Polaro

Medlemmer
 • Innholdsteller

  123
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Polaro

 • Rang
  Junior
 • Bursdag 23. mars 1994

Min datamaskin

 • Operativsystem Windows 7 Home Premium / Mac OS X
 • Min maskinvare Intel Core 2 Quad 2,66Ghz
  2x2GB DDR2 Minne
  GeForce 9800 GT PsyX 1GB

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Sandnes

Contact Methods

 • Hjemmeside http://dataverden.com

Polaro sin aktivitet

 1. Polaro la til et emne i PC-hjelp   

  [LØST] Får ikke startet maskin
  Jeg oppgraderte min PC for litt over en måned siden, og den har fungert til nå. Jeg byttet ut HK, Ram og skjermkort, og jeg har ikke hatt noen problemer. Idag når jeg skulle starte maskinen, kom den ikke lengre enn til velkomstskjermen til HK, der det står utgiver og modellnavn. Jeg kommer rett og slett ikke videre.

  Det jeg trenger er noen tips til hva som kan ha skjedd. Det skjedde ikke over tid, i og med at problemet kom under retstarting. Jeg tror ikke det er harddisken som har kræsjet, i og med at den ikke kommer så langt at den skal boote. Mitt hovedkort heter Asus P5Q SE2.

  Håper på raske og klare svar!

  Håvard.

  EDIT: Antar at jeg var veldig tidlig ute med å bli bekymret. Etter at jeg tok ut og inn stikkkomtakten, ser den faktisk ut til å virke. Trenger dermed ikke noen svar.
  • 0 svar
  • visninger
 2. Polaro la til et emne i Eksterne komponenter   

  Problem med Corsair flashminne
  Hei!

  Jeg fikk en Corsair 16GB minnepenn for 3 måneder siden, og den har fungert fint helt til nå. Problemet begynte når jeg en dag skulle koble den til pcen (Win7), og den ville ikke koble seg skikkelig til: bare ble aktivert og deaktivert hele tida. Jeg har nå prøvd å koble den til Windows 7, Windows Vista, Widows XP, Mac OS X og Ubuntu, men ingen av dem ser ut til å virke. Akuratt samme problem, og jeg får ikke gjort noe med den på den korte tida den er aktivert. Jeg tror selv at feilen kan ligge i formateringa til minnepennen, men jeg får som sagt ikke gjort noe med det på den tida maskinen "finner den".

  Enkelt forklart: Minnepennen blir funnet av maskinen, så går den bort, så kommer den tilbake igjen. Slik holder det på hele tida.

  Link til minnepennen: her.

  Håper på å få ordnet opp i dette!
  Takker for alle svar!

  Polaro
  • 0 svar
  • visninger
 3. Polaro la til et innlegg i et emne Hvilke nettsider besøker du?   

  1. Mac1.no
  2. Facebook.com
  3. Engadget.com

  Og selvfølelig min egen nettside dataverden.com
  • 0
 4. Polaro la til et emne i Generelt om nettverk   

  [LØST] 2 routere i seriekobling
  Heisann!

  Jeg er en person som liker å fikle med forskjellige nettverksting, men siden alle i familien trenger nettverket, kan jeg ikke utforske den routeren vi har nå skikkelig. Jeg vil derfor kjøpe meg en ny billig router som jeg skal koble opp til den routeren vi allerede har. Jeg har med det ett par spørsmål:

  Kan 2 routere seriekobles? Altså: Modem -> Router 1 -> Router 2 -> Maskinen ? Jeg vil altså ha 2 routere etter hverandre.
  Blir det krøll å ha 2 routere slik? Jeg skal deaktivere trådløs tilkobling på den nye.
  Kan jeg komme inn på kontrollpanalet til begge routerene?

