Ponas

Medlemmer
 • Innholdsteller

  597
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

2 ProPoeng

Om Ponas

 • Rang
  Senior

Profile Information

 • Kjønn Mann

Ponas sin aktivitet

 1. Ponas la til et emne i Kjøpshjelp   

  På jakt etter en maskinsammensetning med oppgraderingspotensiale - 3-4k
  Hei!
  Etter lang og trofast tjeneste har RAMen i min 7 år gamle Dell Dimention 9150 dødd sakte men sikkert i den senere tiden. Nå starter ikke maskinen i det heletatt og familien er enig i at jeg burde kjøpe meg en ny stasjonær datamaskin.

  Denne datamaskinen trenger nå bare deler som kan kjøre spill som Football Manager 14 og Civilization V o.l på middels, samt gjøre andre oppgaver som bilderedigering i Photoshop, webutvikling osv.

  Budgettet jeg har å gå etter er på rundt 4-5000. 3-4000 er også akseptabelt, da maskinen garantert blir oppgradert ettersom tiden går.

  // Jeg kommer til å oppdatere tråden med komponenter jeg selv finner for å høre hva dere sier om dem.
  • 0 svar
  • visninger
 2. Ponas la til et innlegg i et emne Planer om å kjøpe bærbar PC til (nesten) altmuligbruk   

  Plukker denne opp igjen da jeg på tirsdag skal begynne på årstudium i Spill og Opplevelsesteknologi på HINT Steinkjer. NÅ har jeg endelig en STOR grunn til å kjøpe meg ny pc!

  Studie innebærer at jeg har en pc som kan kjøre diverse programmer fra Adobe ganske glatt, i tillegg til noe 3D-redigering, samt til lett spillproduksjon (flash/andre språk) og produksjon av andre digitale produkter.
  • 0
 3. Ponas la til et innlegg i et emne Potensielle alternativ ruter her hjemme - Hvilken skal jeg ta?   

  Hadde vært greit med flere meninger og! Kom igjen folkens ...
  • 0
 4. Ponas la til et innlegg i et emne Potensielle alternativ ruter her hjemme - Hvilken skal jeg ta?   

  vi har fiber, 40mbps opp og ned.
  • 0
 5. Ponas la til et emne i Kjøpshjelp   

  Potensielle alternativ ruter her hjemme - Hvilken skal jeg ta?
  Hei!
  Vi har etter mye om og men bestemt oss her hjemme for å kjøpe ny ruter, da vi nå har mistet tålmodigheten med den ruteren vi har pga. både dårlig rekkevidde og dårlig utnyttelse av den farten vi faktisk har i veggen. Vi har et +/- 200 m2 stort hus med to etasjer og et par vegger i mellom der ruteren pleier å stå og der broren min sitter i kjelleren.

  Alternativene jeg har kommet fram til nå er;
  Linsys E1500
  D-Link DIR-645
  D-Link DIR-615
  D-Link DIR-635
  Netgear N300

  Så, hvilken bør vi gå for for å bli mest fornøyd? Er det flere ting som er kritisk for valg av ruter som jeg ikke har oppnevnt enda, er det bare å spørre!

  EDIT; Må også legge til at ruteren primert skal brukes som en trådløs ruter, da det eneste som er kablet pr. nå er TV'en.
  • 5 svar
  • visninger
 6. Ponas la til et emne i Webutvikling   

  jonasduvsethe.com - Personlig hjemmeside for min egen del ...
  Hei!
  Jeg er nå i gang med planleggingsfasen for et prosjekt jeg har gått å tenkt på lenge, men liksom aldri har realisert. Som et resultat av dette prosjektet skal jeg klare å stable til beins en hjemmeside som jeg har bruke til å skrive om personlige ting, men som jeg har tenkt skal brukes til mer kommersielle ting etterhvert der jeg foreksempel skal kunne tilby tjenester som omhandler webutvikling. Det jeg tenker mest på da er utvikling av hjemmesider, logoer til bruk på nett etc. Jeg er som sagt i planleggingsfasen og skulle derfor trengt ideer til hva jeg kan basere meg på til å starte med, og etterhvert bygge ut med. Det som hadde vært kult, er om det kunne dukket opp en ide som er nyskapende, unikt og som jeg eventuelt kan tjene penger på etterpå.

  Jeg har allerede begynt med forskjellige utkast og CMSet jeg har tenkt å bruke på denne siden er Wordpress.
  • 0 svar
  • visninger
 7. Ponas la til et emne i Spill og utstyr generelt   

  Ekstrautstyr til Nintendo 3DS
  Hei! Jeg kjøpte meg for noen uker siden en 3DS, og er selvsagt veldig fornøyd med den. Siden jeg er så fornøyd vil jeg helst ha noe å ha den i siden jeg nå har blitt veldig redd for at noe skal skje med den. Problemet er at jeg allerede har kjøpt http://www.mytrendyphone.no/shop/bigben-interactive-essential-50126p.html hos mytrendyphone.no, men siden de aldri klarer å få varen på lager, må jeg nå se meg etter andre steder hvor jeg får kjøpt et liknende produkt. En sånn pakke var så grei siden man fikk både ekstra spillbokser, kluter og styluser inkudert! Er det noen som kan hjelpe meg med å finne en liknende pakke hos en nettbutikk som man kan stole på har riktig informasjon i nettbutikken og som faktisk sender i vei pakken i løpet av et år (overdrivelse)?
  • 0 svar
  • visninger
 8. Ponas la til et emne i Ferdige løsninger   

  Forslag til nytt CMS-løsning til lhslbandy.com
  Hei!
  Jeg er nå på jakt etter en ny CMS-løsning til Levanger Helsesportlag El-Innebandys kjære hjemmeside. Det jeg bruker nå er PHP-Fusion. Et CMS jeg nå er møkk lei, både på grunn av stadige oppdateringer som snur opp ned på alt OG at den norske supporten har kollapsa helt. Det nye CMSet skal ha muligheten for utvidelser, såkalte "plugins" og det skal være mulig å lage en fullverdig side som kan måle seg med hvilken som helst sportsklubb ellers, så både muligheten for å lage troppoversikter, legge ut lagnyheter og diverse annet må være til stede.

