Peik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 005
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

7 ProPoeng

Om Peik

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 20. des. 1976

Min datamaskin

 • Operativsystem windows

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Fredrikstad

Contact Methods

 • Hjemmeside http://forumet.no/blog/peik/index.php?

Nylige profilbesøk


12 236 profilvisninger

Peik sin aktivitet

 1. Peik la til et innlegg i et emne Smarttelefoner og nettbrett - En risikosport for bedriftene?   

  BYOD.. (eller Bring Your Own Disaster som vi sier..) er ganske så oppskrytte greier..
  Det er bare 2% av dem som har spekulert i dette som faktisk har innført en fullverdig BOYD løsning i sin bedrift.. og det er mange årsaker til dette..

  BOYD er også et missforstått begrep. Mange tror dette dreier seg om kun mobiltelefoni, men dette er grundig feil. En full BOYD dreier seg om alle typer digitale enheter som du trenger for å fullføre ditt daglige arbeid. Datamaskiner, laptoper, nettbrett og mobiltelefoner i alle varianter. Man kan skalere BOYD til en eller flere av disse grupperingene, og de fleste klarer seg med et flåtestyringsverktøy for å kontrollere mobiltelefoner og nettbrett i alle varianter. Dette er en enkel sak å løse, og man har ingen grunn til bekymring fra bedriftens side dersom man setter seg inn i løsningen og har gode policy og et godt flåtestyringsverktøy.

  Det største hinderet er at man pålegger ansatte at man tar kontroll over hele eller deler av enheten enten i en full eller delvis sandbox løsning. Et MDM verktøy for å kontrollere dette tar 1-2 dager å installere, 30 dage rå pilotere og kan så settes rett i produksjon om man gjør grundig arbeid.. så er det også selvsagt et spørsmål om pris, kompatibilitet etc...

  • 1
 2. Peik la til et innlegg i et emne Klarer dere å telle til 50 før en Moderator eller Admin poster?   

  4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25.. Case closed...
  • 0
 3. Peik la til et innlegg i et emne Ny kraftfull laptop   

  http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=638634#info
  • 0
 4. Peik la til et innlegg i et emne ITpro-treff i Oslo 2.juli!   

  Fyldig referat kommer.. Nå har MA fikset skrivedings på ipad, så nå er det berre lekkert...
  • 0
 5. Peik la til et innlegg i et emne Dell UltraSharp U2711 til 5 699 kr dårlig kjøp?   

  http://www.anandtech.com/show/2922

  Flere skjermer..
  • 0
 6. Peik la til et innlegg i et emne ITpro søker ansvarlig redaktør   

  Dere burde også fortelle litt om eierforholdet, ansvarsområdet og hvordan det i praksis skal drives..

  Hvem erier ITpro?
  Hvilke bestemmelser kan en ny ansvarlig redaktør ta?
  Hvordan finansieres ITpro?
  Hvilke oppgaver utover "å få rulla til å gå" ligger bak?
  Hvilken myndighet har en ny ansvarlig redaktør?
  Hvilken endringer står man fritt til å gjøre?
  Hvordan kan en ny ansvarlig redaktør påvirke dagens "image" av ITpro?

  Ingen med litt respekt for seg selv er villig til å ta en slik jobb uten å kjenne mere til bakgrunnen og en del av overnevnte spørsmål..

  Det er jo en stor oppgave som kommer til å ta en del tid. Personen som skal gjøre dette må først vite med seg selv at han har kapasitet, kunnskap og ikke minst tid til å gjøre dette.
  • 0
 7. Peik la til et innlegg i et emne Hva er AD - LDS, CS, Ds, RMS, FS   

  AD DS:
  Domain Service funksjonaliteten er brakt videre og oppdatert i Windows Server 2008, sammen med en forbedret setup wizard (Server Manager). Dette gjør at vi har flere nye funksjonaliteter (managment options) som for eksempel RODC som er en DS tjeneste.

  DS inneholder data og formidler informasjon mellom brukere og domener, samt påloggingsprosesser, autentisering og søk. Alle AD kontrollere har AD DS installert.

  AD FS:
  Active Directory Federation Services (AD FS) er en feature som først ble introdusert med Server 2003 R2 som innebærer en identitets og aksess løsning. AD FS gir nettleser-baserte klienter, både på innsiden og på utsiden av et nettverk, SSO (Single-Sign On) tilgang til web-baserte applikasjoner. Det er her viktig å merke seg at AD FS kun fungerer mot web-.baserte applikasjoner. AD FS kan benyttes mot for eksempel web-hosting eller SharePoint miljøer. Dette er meget effektivt og hjelpsomt når en bedrift har WEB servere lokalisert i en DMZ sone eller via en fjernstyrt web løsning hos en leverandør. Andre løsninger kan være bedriftspartner som ønsker å kontrollere kontoinformasjon på en web-applikasjon gjennom AD.

