fam87

Medlemmer
 • Innholdsteller

  63
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om fam87

 • Rang
  Nyansatt
 • Bursdag 16. juni 1987

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Bodø

Contact Methods

 • Hjemmeside http://www.snailcake.org

fam87 sin aktivitet

 1. fam87 la til et emne i Generelt om nettverk   

  Forstyrrelser IP telefoni
  Hei!

  Jeg har hatt Canal Digital som leverandør (både for telefon, internett og TV) i noen måneder nå og jeg har et litt underlig problem. Aksessen kommer inn via en "koaksial" kabel som ble lagt inn for ikke lenge siden. Denne går videre inn i noe jeg anntar er et omformingsmodem som gjør at jeg kan videre koble til telefonmodemet med RJ45. Fra telefonmodemet går veien videre til routeren min.

  Altså (siden man ikke har visio)

  **


  kabel -> "omformer-modem" -> kabel - > Telefonmodem -> Kabel -> Router - > PC

  **

  Nå. Problemet er at det er forstyrrelser på telefonen når man prater så lenge routeren er koblet til. Det som er litt rart er at dette skjer selv om det ikke er noe trafikk på routeren. Når man kobler i fra routeren gir støyen seg. Det kan også nevnes at støyen kommer etter hvert, og ikke nødvendigvis med en gang man starter en samtale. (fra noen minutter og oppover)

  Støyen kan best beskrives som tidvis knitring og knaking, forvrengt stemme og at mottaker ikke hører deg på x- antall sekunder. Er nesten som om det droppes data.

  Spørsmålet mitt er om dette (eller lignende) er normalt, og om det er noen vei rundt det. (forutenom å kjøpe nytt utstyr)

  Tar forbehold om skrivefeil osv ^^
  • 1 svar
  • visninger
 2. fam87 la til et innlegg i et emne [LØST] Avbrudd i lærlingetiden   

  Til informasjon for dem som kanskje leser tråden i etterti så lar dette seg ikke gjøre. Fikk svar fra fylkeskommunen og fikk bekreftet at man måtte ha 4 års opptjent praksis før man kan avvikle lærlingetiden.
  • 0
 3. fam87 la til et innlegg i et emne [LØST] Avbrudd i lærlingetiden   

  Aha, interessant. Tenkte at jeg skulle høre med fylkeskommunen lokalt om hva som er gjeldene av regler og muligheter (eventuelle hull man kan bruke) for å komme igjennom med noe sånt.
  For min del er dette helt avhengi at høyskolen vil ta inn søknader etter ordinær søknadsfrist. Jeg har sendt inn spørsmål om dette til høyskolen, og jeg vil oppdatere tråden med svar for evnetuelle andre som er i samme situasjon.

  Takk for input J.K

  Edit: Svar fra høyskolen i Narvik:

  -----------------------

  Hei!

  Det er fortsatt mulig å søke ved å gå inn på www.hin.no og nettsøknad lokalt opptak. Alle søknader som kommer inn før vi kjører hovedopptaket vil bli med.  Med vennlig hilsen  ***** *****

  ****************

  Høgskolen i Narvik

  -----------------------------
  • 0
 4. fam87 la til et innlegg i et emne [LØST] Avbrudd i lærlingetiden   

  Ok, det er slik jeg trodde det nødvendigvis måtte være. Jeg lurer på om det lar seg gjøre dersom man søker om på det på særslikt grunnlag. Vell, takk for infoen. =)
  • 0
 5. fam87 la til et emne i Jobb og utdanning   

  [LØST] Avbrudd i lærlingetiden
  Hei!

  Jeg er i mitt første år som lærling innen IKT-driftsfag og lurer på om det lar seg gjøre å avslutte (heller korte ned) på lærlingetiden men samtidig få fagbrev. Jeg har hørt at man kan ta fagprøven (for å få fagbrevet) når som helst i løpet av lærlingeperioden og få det godkjent på lik linje med dem som tar fagprøven på slutten av lærlingeperioden. Spørsmålet mitt er om det er påkrevd at man tar begge to årene i tillegg til fagprøven.

  Mitt senario er som følger: Jeg jobber i ett (av to) år som lærling, tar fagprøven og består. Vil jeg da kunne avilke mitt lærlingeforhold og enda gå ut som fagarbeider?
  Dette er ikke pga. lønnssituasjon med for å få raskere gang i videre utdanning.

  Jeg har lest litt frem og tilbake på diverse statlige siden uten å finnen noen kontreke svar på dette.
  • 5 svar
  • visninger
 6. fam87 la til et innlegg i et emne [LØST] Skal ha SLI, hvilke kort kan jeg bruke?   

  Fra Nvidia

  ___________
  In order to provide optimal symmetric scaling, SLI technology requires the NVIDIA GPUs to match. For example, a GeForce 7800 GTX must be paired with another GeForce 7800 GTX. Likewise, a GeForce 6600 GT must be paired with another GeForce 6600 GT. However, using the latest Release 80 or later graphics drivers, NVIDIA GPUs sold by different manufacturers can be used together in an SLI configuration. For example, a GeForce 7800 GT from vendor ABC can be matched with a GeForce 7800 GT from vendor XYZ.

