Type-R

Medlemmer
 • Innholdsteller

  174
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Type-R

 • Rang
  Junior

Type-R sin aktivitet

 1. Type-R la til et emne i Mobiltelefoner   

  Problemer med Doro 820
  Hei. En eldre slektning av meg har en Doro 820 telefon. Siden sist har han fått en merkelig innstilling på skjermen sin. Det er som om et slags tegneprogram har lagt seg over skjermen (med en linjal på toppen). Dette tegneprogrammet fører til at fingeren etterlater en tegnet linje over skjermen. Det gjør også betjeningen av diverse App'er vanskelig, f.eks. kameraet. Når en forsøker å ta bilde blir hele operasjonen forstyrret av tegnelinjen som følger fingeren.
  Se vedlegg der tegnelinjen og linjalen vises.
  Har lastet ned brukermanualen til nevnte Doro, men finner intet i den.
  Noen som har anelser om hva dette kan være? Jeg kunne ha gjenopprettet fabrikkinnstillinger, men av en eller annen grunn nekter telefonen å la kontaktene kopieres fra telefonen til SIM-kort. Dette vil det være veldig tungvindt å miste.
   
   


  • 0 svar
  • visninger
 2. Type-R la til et innlegg i et emne Hvilket antivirusprogram er mest "idiotsikkert" for data-ukyndige?   

  Flott. Hjertelig takk for alle svar. Som vanlig til stor hjelp. Nå installerer jeg TeamViewer Host i første rekke, og så satser jeg på å få fjernhjulpet henne i fortsettelsen.
  • 0
 3. Type-R la til et emne i Virus og antivirus   

  Hvilket antivirusprogram er mest "idiotsikkert" for data-ukyndige?
  Hei. Min svigermor har en pc som det rett som det er blir noe krøll med. Omtrent uten unntak så har årsaken til krøllet vært at den aktuelle versjonen av Avast antivirus har blitt utdatert, og så har hun ikke trykket ja på oppdater. Når hun så har jobbet/surfet videre uten antivirusprogram blir det fort krøll.
  Jeg har to spørsmål:
  1. Finnes det noen antivirusprogrammer, for eksempel ikke gratisprogrammer, som er mer idiotsikre? Altså som kan rulle og gå i noen år uten å kreve at man trykker "oppdater", "ja" eller lignende?
  2. Er det noen måte jeg kan "fjernhjelpe" henne på? Altså hjelpe uten at jeg fysisk må være til stede hos henne? Vi bor et godt stykke unna henne, så det er begrenset hvor ofte jeg får hjulpet henne.
  • 4 svar
  • visninger
 4. Type-R la til et innlegg i et emne Hvordan beholde office når man reinstallerer en pc   

  Dette funket kjempebra. Hjertelig takk!
  • 0
 5. Type-R la til et emne i Officeprodukter   

  Hvordan beholde office når man reinstallerer en pc
  Jeg har en stasjonær pc som er noen år gammel. I et forsøk på å få ryddet bort litt unødvendige greier og få litt fart på den igjen, tenkte jeg å forsøke å reinstallere den totalt.
  Men - jeg har en gammel office-pakke på pc'en (med bl.a. Word 2007). CD-ROMen som fulgte med denne pakken har jeg mistet/kastet for mange år siden. Er det noen måte jeg kan greie å beholde Office-pakken når jeg nå reinstallerer?
  • 4 svar
  • visninger
 6. Type-R la til et innlegg i et emne Hvordan redde en e-post når windows live mail slutter å virke?   

  Takk for svar. Jo, jeg ventet - men måtte til slutt bare bite i det sure eplet. Ny e-post ble skrevet. 
  • 0
 7. Type-R la til et emne i PC-hjelp   

  Hvordan redde en e-post når windows live mail slutter å virke?
  Hei. Jeg har akkurat skrevet en lang og viktig e-post. Men akkurat i det jeg skulle til og sende den, kom det opp en melding som dessverre kommer fra tid til annen på min tilårskomne pc - et program "svarer ikke". I dette tilfellet var det Windows Live Mail, og e-posten står usendt (jeg har ikke trykket på send-knappen ennå). Jeg tok en screen shot, men den dekker bare litt av innholdet. Og nå står e-posten og jobber. Jeg ser min kladd i bakgrunnen, men får ikke tilgang til den. Jeg er redd at alt forsvinner dersom jeg trykker på oppgavebehandling og avslutt oppgave. Noen som vet om andre måter jeg kan redde e-posten på?
  • 2 svar
  • visninger
 8. Type-R la til et innlegg i et emne Reinstallering av pc?   

