MrHaugland

Medlemmer
 • Innholdsteller

  66
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om MrHaugland

 • Rang
  Nyansatt
 • Bursdag 23. mars 1986

Min datamaskin

 • Operativsystem mac

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Bergen

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

MrHaugland sin aktivitet

 1. MrHaugland la til et innlegg i et emne [LØST] Får ikke tilgang til recovery partisjonen   


  Dette ser ut til å funke. Fulgte instruksene, og nå er Acer eRecovery Management i full gang med å gjennopprette!

  Mange takk!
  • 0
 2. MrHaugland la til et emne i Windows   

  [LØST] Får ikke tilgang til recovery partisjonen
  Har en litt eldre Acer TravelMate 2424 som jeg tenkte å gjennopprette via den medfølgende recovery partisjonen (alt + F10), men etter at jeg la inn Win7 får jeg ikke tilgang til den lenger.

  Jeg prøvde nå å legge inn en annen WinXP, og kjøre fixmbr + fixboot, men det hjalp ikke. Det er ingenting som skjer når jeg trykker alt+f10 under oppstart. Jeg vet at partisjonen er intakt (og urørt).

  Jeg har flere lisenser å bruke, men tenkte å gi bort maskinen, og da er det greit å selge den med den originale lisensen (og programvaren) som fulgte med i sin tid.
  • 4 svar
  • visninger
 3. MrHaugland la til et innlegg i et emne [LØST] MBR trøbbel ved formattering   

  Da var oppgaven utført, og det ser lovende ut.

  Tok å slettet recovery partisjonen og la ledig kapasitet inn i disken den hørte til. Tok så å ryddet opp ledig kapasitet fra de andre diskene slik at antallet ble redusert fra 6 til 3 partisjoner (er 3 fysiske disker i maskinen). Deretter formaterte vi samtlige disker, og installerte windows 7 på disk 0.

  Dette såg ut til å fikse biffen. Ingen "Windows Boot Manager", ingen behov for cd. Bare håper det forblir sånn
  • 0
 4. MrHaugland la til et innlegg i et emne [LØST] MBR trøbbel ved formattering   

  Da kjører vi format av samtlige disker, og kommer med tilbakemelding i kveld på hvordan det gikk...Takk så langt alle sammen!
  • 0
 5. MrHaugland la til et innlegg i et emne [LØST] MBR trøbbel ved formattering   


  Nei, det er ikke noe must for han å kjøre XP, vi prøvde bare det første kvelden for da hadde vi ikke noe annet for hånd. Windows 7 er mer kompatibel mtp drivere til maskinen hans, da den kom med Vista fabrikkinstallert så det forenkler prosessen min.

  Vil du si at det holder med den "format" muligheten som tilbys under avanserte instillinger under installasjonen av windows 7?
  (tilfeldig bilde)

  Grunnen til at jeg lurer er fordi jeg føler den er en "quickformat" da den bruker så lite tid. Samtidig vet jeg ikke om andre muligheter en å bruke ledetekst og funksjonen "diskpart", noe jeg trur kan bli litt avansert å forklare via telefon.
  • 0
 6. MrHaugland la til et innlegg i et emne [LØST] MBR trøbbel ved formattering   


  Det skal i utgangspunktet kun være system filer på c: partisjonen, men ved en liten gjennomgang ser det ut til at det også kan ligge windows-filer på f: disken.
  I går var det i Windows Boot Manager triple-boot (HP Recovery, Vista og Windows 7) hvor ingen funket uten at en bootable-cd stod i (da hoppet maskinen over denne menyen).  Når triple-boot menyen var der (se ovenfor), og cd`en var tatt ut, så er jeg litt usikker på feilmeldingen. Vi tok alt over telefon, og viss jeg forstår han rett så kom det en del tekst på svart bakgrunn, som bl.a. inneholdt noe om at "dersom du har nylig installert ny hardware, fjern disse bla bla bla".

  Vi tok så å avinstallerte MBR i easyBCD, noe som førte til at triple-boot`en forsvant. Vi fikk da feilmeldingen om at ntldr is missing. Ved å kjøre "repair" funksjonen som ligger på windows 7 platen, kom vi inn i windows, men også nå måtte platen stå i for å kunne boote opp.

  Skal ta å prøve å formatere alle diskene som er på maskinen (han har backup av det han trenger sien han), inkludert recovery-partisjonen (den er defekt), og reinstallere windows 7 for å se om det kan rydde litt opp.
  • 0
 7. MrHaugland la til et innlegg i et emne [LØST] MBR trøbbel ved formattering   

  Tok nå å formaterte partisjonen på nytt, og installerte Windows 7 (tenkte dette kunne være nærmere). Fikk det installert greit, men etter første reboot kommer Windows Boot Manager igjen. Etter mye om og men så viser det seg at maskinen kun starter dersom cd platen står i. Tar man ut platen får man feilmelding....Noen som vet noe?

