sitdown

Medlemmer
 • Innholdsteller

  261
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Alt skrevet av sitdown

 1. sitdown la til et innlegg i et emne Server til familien, epost, bilder/videoer, streaming.   

  Ok, men jeg lurer litt på om jeg er litt friere om jeg kjørere server programvare. At man kan legge til flere funksjoner etterhvert. Hva om jeg kjører en vanlig Ubuntu installasjon og legger til server programvare, f.eks. samba. Og man må legge til noe annet om man vil ha lan over internet og en wedside der man kan få tilgang til filer og programvare man kan kjøre online. Link til bildebehandling online, evt. programvare installert på server man kan kjøre direkte fra lokal pc.?
  • 0
 2. sitdown la til et innlegg i et emne Server til familien, epost, bilder/videoer, streaming.   

  Inkognito: Ok, det er jo en mulighet. Nas mail kan installeres på alle Nas løsninger og slik jeg forstår det så fungerer den også som webmail? Jeg kan vel også installere Nas software på den gamle pc,n. Serveren blir vel brukt av 10-15 personer personer og vil tro det ikke blir mange som er inne på den samtidig. Er det nødvendig med raid da? Det er jo en ekstra feilkilde om du ikke speiler innholdet på begge HD,ne. Men da mister du halparten av lagringsplassen.

  Tenkte også nå på muligheten for synkronisering, men det kan jo hende jeg er nødt til å senke kravene litt.

  Takk for inspillet.
  • 0
 3. sitdown la til et emne i Serverløsninger   

  Server til familien, epost, bilder/videoer, streaming.
  Hei,

  Jeg har tatt en lang pause fra å gå dypere inn i Linux verdenen etter frustrasjonen med dette.
  Men jeg tror jeg er klar for å ta i et tak, og jeg har en forbedret ide. i forhold til dette.
  Det skal bli en server for storfamilien, der vi kan dele bilder og videoer, ha epost med familienavnet osv.

  Jeg ønsker helst at det skal være enkelt å sette opp og enda viktigere å vedlikeholde. Og om jeg må betale litt for å få dette til er det greit, men ønsker å slippe årlige utgifter til lisenser. Jeg ønsker helst en Linux løsning..

  -Bilder/Videoer: Det hadde vært fint å kunne se bilder og videoer direkte i nettleser, samt å kunne redigere dem direkte fra serveren uten å fjerne orginal fil..

  -Epost server med familienavnet.

  -Backup fra pcer.

  - Standard server der man kan legge til nettverksmapper på lokal PC. Edit: og synkronisering.

  Alle innspill velkommes.
  • 4 svar
  • visninger
 4. sitdown la til et innlegg i et emne Telefon stjålet, remote control.   

  Hei, har renskrevet første innlegg og da er det forhåpentlig mer lettlest.

  Jeg har søkt mye på google og har ikke funnet noen løsning som fungerer. Problemet er jo at man vanligvis må aktivisere appen på tlf. Gikk inn på latitude og det er ingen info på loggen angående posisjoner. Går ut i fra at telefonen ville vises om den har sendt posisjoner gjennom lattitude? Det er vel fordi jeg har deaktivisert google sin lokasjons tjeneste. Men jeg har aktivisert en innstilling en gang som var i forhold til mistet eller stjelt telefon. Men det var kanskje lattitude da?
  • 0
 5. sitdown la til et emne i Mobiltelefoner   

  Telefon stjålet, remote control.
  Hei,

  Jeg har blitt frastjålet S2n min og det er jo rimelig irriterende, med bilder osv. som har forsvunnet..

  Har prøvd å fjerninstallere div. programmer fra play, et som du kan aktivisere med sms og et der man skal få tilbakesendt posisjon til epost uten aktivisering. Nå tror jeg iallefall nå at nytt simkort er satt i så jeg får ikke aktivisert telefonen.

