tosha0007

Medlemmer
 • Innholdsteller

  47
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om tosha0007

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem unkw

Profile Information

 • Kjønn Mann

tosha0007 sin aktivitet

 1. tosha0007 la til et innlegg i et emne Virus på pcen.   

  Meininga er at etter du har gjort som snippsat beskreiv i innlegg 10 skal du poste den nye Combofix loggen som lages etter at programmet har køyrd ein ny runde.
  • 0
 2. tosha0007 la til et innlegg i et emne Virus på pcen.   

  Hei,

  Last ned Malwarebytes' Anti-Malware Her eller Her.''' Lagre den på Skrivebordet.

  Kjør fila og installer programmet. Velg Norsk språkdrakt.
  Sett en hake ved siden av Oppdater Malwarebytes' Anti-Malware og Kjør Malwarebytes' Anti-Malware, og trykk Ferdig.


  Du får en meldingsboks når programmet er ferdigkjørt
  Klikk deretter på Vis resultat-knappen. Hvis det er funnet malware, vil du nå se hva som er funnet.

  Klikk så på Fjern valgt -knappen for å fjerne malwaren som evt. ble funnet.

  Notis:
  Hvis MBAM finner en fil som er vanskelig å fjerne, vil du bli spurt om to spørsmål.
  Trykk OK på begge, og la MBAM gjøre seg ferdig med desinfeksjonen.
  Hvis du blir spurt om å restarte maskinen, gjør du det med en gang.

  Når MBAM er ferdig med å fjerne det den har funnet, vil det bli åpnet en logg i notisblokk. Den poster du i tråden din om den fant noe annet enn cookies.

  ----------------------

  Last ned Combofix (av sUBs), og legg det på Skrivebordet.

  Kjør combofix.exe, og følg veiledningen.
  Du vil under oppstart av combofix bli anbefalt å installere gjenopprettingskonsollen (om du ikke har den installert fra før). Det sier du ja til.
  Du må ikke klikke på vinduet mens programmet kjører. Dette kan føre til at programmet fryser.


  Hva gjør Combofix? (klikk for å vise/skjule)
  - ComboFix er et multifix-program som er laget for å fjerne en hel del kjente infeksjoner, samt lager en logg/rapport som viser filer/prosesser/registeroppføringer som ligger på PC-en. Loggen kan avgjøre om det fortsatt ligger noe på PC-en som skal fjernes. Det kreves da at noen med erfaring kan lese loggen og fortelle hvordan man skal gå videre.


  PS: Combofix vil blant ramse opp alle filer som har blitt opprettet den siste måneden, og kan i enkelte tilfeller også fortelle fullt navn og annen informasjon som kan betraktes som sensitiv. Av den grunn bør du gå gjennom loggen og se om du finner informasjon du ikke vil dele med alle, og sensurere det.

  Post loggfilen fra Combofix (c:\combofix.txt)
  • 0
 3. tosha0007 la til et innlegg i et emne Gratis antiviusprogram, hvilket ?   

  Dette er eit tema som blir tatt opp over alt, og det kjem alltid "1000" forslag. Smaken er som baken, delt i to.

  Personleg tilrår eg Avira, men både AVG og Avast er greie val (alle fins sjølvsagt i gratisversjonar). Du kan lese testar av antiviruprogram hjå AV-Comparatives, velg "Comparatives" i margen og les den nyaste testen.

  For å ha best mogleg tryggleik for PC-en bør du ha ein eigen brannmur, då Windows sin innebygde diverre ikkje er god nok. Test av brannmur finn du her. Personleg vil eg tilrå Comodo eller Online Armor.

