elwapo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om elwapo

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem windows

elwapo sin aktivitet

 1. elwapo la til et emne i Forbrukerelektronikk   

  HTPC med enkelhet i fokus ! (som selv mor kan bruke)
  Hei.
  Jeg har tenkt å kjøpe en slik HTPC til mine foreldre som julepressang. De er begge rundt 60 år og de er ikke noe datakyndinge personer i det hele tatt, men bruker PC slik av å til til enkle skrive formål og noe internett titting.

  Det de ønsker er å kunne enkelt se bilder, video og spille musikk via en enhet i stua og styre dette via en eksisterende TV (Full HD TV).
  Da de ikke ønsker å måtte ha den eksisterende PC`n påslått til enhver tid når de ønsker å benytte seg av TV`n på denne måten, er ikke en slik streamingboks noe jeg har sett nærmere på.

  Så det jeg lurer på er hva er det enkleste og greieste alternativet å gå for for ett slik oppsett med en noe hyggelig prislapp ?

  Det som er viktig er at den er enkel å bruke og at grensesnittet helst er på norsk.
  Det bør være enkelt å kunne legge inn bilder og enkelt og kunne kjøre og starte ett slideshow. Videre bør det være enkelt og spille av musikkfiler og lett og organisere musikken. Det er også litt viktig at den klarer å spille av videofiler som feks er nedlastede filer fra youtube og HD filmer (mkv.) og at den har innebygget tråløst kort.

  Ettersom jeg har forstått det så har mange av disse pcène windows 7 i bunnen og derfor avhenger dette kun av hvilke codec du legger inn i maskinen. ?

  Finnes det eventuelt noe annet skall enn Windows Media Center man kan kjøpe på toppen av Windows 7 som kanskje er bedre for oss i dette tilfellet eller gjør windows MediaCenter jobben ?

  Vet du om noen eller har gode erfaringer med noen maskiner der ute setter jeg utrolig stor pris på om du vil dele det med meg. Og eventulet hvor jeg kan få tak i slike maskiner før jul:)


  På forhånd takk for eventuelle svar:)

  Vennlig Hilsen

  Mick Skjørten
  • 1 svar
  • visninger
 2. elwapo la til et innlegg i et emne Program som kan brenne MP3 filer i tilfeldig rekkefølge   

  Takk for tips.. og veiledning.. supert !

  Problemet med WMP er at det har vært slik at når jeg skal sette i CD nr 2 så vil den ikke spise cden min og sa bare at sett i en tom cd osv.. så restarter jeg også funker den igjen, men å bare restarte programmet gikk ikke ,så derfor ga jeg opp det programmet.
  • 0
 3. elwapo la til et emne i Annen programvare   

  Program som kan brenne MP3 filer i tilfeldig rekkefølge
  Hei, kan noen Hjelpe meg..

  Jeg laget tidligere en tråd http://itpro.no/supportforum/index.php?showtopic=76872 om så si det samme, men mulig jeg utrykte meg feil..

  Altså her kommer problemstillingen igjen..

  Jeg trenger ett program som kan brenne MP3 filer til helst både DVD og CD som datafiler (IKKE AUDIOCD) og de MÅ kunne settes i TILFELDIG REKKEFØLGE FØR de brennes på platen.. Aller helst ved en shuffle knapp, men kan leve til NØD med at jeg kan velge rekkefølgen selv ved å dra hver fil til en valgt rekkefølge sånn inntil videre.. Det jeg derimot ikke lan leve med er at jeg må endre navet på hver fil til fels 1. Electric Universe - 'Gaijinrocker', så 2. OTT - 'The Queen Of All Everything' osv.. det tar for lang tid for meg..

  PS! JEG FÅR IKKE BRUKT Windows Media Player på min maskin, så den er utelukket Jeg har forsøkt DeepBurder og XP burner, men de funker det IKKE med. Vil noen prøve å hjelpe meg, så kan de FINT få lov å fjernstyre meg.. Dette skjønner jeg ikke skal være så vanskelig!! Arrg.!  Vennlig Hilsen

  Mick
  • 4 svar
  • visninger
 4. elwapo la til et emne i Annen programvare   

  Klarer ikke å brenne en CD med Mp3 data, hva er feil?
  Jeg trenger ett brenneprogram som enkelt kan brenne mp3 filer, ja det høres enkelt ut, men det er tydeligvis ikke det.. Har prøvd 3 forskjellige.. Mediaplayer og Mediamonkey og ett annet deepburner eller noe..

  Jeg trenger å kunne brenne helt vanlige mp3 filer som datafiler, i shuffle pluss at jeg skal kunne velge noen av filens rekkefølge.. ! Yes! Det går tydeligvis ikke med de jeg har prøvd eller så gjør jeg noe feil, men uansett hva som er feilen eller grunnen så er programmene spesielt mp elendig oppbygget og ikke strukturert og riktig og eier ikke brukervennligeht.. Det er sant!