  Er det noen som har noen forslag? Jeg setter veldig stor pris på tilbakemeldingene jeg får!
  • 4 svar
  • visninger
 9. Ponas la til et emne i Generelt om Internett   

  SMS fra internett
  Jeg har hittil brukt å sende sms fra internett når jeg er hjemme, da det både sparer meg for tid og penger, da jeg til nå har brukt det forskjellige nettsider har å tilby av gratise tjenester, da som oftest med reklame med på sms'ene. Men, det er en ting jeg sliter med; 10 SMS er som oftest veldig lite om du vil ha noe effektivt utbytte av de forskjellige tjenesten, og derfor har jeg nå tenkt å begynne å betale litt i måneden for å sende i vei SMS'ene. Derfor er jeg på jakt etter en tilbyder som tilbyr ubegrensede mengder reklamefri SMS mot en minst mulig pris for perioden jeg betaler for. Noen som har noen forslag?
  • 5 svar
  • visninger
 10. Ponas la til et emne i Kjøpshjelp   

  Planer om å kjøpe bærbar PC til (nesten) altmuligbruk
  Hei!
  Jeg skal til neste skoleår inn på folkehøgskole i hordaland og vil derfor flytte LANGT unna min elskede stasjonære datamaskin + familie og venner. Derfor trenger jeg en ny bærbar maskin som er lett å ha med seg på tur, som er brukervennlig, har en grei pris og som kan dra de fleste spill og programmer på en respektabel måte.

  Krav:
  Relativt lettvektig - Jeg sitter i rullestol, noe som kan være ganske upraktisk når man har en 10-kilos skole-pc i sekken, som jeg som oftest henger bak på stolen. Dette ender som oftest med at jeg faller bakover ...
  Lavt varmeutslipp - Viser til tidligere avsløringer om helsetilstand, noe som gjør at jeg også har nedsatt følighet i føttene. Jeg har fått brannsår av den PC'n jeg har nå, og det frister ikke å oppleve det igjen.
  Rask, sånn passe stor harddisk - Skal helst kunne romme et hundretalls bilder, noen titalls filmer og et par hundre musikkfiler + nødvendige programmer og spill.
  Over middels ytelse - Skal kunne dra World of Warcraft o.l (grafikkmeesig) på over middels instillinger.
  (kan hende jeg kommer på mer, men dere kan også spørre om det er noe annet)

  Håper på MANGE forslag
  • 3 svar
  • visninger
 11. Ponas la til et emne i Serverløsninger   

  Feilkode 1064 ved oppretting av tabell i database
  Hei!
  I dag skulle jeg prøve å rulle ut backupen til lhslbandy.com til den ene databasen vi har. Jeg har fram til nå brukt den andre databasen jeg har tilgjengelig til siden, noe som fører til at å flytte tabellene til den andre databasen har gått litt skjeis.
  Er det noen som har en løsning på problemet?
  MySQL-programmet er MySQL Workbench.
  • 0 svar
  • visninger
 12. Ponas la til et emne i Generelt om nettverk   

  Får ikke inn internett-tilgang på Hamachien
  Hei!
  Jeg installerte Hamachi 2 på min Windows 7-maskin idag i håp om å få spilt litt Football Manager 2011 over et virtuelt privat nettverk, men neida;
  Jeg får koblet meg på Hamachi og logget inn på serveren jeg har tenkt å bruke, men jeg får ikke pinget og derfor også ikke koblet til den ip'en som jeg må ha.
  Noen løsninger?
  • 0 svar
  • visninger
 13. Ponas la til et emne i Andre webutviklingsspråk   

  Trenger et system som holder rede på sportsresultater og tabell
  Hei!

  Nært forestående skal vi arrangere en turnering i en av sportene jeg bedriver (el-innebandy), og jeg spør i den anledning om noen har en løsning som løser et problem vi har.

  Fram til nå har vi brukt en veldig tungvind løsning der vi skriver for hånd og henger opp resultater /m oppdatert tabell. Om vi på en eller annen måte hadde fått utviklet et slikt system der sekretæriatet skriver inn resultater og oppdaterer tabellen på en datamaskin og at vi får vist den på en stasjonær enhet et annet sted i rommet trådløs hadde det vært suverent. Er det noen som har forslag til løsning?


  • 1 svar
  • visninger
 14. Ponas la til et innlegg i et emne På jakt etter enkel kalenderklient   

  Ah, smart! Det skal jeg teste ut.
  Veit noen hvordan man setter det opp?
  • 0
 15. Ponas la til et emne i Annen programvare   

  På jakt etter enkel kalenderklient
  Hei!
  Jeg begynner nå å få en del avtaler som jeg ikke må glemme i løpet av måneden, og lurer derfor på om den enkleste måten å administrere disse avtalene på slik at jeg husker dem. Jeg har tenkt å fått tak i en gratis kalenderløsning som er enkel å bruke og som gir meg full oversikt. Jeg vil helst ha en desktopløsning, men andre ting funker også. Jeg har sett på noen utvidelser til mozilla thunderbird, e-postklienten jeg bruker, men er stadig på leting etter den besteløsningen og om det er noen som har noe bedre, tar jeg det i mot med takk!

  Jeg bruker Window7 32bit
  • 2 svar
  • visninger