  Håper på raske og konkrete svar!
  Polaro.
  • 0 svar
  • visninger
 5. Polaro la til et innlegg i et emne Bytte av Webhotell   

  Jeg har nå flyttet hele serveren, og kjører den selv. Mye bedre med tanke på administrasjon og jeg kan selv bestemme hvor mye trafikk etc jeg vil ha. Så det ble ikke et nytt webhotell

  Polaro.
  • 0
 6. Polaro la til et innlegg i et emne Bytte av Webhotell   


  "Fri trafikk" er tåpelig av disse grunner:
  1. Jeg vil legge ut noen nedlastinger på siden min, men One sine regler er "Maks 1MB per klikk". Dermed kan jeg ikke ha filer større enn 1MB på siden.

  2. Noen sider har blitt stengt av one på grunn av at den var for populær. Reglene deres er at det ikke skal gå utover andre som bruker tjenesten.


  Polaro
  • 0
 7. Polaro la til et emne i Serverløsninger   

  Bytte av Webhotell
  Heisann

  Jeg har en nettside jeg skaffet meg for 4 måneder siden på one.com, og vurderer nå å bytte webhotell. Grunnen er at jeg vil ha flere domener, og one tillater kun 1 domene per server. Jeg vil jo ikke betale 1 webhotel per. domene jeg har. En annen grunn er det tåpelige prinsippet på "fri trafikk". Jeg vurderer veldig å gå over til servage (http://servage.net), siden den ser veldig bra ut.

  Er det noen som vet noe om hvordan du skifter webhotell? Jeg vil vte følgende:

  1. Hvordan sier jeg opp det nåværende?
  2. Hvordan forteller jeg servage at jeg vil overføre fra et annet webhotell?
  3. Gjør de det for meg, eller må jeg gjøre jobben selv?
  4. Hvor lang tid vil prosessen ta?


  Håper fra svar fra noen som har vært igjennom dette eller vet noe om det

  Polaro.
  • 5 svar
  • visninger
 8. Polaro la til et innlegg i et emne Konfigurering av routeren hjemme   

  Denne routeren har vunnet flere tester også har jeg sett. Det er denne vi har: Link. Jeg skal prøve å oppdatere firmwaren og troubleshoote den. Gir tilbakelding så fort det er gjort.

  Polaro
  • 0
 9. Polaro la til et innlegg i et emne Konfigurering av routeren hjemme   

  Takker for svar!

  Når det gjelder tunge nett-programmer, er det ikke det som er problemet. Ingen som bruker slikt her. Når det gjelder signalforstyrrelse kan jeg ikke komme på noe spesielt trådløst vi har i huset utenom telefoner og fjernkontroller. Men jeg vet ikke jeg Jeg har også vært smart nok til å sette et passord.

  Det burde egentlig vært rart hvis problemet hadde ligget i konfigurasjonene, siden ingenting spesielt er endret i den vi kjøpte den. Men noen somm har en konklusjon på det andre problemet mitt med IP-adressene?

  (P.S: Vi har ganske tykke veger i huset, så det kan være det som forårsaker dårlig signal)

  Polaro.
  • 0
 10. Polaro la til et innlegg i et emne Hvorfor bruke/kjøpe MAC?   


  Selv om det er den "dårligste" macen, er den jo ikke dårlig. Den er jo bra, problemet er bare at apple ikke lager noe som er dårligere enn den.

  ---

  Selv bruker jeg Mac OS og er kjempefornøyd. Kjører dog Ubuntu via SSH fra en annen pc, siden jeg kan mer om terminalen i Ubuntu. Når du kjører Mac OS synes ikke jeg at specsa har så mye å si, siden at OSet er så stabilt

  Men jeg begynner å gå litt lei disse Mac vs PC diskusjonene for alvor: Ingen tvinger vel noen til å kjøpe mac?
  Polaro.
  • 0
 11. Polaro la til et innlegg i et emne Om Joomla! til nettside   

  Hvis du vil se hvordan det var før jeg begynte med Joomla, kan du gå inn her: Gammel Polaroweb (der brukte jeg en enkel template fra one.com). Jeg tenkte at jeg kunne få en web-basert FTP (kontra den one.com har fra før), slik at jeg kunne fikset på siden uansett hvilken pc jeg bruker bare den har nett og det var dette i hovedsak jeg ville bruke Joomla til.

