tundra

Medlemmer
 • Innholdsteller

  86
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

1 ProPoeng

Om tundra

 • Rang
  Nyansatt
 • Bursdag 22. mars 1949

Min datamaskin

 • Operativsystem Win. 7 Home Pro, Win 10 Pro 64bit
 • Min maskinvare 1stk. hjemmebygg, 1stk. Lenovo T61p, + 1stk.HP 6930 Elitebook+ Acer Aspire A515-51

Profile Information

 • Fullt navn Per Lageng
 • Kjønn Mann
 • Sted Høvik, Bærum
 • Interesser Data, biler, motorsport, teknikk

Contact Methods

 • Hjemmeside http://
 • Yahoo perlageng@yahoo.no

Nylige profilbesøk


7 004 profilvisninger

tundra sin aktivitet

 1. tundra la til et emne i Mobiltelefoner   

  Rooting av telefon?
  Hei. Finnes det noen her på forumet, eller "noen som vet om noen" som kan hjelpe meg å få min Xiaomi-telefon tilbake til norsk eller engelsk språk? Etter en oppdatering av telefonen  var alt av engelsk på telefonen borte! Fikk etterhvert funnet en innstilling på telefonen som tillot engelsk språk, men kun å lese noen få englske ord, alt ellers, innstillinger, apper, ja alt ellers er på kinesisk! Har lett på div. forum, mail til Xiaomi i Singapore, som forøvrig ber meg søke om å tillatelse til å endre fra kinesisk til engelsk, enda telefonen er kjøpt legalt med engelsk som "operativspråk" som standard! Min engelskforståelse av tekniske faguttrykk er heller ikke hva den burde være, så derfor spør jeg her: Er det et menneske her som kan/vil hjelpe meg med dette? Håper noen forstår hva jeg mener, og evt. tar kontakt for nærmere forklaring? Eventuell mail kan sendes til: perlageng@1337.no  Vennlig hilsen, "tundra"
   
  • 4 svar
  • visninger
 2. tundra la til et innlegg i et emne Utilgjengelig trådløst nettverk   

  Hei Knut.
  Nei, han "luringen" jeg leier av kontaktet Canal Digital og sa at det ikke var noe problem, og der gikk oppfølgingen av deres egen konstatering av problemer rett i dass! Dermed er det fortsatt et-eller-annet med nettet inn til huset, og Canal Digital gjør jo selvsagt ingenting uten at noen sparker dem på et strategisk sted! Så der står saken hva det angår, men som du har fått med deg så virker det meste tilsynelatende greit, NÅ!
  Ellers takk for god hjelp fra ITpro, igjen.  Ha en fortsatt god sommer,
  vennlig hilsen,
  "tundra"
  • 0
 3. tundra la til et innlegg i et emne Utilgjengelig trådløst nettverk   

  Hei "pijano".  Takker for svar, men hadde prøvet de det du nevnte, men saken var at det ikke kom opp "nettverk i nærheten" tilgjengelig som mulighet for å klikke meg på! Det er jeg jo kjent med fra de andre pc-ene i huset, men ikke på den! Hadde kjørt cd-en som fulgte med også når jeg fikk det nye kortet, men kjørte det igjen og klikket meg på som administrator på exe-filen, da kom de vanlige påloggingsalternativene til syne!! Nu er alt frid och fryd! Nå har jeg ca 60 Mbs ned, og ca. 20 Mbs opp, 7 ping! Klager ikke på det. Anyway, takker for svar og ha en fortsatt fin sommer!  "tundra"
   
