tundra

Medlemmer
 • Innholdsteller

  86
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Alt skrevet av tundra

 1. tundra la til et emne i Mobiltelefoner   

  Rooting av telefon?
  Hei. Finnes det noen her på forumet, eller "noen som vet om noen" som kan hjelpe meg å få min Xiaomi-telefon tilbake til norsk eller engelsk språk? Etter en oppdatering av telefonen  var alt av engelsk på telefonen borte! Fikk etterhvert funnet en innstilling på telefonen som tillot engelsk språk, men kun å lese noen få englske ord, alt ellers, innstillinger, apper, ja alt ellers er på kinesisk! Har lett på div. forum, mail til Xiaomi i Singapore, som forøvrig ber meg søke om å tillatelse til å endre fra kinesisk til engelsk, enda telefonen er kjøpt legalt med engelsk som "operativspråk" som standard! Min engelskforståelse av tekniske faguttrykk er heller ikke hva den burde være, så derfor spør jeg her: Er det et menneske her som kan/vil hjelpe meg med dette? Håper noen forstår hva jeg mener, og evt. tar kontakt for nærmere forklaring? Eventuell mail kan sendes til: perlageng@1337.no  Vennlig hilsen, "tundra"
   
  • 4 svar
  • visninger
 2. tundra la til et innlegg i et emne Utilgjengelig trådløst nettverk   

  Hei Knut.
  Nei, han "luringen" jeg leier av kontaktet Canal Digital og sa at det ikke var noe problem, og der gikk oppfølgingen av deres egen konstatering av problemer rett i dass! Dermed er det fortsatt et-eller-annet med nettet inn til huset, og Canal Digital gjør jo selvsagt ingenting uten at noen sparker dem på et strategisk sted! Så der står saken hva det angår, men som du har fått med deg så virker det meste tilsynelatende greit, NÅ!
  Ellers takk for god hjelp fra ITpro, igjen.  Ha en fortsatt god sommer,
  vennlig hilsen,
  "tundra"
  • 0
 3. tundra la til et innlegg i et emne Utilgjengelig trådløst nettverk   

  Hei "pijano".  Takker for svar, men hadde prøvet de det du nevnte, men saken var at det ikke kom opp "nettverk i nærheten" tilgjengelig som mulighet for å klikke meg på! Det er jeg jo kjent med fra de andre pc-ene i huset, men ikke på den! Hadde kjørt cd-en som fulgte med også når jeg fikk det nye kortet, men kjørte det igjen og klikket meg på som administrator på exe-filen, da kom de vanlige påloggingsalternativene til syne!! Nu er alt frid och fryd! Nå har jeg ca 60 Mbs ned, og ca. 20 Mbs opp, 7 ping! Klager ikke på det. Anyway, takker for svar og ha en fortsatt fin sommer!  "tundra"
   
  • 0
 4. tundra la til et emne i Bredbånd og Internettdeling   

  Utilgjengelig trådløst nettverk
  Hei. Plutselig fikk jeg et, for meg, nytt "symbol" nede i høyre hjørne på skjermen på min stasjonær-pc! Og med det fulgte at jeg ikke "kom på nett"! Symbolet skal vise tilkobling til "ethernett", noe jeg knapt visste om, og aldri har vært tilkoblet, da jeg alltid bare har hatt, og har, trådløst nett via husverten helt legalt med passord og det hele! Det rare er at jeg sitter ved siden av den stasjonære med en bærbar pc som ikke har det samme problemet, alltid koblet til det samme nettverket! Hastigheten på den stasjonære pc-en, både ved ned og opplasting var noe tregere enn de bærbare så jeg kjøpte et nytt nettverkskort for å evt. kunne forbedre dette og evt. løse problemet med at jeg ikke kommer på nett, men det hjalp ingen ting.  Har prøvet de tingene jeg tror har vært mulige, men får stadig beskjed om:  "Du er ikke tilkoblet noen nettverk." Kan noen være snill å hjelpe meg? På forhånd takk for mulig hjelp, "tundra".
  • 4 svar
  • visninger
 5. tundra la til et innlegg i et emne "Hjemmehjelp" til stasjonær-pc   

  Pm sendt. "tundra"
  • 0
 6. tundra la til et innlegg i et emne "Hjemmehjelp" til stasjonær-pc   

