Baltazarius

Medlemmer
 • Innholdsteller

  592
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

4 ProPoeng

Om Baltazarius

 • Rang
  Senior

Profile Information

 • Kjønn Mann

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

Baltazarius sin aktivitet

 1. Baltazarius la til et innlegg i et emne [LØST] Win Remote Desktop - Krypteringsproblemer   

  Kan gjerne innrømme at det var en av de merkeligeste måtene jeg har signert et innlegg på, men når du spør om hjelp til terminaltjenester på applikasjonslaget og blir spammet ned med irrelevant svar ifra Google som posteren tydeligivs ikke selv forstår, da blir du litt frustrert. Når den posteren da til og med prøver å imponere med å signere med "Hilsen IKT-lærling", da blir det rett og slett for dumt, og jeg føler meg nødt til å selv synke til det nivået og signere med de utdanningene jeg hittil har fullført.
  Til og med når jeg skriver at jeg kun ønsker svar ifra folk med inngående kjennskap så klarer han å fortsette i blinde med sine google resultater.

  Problemet er forresten løst etter litt triksing i registeret (faktisk ingenting med sertifikatene å gjøre, hmm, no shit) og i innstillingene på den aktuelle XP maskinen.
  Eneste som måtte til var å skru på logging så jeg faktisk fikk se hvor problemet lå, men tydeligvis var det ingen her inne (inkludert meg selv) som tenkte at det kunne være en god ide.

  Tips til "IKT-lærlingen":
  Hvis noen spør om hjelp og du ikke kan svare, ikke copy paste noe du finner ifra Google som et skudd i blinde.
  Hvis noen spør etter noen med inngående kunnskap, så bør du holde helt kjeft om du ikke er 100% sikker på at du faller innenfor den gruppen.
  • 0
 2. Baltazarius la til et innlegg i et emne [LØST] Win Remote Desktop - Krypteringsproblemer   

  Vel, den midlertidige fixen han nevner prøvde jeg igår uten hell. Så vidt jeg ser så var vel hans problem at sesjonen før eller senere feiler grunnet Encryption feil. Dette er et velkjent problem som jeg med mine andre maskiner kun opplever når jeg har remotet en maskin i 12+ timer.

  Og jeg kommer ikke til å laste ned CCleaner da maskinen ble installert med XP Home tidligere i uken og det eneste som har blitt gjort med den er å installere Opera og konvertere den til XP Pro.

  Jeg er ikke ute etter andre folk med Google fu, jeg er ute etter folk som inngående kunnskap i Windows sine terminaltjenester (med spesifikt RDP). Googling kan jeg gjøre selv.

  Hilsen
  Fagtekniker innen Data (Teknisk Fagskole)
  Serviceelektroniker (Videregående + lærlingtid = fagbrev)
  CCNA (Cisco Certified Network Associate ifra norsk Høyskole)
  • 0
 3. Baltazarius la til et innlegg i et emne [LØST] Win Remote Desktop - Krypteringsproblemer   

  Som sagt, dette er har ikke noe med subnett eller brannmur å gjøre, XP maskinen det gjelder kan remote til andre maskiner på samme subnett (og andre maskiner på samme subnett kan remotes både til og fra). Kun inn til denne maskinen som sliter på innkommende sesjoner.
  Kommer ikke til å skifte subnett da dette tydeligvis er et lag 7 problem.

  Håper noen med inngående Windows kjennskap muligens kan hjelpe meg videre.
  • 0
 4. Baltazarius la til et innlegg i et emne [LØST] Win Remote Desktop - Krypteringsproblemer   

  Bruker en Inteno x5668 med nyeste firmware (pilot-firmware) og 10.0.0.1/24 subnet, ingen brannmurer der som hindrer noe som helst (problemet er identisk både ifra WAN og LAN).
  Glemte å nevne at det var først etter jeg tillot trafikk på 3389 i XP (maskinen det gjelder) at jeg fikk melding om å godkjenne maskin i det hele tatt. Kort sagt, dette er ikke relatert til nettverket i seg selv, mer i oppsettet på XP maskinen, men det har jeg letet frem og tilbake uten mye hell, og håpte at noen her kanskje kunne lede meg inn på hvor jeg evt. får mer info om hvilke problemer som oppstår imellom maskinene (den får jo connected før den feiler pga kryptering eller noe annet).
  • 0
 5. Baltazarius la til et emne i Generelt om nettverk   

  [LØST] Win Remote Desktop - Krypteringsproblemer
  Heisann!
  Har nettopp konvertert en gammel Eee 900 med XP Home til XP Pro slik at Windows Remote Desktop skal kunne brukes (Eee 900 har jo så lite tastatur at den nesten kun er brukbar via remote desktop).