  • 0
 4. tundra la til et emne i Bredbånd og Internettdeling   

  Utilgjengelig trådløst nettverk
  Hei. Plutselig fikk jeg et, for meg, nytt "symbol" nede i høyre hjørne på skjermen på min stasjonær-pc! Og med det fulgte at jeg ikke "kom på nett"! Symbolet skal vise tilkobling til "ethernett", noe jeg knapt visste om, og aldri har vært tilkoblet, da jeg alltid bare har hatt, og har, trådløst nett via husverten helt legalt med passord og det hele! Det rare er at jeg sitter ved siden av den stasjonære med en bærbar pc som ikke har det samme problemet, alltid koblet til det samme nettverket! Hastigheten på den stasjonære pc-en, både ved ned og opplasting var noe tregere enn de bærbare så jeg kjøpte et nytt nettverkskort for å evt. kunne forbedre dette og evt. løse problemet med at jeg ikke kommer på nett, men det hjalp ingen ting.  Har prøvet de tingene jeg tror har vært mulige, men får stadig beskjed om:  "Du er ikke tilkoblet noen nettverk." Kan noen være snill å hjelpe meg? På forhånd takk for mulig hjelp, "tundra".
  • 4 svar
  • visninger
 5. tundra la til et innlegg i et emne "Hjemmehjelp" til stasjonær-pc   

  Pm sendt. "tundra"
  • 0
 6. tundra la til et innlegg i et emne "Hjemmehjelp" til stasjonær-pc   

  Hei "alexsolaat".  Takker for tipset, tar en liten rekognoseringsrunde imorgen, mandag, for å høre om en av disse sjappene utfører den type jobb. Har en av hver innen rimelig kort kjøreavstand. "tundra"
  • 0
 7. tundra la til et innlegg i et emne "Hjemmehjelp" til stasjonær-pc   

  Hei "alexsolaat".   Takker for dine velmente, og sikkert gode råd, men beklager å måtte si det, dette ligger "way too high" for meg! Det der tør ikke jeg gi meg ut på. Sånt som dette gjør at jeg trenger "hjemmehjelp". Men, uansett takker jeg for at du gidder bry deg.
  Vennlig hilsen, "tundra".
  • 0
 8. tundra la til et innlegg i et emne "Hjemmehjelp" til stasjonær-pc   

  Hei "Knutazz" og "alexsolaat". takker for svar, men beklager sen tilbakemelding. Hvorfor jeg ikke la ut detaljene om maskinen var at jeg "tenkte" og mente at innlegget skulle bli opfattet som om noen visste, og evt. turde henvise meg til en som kunne hjelpe meg her jeg bor. Ser i ettertid at noen facts kunne ha vært gitt. De følger som vedlegg her, hvis jeg får det til? Regnet vel heller ikke med at folk slapp det de hadde i hendene for å hjelpe meg NÅ. Den hjelpefunksjonen, "Quick Assist" var jeg ikke klar over, så jeg skal prøve å finne den og kikke litt nærmere på den. Takker igjen, og mente ikke å være "cocky"! Ps, bor forøvrig på Høvik i Bærum.

  • 0
 9. tundra la til et emne i PC-hjelp   

  "Hjemmehjelp" til stasjonær-pc
  Hei. Så er jeg her igjen, for å "plage" noen som kan pc, hvilket jeg ikke kan. Min stasjonær-pc er kjøpt brukt, hjemmebygget, og til mitt bruk sikkert overspesifisert. Nå har den plutselig begynt å restarte uten videre, fikk bare mld. på skjermen om "Windows har måttet starte opp igjen utenom planlagt rutine", eller noe som lignet. Etter dette gikk bare det forb---ede "hjulet" rundt og rundt uten at noe mer skjedde. Måtte restarte manuelt, og da ser det bra ut , så langt, men hvor lenge til neste gang, midt i en session? Prøvde å lese hva som var blitt "oppdatert" men dette ligger over mitt hode så der kom jeg ingen vei. Har fått god hjelp her inne tidligere, men har mistet endel av det jeg trodde jeg kunne så derfor som antydet i titelen, ønsket jeg et tips om en SERIØS "hjemmehjelper" til min pc. Har vært noe uheldig med tidligere hjemmehjelpere til pc-en, folk jeg har funnet i aviser og på nett, så derfor prøver jeg meg her. Bor forøvrig i Bærum. Er ikke selv fysisk i stand til å flytte på pc- derfor er "hjemmehjelp" nødvendig. På forhånd takk,  "tundra".
  • 10 svar
  • visninger
 10. tundra la til et innlegg i et emne "ShareIt"   

  Hei Cordante. Takker for svar. Nei, men i disse tider - - -- Ville vel heller ikke tro det , men om noen skulle ha dårlige erfaringer så hadde det jo vært greit å få vite det. Ok, takk skal du ha, da går jeg for det, kan jo evt. komme med min erfaring etterhvert.
  • 1
 11. tundra la til et emne i Hvor skal jeg poste?   