  Den siste type program ein bør ha er anti-malware program. Etter eigen meining, som og samsvarar med andre sine erfaringar, vil eg tilrå anten SuperAntiSpyware og/eller Malwarebytes' Anti-Malware.
  • 0
 4. tosha0007 la til et innlegg i et emne [LØST] får ikke dataen raskere selv om jeg sletter programmer og osv   

  Ver forsiktig ved bruk av MSConfig dersom du ikkje veit kva du eigentleg fjerner. Spør her dersom du er usikker
  • 0
 5. tosha0007 la til et innlegg i et emne [LØST] Forklaring rundt MSN virus?   

  For dei fleste som blir infisert no for tida held det å skifta passord på msn/hotmail. Dersom dette ikkje hjelper, går du gjennom veiledningen som Winxzy har linka til i innlegget ovanfor.
  • 0
 6. tosha0007 la til et innlegg i et emne Tre logger til analyse   

  Korleis går det med problemet? Har du gjort som snippsat sa?
  • 0
 7. tosha0007 la til et innlegg i et emne Mange her som ser på Scrubs?   

  Kan diverre ikkje sei meg heilt enig med trådstarter, etter ein traumatisk tur frå Kristiansand til Bergen med Scrubs heile natta, køyrde buss, lova eg meg sjølv at eg aldri skal sjå det igjen. Ikkje gjekk det ann å sove grunna høg lyd, og ikkje er det kjekt å sjå eit program du misliker når du er overtrøyt og allereiere er sur og gretten.Så Scrubs er :thumbd:
  • 0
 8. tosha0007 la til et innlegg i et emne [LØST] Hvordan fjerne Win32TrojanAgent2?   

  ser du har fått ein HijackThis logg no, post den er du snill saman med MBAM loggen
  • 0
 9. tosha0007 la til et innlegg i et emne [LØST] Hvordan fjerne Win32TrojanAgent2?   

  Kva program er det som åtvarer mot rootkit aktivitet? Dersom det er antivirus-programmet ditt kan det godt hende at det reagerer på Combofix, då somme antivirus-program gjer det. For å unngå åtvaringa deaktiverer du antivirusprogrammet medan Combofix køyrer.
  • 0
 10. tosha0007 la til et innlegg i et emne [LØST] plutselig slår datamaskinen seg av ?   

  Dersom du ikkje ser nokon openbar feil som "slå av etter x timer" er det nok ein anna årsak som ligg bak (les: varme og støv).

  Hørres veldig ut som det er varme som er problemet ja. Dersom det ikkje blir noko endring etter du har rensa den for støv trengs nytenking og nye idear, men støv er ein "vanleg" årsak til slike problem som trådstarter har.
  • 0
 11. tosha0007 la til et innlegg i et emne [LØST] Hvordan fjerne Win32TrojanAgent2?   

  Berre post logger her i denne tråden. Nei, du treng ikkje køyre MBAM frå sikkerhetsmodus. Det var meir eit spørsmål om du hadde prøvd der sidan du ikkje fekk køyrd der.

  Angåande fila Ad-Aware finn, står det noko om plassering (filbane). F.eks: C:\*****

  edit: Sidan denne tråden allereie ligg i "Logger til analyse" poster du logger her, så har me all informasjon på ein plass.
  • 0
 12. tosha0007 la til et innlegg i et emne [LØST] Hvordan fjerne Win32TrojanAgent2?   

  1. Kva er namnet på den fila som Ad-Aware finn? Det kan vera snakk om ein "false positives", dvs at fila eigentleg er trygg. Last opp fila til VirusTotal for analyse.


  Guide for å laste opp fil til Virus Total (klikk for å vise/skjule) Gå til www.VirusTotal.com , trykk på Choose..., og last opp følgande fil til analyse:

  Last opp fila Ad-Aware finn

  Deretter trykkjer du på Send File. Godta at fila blir scannet. Til slutt kopierer du resultata, og limer det inn i din neste post, så eg kan sjå på resultatet, og vurdere kva som må gjerast vidare.