  Når jeg prøver å installere fra play marked når jeg jeg er innlogget på google kontoen fra pc'n så får jeg beskjed om at appen er blitt installert. Vil dette si at programmet er installert på tlf, eller er det bare play markedet som går ut i fra at det er installert? Når jeg etter et par timer refresher siden har status gått over til Installer. Noe som er forandret nå er at det står "Orange" før galaxy s2 play siden. Indikerer det at den er blitt tatt i bruk i utlandet og at de har Orange abb?

  Jeg har fra før aktivisert mulighet for tracking i telefonen, noe som fulgte med telefonen. Men jeg vet ikke hvor jeg kan gå for å benytte meg av denne muligheten. Er det Samsung eller Google?

  Noen som har noen råd eller kan gi meg noen svar?

  Takk.

  Redigert for å gjøre det mer lettlest..
  • 4 svar
  • visninger
 6. sitdown la til et innlegg i et emne Telefon stjålet, remote control.   

  Jeg har aldri satt opp noen samsungkonto, dessverre. Fikk problemer med å få installert programvare på pc så jeg droppet det. Men takk for tips. Vet du i følge av det jeg fortalte om telefonen er i bruk eller ikke?
  • 0
 7. sitdown la til et emne i Sikkerhet   

  Muligens hacket telefon, in the midlle attack eller?
  Jeg har mistet noen spesefikke mail fra Gmail og rot og fjernede kontakter ved sync? mellom android og Gmail. Uansett har dette gjort at jeg har sjekket innloggings historien i Facebook og Gmail jevnlig.

  Jeg ser at når jeg bruker gmail appen på tlf så kommer det opp en ip adresse i loggen som stammer fra Sveits og resolve adresse ...........adslplus.ch Samme med Facebook, men logger aldri inn med facebook fra telefonen, men jeg har appen og har nok logget inn der en gang i tiden. Så det er vel noe data som appen sender fra tide til annen..

  Når jeg bruker tjeneste for å finne ekstern ip adresse fra telefonen gjennom opera Mini, får jeg riktig ekstern ipadresse fra min mobil operatør og opera mini sin ipadresse. Ingen av disse stemmer med ipadressen fra loggen på gmail og facebook..

  En annen ting er at før i dag har ikke innlogging fra telefon blitt registrert i loggen hverken hos facebook eller gmail

  Er det en logisk forklaring på dette?
  • 0 svar
  • visninger
 8. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Nei, ikke godt å si. Men jeg jeg har også sett noen som må gjøre noe litt annet for å få det opp. Linket til det litt lenger opp. Kan hende jeg prøver noen løsninger på måfå og ser hva som skjer.

  oppdattert: Byttet trådløst kort fra den gamle bærbaren min som knapt fungerer og satte det i denne, nå har jeg trådløst iallefall.

  Før jeg byttet deaktiviserte jeg Wl driveren, gikk inn i bios og deaktiviserte trådløs knapp. Tok Rfkill list og da hadde det kommet en ekstra modul FY0 eller hva det var og den sto som hardblocked, denne fikk jeg ikke endret status på, ellers var det ingen forskjell. Jeg satte tilbake bios som den var og FY0 kom fortsatt opp som modul ved rfkill.

  Jeg får se om jeg gidder å prøve mer senere med min gamle gamle bærbare.

  Jeg prøvde med Windows også, der fikk jeg opp trådløst, men tilbake til Ubuntu var det samme.
  • 0
 9. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Det jeg mente var: Rfkill viser status på Fysisk tast evt. Fn+ en eller annen tast på tastatur. Fn+tast for trådløst finnes ikke på denne pcn, fysisk knapp finnes derimot. Når jeg aktiviserer fysisk tast endrer Rfkill status. Konklusjon er at Rfkill viser at trådløst nettverk på ingen måte er sperret, hverken fysisk eller program messig. Derfor hjelper det ikke å installere Windows for å slå på trådløst som allerede er på.
  Men kanskje det er noe jeg ikke ser her.

  Jeg har forsikret meg om at trådløsknappen har vært på i alle stegene etter jeg installerte Ubuntu iallefall.
  Og jeg vet du mente Fn+en tast

  Selsagt er det ikke det samme å ikke sitte på pcn der problemet er. :-)
  • 0
 10. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Det finnes ingen funksjonstast for trådløst.

