sitdown

Medlemmer
 • Innholdsteller

  261
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om sitdown

 • Rang
  Junior

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Oslo

sitdown sin aktivitet

 1. sitdown la til et innlegg i et emne Server til familien, epost, bilder/videoer, streaming.   

  Ok, men jeg lurer litt på om jeg er litt friere om jeg kjørere server programvare. At man kan legge til flere funksjoner etterhvert. Hva om jeg kjører en vanlig Ubuntu installasjon og legger til server programvare, f.eks. samba. Og man må legge til noe annet om man vil ha lan over internet og en wedside der man kan få tilgang til filer og programvare man kan kjøre online. Link til bildebehandling online, evt. programvare installert på server man kan kjøre direkte fra lokal pc.?
  • 0
 2. sitdown la til et innlegg i et emne Server til familien, epost, bilder/videoer, streaming.   

  Inkognito: Ok, det er jo en mulighet. Nas mail kan installeres på alle Nas løsninger og slik jeg forstår det så fungerer den også som webmail? Jeg kan vel også installere Nas software på den gamle pc,n. Serveren blir vel brukt av 10-15 personer personer og vil tro det ikke blir mange som er inne på den samtidig. Er det nødvendig med raid da? Det er jo en ekstra feilkilde om du ikke speiler innholdet på begge HD,ne. Men da mister du halparten av lagringsplassen.

  Tenkte også nå på muligheten for synkronisering, men det kan jo hende jeg er nødt til å senke kravene litt.

  Takk for inspillet.
  • 0
 3. sitdown la til et emne i Serverløsninger   

  Server til familien, epost, bilder/videoer, streaming.
  Hei,

  Jeg har tatt en lang pause fra å gå dypere inn i Linux verdenen etter frustrasjonen med dette.
  Men jeg tror jeg er klar for å ta i et tak, og jeg har en forbedret ide. i forhold til dette.
  Det skal bli en server for storfamilien, der vi kan dele bilder og videoer, ha epost med familienavnet osv.

  Jeg ønsker helst at det skal være enkelt å sette opp og enda viktigere å vedlikeholde. Og om jeg må betale litt for å få dette til er det greit, men ønsker å slippe årlige utgifter til lisenser. Jeg ønsker helst en Linux løsning..

  -Bilder/Videoer: Det hadde vært fint å kunne se bilder og videoer direkte i nettleser, samt å kunne redigere dem direkte fra serveren uten å fjerne orginal fil..

  -Epost server med familienavnet.

  -Backup fra pcer.

  - Standard server der man kan legge til nettverksmapper på lokal PC. Edit: og synkronisering.

  Alle innspill velkommes.
  • 4 svar
  • visninger
 4. sitdown la til et innlegg i et emne Telefon stjålet, remote control.   

  Hei, har renskrevet første innlegg og da er det forhåpentlig mer lettlest.

  Jeg har søkt mye på google og har ikke funnet noen løsning som fungerer. Problemet er jo at man vanligvis må aktivisere appen på tlf. Gikk inn på latitude og det er ingen info på loggen angående posisjoner. Går ut i fra at telefonen ville vises om den har sendt posisjoner gjennom lattitude? Det er vel fordi jeg har deaktivisert google sin lokasjons tjeneste. Men jeg har aktivisert en innstilling en gang som var i forhold til mistet eller stjelt telefon. Men det var kanskje lattitude da?
  • 0
 5. sitdown la til et innlegg i et emne Telefon stjålet, remote control.   

  Jeg har aldri satt opp noen samsungkonto, dessverre. Fikk problemer med å få installert programvare på pc så jeg droppet det. Men takk for tips. Vet du i følge av det jeg fortalte om telefonen er i bruk eller ikke?
  • 0
 6. sitdown la til et emne i Mobiltelefoner   

  Telefon stjålet, remote control.
  Hei,

  Jeg har blitt frastjålet S2n min og det er jo rimelig irriterende, med bilder osv. som har forsvunnet..

  Har prøvd å fjerninstallere div. programmer fra play, et som du kan aktivisere med sms og et der man skal få tilbakesendt posisjon til epost uten aktivisering. Nå tror jeg iallefall nå at nytt simkort er satt i så jeg får ikke aktivisert telefonen.

