var visst det jeg hadde av familievennlige hete historier som jeg ikke er for flau over å stå ved.
  Den heteste er nok nissemasken, for mye av min fars rødfarge den kvelden hadde ikke med letterre brannskader å gjøre, men med at han var rimelig flau over det hele. Så "dobbelt så hett", altså.

  Av og til er det godt det bare er jul en gang i året.

  S  • 0
 9. Spredo la til et innlegg i et emne 8. julenøtt 2014   

  Vel, her er det fristende å starte med å kommentere nøttegeneralens ordbruk.

  For det er en kjent sak at nissen er eid av Coca Cola, har skjegg så han kunne gått rett inn i ZZ Top og ville byttet Nordpolen mot Las Vegas på et øyeblikk. OM han bare fant noen å bytte med.

  Men spørsmålet var julefeiringens tilpasning til nettsamfunnet.

  Enkelt og kort:
  Man sier god jul til flere, men mener mindre med det.
  Man viser julegavene man mottar til flere, får flere bilder i retur, blir mer sjalu enn man ellers ville vært, og bruker mer penger på gaver og fjas for ikke å bli tilsvarende sjalu til neste år.

  Jula på nett har blit mer kommers, mindre julefredlig og...

  (Har jeg lov til å skrive sånt som dette på julekalenderen folk som dere, egentlig?)

  Jeg er gammel nok til å si det, men har prøvd å la være ganske lenge.
  Enkelte ting var bedre før.
  Nå er man mer på facebook og tilsvarende enn man er tilstede i de juleselskapene man er i.

  Og det kjennes egentlig litt trist, om man nå tar julens budskap om fred og kjærlighet alvorlig.
  • 0
 10. Spredo la til et innlegg i et emne 6. julenøtt 2014   

  Greit.
  Julestemning er en oppskrift som alt annet.
  Og som alt annet man lager, så er det store spørsmålet "hva skal du bruke den til?"

  Jeg har derfor tatt meg den frihet å lage et skjema for hvordan man mikser julestemning avhengig av om man lager den for barn, familie, venner eller kun seg selv.

  Det er selvfølgelig mulig å prøve seg litt frem. Som med "grevinnen og hovmesteren". Om EN del fungerer bra, så kan det være en mulighet å finne den frem på Youtube og vise den en gang til.
  Her må man selvfølgelig se an sitt publikum, det er grenser for hvor mange visninger rett etter hverandre som faktisk ER morsomme, og det kan være at man etterpå innser at man har blandet for mange deler alkohol inn i det hele.

  En observant leser vil selvfølgelig ha lagt merke til at julekakene er ganske konstante i de forskjellige settingene her. Det er fordi man de senere årene har fokusert stadig mer "sunnhet". Og la oss være ærlige, ekte julekaker er ikke særlig sunne! (Og de "sunne" er ikke særlig gode). Så man må ha dem, men forbruket, sånn jeg har sett det har vært rimelig jevnt. Så...

  Ellers tror jeg tabellen skulle være rimelig selvfoklarende.
  Alle ingrediensene blandes med nensom hånd og en stor dose kjærlighet. Rør forsiktig rundt.
  Om blandingen er riktig, så kan den serveres uten ytterligere arbeid.
  Om blandingen kjennes feil og julestemningen ikke kommer, så har man følgende "quickfix";

  For "barn", legg til mer "julekaker" og "julepresanger"
  For "familie", legg til mer "julekaker", "julemat" og vurder å legg til litt "alkohol" ("Alkohol" bør her vurderes etter hvor mange "barn" som allerede er i blandingen.)
  For "venner", legg til mer "alkohol" (om ikke andelen "barn" er for høy)
  For "alene", legg til mer "alkohol", "julemat" og "julekaker", vurder å fjerne en del "sene kvelder".

  Dette skulle sånn jeg ser det, garantere god julestemning.
  Men ikke vær redd for å eksperimentere, julen varer som kjent helt til påske.
  • 0
 11. Spredo la til et innlegg i et emne 5. julenøtt 2014   

  Så nærmet julen seg, og jeg nærmer meg julestemning.
  Det var visst det som skulle til for å huske itpros julekalender.