  Det som irriterer meg er at den funker etter en restart med mediaplyer, men så på plate nr to så funker det ikke fordi den da ikke registrerer at jeg har satt inn ny cd eller noe..og jeg må ta en ny restart, men i tillegg så legger ikke filene seg i shuffle når de er brent, altså det blir ikke noen tilfeldig rekkefølge på de.. som jeg må ha i dette tilfelle.

  Og hvis noen tror de kan hjelpe meg med de programvarene jeg har installert så gjerne fjernstyr meg og vis meg..

  Takker
  • 2 svar
  • visninger
 5. elwapo la til et emne i Officeprodukter   

  Hvordan lage en god mal for teknisk data.? (Office 2007 & 2010)
  Hei, Kunne noen være grei og forklare meg hvordan jeg oppretter en god mal i Office 2007. Jeg ønsker en helt fin plan dokument med tabeller, men ønsker at den skal være mulig å sette inn noen innholdskontroll med rullgardiner osv og noen felter som er av begrenset lengre også.. Så ønsker jeg også at man skal kunne krysse vekk ett helt avsnitt, altså feks. Dette gjelder en teknisk rapport til en kunde , så Hvis feks avsnittet heter:

  BACKUP

  Masse infor felter her
  ----------------
  -------------
  -------------

  Så om det ikke er behov for å fylle ut noe på backup avsnittet så vil jeg at det (har sett det før) er mulig og enkelt krysse vekk dette avsnittet, altså med en slik (+) tegn til venstre for ordet jeg her har kaldt BACKUP slik at dette ikke lenger vises eller at feks bare en linje vises..

  Det er ikke så lett og forklare tror jeg.

  Hadde vært meget takknemmelig om noen kunne hjelpe meg litt med en slik mal.
  • 0 svar
  • visninger
 6. elwapo la til et innlegg i et emne Hvordan ta bort skrivebeskyttelsen.   

  Jeg har ikke noen valg der du beskriver i generell fanen, så så enkelt er det ikke.. Trenger jo ikke være vanskelig men synes det er rart.. Jeg er administrator på maskinen.

  Noe som er ENDA rarere er at dersom jeg setter i disken som er en usb disk i en annen pc så er den IKKE skrivebeskyttet, men om jeg bare flytter den over til en annen usb kontroller på den samme pcen som det ikke funka på så funker den ikke igjen.. HATER MS for dette as.. er det mmuuuulig..
  • 0
 7. elwapo la til et emne i Windows   

  Hvordan ta bort skrivebeskyttelsen.
  Jeg har ett problem i Windows 7. Jeg har koblet til en USB disk, og helt uten å vite hvorfor får jeg ikke kopiert filer til den.

  Jeg får opp meldingen disken er skrivebeskyttet.. Jeg vet ikke hvordan jeg får denne skrivebeskyttelsen bort.. kan noen hjelpe meg ???
  Vær så snill

  • 3 svar
  • visninger
 8. elwapo la til et innlegg i et emne [LØST] Er det verdt oppgraderingen ?   

  Har nå bestemt meg for å kjøpe nytt HK og CPU og RAM også hehe også SSD disk.. så da blir saken litt andeledes igjen..

  Fant ett nytt leketøy i butikken i dag som jeg bare MÅÅÅ Ha.. fy faen å rått HK..

  Gigabyte X58A-UD7. sågromt med støtte for 24 gig ram, USB 3, DDR3, 12 USB, 12 SATA osv.. hehehe

  så nå tenker jeg på ett skjermkort til rundt 2000 kr.., men komme til å vente litt med skjermkort og bare oppgradere de andre komponentene først siden det er PCI Express uasnett.. Så sparer jeg opp penger til ett bra kort.. PSU må også byttes.. 1000 Watter`n til nexus er vel ok ? Vi har denne i butikken vår så den tror jeg at jeg går for.. kjører nexus 500 w nå til systemet også koblet sammen med en 650 som bare driver disker:)

  Noen som har noe tips til gode rambrikker feks.. ?
  • 0
 9. elwapo la til et emne i Spill og utstyr generelt   

  Hvor finner jeg spilldemoer?
  Hei..

  Jeg har en spillPC som jeg har litt lyst til å få testa ut noen nye fete spill på.
  Kan noen tipse meg litt om noen sider hvor jeg kan laste ned noen gode DEMOER som jeg kan teste ut ?

  Før benyttet jeg It-Avisen sin demo side, men den er borte og finner ingen på gamer.no heller:( Kanskje jeg ikke har leitet godt nok ??

  Send gjerne tips på gode titler til Wii også ? Finnes det demoer til wii ?

  Takk for svar..

  Mick
  • 3 svar
  • visninger
 10. elwapo la til et innlegg i et emne [LØST] Er det verdt oppgraderingen ?     Tja:)
  Legger ved en bildefil av spec.