  Når jeg prøver å installere fra play marked når jeg jeg er innlogget på google kontoen fra pc'n så får jeg beskjed om at appen er blitt installert. Vil dette si at programmet er installert på tlf, eller er det bare play markedet som går ut i fra at det er installert? Når jeg etter et par timer refresher siden har status gått over til Installer. Noe som er forandret nå er at det står "Orange" før galaxy s2 play siden. Indikerer det at den er blitt tatt i bruk i utlandet og at de har Orange abb?

  Jeg har fra før aktivisert mulighet for tracking i telefonen, noe som fulgte med telefonen. Men jeg vet ikke hvor jeg kan gå for å benytte meg av denne muligheten. Er det Samsung eller Google?

  Noen som har noen råd eller kan gi meg noen svar?

  Takk.

  Redigert for å gjøre det mer lettlest..
  • 4 svar
  • visninger
 7. sitdown la til et emne i Sikkerhet   

  Muligens hacket telefon, in the midlle attack eller?
  Jeg har mistet noen spesefikke mail fra Gmail og rot og fjernede kontakter ved sync? mellom android og Gmail. Uansett har dette gjort at jeg har sjekket innloggings historien i Facebook og Gmail jevnlig.

  Jeg ser at når jeg bruker gmail appen på tlf så kommer det opp en ip adresse i loggen som stammer fra Sveits og resolve adresse ...........adslplus.ch Samme med Facebook, men logger aldri inn med facebook fra telefonen, men jeg har appen og har nok logget inn der en gang i tiden. Så det er vel noe data som appen sender fra tide til annen..

  Når jeg bruker tjeneste for å finne ekstern ip adresse fra telefonen gjennom opera Mini, får jeg riktig ekstern ipadresse fra min mobil operatør og opera mini sin ipadresse. Ingen av disse stemmer med ipadressen fra loggen på gmail og facebook..

  En annen ting er at før i dag har ikke innlogging fra telefon blitt registrert i loggen hverken hos facebook eller gmail

  Er det en logisk forklaring på dette?
  • 0 svar
  • visninger
 8. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Nei, ikke godt å si. Men jeg jeg har også sett noen som må gjøre noe litt annet for å få det opp. Linket til det litt lenger opp. Kan hende jeg prøver noen løsninger på måfå og ser hva som skjer.

  oppdattert: Byttet trådløst kort fra den gamle bærbaren min som knapt fungerer og satte det i denne, nå har jeg trådløst iallefall.

  Før jeg byttet deaktiviserte jeg Wl driveren, gikk inn i bios og deaktiviserte trådløs knapp. Tok Rfkill list og da hadde det kommet en ekstra modul FY0 eller hva det var og den sto som hardblocked, denne fikk jeg ikke endret status på, ellers var det ingen forskjell. Jeg satte tilbake bios som den var og FY0 kom fortsatt opp som modul ved rfkill.

  Jeg får se om jeg gidder å prøve mer senere med min gamle gamle bærbare.

  Jeg prøvde med Windows også, der fikk jeg opp trådløst, men tilbake til Ubuntu var det samme.
  • 0
 9. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Det jeg mente var: Rfkill viser status på Fysisk tast evt. Fn+ en eller annen tast på tastatur. Fn+tast for trådløst finnes ikke på denne pcn, fysisk knapp finnes derimot. Når jeg aktiviserer fysisk tast endrer Rfkill status. Konklusjon er at Rfkill viser at trådløst nettverk på ingen måte er sperret, hverken fysisk eller program messig. Derfor hjelper det ikke å installere Windows for å slå på trådløst som allerede er på.
  Men kanskje det er noe jeg ikke ser her.

  Jeg har forsikret meg om at trådløsknappen har vært på i alle stegene etter jeg installerte Ubuntu iallefall.
  Og jeg vet du mente Fn+en tast

  Selsagt er det ikke det samme å ikke sitte på pcn der problemet er. :-)
  • 0
 10. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Det finnes ingen funksjonstast for trådløst.

  Rfkill endres status på hardblock ved bruk av fysisk knapp men ikke med fn+F2. Det vil si at fysisk knapp fungerer ikke sant og at det ikke vil hjelpe på linux install om jeg først installerer windows, ikke sant?

  Så det vil si at du ikke får hjulpet meg med det trådløse på denne pcn?
  • 0
 11. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Se innlegg over også.

  Om man installerer XP i openbox, kan jeg få opp trådløst selv om jeg ikke får det til i host OS? Også i forhold til at Trådløst ikke er synkron med hardware button(Kill switch)?