  Rfkill endres status på hardblock ved bruk av fysisk knapp men ikke med fn+F2. Det vil si at fysisk knapp fungerer ikke sant og at det ikke vil hjelpe på linux install om jeg først installerer windows, ikke sant?

  Så det vil si at du ikke får hjulpet meg med det trådløse på denne pcn?
  • 0
 11. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Se innlegg over også.

  Om man installerer XP i openbox, kan jeg få opp trådløst selv om jeg ikke får det til i host OS? Også i forhold til at Trådløst ikke er synkron med hardware button(Kill switch)?

  Dette ekskluderer vel blokkering med trådløs knappen


  rfkill list 1: hp-wifi: Wireless LAN Soft blocked: no Hard blocked: no 2: hp-bluetooth: Bluetooth Soft blocked: no Hard blocked: no 3: hci0: Bluetooth Soft blocked: no Hard blocked: no

  Kanskje disse innleggene kaster noe nytt lys over problemet?:
  http://askubuntu.com...ireless-working

  -----------------------------------------------------------------------------------------------
  make sure that the firmware-b43-installer and the b43-fwcutter packages are installed
  ....

  After I did the above the wireless had to be unblocked by rfkill
  (Kanskje dette måtte gjøres når jeg hadde BCM driveren?)
  -----------------------------------------------------------------------------------------------

  I installed Ubuntu 11.04 from scratch on a Dell Latitude 131L with Broadcom bcm4311. The Proprietary driver Broadcom STA was installed by default and Fn+F2 that was the only thing that I had to use to enable Wifi in 10.04; in 10.10 it didn't work. I found this page and tried a few things:
  removed the Proprietary driver in Hardware drivers under System->Administration->Additional Drivers: sudo apt-get install --reinstall bcmwl-kernel-source and removed the line in blacklist.conf.
  added the driver in System->Administration->Additional drivers
  reboot.

  This did not work.
  After this I added the line in /etc/modprobe.d/blacklist.conf again: replaced by b43 and ssb. Blacklist bcm43xx.
  Removed the proprietary driver from system->administration->hardware drivers
  After a reboot, the wifi works!

  My guess is that only the steps in 1-3 are needed.
  -----------------------------------------------------------------------------
  If wireless was working fine before the upgrade, use the Maverick version of the driver.
  ________________________________________________________________________
  https://help.ubuntu....Internet_access
  • 0
 12. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Ok, takk.

  Nå er dette også en modell beregnet på bedriftsmarkedet, så da er det jo enda verre. HP Compaq Nc4400..

  ....


  wl: Running module version sanity check. - Original module - No original module exists within this kernel - Installation - Installing to /lib/modules/3.0.0-16-generic/updates/dkms/ DKMS: install Completed. update-initramfs: deferring update (trigger activated) Setting up fakeroot (1.17-1) ... update-alternatives: using /usr/bin/fakeroot-sysv to provide /usr/bin/fakeroot (fakeroot) in auto mode. Processing triggers for initramfs-tools ... update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-3.0.0-16-generic

  Driver ble automatisk aktivisert.

  Etter omstart:

  Trådløst nettverkskort forsvant helt igjen og Iwconfig viser ingen driver i det hele tatt:

  iwconfig
  lo no wireless extensions.

  eth0 no wireless extensions.
  • 0
 13. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  I linuxmint fikk jeg en knapp der jeg kunne slå av og på trådløst nett, men både med bcm og Wl driveren fikk jeg ikke slått på denne.

  Når jeg tok uninstall bcmwl kernel, fikk jeg beskjed om ingen firmware eller hva det var så ingen firmware ble avinstallert, Bcmwl blir vel installert når jeg aktviserer additional driver.

  Så skal jeg bare aktivisere eller gjøre begge deler?