  Så da var vi her igjen, og denne gangen skal vi dele.
  Ikke at det er så vanskelig, det eneste jeg kan dele herfra er tekst og bilder.
  På generelt grunnlag antar jeg nøttegeneralen er bestikkelig, så jeg vurderte å ringe bakeren på hjørnet og be dem sende opp en kake, men det ble litt for enkelt. Og "dele" betyr vel at jeg også skal ha noe av det.

  Så vurderte jeg å "dele" noen synspunkter på manøvreringsmulighetene i dette kommentarfeltet her (Opera og Chrome), men da tastaturet begynte å ryke mens jeg skrev, kom jeg til at jeg nok burde holde synspunktene for meg selv.

  Hva står da igjen å dele på tekstfronten?
  Hva med en liten selvskrevet julehistorie?
  Jeg vet ikke om den helt får frem julestemningen, men jeg deler, i alle fall:

  ----
  En julehistorie
  Hun har bodd i leiligheten i nesten tre år nå, men dette er første gangen hun har juletre. Leiligheten er egentlig ikke stor nok til det, men hun har ryddet en liten plass i hjørnet inn mot soverommet, og fått på plass et tre i full størrelse.
  Hun har til og med pakker under treet. Ikke mange. En halvstor pakke, og to mindre.
  Hun danser rundt i leiligheten med lette skritt. Julerengjøringen er over, hun har ikke engang fått ryddet bort vaskebøtten, den står borte ved kjøkkenbenken.
  Hun danser forbi sofaen, og slår på tv’en. Bort til kjøkkendelen og kjøleskapet. Plukker med seg en kaffekopp som står på benken. Svinger seg rundt som om kaffekoppen er den etterlengtede kavaleren.
  Hun stopper. Ser seg rundt i rommet, som om hun har glemt noe. Blikket flyr raskt frem og tilbake. Håndvesken hennes henger på en krok innenfor døren, og hun går bort til den med bestemte skritt. Tar frem mobiltelefonen, slår et kort nummer.
  Venter.
  Får forbindelse, og snakker dempet i noen sekunder. Vifter med den ene hånden som for å understreke noe. Etterpå legger hun telefonen tilbake i vesken.
  Hun danser ikke lenger, hun beveger seg mer usikkert gjennom rommet. Bevegelsene er nesten … kantete. Som om hun må tenke seg ekstra om for å gjøre det hun gjør. Som om hun har gått over fra å danse planløst til å følge en helt bestemt plan som hun ikke helt husker.
  Hun kan ikke være mer enn noen og tyve år gammel. Langt, mørkt hår som flommer ned over skuldrene. Et ansikt som normalt er veldig tiltrekkende, men som nå virker alt for bestemt. Blikket er stivt, og kaffekoppen er ikke lenger en dansepartner.
  Med øynene festet på noe langt borte som bare hun kan se tar hun en forsiktig slurk av koppen. Svelger tungt, tar en slurk til.
  Så setter hun kaffekoppen fra seg på kjøkkenbenken igjen og går i retning soverommet.
  Så ser jeg ikke mer. To politimenn dukker opp på siden av meg og trekker meg vekk.


  ---
  Så. Ett stykk julefortelling. Jeg hadde tross alt med både juletre og pakker;)
  Kanskje jeg skulle inkludert dagens premie der et sted?
  Nei. Den skal jeg ikke dele med noen.
  • 0
 12. Spredo la til et innlegg i et emne Konkurranse: Black friday giveaway   

  Egoistisk nok så ville en multifunksjonsskriver gjort seg bra akkurat nå.

  Med ny jobb i januar, men uten kontor, så ser det ut som det blir MYE hjemme"kontor" fremover. Da er det jo praktisk å også kunne levere fra seg noe sånn at det blir inntekter av det hele.

  Så sees vi vel i julekalenderen om noen dager.
  • 0
 13. Spredo la til et innlegg i et emne 24. julenøtt 2013   

  Takknemlighet er en interessant ting.
  Det er ferskvare, og bør uttrykkes i øyeblikket, for både det man takker for og takknemligheten man føler, vil normalt bli mindre verdt over tid.

  I tillegg er det sånn at mange av de virkelig store tingene i livet, tenker vi aldri på at vi skal være takknemlig for. Vi tar det som en selvfølge.
  Noe som selvfølgelig kan henge sammen med "ferskvare-tanken". Innen vi skjønner at vi burde være takknemlig for det, har det hele blitt en selvfølgelighet, og derfor mindre relevant å takke for.

  Men tilbake til oppgaven, hvem takker jeg, og for hva...
  Let me count the ways...