  "ShareIt"
  Hei. Finnes det noen her på Forumet som kjenner til "appen/programmet" ShareIt? Det jeg har funnet ut er at det er Lenovo som står bak det, ellers ikke mye. Jeg trenger en løsning som f.eks ShareIt kan tilby. Jeg har en Xiaomi Mi3 telefon som etter en oppdatering ikke er helt seg selv. Tre pc-er i heimen og div. kabler byttet, men ingen lar meg "connecte" med Misuite. Kommer ikke til hverken bilder eller kontakter eller annet. Tror jeg har prøvet "alt" uten resultat. Noen som kjenner til om det følger med mye grums med appen/programmet? På forhånd takk, Tundra.
  • 3 svar
  • visninger
 12. tundra la til et innlegg i et emne Filoverføring?   

  Hei  "Geir_HK.   takker for ditt svar, og skal prøve det, var litt vanskelig for meg, men skal prøve! Ha en god helg,  Tundra.
  • 0
 13. tundra la til et innlegg i et emne Filoverføring?   

  Hei "jpg". Jo, jeg vet hva jeg vil ta vare på, alle låtene som ligger i mappen "Div. musikk" under "bokmerker". Beklager at det ble mye tekst, men prøvde å forklare på min måte at pc-ene kjører forskjellige os og at jeg fikk med veldig mye mer enn de ca. 200 låtene lastet ned fra YouTube. 5,5 gb ble overført uten at jeg fant mappen "bokmerker" med undermappe "Div. musikk". Jeg trodde, i min naivitet, at jeg kunne overføre bare bokmerkene/favorittene i dette tilfellet, Div. musikk. Rotet jeg enda mer til nå, eller? Men, anyway, takk for svaret, Tundra.
  • 0
 14. tundra la til et emne i Nettlesere   

  Filoverføring?
  Hei. Så ender jeg her igjen! Etter å ha spurt venner og kjente, og lest på div. forum ang. hva jeg lurer på uten å finne en løsning, ender jeg altså her, igjen. Etter å ha kjøpt en ny (brukt) stasjonær pc ville jeg gjerne ha overført bare mappen merket "musikk" i favoritter, i Firefox fra en bærbar med Win7 til min "nye" stasjonære med Win8.1. Har prøvet å skrive inn "enkel overføring" i søkefeltet etter å ha lest på Windows "hjelpesider", men det gjorde bare at den lastet ned alt som lå under "favoritter", 5,5Gb! Riktig nok er de fleste musikksporene i musikkmappen lastet ned fra YouTube, med videoer også, men alt under favoritter har altså kommet med! Prøvde å overføre med kabel først, men endte med å laste over til minnepinne for så å laste det over til den stasjonære pcen. Det aller rareste er at jeg ikke finner akkurat hva jeg egentlig ville ha over! Er det en eller annen vennlig sjel som har en løsning på dette for meg?? Hilsen Tundra.
  • 4 svar
  • visninger
 15. tundra la til et innlegg i et emne Oppdatering av MIUI, Xiaomi   

  Hei "mizu" Har akkurat skrevet, og feilsendt mail som skulle til deg, men som havnet hos "Knutazz", har litt "fingertrøbbel" iblant. Det det gjelder er at jeg greide ikke vente lenger (passe utålmodig) etter å ha fått tips om en mulig løsning. Saken er, jeg brukte linken du ga meg, og flere ting ser annerledes og bedre ut enn før, men det første jeg så var jo "åpningsskjermen", klokken var riktig, men datoen, (den som er skrevet med bokstaver) der er det masse kinesiske kråketær! Du skulle ikke ha en "fiks" for det også vel?  På forhånd stor takk, Per Lageng.
  • 0