  2. Er det HijackThis eller Combofix som klikker når du omdøper den? Som J.T. nemner, prøv å køyre Combofix frå Sikkerhetsmodus dersom det ikkje går frå vanleg modus. Køyr Malwarebytes' Anti-Malware (først) og Combofix (som nr. 2).

  Korleis starte i sikkerhetsmodus (klikk for å vise/skjule) I løpet av denne posten må du inn i '''Sikkermodus''', der du ikke vil ha tilgang på internett. Derfor bør du skrive ut teksten i denne posten på et ark, eller lagre et tekstdokument på maskinen din, som du kan hente opp og lese når du er i sikkerhetsmodus.


  Slik lager du et tekstdokument:


  Lage tekstdokument (klikk for å vise/skjule)
  Marker all teksten i denne posten, og trykk '''Ctrl + C''' for å kopiere det.
  Deretter starter du '''Notisblokk''' fra '''Start->Alle programmer->Tilbehør->Notisblokk'''
  Så limer du innholdet i denne posten inn i Notisblokk med Ctrl + V
  Til slutt lagrer du dokumentet ved å gå til Fil->Lagre som, og velger en plasering, (eks: Skrivebord) og så velger du et passende navn for dokumentet, og trykker Lagre)  Nå skal du starte maskinen i Sikkermodus: Restart maskinen på vanlig måte

  Trykk mange ganger på F8 rett før Windows starter å laste inn.
  Velg alternativet Sikkermodus.

  Til slutt logger du deg inn på brukeren din, og velger det passordet du pleier å bruke.
  Merk: I noen tilfeller logger Windows seg inn på en bruker automatisk, og du trenger da ikke å skrive inn brukernavn eller passord.


  Ser du har prøvd Malwarebytes' Anti-Malware, gjorde du dette frå sikkerhetsmodus?


  Opprette Combofix logg (klikk for å vise/skjule) Last ned Combofix (av sUBs), og legg det på Skrivebordet.

  Kjør combofix.exe, og følg veiledningen.
  [*]Du vil under oppstart av combofix bli anbefalt å installere gjenopprettingskonsollen (om du ikke har den installert fra før). Det sier du ja til.
  [*] Du må ikke klikke på vinduet mens programmet kjører. Dette kan føre til at programmet fryser.  Hva gjør Combofix? (klikk for å vise/skjule)
  - ComboFix er et multifix-program som er laget for å fjerne en hel del kjente infeksjoner, samt lager en logg/rapport som viser filer/prosesser/registeroppføringer som ligger på PC-en. Loggen kan avgjøre om det fortsatt ligger noe på PC-en som skal fjernes. Det kreves da at noen med erfaring kan lese loggen og fortelle hvordan man skal gå videre.


  PS: Combofix vil blant ramse opp alle filer som har blitt opprettet den siste måneden, og kan i enkelte tilfeller også fortelle fullt navn og annen informasjon som kan betraktes som sensitiv. Av den grunn bør du gå gjennom loggen og se om du finner informasjon du ikke vil dele med alle, og sensurere det.

  Post loggfilen fra Combofix (c:\combofix.txt)


  3. Ved ein del msn infeksjonar no for tida er det nok å berre endre passord, gjer dette og sjå om du framleis sender ut meldingar. Dersom du gjer det tyder det på meir malware, og det er derfor å tilrå at du køyrer veiledninga som linka til i innlegg 2.
  • 0
 13. tosha0007 la til et innlegg i et emne pc styrer seg selv?   

  Det Big-Mama vil fram til er at for å utelukke at det er malware som er årsaken til problemet så bør du følge veiledningen og poste logger her i din eigen tråd.

  edit: Har du vener, familie eller bekjende som nyleg kan ha lånt pc'en din, og lagt inn ein form for "overstyringsprogram"? Skal ikkje sjå vekk i frå at det er nokon som har det litt gøy her...
  • 0
 14. tosha0007 la til et innlegg i et emne [LØST] plutselig slår datamaskinen seg av ?   