  Dette ekskluderer vel blokkering med trådløs knappen


  rfkill list 1: hp-wifi: Wireless LAN Soft blocked: no Hard blocked: no 2: hp-bluetooth: Bluetooth Soft blocked: no Hard blocked: no 3: hci0: Bluetooth Soft blocked: no Hard blocked: no

  Kanskje disse innleggene kaster noe nytt lys over problemet?:
  http://askubuntu.com...ireless-working

  -----------------------------------------------------------------------------------------------
  make sure that the firmware-b43-installer and the b43-fwcutter packages are installed
  ....

  After I did the above the wireless had to be unblocked by rfkill
  (Kanskje dette måtte gjøres når jeg hadde BCM driveren?)
  -----------------------------------------------------------------------------------------------

  I installed Ubuntu 11.04 from scratch on a Dell Latitude 131L with Broadcom bcm4311. The Proprietary driver Broadcom STA was installed by default and Fn+F2 that was the only thing that I had to use to enable Wifi in 10.04; in 10.10 it didn't work. I found this page and tried a few things:
  removed the Proprietary driver in Hardware drivers under System->Administration->Additional Drivers: sudo apt-get install --reinstall bcmwl-kernel-source and removed the line in blacklist.conf.
  added the driver in System->Administration->Additional drivers
  reboot.

  This did not work.
  After this I added the line in /etc/modprobe.d/blacklist.conf again: replaced by b43 and ssb. Blacklist bcm43xx.
  Removed the proprietary driver from system->administration->hardware drivers
  After a reboot, the wifi works!

  My guess is that only the steps in 1-3 are needed.
  -----------------------------------------------------------------------------
  If wireless was working fine before the upgrade, use the Maverick version of the driver.
  ________________________________________________________________________
  https://help.ubuntu....Internet_access
  • 0
 12. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Ok, takk.

  Nå er dette også en modell beregnet på bedriftsmarkedet, så da er det jo enda verre. HP Compaq Nc4400..

  ....


  wl: Running module version sanity check. - Original module - No original module exists within this kernel - Installation - Installing to /lib/modules/3.0.0-16-generic/updates/dkms/ DKMS: install Completed. update-initramfs: deferring update (trigger activated) Setting up fakeroot (1.17-1) ... update-alternatives: using /usr/bin/fakeroot-sysv to provide /usr/bin/fakeroot (fakeroot) in auto mode. Processing triggers for initramfs-tools ... update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-3.0.0-16-generic

  Driver ble automatisk aktivisert.

  Etter omstart:

  Trådløst nettverkskort forsvant helt igjen og Iwconfig viser ingen driver i det hele tatt:

  iwconfig
  lo no wireless extensions.

  eth0 no wireless extensions.
  • 0
 13. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  I linuxmint fikk jeg en knapp der jeg kunne slå av og på trådløst nett, men både med bcm og Wl driveren fikk jeg ikke slått på denne.

  Når jeg tok uninstall bcmwl kernel, fikk jeg beskjed om ingen firmware eller hva det var så ingen firmware ble avinstallert, Bcmwl blir vel installert når jeg aktviserer additional driver.

  Så skal jeg bare aktivisere eller gjøre begge deler?

  Råtten bios, vil det si at i noen bios må man ha flere tillegg ettersom det er råttent lagt opp? Knappen er koblet mot bios og os må derfor kommunisere med Bios?
  • 0
 14. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   

  Nå står det at Disabled by hardware switch, det er 2 knapper det kan være og jeg er 96% sikker på at det er samme knapp som for blåtann. Ingen av dem gjør noe forskjell på det trådløse.

  Output Iwconfig det samme.

  Har vært borte i en Hp der jeg måtte installere programvare for å styre hardware knappen på laptoppen, var ikke nok å installere alle drivere for trådløs kortet. Kanskje det er noe av det samme. Men det er litt rart at blåtann virker..
  Kan evt. installere Xp virituelt og aktivisere trådløst fra denne. Du ville valgt Open-box?
  • 0
 15. sitdown la til et innlegg i et emne Bygge linuxsystem, Print/server, mediacenter   


  iwconfig lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:off/any Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=0 dBm Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off Power Management:on

  Da er Ubuntu installert og oppdattert.

  Ikke gjort noe i forhold til trådløst, og meldingen er manglende firmware.

  Hva nå?
  • 0