  Hei "alexsolaat".  Takker for tipset, tar en liten rekognoseringsrunde imorgen, mandag, for å høre om en av disse sjappene utfører den type jobb. Har en av hver innen rimelig kort kjøreavstand. "tundra"
  • 0
 7. tundra la til et innlegg i et emne "Hjemmehjelp" til stasjonær-pc   

  Hei "alexsolaat".   Takker for dine velmente, og sikkert gode råd, men beklager å måtte si det, dette ligger "way too high" for meg! Det der tør ikke jeg gi meg ut på. Sånt som dette gjør at jeg trenger "hjemmehjelp". Men, uansett takker jeg for at du gidder bry deg.
  Vennlig hilsen, "tundra".
  • 0
 8. tundra la til et innlegg i et emne "Hjemmehjelp" til stasjonær-pc   

  Hei "Knutazz" og "alexsolaat". takker for svar, men beklager sen tilbakemelding. Hvorfor jeg ikke la ut detaljene om maskinen var at jeg "tenkte" og mente at innlegget skulle bli opfattet som om noen visste, og evt. turde henvise meg til en som kunne hjelpe meg her jeg bor. Ser i ettertid at noen facts kunne ha vært gitt. De følger som vedlegg her, hvis jeg får det til? Regnet vel heller ikke med at folk slapp det de hadde i hendene for å hjelpe meg NÅ. Den hjelpefunksjonen, "Quick Assist" var jeg ikke klar over, så jeg skal prøve å finne den og kikke litt nærmere på den. Takker igjen, og mente ikke å være "cocky"! Ps, bor forøvrig på Høvik i Bærum.

  • 0
 9. tundra la til et emne i PC-hjelp   

  "Hjemmehjelp" til stasjonær-pc
  Hei. Så er jeg her igjen, for å "plage" noen som kan pc, hvilket jeg ikke kan. Min stasjonær-pc er kjøpt brukt, hjemmebygget, og til mitt bruk sikkert overspesifisert. Nå har den plutselig begynt å restarte uten videre, fikk bare mld. på skjermen om "Windows har måttet starte opp igjen utenom planlagt rutine", eller noe som lignet. Etter dette gikk bare det forb---ede "hjulet" rundt og rundt uten at noe mer skjedde. Måtte restarte manuelt, og da ser det bra ut , så langt, men hvor lenge til neste gang, midt i en session? Prøvde å lese hva som var blitt "oppdatert" men dette ligger over mitt hode så der kom jeg ingen vei. Har fått god hjelp her inne tidligere, men har mistet endel av det jeg trodde jeg kunne så derfor som antydet i titelen, ønsket jeg et tips om en SERIØS "hjemmehjelper" til min pc. Har vært noe uheldig med tidligere hjemmehjelpere til pc-en, folk jeg har funnet i aviser og på nett, så derfor prøver jeg meg her. Bor forøvrig i Bærum. Er ikke selv fysisk i stand til å flytte på pc- derfor er "hjemmehjelp" nødvendig. På forhånd takk,  "tundra".
  • 10 svar
  • visninger
 10. tundra la til et innlegg i et emne "ShareIt"   

  Hei Cordante. Takker for svar. Nei, men i disse tider - - -- Ville vel heller ikke tro det , men om noen skulle ha dårlige erfaringer så hadde det jo vært greit å få vite det. Ok, takk skal du ha, da går jeg for det, kan jo evt. komme med min erfaring etterhvert.
  • 1
 11. tundra la til et emne i Hvor skal jeg poste?   

  "ShareIt"
  Hei. Finnes det noen her på Forumet som kjenner til "appen/programmet" ShareIt? Det jeg har funnet ut er at det er Lenovo som står bak det, ellers ikke mye. Jeg trenger en løsning som f.eks ShareIt kan tilby. Jeg har en Xiaomi Mi3 telefon som etter en oppdatering ikke er helt seg selv. Tre pc-er i heimen og div. kabler byttet, men ingen lar meg "connecte" med Misuite. Kommer ikke til hverken bilder eller kontakter eller annet. Tror jeg har prøvet "alt" uten resultat. Noen som kjenner til om det følger med mye grums med appen/programmet? På forhånd takk, Tundra.
  • 3 svar
  • visninger
 12. tundra la til et innlegg i et emne Filoverføring?   

  Hei  "Geir_HK.   takker for ditt svar, og skal prøve det, var litt vanskelig for meg, men skal prøve! Ha en god helg,  Tundra.
  • 0
 13. tundra la til et innlegg i et emne Filoverføring?   