  Men, etter det var gjort og Terminal tjenestene var aktivert og oppe og går igjen så får jeg ikke koblet til den maskinen. Får remotet ut ifra den, så mstsc.exe er oppe og går.
  Når jeg remoter ifra andre maskiner (testet med to Win7 maskiner) så får jeg melding om jeg vil godkjenne sertifikatet til maskinen (noe jeg gjør), så får jeg følgende melding:  Når jeg da prøver igjen så får jeg en annen melding:


  Noen som har tips eller triks?

  Disclaimer: XP Home ble endret til XP Pro uten en full re-install grunnet at det ferdige XP Home bildet ifra Asus har mange fine drivere som er et herk å manuelt legge inn i en ren XP Pro versjon. Har nok av lisensnøkler, ikke det som er grunnen til denne litt merkelige situasjonen.
  • 11 svar
  • visninger
 6. Baltazarius la til et innlegg i et emne NAS eller ikke NAS   

  Såpass fornøyd med min Synology DS509+ som jeg kjøpte hos Komplett at jeg vurderer å kjøpe expansion uniten Synology DX5 før den også går ut av salg hos Komplett (ser heldigvis på hardware.no at visse leverandører fortsatt har DS509+ igjen).
  Enormt gode lese og skrivemuligheter, og supporten til Synology er en drøm (så lenge du klarer å portforwarde en enkelt SSH port til NAS'en så er det veldig få ting de ikke hjelper deg med).

  Om du kjøper QNAP eller Synology så får du samme OS (Linux der du får en drøss med Synology-tweaket pakker så du slipper å installere det via cli) på nesten samme hardware, men QNAP har fått litt tyn siste årene for manglende Engelsk support (tech-supportforum deres på andre språk derimot prioritert).

  Backup av desktopmaskinene mine fikser jeg via BackBlaze. $5 USD per maskin i måneden for ubegrenset lagring av det jeg måtte ønske som ligger på desktopmaskinen. Det som ligger på NAS'en er egentlig kun media vi alle nyter godt av.

  Og kan bekrefte det OddThing skriver, Windows deling passer helt ypperlig med Linux OS på NAS'en. Største problemet jeg har støtt på er at det er et herk å sette opp alle Windows maskinene etterpå om du skifter hostname på NAS'en.

  EDIT: Da jeg slet en periode med strømbrudd så kjøpte jeg en UPS, og NAS'en er koblet via UPS'en både via strømnettet og via USB slik at NAS'en faktisk går i SafeMode (spinner ned diskene, men du får administrert den) før UPS'en til slutt går tom for juice. Du kan selv velge på NAS'en om den skal gå i SafeMode når UPS'en er "kritisk lav" eller når den har gått x antall minutter etter UPS'en sa ifra at den gikk på batteri.
  Skulle strømmen komme tilbake så skrur NAS'en seg på om du velger det i oppsettet.
  • 0
 7. Baltazarius la til et innlegg i et emne [LØST] Får ikke sendt ut mail med Thunderbird   

  Må si jeg stusser litt når du sier "har sjekket og dobbelsjekket og er rimelig sikker..".
  I mitt hode kan man være enten sikker eller ikke sikker.. Å være rimelig sikker er som å være litt gravid..

  Ontopic:
  Sjekk at begge maskiner slår opp samme IP på adressen smtp.broadpark.no (eller hva med å skifte til mail.broadpark.no slik det står forklart under spørsmål og svar hos din ISP?)

  Sjekk også at du er på nett gjennom samme ISP som eier SMTP-serveren. Veldig få ISP'er tillater bruk av deres SMTP-server uten autentisering/godkjenning dersom du er koblet til Internett gjennom en annen leverandør.
  • 0
 8. Baltazarius la til et innlegg i et emne [LØST] Oppgadere ADSL   

  Siden når ble NGT en kabelleverandør?
  NGT leverer Internettaksess på Fiber, ADSL, ADSL2+, VDSL2, WiMAX, Mobilt bredbånd (GPRS/EDGE,3G,HSDPA) SDSL og SHDSL.. Av de aksesstypene så er det kun WiMAX og mobilt bredbånd som er delte ressurser (hastigheten din vil variere basert på hvor mange andre som bruker Internett i nærområdet ditt).. De andre er dedikerte hastigheter inn til sentralen der du har fiber videre.. Nå er jo NGT også Wholesale aktør under TeliaSonera (les, en av verdens største rene fiberleverandører), så hastighetene utenfor lille Norge er betraktelig bedre enn hos små lokale ISP'er (les, ISP'en som kun har kunder i din kommune + nabokommunen og skryter av sine 314 fiberkunder som alle har 100Mbit innad hos sin egen ISP, men ikke kan se YouTube uten at det lagger).