  - Jeg takker familien min, selv om de er programforpliktet til å holde ut med meg.
  - Jeg takker vennene mine, som holder ut selv om det ikke er et program i verden som forplikter dem å gjøre det.
  - Jeg takker den som gjorde at vi er her i dag. Enten det var en guddommelighet eller en tilfeldighet, så er jeg takknemlig, for dette livet er ikke så helt ille, tross alt.
  - Jeg takker alle de menneskene jeg har truffet opp igjennom, som har gitt meg muligheten til å lære nye ting om dette livet. På godt og vondt.
  - Så takker jeg alle jeg tidligere har glemt å takke. Selv om dette ikke lenger er ferskvare, så er tanken den beste.

  Men, på denne festdagen med store røde menn med skjegg og lue flaksende i alle retninger, så må jeg faktisk få takke nøttegeneralen aller mest.
  IKKE fordi han har laget 24 julenøtter som det har vært gøy å forsøke å løse. Selv om det altså HAR vært gøy å forsøke å løse dem.
  Nei, akkurat nå kjenner jeg mest for å takke for at generalen BARE laget 24 nøtter, for det betyr at kreativiteten min nå kan ta seg en liten hvilepause.
  Jeg logget inn her i natt for å svare på oppgavene som jeg har pleid å gjøre. Men jeg fant ikke noe svar, så jeg tenkte at jeg fikk prøve igjen senere.
  Resultatet var at jeg DRØMTE om både julenøtter og takknemlighet i natt.
  Så igjen, TAKK for at dette er den siste julenøtten. Jeg kommer sterkt tilbake neste år, men akkurat nå skal kreativiteten min få juleferie!
  • 1
 14. Spredo la til et innlegg i et emne 23. julenøtt 2013   

  Frem til idag var itpros julenøtter de feteste.
  Ganske enkelt fordi både nøttene og generalen er passe sprø, passer sammen og bør passes på i ulendt terreng.

  Men så var det dette gamle munnhellet "ingen nevnt, og ingen glemt".

  For det er ikke bare nøttene som er verdt å lese. Deltagernes svar er absolutt verdt en studie i seg selv. Og det har tidligere vært en nødvendighet, for i fulle drag å kunne nyte generalens ros og ris, hvor han går gjennom samtlige svar og gir oss sin tolkning av svaret (og begrunnelsen for hvorfor man ikke vant det som abslutt ER Norges feteste julekalenderpremier.)

  Men det var dette med "samtlige svar", da.
  Her tar en stakkar en aldri så liten båttur med stor båt uten internett, sånn at man faller ut av EN stakkarslig julenøtt... og straffen er at svaret på nøtten man hiver inn så fort man har landjorden under føttene igjen, blir fullstendig neglisjert.

  Og for å sitere en kjær reklamefilm; "Jeg er ikke sint, jeg er bare veldig, veldig skuffet".
  Ganske enkelt fordi det å se mitt kallenavn på trykk i førjulsdagene er det nærmeste "berømmelse" jeg har vært siden mattelæreren i 4. klasse fortalte alle at jeg ikke hadde en eneste feil på prøven.
  Jeg har hilst på alle kjente (og ganske mange ukjente) med "så du svaret mitt i julekalenderen på itpro.no idag" hver dag i det siste. Og det har virket, for før jeg dro på båttur begynte folk å hilse MEG med "jeg leste svaret ditt på julekalenderen til itpro.no, og det var... (sett inn passende positivt eller negativt adjektiv.)

  På båtturen ble jeg spurt hvorfor jeg ikke hadde lagt inn noe svar på kalenderen. Da måtte jeg forklare dem dette med at noen mennesker hadde mer penger enn andre, og derfor hadde råd til å betale for lugar med internettkobling. Andre, sånn som jeg, måtte leve av pengeløs beundring fra våre medmennesker. Absolutt ikke noe å forakte, men det blir ikke dyr internettkobling av sånt.

  Den forklaringen ble akseptert.