  Råtten bios, vil det si at i noen bios må man ha flere tillegg ettersom det er råttent lagt opp? Knappen er koblet mot bios og os må derfor kommunisere med Bios?
  • 0
 14. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Nå står det at Disabled by hardware switch, det er 2 knapper det kan være og jeg er 96% sikker på at det er samme knapp som for blåtann. Ingen av dem gjør noe forskjell på det trådløse.

  Output Iwconfig det samme.

  Har vært borte i en Hp der jeg måtte installere programvare for å styre hardware knappen på laptoppen, var ikke nok å installere alle drivere for trådløs kortet. Kanskje det er noe av det samme. Men det er litt rart at blåtann virker..
  Kan evt. installere Xp virituelt og aktivisere trådløst fra denne. Du ville valgt Open-box?
  • 0
 15. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   


  iwconfig lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:off/any Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=0 dBm Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off Power Management:on

  Da er Ubuntu installert og oppdattert.

  Ikke gjort noe i forhold til trådløst, og meldingen er manglende firmware.

  Hva nå?
  • 0
 16. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Jepp, husket det.

  Skal jeg prøve Ubbbunnntttuuu da?
  • 0
 17. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Jeg har kjørt den nederste blacklisten fra du foreslo dette, jeg prøvde den andre orginale når du sa at det er merdelig at WL ikke kommer opp, hadde ikke du aktivisert denne? Det hadde jeg ikke. Hvis du ser oppover tråden har jeg skrevet suksesivt hva jeg har gjort, eller prøvd iallefall. Jeg har gjort alt det du har foreslått men prøvd litt til i mitt forrige innlegg.

  Ok, da deaktiviserer jeg mint sin foreslåtte driver som da er Wl. Og modifiserer blacklist + omstart, kjører update-initramfs og tar en omstart til.

  Etter omstart:


  iwconfig lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:off/any Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=off Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off Power Management:off # wl module from Broadcom conflicts with ssb # We must blacklist the following modules: # blacklist b44 # blacklist b43legacy # blacklist b43 # blacklist brcm80211 # blacklist brcmsmac # blacklist ssb # install wl /sbin/modprobe --ignore-install wl $CMDLINE_OPTS
  • 0
 18. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Nope, jeg deaktiviserte jo driveren og avinstallerte alle pakkene igjen.

  Aktivisert WL
  Restart:

  sudo modprobe wl
  [sudo] password for thomas:
  $ iwconfig
  lo no wireless extensions.

  eth0 no wireless extensions.

  Gjennopprettet blacklist
  Restart:

  Ingen forandring.

  Output blocklist, ikke modifisert. Når jeg modifiserte brukte jeg firkantegnet foran alt inkl: install wl:


  # wl module from Broadcom conflicts with ssb # We must blacklist the following modules: blacklist b44 blacklist b43legacy blacklist b43 blacklist brcm80211 blacklist brcmsmac blacklist ssb install wl /sbin/modprobe --ignore-install wl $CMDLINE_OPTS Muligens jeg lagde den slik uten mellomrom om det har noen betydning: # wl module from Broadcom conflicts with ssb # We must blacklist the following modules: #blacklist b44 #blacklist b43legacy #blacklist b43 #blacklist brcm80211 #blacklist brcmsmac #blacklist ssb #install wl /sbin/modprobe --ignore-install wl $CMDLINE_OPTS

  Modifisert blocklist fil var den samme når jeg startet om.
  Kjørte kommando "sudo update-initramfs -u -k $(uname -r)" nå, men du mente sikkert at jeg skal kjøre koden når blocklist er modifisert.

  Hva skal jeg prøve nå?

  • 0
 19. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Prøvde følgende:


  iwconfig lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions sudo modprobe wl FATAL: Module wl not found. FATAL: Error running install command for wl $ sudo modprobe b43 $ iwconfig lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:off/any Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=off Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off Power Management:off

  Så det ser ut som om driver b43 blir lastet og ved omstart slo blacklist inn. Tar en omstart nå og ser hva som skjer nå..
  Etter omstart så forsvinner ikke det trådløse nettverkskortet, men jeg får ikke aktivisert det.

  Har tatt hensyn til trådløsknappen hele tiden og den fungerer i forhold til blåtann, får melding hardware disabled. Men på det trådløse ser jeg ingen forandring.