  Grunnen til at NGT av og til sliter med kunder som sliter med ustabilitet er fordi de faktisk er villig til å forsøke og levere høyere hastighet på Telenor sine eldgamle (les, ifra andre verdenskrig) telefonkabler. Dersom du ringer inn og sier ifra så vil de fikse det ved å sette ned hastigheten til det Telenor sier den skal klare stabilt. Jeg har selv 18Mbit stabilt, imens Telenor ikke en gang vil prøve å levere mer enn 12Mbit (fordi Kapaks sier den skal klare kun 14,4Mbit). Hadde VDSL2 ifra NGT der jeg bodde før, og da klarte jeg 40Mbit ned og 20Mbit opp stabilt på en linje som Telenor prøvde å selge meg 16Mbit ned på.
  • 0
 9. Baltazarius la til et innlegg i et emne få tilbake account uten epost   

  Kanskje, bare kanskje, det hjelper å nevne hvor du har registrert denne kontoen?
  • 0
 10. Baltazarius la til et innlegg i et emne STORT savn på lan.   

  TIPS: Thinkgeek selger det, men ikke direkte til Norge, men bruker du JetCarrier (elller lignende) så er det ikke noe problem å få Bawls til Norge.
  • 0
 11. Baltazarius la til et innlegg i et emne lønn nyutdannet data ingeniør?   

  Kan på generelt grunnlag svare at i bedriften jeg jobber i betaler nyutdannede Dataingeniører (Batchelor) 350 000 kr i året uten noe tidligere erfaring. Har du derimot Mastergrad (totalt fem år) vil du begynne med en begynnerlønn på 550 000 kr uten tidligere erfaring.

  EDIT: Begynner du med kun Batchelor vil du også øke årslønnen med 50 000 kr hvert eneste år (siden du da har litt erfaring).
  • 1
 12. Baltazarius la til et innlegg i et emne Port forwarding med Inteno X5671B   

  Tviler på det skal være nødvendig å sette opp egne iptables.
  Intenoen kjører jo Linux med NGT-sin egen firmware, så bør ikke være så alt for vanskelig verken å skru på NAT loopback eller sette opp egne iptables om du ønsker det.
  Jeg ville bare leitet etter nat loopback commandoen og enabled den. Skal se om jeg finner en gammel Inteno jeg kan lete litt på selv.

  EDIT: Fant desverre ingen kommando for å enable nat loopback, verken i telnet eller å gjøre det via konfigurasjonsfil. Kan alltids hjelpe deg å bridge Intenoen så den kun er et modem og du kan bruke en skikkelig ruter (med PPPoE).
  • 0
 13. Baltazarius la til et innlegg i et emne Port forwarding med Inteno X5671B   

  Speedtouchene til NGT skal iallefall ha en telnet-commando for å ordne det (nat loopback). Regner med Inteno også har det (men tviler på du finner det i webguiet). Har ikke brukt min Inteno X5671B som ruter siden jeg bridget den..
  • 0
 14. Baltazarius la til et innlegg i et emne [LØST] Hvorfor er norges internettlinjer så trege og dyre?   

  Problemet med egentlig alle trådløse standarder er at det er en delt ressurs. Joda 802.11n klarer 300Mbit til en enkelt maskin, men så fort det blir flere enheter tilkoblet den trådløse basestasjonen så faller jo hastigheten.
  • 0
 15. Baltazarius la til et innlegg i et emne Hva er SHDSL ?   

  Hovedforskjellen rent praktisk er så klart samme hastighet inn som ut, og at SHDSL kan leveres veldig langt uten spesielt mye tap i hastighet.
  Men skal du ha høy hastighet (opp og ned) så må du ha flere trådpar (telefonlinjer).

  Mye brukt i bedrifter der man på en måte sitter i begge ender (to steder) og dermed ikke vil få utnyttet nedhastigheten om han som sender har lav opplastningshastighet.

  Scenario: Du har 20Mbit ADSL2+ med 1MBit opphastighet, det samme har jeg, men siden jeg har kun 1Mbit opp så får du aldri lastet mer enn 1Mbit opp ifra meg, og dine resterende 19Mbit går til spille. Og vice versa.
  • 0