Tingelingen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Tingelingen

  • Rang
    Nyansatt

Tingelingen sin aktivitet

  1. Tingelingen la til et innlegg i et emne Kommer ikke på internett med kabel   

    Jeg tok kontakt med nextgentel og de forsøkte å se på det også på ruteren. De mente at nettverkskortet ikke klarte å ta imot adresser fra dhcp og at det ville løse seg om jeg fikk et nytt nettverkskort. Jeg tenkte jeg skulle høre med Dell igjen over helgen.
    Jeg har satt kortet statisk slik som du sa Daniels, men jeg kommer enda ikke ut på nett. Jeg får heller ikke pinget ruteren min, men ruteren oppfatter når pc'en min kommer på det lokale nettet så derfra ser alt bra ut nå.
    Jeg forsøkte også å telnette slik som du beskrev, men får melding om at jeg ikke har telnet.

    Vil også bare si at jeg er utrolig takknemlig for de innspillene dere har kommet med!!!! Dere er utrolig hjelpsomme og det er veldig lærerikt!
    • 0
  2. Tingelingen la til et innlegg i et emne Kommer ikke på internett med kabel   

    Jeg har byttet ut kabelen og det er samme situasjon. jeg har også deaktivert det trådløse nettverket og koblet inn den bærbare på samme kabel bare for å være helt sikker og det fungerte helt utmerket.
    • 0
  3. Tingelingen la til et innlegg i et emne Kommer ikke på internett med kabel   

    Jeg forsøkte det, men det hjalp dessverre ikke.
    TheMetalGod: Det er ikke den pc'en som jeg har meldt inn i domenet.

    Når jeg kjører ipconfig så får jeg opp at IP-adressen er 169.254.196.36 og standard gateway er 0.0.0.0. Hvordan får jeg gatewayen endret til 10.0.0.1?
    • 0
  4. Tingelingen la til et innlegg i et emne Kommer ikke på internett med kabel   

    hei!
    Tusen takk for innspill!!! Jeg har forsøkt så og si alt som dere har foreslått, og nå fant jeg inne på innstillingene til SpeedTouch 5x6 ruteren at min pc var inaktiv og at tilordning av IP-adresse var satt til statisk. Jeg har hake for motta IP-adresse automatisk altså, og har alltid hatt det. De samme innstillingene ligger inne på dreamboksen og den har vært død siden lynnedslaget. Noen som vet hvordan man endrer dette for når jeg velger konfigurer enheten så får jeg ikke endret dette. Har resettet ruteren uten at dette hjalp noe. Ringte supporten til leverandøren av ruteren men de stengte selvfølgelig noen minutter før jeg ringte. Noen som vet hvordan man får endret det?
    • 0
  5. Tingelingen la til et emne i Bredbånd og Internettdeling   

    Kommer ikke på internett med kabel
    Hei!
    For noen uker siden hadde vi et tordenvær og da røk ruteren. Byttet ut denne og det trådløse nettverket fungerte helt som det skulle men jeg kom ikke inn på internett på den stasjonære pc'en som bruker kabel. Jeg har byttet kabel og jeg får koblet andre maskiner til internett med samme kabel mot modemet. Jeg mente derfor det måtte være noe med nettverkskortet og ringte dataleverandøren. De gikk gjennom noen tester (lys og maskinen pinget seg selv) og mente at nettverkskortet fungerte helt som det skulle og mente at det måtte være modemet som stengte denne maskinen ute. Vi har et SpeedTouch 5x6 fra NextgenTel som er koblet til D-link. Er det noen som har noen ideer til hva det kan være?
    • 15 svar
    • visninger
  6. Tingelingen la til et innlegg i et emne [LØST] Problemer med nettverksoppsett   

    Nå har jeg endelig løst det
    Jeg forsøkte på nytt å deaktivere DHCP'en i D-linken og denne gangen fikk jeg kablet det ritkig også slik at jeg fikk testet ut ip-adresseringen med bare en ruter. Det fungerte da strålende og det var deretter ingen problem å ligge xp-maskinen til domenet.
    Nå kan jeg endelig ta helg. Tusen takk for oppskriften på oppsett av D-Link på bloggen din TheMetalsGod og tusen takk for innspill ZnarreZ
    • 0
  7. Tingelingen la til et innlegg i et emne [LØST] Problemer med nettverksoppsett   

    Tusen takk for innspill

    Jeg har angitt ip-nr til D-linken som er 192.168.0.1 på default gateway.
    XP-klienten hadde en brannmur aktivert, men det hjalp ikke å deaktivere den.
    Begge virtuelle pc'ene kjører på en vista maskin og jeg får heller ikke pinget denne. Jeg får pinget adresser eksternt og ruterne men ingen av enhetene her lokalt...?

    Jeg testet litt videre med NETBEUI og etter at jeg hadde restartet begge pc'ene så kom jeg et stykke lenger. Jeg fikk nå angi brukernavn og passord men fikk følgende melding: The following error occured attemting to join the domain "panter": The specified server cannot perform the requested operation.

    Når jeg gikk inn på AD - manage users and Computers sto xp-maskinen oppført under computers, men med et rød kryss over. Jeg høyreklikket det og enablet men når jeg logget på xp-maskinen så kom jeg fremdeles ikke inn i domenet. Har sjekket at administrator er medlem i Domain Admins. Jeg har ikke gjort noe i AD før dette foruten å ha kjørt wizarden. Noen tips her.
    • 0
  8. Tingelingen la til et emne i Windows Server   

    [LØST] Problemer med nettverksoppsett
    Jeg har begynt på et nettbasert Windows server 2003 kurs. Jeg har installert Windows 2003 på en virtuell PC (Microsoft Virtual PC) og XP på en virtuell PC. En av oppgavene å opprette et domene på 2003 serveren og koble en XP-maskin til dette domenet. Oppskriften er enkel, men jeg har testet meg tullete i en uke da verken server eller klienten finner hverandre og vet nå ikke lenger hvordan jeg skal løse det.
    Vi har en speedtouch 516 (fra Nextgentel) og en D-Link 655. Vi har en med å få dette til da vi har to rutere her hjemme, en speedtouch fra Nextgentel og D-Link hvor begge har DHCP aktivert (jeg har avinstallert DHCP på server 2003. Jeg har forstått at dette ikke er anbefalt og jeg forsøkte å deaktivere DHCP i D-linke. Jeg satte opp da nye ip-adresser innenfor ip-poolen til både server og klient og de kom ut på nett, men de fant hverandre fremdeles ikke ved verken ping eller når jeg forsøkte å ligge klient inn i domene. Feilmeldingen da er ” A domain controller for the domain panter.local could not be contacted”
    Jeg måtte aktivere DHCP igjen i D-linken fordi de trådløse enhetene falt ut av nettet når denne ikke var på.

    Jeg har også forsøkt å benytte protokollen NETBEUI for å unngå hele ip-adresse problematikken, men samme feilmelding kom da.
    Er det noen som har forslag til hvordan jeg skal løse dette? Helst enkelt

    Jeg er som sagt nybegynner i faget men forsøker så godt jeg kan å sitte meg inn i det. Veldig takknemlig for innspill.
    • 3 svar
    • visninger