  _________
  FAQ:

  http://www.slizone.com/page/slizone_faq#c3

  Kort i 8000 serien som støtter SLI:

  NVIDIA GeForce 8800 Ultra*
  NVIDIA GeForce 8800 GTX*
  NVIDIA GeForce 8800 GTS 640
  NVIDIA GeForce 8800 GTS 320
  NVIDIA GeForce 8800 GTS 512
  NVIDIA GeForce 8800 GT


  ___
  Du kan altså kjøre det i SLI med det kortet så lenge du finner et annet kort som har samme GPU som ditt. Det skal nevnes at minnet burde også være det samme.
  • 0
 7. fam87 la til et innlegg i et emne [LØST] PCen blokkerer et spesifikt nettsted   

  Har du installert en brannmur? =>
  • 0
 8. fam87 la til et innlegg i et emne [LØST] Sikring av trådløst nettverk   

  Nå skal det nevnes at WEP-kryptering ikke er den beste måten å kryptere på, med tanke på. at WPA-kryptering gir mer "bang for the buck" eller i dette tilfellet "bang for the hassle". Men jeg tror det spiller liten rolle. Om noen ønsker å knekke kryperingskoden for å komme seg inn på nettverket vil de mest sansynlig ha kunnskap for å knekke WPA kryperingen også.
  • 0
 9. fam87 la til et innlegg i et emne Vista aktiveringsproblem :S   

  Har opplevd noe lignende selv tidligere. Den Vista nøkkelen som står på siden / under maskinen din er mest sansynlig en OEM key. Om du bruker å bruke den nøkkelen på en installasjon av Vista som ikke er OEM (eksempel lastet ned / kjøpt på butikk) vil du få problemer med å aktivere. Løsningen for meg var å få tak i en OEM plate for å bruke OEM-nøkkelen på den.
  • 0
 10. fam87 la til et innlegg i et emne [LØST] Sikring av trådløst nettverk   

  WEP - krypteringsnøkkelen er den nøkkelen du er nødt til å oppgi for å få logge deg på det trådløse nettverket ja. Når du skal logge på trenger du som regel bare å skrive denne informasjonen inn en gang pga. at maskinen husker dette og vil gjøre det automatisk i ettertid.

  Og ja, du kan velge dette passordet selv.

  EDIT: Du kan i tillegg til dette legge til et passord for å få logge på routeren. (Når du skriver inn192.168.1.1, eller hva enn routeradressen er). Dette vil sikre deg at ingen andre kommer seg inn på routeren og gjør noen endringer i instillningene dine. (Eksempel: at noen har klart å komme seg igjennom kryteringen din)
  • 0
 11. fam87 la til et innlegg i et emne Partisjonsproblemer med utrulling av Vista med Altiris   

  Takk, skal se på det. Noen erfaringer med programmet? =).

  Ser at det kun er støtte for WIndows XP og 2000.
  • 0
 12. fam87 la til et emne i Utrulling   

  Partisjonsproblemer med utrulling av Vista med Altiris
  Heisann!

  Jeg har laget et image av Vista som skal rulles ut på IBM maskiner. Installert alt av programvare og drivere og partisjonert disken slik som den skal være.

  For utrullingen bruker jeg Alritis, men når jeg distribuerer imaget til "slave" maskiner får jeg feilmelding.
  Dette har funket tidligere, men på dette imaget ble jeg nødt til å endre størrelsen på D partisjonen (det er 2 patisjoner C og D, pluss recoverypartisjon som laget med Acronis etter at image er rullet ut på "slave" maskiner).

  Jeg har forsøkt å gjøre dette i Vista uten noen tredjepartsprogrammer, men jeg får ikke lov til å krympe C partisjonen tilstrekkelig for å møte spesifikasjonene. C skal være på ~120GB og D: på ~170GB. Da det ikke gikk forsøkte jeg med Gparted, noe som funket bra på maskinen som imaget var laget på, men når det ble rullet ut fikk jeg feilmelding på "slave" maskinene.

  Prøvde så å partisjonere med Acronis. Igjen funket dette veldig bra på maskinen som imaget ble laget på, men fikk bluescreen når dette ble rullet ut. Har streifet meg å bruke "fdisk" (med 98 opstartsdiskett) for å dele opp disken, men fdisk ser ikke hele volumet, så jeg antar at det vil være dødfødt.

  Nå er mitt spørsmål;

  Er det noen som har noen gode erfaringer med noen programmer i lignende situasjoner?
  • 4 svar
  • visninger
 13. fam87 la til et innlegg i et emne [LØST] Warhammer Online fra Spaceworld   

  Ja, gjorde det med en gang jeg fikk disken, men er dårlig med svar i helgen.

  Snakket med noen som bestilte for lenge siden, og det virker som om dette er normalt og boksen blir ettersendt.

  takk for svar though =>
  • 0
 14. fam87 la til et emne i Spill og utstyr generelt   

  [LØST] Warhammer Online fra Spaceworld
  Hei!

  Jeg bestilte Warhammer Online: Age of Reckoning fra Spaceworld sin webshop til den nette pris av 800,-NOK
  Det jeg bestilte var da "Special Edition", med andre ord den utgaven som inneholder bøkene, tegneserien osv. Jeg fikk pakken i posten her om dagen og den er et case med en enkelt dvd som heter "Pre order box". Kan nevne at jeg ikke har åpnet DVD-casen da jeg er redd for at de må ha den i retur (i tilefelle feilsending).

  Nå, jeg lurer på at det enten er

  A: Spaceworld har sendt feil utgave av spillet (Pre order box og ikke Special edition)

  B: Jeg har mottatt Pre order box, og de skal ettersende Special Edition siden de ikke har fått denne på lager enda

  C: Ive been ripped off (tviler på det da)

  ___

  Det som er litt moro er at på DVD-casen som jeg har mottatt (den er ca halvparten så dyp som en normal DVD-case) så står det, jeg siterer: "This special oversized box contains.... "


  Noen andre som har sitter med "inside info? Så ville jeg satt veldig pris på det
  • 2 svar
  • visninger