  Er en litt eldre laptop og Ubuntu er jo mer tungdreven default, men vi får se. Tror du Lubuntu kan fungere?
  En annen pussig ting på alle pcene jeg nå har installert Mint på er at desktop blir borte, ser kun bakgrunnsbilde i 2s og deretter tilbake. Skjer iallefall når det er oppdatteringer som skal installeres, skal følge med om det skjer ellers også. Har både Amd og Intel systemer..
  • 0
 20. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   


  ls /lib/firmware/brcm bcm4329-fullmac-4.bin bcm4329-fullmac-4.txt bcm43xx-0.fw bcm43xx_hdr-0.fw sudo modprobe b43: Output=blank Lå en blacklist på broadcom: # wl module from Broadcom conflicts with ssb # We must blacklist the following modules: blacklist b44 blacklist b43legacy blacklist b43 blacklist brcm80211 blacklist brcmsmac blacklist ssb install wl /sbin/modprobe --ignore-install wl $CMDLINE_OPTS
  • 0
 21. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Blåtann har fungert hele tiden om det sier deg noe.

  Kun lagt til og fjernet pakker inneholdende noe til BCM4311.

  Fikk installert og kjørt koder i forhold til b43.

  Vet ikke hvordan jeg ser om driver er blokkert, men siste status var at jeg ikke fant noe spor etter trådløst nettverkskort når jeg gikk inn i nettverkskoblinger. Etter dette dette prøvde jeg sudo modprobe b43, da dukket trådløs nettverk opp, men fikk ikke aktivisert det. Etter omstart så forsvant det trådløse nettverket igjen.

  Lsmod: vet ikke hva som er trådløs driver:

  lsmod
  Module Size Used by
  bnep 17923 2
  rfcomm 38408 0
  bluetooth 148839 10 bnep,rfcomm
  snd_hda_codec_si3054 12864 1
  snd_hda_codec_analog 75090 1
  tpm_infineon 13200 0
  joydev 17393 0
  ppdev 12849 0
  hp_wmi 13652 0
  binfmt_misc 17292 1
  sparse_keymap 13658 1 hp_wmi
  pcmcia 39822 0
  snd_hda_intel 24262 2
  snd_hda_codec 91754 3 snd_hda_codec_si3054,snd_hda_codec_analog,snd_hda_intel
  snd_hwdep 13276 1 snd_hda_codec
  snd_pcm 80468 3 snd_hda_codec_si3054,snd_hda_intel,snd_hda_codec
  snd_seq_midi 13132 0
  tifm_7xx1 12937 0
  snd_rawmidi 25241 1 snd_seq_midi
  tifm_core 15040 1 tifm_7xx1
  yenta_socket 27428 0
  pcmcia_rsrc 18367 1 yenta_socket
  snd_seq_midi_event 14475 1 snd_seq_midi
  irda 185428 0
  psmouse 73673 0
  serio_raw 12990 0
  crc_ccitt 12595 1 irda
  parport_pc 32114 1
  pcmcia_core 21511 3 pcmcia,yenta_socket,pcmcia_rsrc
  snd_seq 51567 2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
  i915 505108 4
  drm_kms_helper 32889 1 i915
  snd_timer 28932 2 snd_pcm,snd_seq
  tpm_tis 14002 0
  drm 192226 5 i915,drm_kms_helper
  snd_seq_device 14172 3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
  snd 55902 14 snd_hda_codec_si3054,snd_hda_codec_analog,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
  hp_accel 21632 0
  lis3lv02d 19280 1 hp_accel
  i2c_algo_bit 13199 1 i915
  input_polldev 13648 1 lis3lv02d
  soundcore 12600 1 snd
  wmi 18744 1 hp_wmi
  snd_page_alloc 14115 2 snd_hda_intel,snd_pcm
  video 18908 1 i915
  lp 17455 0
  parport 40930 3 ppdev,parport_pc,lp
  ahci 21634 2
  libahci 25727 1 ahci
  sdhci_pci 13658 0
  sdhci 27360 1 sdhci_pci
  tg3 132972 0
  • 0
 22. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  I forigårs deaktiviserte jeg driveren Mint ønsket å installere. Jeg prøvde også å installere relevante broadcom pakker fra PM. Uten lykke.
  Avinstallerte pakker igjen.
  Status pr. dato er at det trådløse nettverkskortet ikke kommer opp i det hele tatt, akkurat som om jeg hadde aktivisert driveren, uten aktivisering så fikk jeg beskjed om at det trådløse kortet ikke hadde firmware.

