royolsen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  68
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om royolsen

 • Rang
  Nyansatt

Profile Information

 • Sted Bergen

Contact Methods

 • Hjemmeside http://www.roy.nu/

royolsen sin aktivitet

 1. royolsen la til et innlegg i et emne Trenger hjelp til å fikse mic i ubuntu   

  Her trenger vi nok litt mer informasjon om konfigurasjonen din, f.eks. hvilket lydkort du benytter.

  Generelt kan det være en tanke å leke litt rundt med sliderene i mikseren, det hender disse ikke har riktig navn eller oppfører seg med litt mindre forståelig logikk.
  • 0
 2. royolsen la til et innlegg i et emne Mikset hjemmenettverk - trådløst,kablet,vista,xp, stasjonær,bærbar   

  Her er en ting du kan prøve på XP maskinen.

  Åpne system properties ved å høyreklikke på My Computer.
  Velg Network ID under fanen Computer Name
  Trykk Next og velg "This computer is for home use"
  Velg Next og deretter Finish.

  Når alt annet er i orden vil dette ofte løse problemer med synlighet på hjemmenettverk.
  • 0
 3. royolsen la til et innlegg i et emne [LØST] Kan en finne ut hvor jeg bor via IP-adresse   

  Hvorvidt man kan lokalisere deg geografisk ut i fra IP-adresse er avhengig av en rekke ting, først og fremst hva slags tilnytning du har til internett og hvilke tjenester du benytter.

  Dersom du eksempelvis er den heldige eier av en fast IP fra NextGenTel er du registrert med fullt navn og adresse i den offentlige RIPE databasen. Dermed blir det trivielt å finne adressen din.

  Andre innfallsvinkler kan være relatert til kjent sentraladressering, geolokasjon for ip-telefoni eller "social engineering" av kundersvice hos nettleverandør. Ikke trivielt, men langt i fra umulig.

  I tillegg er det i de fleste tilfeller enkelt for myndigheter å hente ut adresse.
  • 0
 4. royolsen la til et innlegg i et emne [LØST] Noen gamer headset å anbefale?   

  GN Netcom / Jabra GN503 er fantastisk
  • 0
 5. royolsen la til et innlegg i et emne Virtualisering av Database.   

  Virtualisering av databaser er de fleste tilfeller en dårlig idé. Databasens viktigste ressurs er vanligvis I/O, hvilket også vanligvis er den knappeste ressursen i et virtualisert miljø. Det er også andre utfordringer - databasens optimaliseringsalgoritmer liker at ulike operasjoner tar like lang tid hver gang, dette er ofte ikke tilfelle i et virtualisert miljø hvor tilgangen til ressurser varierer.

  Oracle har også en lisensmodell som tilsier at det er lite å hente på virtualisering rent kostnadsmessig.

  Om du likevel ønsker å virtualisere gjelder det altså å ha rikelig med I/O og minne. Utover dette er det vanskelig å komme med gode råd uten nærmere spesifikasjoner på den konkrete løsningen.
  • 0
 6. royolsen la til et innlegg i et emne [LØST] Linux / XP. Grub error 17 og 22   

  Jeg mente at du kunne hente ned en ny bootdisk som inkluderer en moderne versjon av fdisk (med støtte for disker over 64 GiB). Dette er gratis.
  • 0
 7. royolsen la til et innlegg i et emne [LØST] Linux / XP. Grub error 17 og 22   

  fdisk /mbr burde løse problemet ditt.

  Du finner helt sikkert en win98 bootdisk med fdisk på bootdisk.com
  • 0
 8. royolsen la til et innlegg i et emne Blogging.   