  No har eg diverre ikkje tilgong til straumstyringssprogrammet men du finn det anten på statuslinja (der nede med klokka) eller på startmenyen under Acer (er litt usikker på eksakt namn, men det bør vera mogleg å finne). Dersom det ikkje er noko som du umiddelbart ser kan vera feil er nok alt greit. Er du usikker poster du spørsmål her. Då eg hadde problemet var det ein innstilling som sa "skru av etter x min inaktivitet".

  Dersom dette ikkje hjelper kan neste alternativ vera å stressteste data'en for å sjå om det er noko som er ustabilt (her må andre kome med ekspertise).

  Det du skriv om at det hjalp å sette pc'en kan tyde på støv og høg varme. For høg varme gjer at den automatisk vil skru seg av for å beskytte komponetar (veit dette er mogleg å deaktivere frå BIOS, skal sjå om eg finn ein veiledning).

  Kunne du svart på dette spørsmålet i din neste post: "Har du hatt dette problemet lenge, eller har det bygd seg opp over tid?" Over tid kan tyde på støv.
  • 0
 15. tosha0007 la til et innlegg i et emne [LØST] plutselig slår datamaskinen seg av ?   

  Først: Får du noko form for blåskjerm når maskinen skrur seg av eller går den rett i restart? Som Winxzy seier kan det vera ein ide å deaktivere automatisk restart for og sjå om det kjem blåskjerm. Så kan me ta feilsøking etter det dersom du får ein stoppkode. Ser du har posta ei dump fil tidligare (anna emne), gjer dette dersom du får ei ny dump fil etter blåskjerm.

  Så: Hadde vore fint dersom du sa noko om pc'en er ny/gammal og spesifikasjonar. Er dette eit "nytt" problem eller har du hatt det sidan data'en var ny? Går den av uansett om den går på batteri eller straum? Ser det er snakk om ein Acer, kan vera kluss i straumstyringsprogrammet (ja, har opplevd dette før). Sjekk dette, ligg som regel eit ikon nede på statuslinja (der med klokka).

  For å vera sikker på at du er beskytta mot virus; ha alltid oppdatert Java, Flash Player og Adobe Reader i tillegg til Windows.

  Ikkje bruk P2P-program før nokon har klarert alle loggar, åtvaring i spoiler.

  P2P-åtvaring (klikk for å vise/skjule) P2P Advarsel!
  Viktig Loggene viser at det finnes ett eller fler P2P (Person to Person) fildelingsprogram på maskinen din.

  Limewire
  uTorrent


  Vær klar over at så lenge du bruker noen form for Peer-to-Peer nettverk for å laste ned filer fra en "uoffisiell" kilde, må du gå ut ifra at maskinen din kan bli infisert.
  Før i tiden ble P2P fildeling regnet som ganske trygt. Dette er ikke lenger tilfelle. Du kan fortsette å bruke P2P på din egen risiko, men husk at dette kan være kilden til din nåværende eller neste infeksjon.

  Referanser om risikoen for disse programmene, kan du finne i disse linkene:

  http://www.microsoft.com/windows/ie/commun...protection.mspx
  http://www.techweb.com/wire/160500554
  http://www.internetworldstats.com/articles/art053.htm
  Se en liste over rene/risikable P2P-programmer her: http://p2p.malwareremoval.com/

  Jeg anbefaler at du avinstallerer de nevnte programmene, men valget er ditt. Hvis du velger å fjerne disse programmene, kan du gjøre det fra Kontrollpanel->Legg til/fjern programmer.

  Hvis du ønsker å beholde programmet, ber jeg deg om å ikke bruke det før maskinen er ren for malware.
  Har du køyrd registerrens ved hjelp av CCleaner som fjerner gamle registeroppføringar etter sletta program?

  Som ein seier over kan det vera varme, bærbare er flinke "støvtørkarar"... Kan godt vera her problemet ligg.
  • 0