  Hei "jpg". Jo, jeg vet hva jeg vil ta vare på, alle låtene som ligger i mappen "Div. musikk" under "bokmerker". Beklager at det ble mye tekst, men prøvde å forklare på min måte at pc-ene kjører forskjellige os og at jeg fikk med veldig mye mer enn de ca. 200 låtene lastet ned fra YouTube. 5,5 gb ble overført uten at jeg fant mappen "bokmerker" med undermappe "Div. musikk". Jeg trodde, i min naivitet, at jeg kunne overføre bare bokmerkene/favorittene i dette tilfellet, Div. musikk. Rotet jeg enda mer til nå, eller? Men, anyway, takk for svaret, Tundra.
  • 0
 14. tundra la til et emne i Nettlesere   

  Filoverføring?
  Hei. Så ender jeg her igjen! Etter å ha spurt venner og kjente, og lest på div. forum ang. hva jeg lurer på uten å finne en løsning, ender jeg altså her, igjen. Etter å ha kjøpt en ny (brukt) stasjonær pc ville jeg gjerne ha overført bare mappen merket "musikk" i favoritter, i Firefox fra en bærbar med Win7 til min "nye" stasjonære med Win8.1. Har prøvet å skrive inn "enkel overføring" i søkefeltet etter å ha lest på Windows "hjelpesider", men det gjorde bare at den lastet ned alt som lå under "favoritter", 5,5Gb! Riktig nok er de fleste musikksporene i musikkmappen lastet ned fra YouTube, med videoer også, men alt under favoritter har altså kommet med! Prøvde å overføre med kabel først, men endte med å laste over til minnepinne for så å laste det over til den stasjonære pcen. Det aller rareste er at jeg ikke finner akkurat hva jeg egentlig ville ha over! Er det en eller annen vennlig sjel som har en løsning på dette for meg?? Hilsen Tundra.
  • 4 svar
  • visninger
 15. tundra la til et innlegg i et emne Oppdatering av MIUI, Xiaomi   

  Hei "mizu" Har akkurat skrevet, og feilsendt mail som skulle til deg, men som havnet hos "Knutazz", har litt "fingertrøbbel" iblant. Det det gjelder er at jeg greide ikke vente lenger (passe utålmodig) etter å ha fått tips om en mulig løsning. Saken er, jeg brukte linken du ga meg, og flere ting ser annerledes og bedre ut enn før, men det første jeg så var jo "åpningsskjermen", klokken var riktig, men datoen, (den som er skrevet med bokstaver) der er det masse kinesiske kråketær! Du skulle ikke ha en "fiks" for det også vel?  På forhånd stor takk, Per Lageng.
  • 0
 16. tundra la til et innlegg i et emne Oppdatering av MIUI, Xiaomi   

  Hei Mizu. Som den "multihandikappede" dataduden jeg er må jeg spørre deg, skal jeg koble telefonen til pc-en,(via USB) og så laste ned den versjonen du nevner, eller gjøres det på en anne måte? Er redd for å gjøre feil en gang til! Takker vennligst for tipset! Hilsen Per.
  Hei Knutazz. Takker for svaret ditt, dog litt sent.  Den versjonen jeg lastet ned ble anbefalt på det "internasjonale forumet" som en sikker download, derfor gjorde jeg det da telefonen oppførte seg som om den "kunne være en fake utgave". Jeg gjorde det under tvil, og den tvilen skulle jeg ha "gått for", dvs. ikke lastet den ned, men lettere fortvilet over en telefon som "oppfører seg rart" så tok jeg sjansen. Er jo en super telefon når den virker som den skal, og svært mange har lurt på hvilket merke etc. og skjermen er jo også ganske sterk og klar! Men igjen takk responsen,  Per.
  • 0
 17. tundra la til et emne i Mobiltelefoner   

  Import av mobiltelefon
  Hei.
  Vurderer å kjøpe ny telefon/importere fra Kina. Har lest litt om de to jeg har nevnt, OnePlus2, og Xiaomi Mi4, er det noen her på Forumet som har noen ide om hvilken jeg eventuelt burde tenke på ? Er selvsagt klar over minusene med tanke på support, gjelder begge, men begge har jo gode spesifikasjoner, såvidt jeg kan se, kanskje ser jeg dårlig? Takker på forhånd for alle tips, hilsen Per.
  • 1 svar
  • visninger
 18. tundra la til et emne i Mobiltelefoner   