  Oppdatering: Har prøvd trinn 1,2,3 på denne linken med EasyBCD, uten noen forandring...
  • 0
 8. MrHaugland la til et innlegg i et emne [LØST] MBR trøbbel ved formattering   

  EasyBCD og den andre linken er som jeg ser det alternativer man kan bruke dersom man kommer inn i operativsystemet. Jeg kommer ikke så langt.  Skal teste dette. Ser at det blir "bootsect /nt52 all" for min del, da det er XP som ligger på maskinen nå (Vista ble slettet, men MBR hang igjen).
  • 0
 9. MrHaugland la til et emne i Windows   

  [LØST] MBR trøbbel ved formattering
  Min svigerfar har en HP Pavilion a6421 stasjonær som kom preinstallert med Vista. Etter mye bruk (og påfølgende bugs) var den moden for en formatering. Vi prøvde først HP Recovery Manager, men det viste seg etter mye om og men å være en feil i recovery-partisjonen.

  Drog så fram en gammel XP plate og satte i gang installasjonen. Formaterte J: disken (den viste J: der, men C: når man var inne i Vista, aner ikke hvorfor) med NTFS hurtig, og installerte så XP. Etter installasjon kom han inn i OS`et, men ved første reboot kom det "Windows Boot Manager" som bare inneholdt 1) Hp Recovery Manager og 2) Windows Vista. Ettersom disken med Vista er formatert og reinstallert med XP så hjelper jo ikke den, og HP recovery gir kun et bilde som dette, hvor ingen av de tre øverste valgene fungerer.

  Har så i ganske mange timer prøvd å overskrive MBR slik at den fjernet Vista sin og skjønte at det var XP som å var der, uten hell.

  Har gått inn i XP Recovery console og kjørt FIXMBR, samt FIXBOOT. Har også kjørt Bootcfg /Rebuild uten at det hjalp (selv om det står at det er velykket i ledeteksten hver gang).

  Hva kan jeg gjøre for å få maskinen til å skjønne at det nå er XP som ligger på partisjonen, og ikke Vista?
  • 11 svar
  • visninger
 10. MrHaugland la til et innlegg i et emne Windows finner ikke skjerm!   

  Det er nok bare en innstilling. Se enten inne på Nvidia kontrollpanel, eller inne på skjermegenskaper (høgreklikk på skrivebord, så egenskaper). Beklager at jeg ikke kan svare mer presist.
  • 0
 11. MrHaugland la til et innlegg i et emne [LØST] Tenkte å kjøpe meg en ny telefon!   

  Hvorfor vil du ha noen av disse? Jobber selv i en forretning som selger mobiler, og kan trygt si at alle disse tre telefonene er utdaterte. Og jeg ville vært fryktelig skeptisk til å kjøpe telefoner brukt. Du risikerer å få en telefon med kosmetiske skader (riper etc), med programvarefeil, eller med andre mangler. I tillegg risikerer du å gå glipp av garantitiden, i verste fall reklamasjonstiden dersom du ikke får kvittering.

  Gå heller i en butikk og ta en kikk på:
  - HTC Touch Diamond (ca 4000.-)
  - HTC Touch Cruise (ca 4500.- Kommer i Mars)
  - iPhone 8GB
  (ønsker du ikke Netcom abo på den, så kan du ta den med iTalk Small til 1390, og så bryte bindingen. Du ender da på totalt 4700kr)

  Dette er bare noen forslag som alle har det du beskriver, og som er gode alternativer. Gå inn i en butikk og kikk (og spør hvis du har tenkt å kjøpe der, husk at det er dyrt for butikken om du bare spør og spør uten å ha tanke om kjøp).
  • 0
 12. MrHaugland la til et innlegg i et emne Ny minnepenn? Gamle har datatap?   

  For backup av dine aller heligste ting, som bilder og dokumenter, er det anbefalt med en online backup (anbefaler Mesh der), samt en minnepenn. Prisene er jo blitt veldig overkommelige, så ingenting i veien for en 8 eller 16GB. Og som med alt annet elektronisk, så er det jo alltid en sjanse for at de slutter å funke en gang...
  • 0
 13. MrHaugland la til et innlegg i et emne Mac Eller Windows?   

  Mac har den fordelen at de sjeldent blir tregere etter bruk, slik som en pc med windows på gjør.

  Med Mac kan du kjøre "bootcamp" som lar deg installere windows, til spilling f.eks. Jeg skiftet selv over til mac for ca 1 år siden, og går ikke tilbake til en ren windowsbasert pc. Elsker stillheten, det flotte designet, det faktum at ting faktisk funker, bra batteritid og hvor enkelt mac os x er å bruke. Men det er en subjektiv mening (ref: leo12321)
  • 0
 14. MrHaugland la til et innlegg i et emne [LØST] Bærbaren vil ikke koble seg til ruteren   

  Bruker den stasjonære også trådløst?

  1) Prøvd med ledning fra routeren inn i den bærbare for å teste at den klarer å gi ut internettsignal?
  2) Prøvd å koble deg til når routeren er satt tilbake til default?
  3) Slett profilen som er knyttet til nettverket som norbat sier ovenfor
  4) Dersom du kommer på nett via routeren ved hjelp av ledning --> Prøv å laste ned siste firmware til routeren
  5) Klarer din bærbare å koble til andre trådløse nettverk?
  • 0
 15. MrHaugland la til et innlegg i et emne [LØST] Linken til nedlatning av win 7?   

  Acronis Disc Director er kanskje ett av markedets beste partisjonsprogrammer, men det koster sine kroner.

  Partition Logic skal være et greit gratis alternativ, men jeg har aldri prøvd det selv.

  Husk backup av viktige ting på maskinen før du setter i gang!
  • 0