Guffe

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Guffe

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem windows

Guffe sin aktivitet

 1. Guffe la til et emne i Windows Server   

  Ustabil pålogging til domene (win2003 serv)
  I windows 2003-nettverk med 40 maskiner har vi fått eit problem der enkelte maskiner ikke greier å logge seg på domenet. Det er tilfeldig kva for maskiner det er, og det oppstår når ein loggar seg av og seinar skal logge seg på. Då kjem meldinga: " Systemet kan ikke koble til domenet enten fordi domenekontroller er nede eller utilgjengelig, eller fordi datamaskinkontoen din ikke ble funnet. Prøv igjen senere." Når dette problemet oppstår må ein då slå av maskina og prøve på nytt -gjerne eit par-tre gongar før ein kjem inn. Kva kan problemet vere? Forslag til skjekkliste?

  Brukarane viser forståing for at vi jobbar med problemet, men merkar no at dette skaper ein viss form for frustrasjon -forståeleg nok. Så no håper eg på at nokon med betre kompetanse enn meg kan tipse meg.....

  På førehand takk for hjelpa.

  Nettverket består av win2003 serv, brantmur, 4 stk switcher (Linksys)
  • 1 svar
  • visninger
 2. Guffe la til et emne i Windows Server   

  [LØST] Treg pålogging av klienter i win2003-nettverk
  Problem: Siste tida har klientane (40stk) fått svært treg påloggingstid (varierer mellom 2,5-3min). Dette rekna frå ein klikker på enter etter å ha skrive passord og br.namn til windowsskjermbildet kjem fram. Dei tilsette reagerer sjølvsagt på dette, og det er begynt å bli eit lite irritasjonsmoment. Når ein først har fått logga seg på fungerar alt prikkfritt. Fakta om nettverket: win2003-server, 40 klientar (winxp), linksys switchar og fiberkablar.

  Eg aner ikkje kva ende eg skal begynne å feilsøke. Nokon som har gode forslag?
  • 1 svar
  • visninger
 3. Guffe la til et emne i Windows Server   

  [LØST] Opprette brukergrupper i win2003?
  Eg har blitt kasta ut på djupt vatn som dataansvarleg på ein skule med 350 elevar. Vi har bl.anna eit elevnettverk me winxp-klientar og win2003-server. Slik som brukarane no er organisert, så ligg alle elevane frå alle tre årstega i "ei og same smørje". Ved oppstart av nytt år må eg slette ca 120 elevar/brukarar (10.steget som går ut) og eg må legge inn 120 nye elevar. Eg har no sitte å prøvd å leite meg gjennom alle 350 brukernamna og leita etter desse elevane som skal slettast og tenkjer at det må vel gå an å legge desse elevane i grupper fordelt på årssteg. -slik at eg med få taste trykk kan slette heile grupper. Tek eg mykje feil her? -nokon som kan gi meg eit lite tips?

  På førehand takk for hjelpa.
  • 1 svar
  • visninger
 4. Guffe la til et emne i PHP og SQL   

  Hjelp til å lage enkel database
  Eg har behov for å få laga ei enkel database. Den skal brukast til å skrive inn merknader (orden og åtferd) på elever. Det er no ein gong slik at vi har behov for å dokumentere det som elevane gjer/ikkje gjer (forseintkoming, gløyming, skulk, ufin framferd, manglande innlevering osv), og for å få sett dette i system ønsker vi å prøve oss på en slik database på klassenivå. –altså ein stk pr klasse.

  Behov:
  Ei databaseløysing der ein legg inn opplysningar som namn, dato, merknad (enten avhuking eller tekst). Dette bør kunne skrivast ut der opplysningane sorterar seg etter namn og dato.

  Er det mogleg å lage det slik at ein kan importere ei klasseliste direkte frå for eks excel, word?

  Er det mogleg å få det til slik at fleire personer kan ha opna programmet/databasen og skrive i den samtidig?

  OpenOffice har eit databaseprogramm som tilsvarer MS Office sin access. Er dette et program som kan brukast for å lage dette, eller er det andre program som vil fungere betre?

  Eg er interessert i å kome i kontakt med nokon som har litt kunnskap om dette. Dette er noko som vi vil prøve å få til så kjapt som mogleg, så vi treng hjelp. –Og den vert sjølvsagt betalt.
  • 1 svar
  • visninger