  Oppdatering av MIUI, Xiaomi
  Hei.  Så et annet sted at det var lite aktivitet på forumet for tiden, det skal jeg "gjøre noe med" herved. Er i besittelse av en Xiaomi Mi3 telefon, importert selv, som virker rimelig bra, (for bra til mitt bruk) men iogmed at det fra Xiaomi`s side blir distribuert oppdateringer, i motsetning til andre "store" aktører i markedet, så gikk jeg hen og prøvde å oppdatere min telefon etter "oppskrift" fra offisielt Xiaomi-forum. Det fungerte veldig dårlig, ihvertfall for meg. "Åpningssiden" på telefonen "frøys" og andre ting gikk også i stå, kunne ikke komme in på Forumet, kunne ikke komme inn på Mi PC suite. Fikk etterhvert hjelp til å "gå tilbake til gammel MIUI-versjon", som pr. idag er; MIUI 5.7.2  Beta. Noen her som kjenner til "TechnoBuzz" og deres seriøsitet ang. hjelp til noviser som meg?
  Vennlig, sommerlig hilsen, Per Lageng.
  • 5 svar
  • visninger
 19. tundra la til et innlegg i et emne Batteri til laptop   

  Jotakk, men da kommer jo, som "pijano" sa, mulige avgifter i tillegg som "ingen" har noe kontroll over.
  • 0
 20. tundra la til et innlegg i et emne Batteri til laptop   

  Hei "pijano"
  Takker igjen for rask god hjelp fra deg. Løsningen vil bli servert eieren av pc-en idag! Ha en fin dag -------
  Tundra.
  • 0
 21. tundra la til et emne i Kjøpshjelp   

  Batteri til laptop
  Hei igjen. Jeg prøver igjen, denne gang gjelder det batteri til en laptop, antagelig Acer, da han som eier denne pc-en bare oppga type batteri som sitter i pc-en idag, som ikke tar lading lengre. Har prøvd å "Google" meg frem til noe, men fant x-antall tilbud om denne type batteri. Batteriet som sitter i pc-en idag er et Acer AS10D75, 4400mAh/48Wh. Noen som vet om et "trygt" sted å handle dette batteriet? På forhånd takk hjelpen, Tundra.
  • 5 svar
  • visninger
 22. tundra la til et innlegg i et emne XP-vedlikehold   

  Hei ZnarreZ. Leste selvfølgelig innlegget ditt, men som den "datamultihandikappede" jeg er skjønte jeg ikke mye av det du skrev. Prøvde også å følge en av linkene dine, men like "blank". Tror du at din eventuelle løsning kan være bedre enn den jeg så i T.U.? Om så er, kan du fore meg med en løsning tilogmed jeg kan få til? Vennlig hilsen, "Tundra"
  • 0
 23. tundra la til et innlegg i et emne XP-vedlikehold   

  Hei "pijano". Javel, du har vel prøvet det meste har jeg forstått, (innen data!) men altså ikke dette. Jeg har veldig lyst, men lar spørsmålet "henge" etpar dager til før jeg tar sjansen selv. Den maskinen jeg har XP på er bakgrunn for "nicket" mitt, så da skjønner du at det ikke er den første maskinen jeg åpner om dagen. Er ikke så tøff til å prøve ut ting, men jeg gir denne en sjanse etter etpar dager.
  "Tundra"
  • 0
 24. tundra la til et emne i Windows   

  XP-vedlikehold
  Hei. Så idag, 19/6-14, et program på "TU",(Teknisk Ukeblad) som er lansert som et program som kan holde XP i live en stund til. Er det noen her som kjenner til dette:XP Update Extender? Har en gammel laptop som er utstyrt med XP som jeg ikke gidder legge penger i for å installere Win7 eller annen programvare. Det står selvsagt at man installerer programmet på eget ansvar, men hadde vært artig om noen her på forumet hadde kjennskap til dette.
  Vennlig hilsen,
  Tundra.
  • 5 svar
  • visninger
 25. tundra la til et innlegg i et emne Bios-oppdatering   

  Hei Evelen. Takk for svar og tips. Beklager sen tilbakemelding, men har prøvet de mulighetene du nevnte, men uten at det hjalp noe, så jeg er like langt. Ser ut som jeg må leve med det ------------ Å få "audiens" hos HP sine "supportsider" er verre enn -------
  Anyway, takk for tipset! Per.
  • 0