  Nytt i AD FS for Windows Server 2008.
  Så, hva er så nytt i AD FS for Windows Server 2008 sammenlignet med Server 2003?
  AD FS er fremdeles en relativ ny teknologi fra Microsoft og dette er det man kan kalle 2-generasjons AD FS. Windows Server 2008 inkluderer en del nye funksjoner for AD FS som man ikke kunne finne i Server 2003. De nye funksjonene forenkler det administrative arbeidet og har en forbedret tilknytning til andre Microsoft produkter.

  Her er en liste over de nye funksjonene:
  • Forbedret installasjon: AD FS er inkludert som en egen Server Role i Server 2008m og en såkalt Server Validation Check har blir inkludert i installasjonsveiledningen. Server Manager i Windows Server 2008 vil automatisk liste opp og installere alle de nødvendige servicene som en AD FS trenger i forbindelse med en AD FS Role installasjon. (ASP.NET,IIS etc.)

  • Forbedret support mot applikasjoner: Den nye versjonen av AD FS har blitt tettere integrert med Active Directory Rights Management Service (AD RMS) og Microsoft Office SharePoint Server 2007 (også selvfølgelig mot SharePoint 2010). MOSS 2007/2010 støtter SSO (Single-Sign On) muligheter som er integrert i AD FS.

  • Bedre administrativ kontroll med AD FS: AD FS har også blitt forbedret med policy import og eksport funksjonalitet for å hjelpe partnerbasert konfigurasjonsproblemer (Federations).

  Active Directory Federation Services tilbyr, på tvers av bedrifter og organisasjoner, noe som kalles for en Federated Management Service, som tillater at større bedrifter og organisasjoner selektivt åpner infrastrukturen til andre partnere og bedrifter/kunder man stoler på.

  Under dette ligger det tre kjernefunksjoner.
  • Extranet autentisering.
  • Web-basert SSO.
  • IFS (Identity Federation Service) for IIS-baserte web- applikasjoner.

  AD FS er designet til å rulles ut i mellomstore til store bedrifter som bør ha følgende:
  • Minst en directory service, enten AD DS eller AD LDS.
  • Maskiner med domenemedlemskap.
  • Maskiner som kjører forskjellige typer OS plattformer.
  • Maskiner som er tilkoblet internett.
  • En eller flere web-basert applikasjon.

  All kommunikasjon mellom Active Directory som går til AD FS er kryptert og all kommunikasjon som går fra klienter til AD FS er kryptert med SSL.

  Fordelene med forenede miljøer er at hver bedrift kan selv styre sine egne identiteter, men hver bedrift kan også (på en sikker måte) akseptere identiteter fra andre bedrifter og organisasjoner.

  AD RMS:
  RMS gir bedrifter og organisasjoner mulighet til å benytte Digital Rights Management (DRM), som vi også kjenner igjen fra andre software utviklere og spesielt musikkbransjen for å beskytte deres materiale. En RMS løsning består av flere deler, litt avhengig av hvilket område den benyttes på, men følgende kan nevnes:

  Rights Management Service installeres på en RM server, som er en web server som kjører ASP.NET og XML.Information Rights Management (IRM) et komponent av Office 2003/2007/2010 som benyttes for å kunne sette rettigheter på dokumenter i for eksempel word.En oppdateringspakke for klienter som kan lastes end fra Windows sine nettsider.Rights Management Add-On for Internet Explorer, som kan lastes ned fra Microsoft sine sider. Rights Management service er basert på public-key kryptografi, ved hjelp av digitale sertifikater for å kunne identifisere brukere og kunne avgjøre tilgangen deres til dokumentet.

  AD LDS:
  Active Directory Lightweight Directory Service (AD LDS), tidligere kjent som ADAM, blir brukt for å tildele directory services til applikasjoner som har behov for en directory database. Istedenfor å benytte bedriftens eller organisasjonens AD DS database til å lagre data fra disse applikasjonene, så kan man benytte AD LDS til denne oppgaven.

  Lightweight Directory Service, eller AD LDS, har vært bland oss noen år nå i en eller annen form. I Server 2003 ble dette kalt for Active Directory Application Mode, eller ADAM. Det nye navnet er nå blitt Lightweight Directory Service. Jeg liker på ingen måte å kalle denne tjenesten for en “lightweight” versjon av Active Directory, men det er det som den egentlig er.