  Forresten Komplett fjerning av pakker, vil det si at det kan avinstalleres pakker som muligens brukes av andre program? Vanlig fjerning av pakker er den trygge måten?

  Jeg har også muligheten til å bruke windows wireless driver program, er det en grei løsning?


  sudo apt-get remove bcmwl-kernel-source Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done Package bcmwl-kernel-source is not installed, so not removed The following packages were automatically installed and are no longer required: diffstat module-assistant quilt Use 'apt-get autoremove' to remove them. 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 11 not upgraded.
  • 0
 23. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Ok, takk :-)

  *-network
  description: Ethernet interface
  product: NetXtreme BCM5753M Gigabit Ethernet PCI Express
  vendor: Broadcom Corporation
  physical id: 0
  bus info: pci@0000:08:00.0
  logical name: eth0
  version: 21
  serial: 00:16:d4:3f:a2:5c
  size: 100Mbit/s
  capacity: 1Gbit/s
  width: 64 bits
  clock: 33MHz
  capabilities: pm vpd msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
  configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=tg3 driverversion=3.119 duplex=full firmware=5753m-v3.56 ip=192.168.1.8 latency=0 link=yes multicast=yes port=twisted pair speed=100Mbit/s
  resources: irq:45 memory:f4100000-f410ffff
  *-network UNCLAIMED
  description: Network controller
  product: BCM4311 802.11a/b/g
  vendor: Broadcom Corporation
  physical id: 0
  bus info: pci@0000:10:00.0
  version: 01
  width: 32 bits
  clock: 33MHz
  capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
  configuration: latency=0
  resources: memory:f4000000-f4003fff
  • 0
 24. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Er det mulig å spørre etter mer hjelp?

  Har kjøpt meg en brukt Hp NC4400, 2GB ram core 2 duo, 12" matt skjerm, fortsatt nesten 3timer batteritid 1000kr + 200kr.
  Bra kjøp. Men den ble levert med piratversjon av W7, men ettersom det ikke virker som om det er en stjelt pc og jeg har snakket med ham på tlf. om at han måtte stoppe med den tvilsomme virksomheten så har jeg opprettholdt kjøpet.

  Så istedetfor Xp så valgte jeg Linux Mint med Xp virituelt.

  Trådløst, virket på W7.
  Mint: Fikk først beskjed: Mangler Firmware, aktiviterte driver som os foreslo, da vises ikke trådløst nettverkskort i det hele tatt.
  Etter søk på google og hardware oversikt i Mint er jeg 98% sikker på at det er Broadcom BCM4311. Og det er en driverpakke som inneholder denne som Mint ønsket å installere uten suksess. Prøvde etterpå å installere samme pakke? fra PM. Men ei.

  Fikk ikke svar på oppgraddering om 3 år, men går ut i fra at det er umulig å Kjøre opp en Mint 12 backup image og oppdattere denne til Mint 13 om 1 år, eller mint 14 om 3 år?
  • 0
 25. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Hehe, du mener jeg får problemer med upgrade om 3 år?

  Faktisk, har en laptop som er på kanten med flash og bruk av browser og maskina kneler like fort. Systemene er omtrent like responsivt og det går greit med 1GB ram. Dessuten er flash cpu bruk omtrent det samme.

  Samme følelsen sitter jeg igjen med på fusion pcn, men her har jeg uansett nok kraft. Utenom med Ubuntu som sleit litt innimellom.
  Mint er kanskje flink på å styre rambruken?
  • 0