  Altså jeg skal ikke bruke dette som en SPILLPC , men kun spille litt sånn av å til og siden jeg får dette kortet billig så bare lurte jeg på om det kunne være vært å bruke noen kr på å oppgradere det. men det er altså GTS 250 som jeg får billig da.. men finnes det andre kort der ute som er gode og som er slik at de bare tar opp en kortplass og ikke trenger extra strøm for å drives så tips VELDIG GJERNE..

  takker:)

  • 0
 11. elwapo la til et innlegg i et emne [LØST] Er det verdt oppgraderingen ?   

  Hei igjen..
  Ja mista linken.. Grunnen til at jeg vil oppgradere til akkurat det kortet GTS 250 er at jeg kan få det billig og kjøpe to kort blir ikke aktuelt da jeg ikke spiller så mye og vil ikke bruke strømforsyningen på å drive to kort.. Jeg vil heller ikke bruke opp så mye plass i kabinettet så jeg vil ha en single kort som altså bare tar opp en kortplass.. Også vil jeg helst ha nvidia siden jeg har nvidia chipsett..

  Men takk for svar..

  Så GTS 260 er en del bedre enn 250 det altså ?
  Vet noen om når ett nytt bra middelsklassekort kommer da ? som jeg eventuelt bør vente på ? Jeg har ingen umiddelbar hast med å kjøpe dette.. bare fikk litt lyst da jeg har kjøpt meg større skjerm og da er det jo alltid litt gøy å spille litt :)
  • 0
 12. elwapo la til et emne i Grafikkort   

  [LØST] Er det verdt oppgraderingen ?
  Hei.. Jeg bare lurte, siden jeg har falt litt av skjermkort bølgen og utviklingen så lurte jeg på siden det sitter så mange gode folk her som har greie på ting om noen kan fortelle meg om jeg bør eller om jeg får en del ytelsesforbedring ved å oppgradere skjermkortet mitt. Jeg har nå installert

  XFX GeForce 8800 GT, 512 MB RAM GDDR3, 65nm, 256 bit bus, shader 1650, ROP`s 16 stykker, Default Cluck 670 Mhz og Memory speed 975.

  Kjører ikke noe SLI eller noe.. Jeg vurderer å oppgradere til dette kortet:

  Min lenke

  men er det noe vits ???

  Takk for eventuelle svar.

  Mvh

  Mick
  • 10 svar
  • visninger
 13. elwapo la til et emne i Lagringsmedier   

  Hvordan TESTE en hardisk.
  Hei. Jeg har en Pc her med en SSD disk og en Magnetisk disk. Den magnestiske WD disken holder på å faller ut av systemet.. JEg har forsøkt å benytte flere forskjellige kontakter i pcen for å se om det hjelp på problemet, men det er så sjeldent det skjer så veldig vanskelig å TESTE dette sikkelig..

  Finnes det ett diagnoseprogram som kan teste dette for meg sikkelig ?? Altså om det er noe fiel med Disken siden den holder på å faller ut av Windows ? Det er Win 7 jeg kjører med. Og helst at det ikke tar flere dager å gjennomføre også.

  Har du noen tips til meg ?
  • 2 svar
  • visninger
 14. elwapo la til et emne i PC-hjelp   

  Hva er Rød Prosessorsøyle.
  Hei.. Jeg har en pc som for det første går i sirup og når jeg prøver å finne ut hva som er galt og vil se på ytelsen innpå task-manager, så finner jeg en rød prossessor søyle der hvor den viser ytelsen.. Ja du kan se på bilde under. (vedlegg)

  Misstenker at jeg kan ha fått en trojaner eller lignende, men ikke spessielt erfaring med å finne ut av det, kan noen hjelpe? Hvilket program kan hjelpe meg med å finne/fjerne disse eventuelt ?

  • 2 svar
  • visninger
 15. elwapo la til et emne i Grafikkort   

  Problemer med Skygger i GTA 4 og ATI skjermkort !
  Hei.. Kan noen hjelpe meg.. Jeg har en PC med grafikk kort ATI Radeon 5850 med 1gb DDR5 minne. og installerer GTA på denne.. Da får jeg feil rendring av skygger og de står bare å hopper og "skjelver" som firkantente bokser.. All annen grafikk på spillet ser normal ut.. Er det noen som vet om noen tips / trix for å få bukt med problemet ?

  Jeg har forsøkt å oppdatere drivere til de nyeste og avinstallert de gamle osv..forsøkt å installere spillet på nytt etter nye drivere. Det gjelder kun på dette spillet. men vet ikke akkuat hva denne skygge teknologien til ATI heter da så kan godt hende det oppstår på andre spill med den samme skygge rendring mekanismen liksom..

  Vennlig Hilsen
  Mick
  • 2 svar
  • visninger