  Hele ideen bak denne tjenesten er at av og til må man koble sammen en applikasjon med Active Directory data eller på den andre siden kunne lagra data fra applikasjonen i Active Directory databasen. I noen tilfeller, det å mate data fra en applikasjon og inn i AD databasen kan skape problemer, eller tider kan være umulig på grunn av tilkoblingsproblemer. I de fleste tilfeller, så er det sikkerhetsdesignen som kan hindre deg fra å gjøre domenekontrolleren tilgjengelig for applikasjonsforespørselen.
  • 4
 8. Peik la til et innlegg i et emne [LØST] Fax sending fra XP/ Win7   

  Kjøp deg en MFP og bruk scan/email funksjon.. enklere, raskere og bedre kvalitet.. resultatet er mye bedre.
  Om ikke bedriften som mottar dette godtar en scannet kvittering/bekreftelse eller hva det måtte være så får dem takke seg selv..

  Fax på XP/Vista er tungvindt..
  • 1
 9. Peik la til et innlegg i et emne Velkommen til nye ITpro!   

  får ikke logget inn....
  • 0
 10. Peik la til et innlegg i et emne NAS eller ikke NAS   

  Tja, si det.. Jeg har begge deler, og har funnet en løsning som passer meg bra...

  Som NAS har jeg en D-Link DNS-323, som er sånn passe.. NAS'en er grei i seg selv, men det påståtte GB interfacen har heller dårlig ytelse (17-20 MB/sek) så det er begrenset til hva jeg benytter denne til. Jeg har lagret alt av dokumenter, elektroniske bøker etc på denne... samt filer som ikke benyttes hver dag..

  Å bruke en ordinær maskin som "filserver" er heller ikke å dumt.. spesielt med W7 sin nye hjememgruppe funksjon, der alle kan får tilgang til alt på en enkel måte. Bruker dette selv på de diskene som har audio og video som skal deles mellom meg og resten av brukerene her, og det fungerer utmerket. Ytelsen er bra, og skjeldent problemer, samt at det er meget lett å sette opp. Dette krever igjen at du har W7 på alle maskinene som skal være med i hjemmegruppen. Streaming her går som en drøm.. Backup er enkelt..

  Så hva du skal velge er litt opp til deg selv.. har du kapital til å invistere i en ny NAS, så er kanskje det det greieste, med tnake på plassering, strømforbruk etc.. Har du en eldre PC som du kan bruke, så er jo en egen PC et godt alternativ, i alle fall frem til du evt invisterer i noe annet.

  En typisk HTPC ville jo blitt et bra alternativ her, om dette er noe du skal sette opp i nærmeste fremtid.. da kan alt deles ut fra denen, via W7..


  Ellers så kommer det sikkert noen linux folk og kommenterer dette snart, og forteller hvor helvetta dårlig MS er på slikt, og at du heller må sette opp en avansert linux server som du helt sikkert ikke skjønner dritten av..
  • 0
 11. Peik la til et innlegg i et emne [LØST] Skal ta kurs innenfor windows små og mellomstore bedrifter, noen anbefalinger?   

  Start med Windows Server 2008 kursene (70-640 og 70-642). Bare disse tar endel tid å sette seg inn i, og du bør bruke mye tid på lesing og de praktiske oppgavene i boka..
  Sliter du med generell TCP/IP forståelse, les boka "Innføring i datakommunikasjon" (ISBN NR: 9788205384149) som tar for seg de mest grunnleggende innen for datakomm.

  Ville også tatt en klient sertifisering, for eksempel Windows 7..

  Etter at du har sett på dette, gjort de praktiske oppgavene og føler deg fornøyd med egen innsats, så gå gjennom den test eksamen som følger med boka. Deretter kan du forberede deg til en sertifisering.

  På sikt ville jeg nok også sett på Exchange og liknende.. men ikke gap over for mye på en gang. Du kan også utvide Server 2008 med en applikasjons sertifisering og en entreprise sertifisering.

  Alt dette skal dekke de mest grunnleggende innen for server..

  Microsoft SBS har også egen sertifisering.. kan være greit å ta på sikt..

  Det finnes mange som tilbyr slike kurs/sertifiseringer.. bare å google..
  • 0
 12. Peik la til et innlegg i et emne pc satt i domene funker dårlig   

  Start feilsøking på lag 1.. deretter tar du for deg lag for lag oppover.. så finner du nok feilen...


  • 0
 13. Peik la til et innlegg i et emne Den store bildeleken   


  Hattori Hanzo..
  • 0
 14. Peik la til et innlegg i et emne Den store bildeleken     Niagra... slukkes fort det pinnebålet der....
  • 0
 15. Peik la til et innlegg i et emne Windows 7 booter rett i bluescreen   

  "Roser er røde....
  Fioler er blå....
  Jeg fikk en bluescreen....
  Hva fan gjør jeg nå..."


  Hvordan ser boot.ini fila din ut da?? får du tilgang til den?
  • 0