  Det kan være mange grunner til at man blogger. Eksempelvis kan man få dekket et generelt behov for å uttrykke seg eller kanskje ønsker man å publisere fremdriften i noe man arbeider med. Det er også mange som blogger for å gi venner og familie enkel innsikt i hverdagen, omtrent som et utvidet fotoalbum. Til sist er det mange som legger ut informasjon om noe som skjer i nærmiljøet som kan være av interesse for almenheten - da som et alternativ til den komersielle pressen. Et aktuelt eksempel er personer som bor i de tsunami-rammede områdene i Asia.
  • 0
 9. royolsen la til et innlegg i et emne [LØST] Erfaring med Dell?   

  Jeg jobber mye med Dell servere og har stort sett meget god erfaring med både salg, kundeservice og support. På den annen side har jeg ikke hatt kontakt med Dell som privatperson.
  • 0
 10. royolsen la til et innlegg i et emne Loven om nedlasting av piratkopier her i Norge?   

  Dette er jo bare tull. Så vidt jeg vet har det bare vært èn dom i forbindelse med piratkopiering i Norge. Den gjaldt salg av piratkopiert programvare. Se gjerne følgende pressemelding fra BSA, som ble postet av hygen tidligere i denne tråden: http://www.bsa.org/norway/press/newsreleas...e-pirat-dom.cfm

  I tillegg er det nylig tatt ut tiltale mot en mann i Grimstad i forbindelse med salg av 60 piratkopierte spill til PlayStation 2.

  For ordens skyld: Det benyttes ikke forenklet forelegg for denne typen lovbrudd, altså må det foreligge en dom før det gis en "saftig" bot.
  • 0
 11. royolsen la til et innlegg i et emne Suprnova også død   

  just-_-me tenker nok på den nye EU-tilpassede åndsverkloven, men denne kommer tidligst til påske og antageligvis ikke før til sommeren. Pga sommel var ikke regjeringen ferdig med å behandle denne saken før fredag 17. desember.
  • 0
 12. royolsen la til et innlegg i et emne Loven om nedlasting av piratkopier her i Norge?   

  Det handler vel ikke om å gi fra seg ip-adressene, men om å gi fra seg informasjon om hvem som befinner seg bak en bestmt ip. Leverandørene er pliktig å holde oversikt over hvilket abbonement som er knyttet til hvilken IP til etvhert tidspunkt. Denne informasjonen gis til politiet på forespørsel.

  Telenor har f.eks. et eget politi-responssenter som tar seg av slike saker og bistår politiet ved behov.

  I noen tilfeller vil også denne typen informasjon kunne overføres mellom forskjellige internettlevarandører og innholdsleverandører. Det er også vanlig at et abbonement ved misbruk kan stenges midlertidig eller permanent på forespørsel fra en annen ISP eller innholdsleverandør. Denne praksisen varierer mellom selskapene og er kanskje blitt mindre vanlig de siste årene.
  • 0
 13. royolsen la til et innlegg i et emne Trenger bra fjernstyringsprogram   

  Nå for tiden leveres også Telenor ADSL som regel med en router - og dermed NAT. Altså må man åpne porter i routeren på vanlig måte. Windows til Windows har jeg faktisk best erfaring med den innebygede Remote Desktop. Ellers bruker jeg RealVNC.
  • 0
 14. royolsen la til et innlegg i et emne Loven om nedlasting av piratkopier her i Norge?   

  Da ser det ut til at nedlasting og privat kopiering av programvare omfattes av den generelle straffedelen i åndsverkloven - i motsetning til film, musikk, bøker og lydbøker m.m.

  Er det noen som kjenner til konkrete straffesaker mot privatpersoner for nedlasting eller privat kopiering uten vederlag?
  • 0
 15. royolsen la til et innlegg i et emne [LØST] Åpne porter i Netopia 3351 og DI-614+   

  Du må huske å endre profil i D-link'en.

  webmaster: Dobbel NAT kan skape problemer for en del tjenester, f.eks. VoIP og VPN. For enkle TCP tjenester fungerer det greit, men det gjør nettverket unødvendig komplisert i mine øyne.
  • 0