  Når jeg møter folk imorgen, så må jeg gå med bøyd hode, og håpe på ikke å bli gjenkjent. For nå må jeg forklare hvorfor generalen har sensuert meg. Eller nekterå vedkjenne seg svaret mitt, i alle fall.
  Jeg mener, den observante leser vil kunne se at jeg til og med fikk en "liker" på gårdagens post. Før den altså ble ble forbigått i stillhet idag. (Om nå "stillhet" er en god betegnelse på generalens oppsummeringer... (the jury is stilll out on that one))

  Så. Fra jeg husket på at julen nærmet seg og at itpro.no hadde bra julekalendre og frem til idag har ingen andre kalenderarrangører vært nærmere dere enn julenissen er Rudolf, når han midt i oktober etter en lengre slankekur, står radmager med en slaktekniv i hånden mens han mumler "bare et lite lårstyke, ikke noe mer. Jeg er så sulten..."
  Før dere altså snubler i oppløpet, ganske enkelt på grunn av litt dårlig kundebehandling.

  Løpet er på ingen måte kjørt, selvfølgelig.
  Dere kan fremdeles vinne premien "årets fetete julekalender", men det krever fokus og innsats i de neste dagene.
  Husk, det er ikke over før den fete mannen går rundene på julaften.

  Uten sånne fingerglipper hadde dere selvfølgelig vunnet så klart at det ikke ville vært en konkurranse engang, kun et paradeløp.

  • 1
 15. Spredo la til et innlegg i et emne 22. julenøtt 2013   

  Den mest plagsomme juleplagen tror jeg at jeg har kommentert her tidligere.
  Men, jeg er ikke fremmed for hverken å gjenta meg selv eller skrive lange besvarelser, så her kjører vi på igjen.

  Julepresangene er selvfølgelig den største plagen.
  Helt greie å få, men når man har nådd en viss alder og tjener egne penger, så kan man normalt gå ut og kjøpe de tingene man har lyst på. Enten dette er et skytespill til Playstation eller en ny stasjonær pc som er så rå at mannen i butikken spør to ganger om man er SIKKER på at man vil bruke over 20.000 på en stasjonær pc når de har så bra bærbare... (Been there, done that, og jeg er veldig fornøyd med maskinen).
  Uansett, det er som regel ikke slike pakker man får til jul uansett. Det blir fort mer "trauste" presanger. Gensere, bøker, filmer... Og igjen, kan jeg svi av 20.000 på en PC, så kan du banne på at jeg har penger til en ny genser, om jeg vil ha en.
  Men greit, det er stort sett OK å FÅ presanger.

  Problemet er å gi dem.
  Eller å finne RETT presang å gi, om du vil.
  Samtidig som du må sørge for ikke å glemme noen.
  Søsken, fedre, mødre, svigerfedre og -mødre, nære venner og bikkja til naboen. Alle må ha presang, og den presangen må være helt rett.
  - Den må vise at man har tenkt på mottaker.
  - Den må være dyr nok.
  - Den må ikke fære FOR dyr, for det skaper ubalanse. Ingenting er verre enn å pakke opp et nytt slips fra svigerfar og huske at den whiskyen du kjøpte til ham fordi du trodde dere var på bølgelengde koster tre ganger så mye. Hva vil mannen tro når han får en så dyr presang?

  Og så er det den etterslengeren, da. Den personen du normalt aldri får presanger fra, men som "tilfeldigvis" svipper innom dagen før jul, fordi "han hadde noe å gjøre i nabolaget, og da kunne han jo levere denne her..."
  Jeg har blitt bedre her, for jeg har etpar "nødpresanger" liggende ferdig pakket, men uten navnelapp på. "Åh, der var du. Ja, vi skulle akkurat ut og levere de siste pakkene, men da kan du jo få din nå". Og ut på bakrommet og skrive navn på merkelappen før den overleveres med et smil.

  Så må man ikke glemme å smile pent og se både overrasket og tilfreds ut når man pakker opp årets 4 slips, eller som for noen år siden, den 3 utgaven av Knausgaards 3. bind...("Nei, så kjekt. Da kan jeg bytte i gavekort, og sikre meg resten av serien om noen måneder!")

  Jeg ville byttet hele julegavestyret med en uke ekstra ferie.

  Jeg kunne til og med tatt den uten å få mere feriepenger, for det jeg ville spart på ikke å trenge å kjøpe alle julegavene ville gitt meg mer enn nok penger til en ekstra ukes luksusferie!
  Og bare tenk så deilig juleferien ville blitt. Ingen løping i butikker før jul. Inge falske smil og jubel over noe du ikke trenger. Og ingen løping i byttekø i romjulen.
  Bare nyte julen, og glede seg til sommerferien...
  • 1