  Foreløbig kan jeg kun HTML og CSS, men når jeg får tid skal jeg begynne å lære meg PHP. Så jeg tenker på å programmere til min egen nettside, Polaroweb.com. Du ser at egentlig kjøpte jeg domene for å lære meg programmering, men så fant jeg ut at jeg virkelig ville bruke den til noe

  Fortsatt noe uklart?
  Polaro.
  • 0
 12. Polaro la til et innlegg i et emne Automatisk backup til ekstern harddisk   

  Du har jo også et veldig lett program kalt Combian Backup. Det brukte jeg den gang jeg var på Windows

  Polaro.
  • 0
 13. Polaro la til et innlegg i et emne Om Joomla! til nettside   

  Jeg har nå installert Joomla på nettsiden min, og dette fungerer veldig bra. Det jeg tenkte på var at siden jeg er villig til å lære meg programmering, at jeg kunne bruke Joomla-kontrollpanelet til å logge meg inn og programmere på siden min med vanlig HTML. Foreløbig driver jeg bare siden uten å programmere selv, noe jeg synes blir mindre personlig. Så det jeg egentlig tenkte på var å programmere selv ved å bare logge meg inn på administratorsiden fra hvor som helst.

  Polaro.
  • 0
 14. Polaro la til et emne i Administrering av nettverk   

  Konfigurering av routeren hjemme
  Heisann!

  Vet ikke hvorfor jeg ikke har postet noe om dette før (siden problemet har vart veldig lenge), men jeg poster det nå. Her hjemme er det bare jeg som er datainteressert (15årig ungdom), og lenge har jeg strevd med å finne utav problemet vi har med routeren:

  Den forrige routeren vi hadde (en type 802.11n) sendte ut unaturlig dårlig signal (maks 5 meter), og jeg fant ingen konfigurering på dette. Så vi byttet router til en Jensen Airlink (også 802.11n) til 900,-. Nå er det litt bedre signal (maks 15 meter), men nå er det et annen problem som har oppstått:

  Et par ganger i uka kobler alle maskinene ut fra nettet, og når de skal kobles inn igjen får de beskjed om at de har en selvtildelt ip, ergo at de ikke får en IP-adresse fra routeren. Jeg har konfigurert routeren til å gi ut IP-adresser fra 192.168.0.100 - 192.168.0.200, så det skal det ikke stå på. Eneste løsning når sånt skjer, er å restarte routeren manuelt. Andre ganger kan nettet bare koble ut uten å vise det på noen måte, du kan bare ikke gå på internett. Både trådløst og kablet har dette problemet.

  Så jeg lurer på: Er det noe jeg gjør feil, og finnes det en løsning på dette? Til opplysning har vi 20 eller 25 Mbit linje fra Lyse.  Noe dere lurer på ang. konfigurering? Bare spør!

  Håper på kloke svar!
  Polaro.
  • 6 svar
  • visninger
 15. Polaro la til et emne i Webutvikling   

  Om Joomla! til nettside
  Heisann.

  Jeg vurderer å bruke Joomla til min nettside for enklere endring etc. Og i den forstand har jeg noen par spørsmål:

  - Kan Joomla brukes med HTML?
  - Kan Joomla kun brukes grafisk? (vil helst programmere selv i HTML) Eventuelt hvordan setter jeg opp programmering i HTML med Joomla?
  - Jeg vil legge inn en ny mal for websiden min. Er det mange å velge mellom i Joomla?

  Håper noen her inne med erfaring kan svare meg
  Polaro.
  • 5 svar
  • visninger