  Takk for hjelpen folkens. Fulgte anvisningene i siste innlegg her, og fikk lastet Windows 10 rett på pc'en, uten å gå veien om en usb-penn. Nå har jeg reinstallert og den er som ny igjen.
  • 0
 9. Type-R la til et innlegg i et emne Reinstallering av pc?   

  Jeg forsøkte det der nå, men fikk det ikke til. Det ble fremdeles opplyst om at jeg var logget på med en midlertidig profil når jeg gikk tilbake til hovedbrukeren.
  Det er ingen filer som er uerstattelige på pc'en (jeg har back up av alle bilder), så den kan bare reinstalleres. Hvordan gjør jeg det?
  • 0
 10. Type-R la til et innlegg i et emne Får ikke spilt av youtube-videoer i internet explorer   

  Takk for sist innkomne tips. Jeg skal sjekke ut det html5-sporet. 
  • 0
 11. Type-R la til et emne i PC-hjelp   

  Reinstallering av pc?
  MIn svigermor har en acer pc som har det med å skjære seg (jeg har hatt flere saker med den som jeg har fått hjelp til gjennom dette forumet). At hun får panikk når det kommer opp en melding om en nødvendig oppdatering som må gjøres er nok noe av problemet.
  Nå har noe skjedd så alle app'er er blitt avinstallert. Det kommer opp noen feilmeldinger pålydende "du er logget på med en midlertidig profil" og "en appstandard forårsaket et problem og er blitt tilbakestilt til Microsoft Edge". Jeg tenker at jeg vil reinstallere hele pc'en. Men hvordan gjør jeg det?
  Når jeg forsøker å gjøre det via kontrollpanelet så får jeg feilmeldingene dere ser på de to vedlagte bildene.
  Jeg blir veldig takknemlig om noen kan gi meg en framgangsmåte for dummies på hvordan jeg får reinstallert pc'en.


  • 5 svar
  • visninger
 12. Type-R la til et innlegg i et emne Får ikke spilt av youtube-videoer i internet explorer   

  Nei, flash player er visst ikke installert - og det ser ikke ut til at jeg får lov til å installere det heller. Det er nok antageligvis en slik overivrig sikkerhetspolicy vi snakker om her. Takk for tilbakemeldingen. :-)
  • 0
 13. Type-R la til et emne i PC-hjelp   

  Får ikke spilt av youtube-videoer i internet explorer
  Jeg har en HP jobb-pc. Internet Explorer er eneste tillatte nettleser på den, men jeg får ikke avspilt videoer (for eksempel fra youtube eller vimeo) på den. Får opp følgende feilmelding: "Det oppstod en feil. Prøv igjen senere. (Avspillings-ID: PmHzReqG3PcADzw)".
  Noen som har noen tips om hvordan dette kan fikses?
  • 6 svar
  • visninger
 14. Type-R la til et innlegg i et emne Virus har fått laptop'en til å kræsje   

  Takk for hjelp, folkens. Da gjenopprettet jeg den i sikkermodus og alt ser ut til å fungere normalt igjen. Kjørte en skann med både avast og malwarebytes, og de viste 0 uhumskheter på maskinen. :-)
  • 0
 15. Type-R la til et emne i Virus og antivirus   

  Virus har fått laptop'en til å kræsje
  Min svigermor har en laptop av merke Acer med en SSD-harddisk. Hun har hatt Avast free antivirusprogram. Nå kom hun til meg med pc'en da den ikke fungerte. Da jeg så på den var alt låst. Ingen apper var til å åpne. Omsider fikk jeg åpnet Avast, og det viste seg at programmet ikke var blitt oppdatert. Jeg oppdaterte det, og kjørte en smartskann etter virus. Den fant intet av det, men fant en del utdatert programvare etc. Jeg oppdaterte alt. Så kjørte jeg en skann med Malwarebytes Anti-malware. Den fant 82 skadelige programmer. Da jeg huket av for at disse skulle fjernes, og programmet skulle starte maskinen på nytt, kræsjet alt. Den vil ikke starte igjen, og påbegynner en prosess med å reinstallere Windows 7 (jeg oppgraderte til Windows 10 for en tid tilbake). Når jeg trykker på installer får jeg bare beskjed om at den ikke greier å starte finne noen driver til å installere Windows.
  1. Hva kan ha skjedd? Var malware-programmene knyttet til noen kritiske programmer som er nødvendig for å drive maskinen?
  2. Hva kan jeg gjøre for å få maskinen i gang igjen. Det gjør ingenting om jeg mister alt som ligger på maskinen, men er det mulig å bare få tak i Windows og få det installert på nytt? Hva må jeg evt da gjøre?
  Veldig takknemlig for svar.
   
  Edit: Nå startet plutselig Windows 10 igjen. Men alt er låst, markøren står bare og spinner rundt og "venter", og man får ikke aktivert noen programmer.
  • 4 svar
  • visninger