Decco

Medlemmer
 • Innholdsteller

  547
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Decco

 • Rang
  Senior
 • Bursdag 27. mars 1976

Min datamaskin

 • Operativsystem linux

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Halden
 • Interesser 92888007

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

Decco sin aktivitet

 1. Decco la til et innlegg i et emne [LØST] Har ubuntu kresja?   

  Disken er bare ikke montert. Les innlegg over, montert og start x igjen.. kjøre update så skal alt være i orden..

  Det er mer sannsynlig at update'n ble korrupt enn at disken er vrak.
  • 0
 2. Decco la til et innlegg i et emne [LØST] Har ubuntu kresja?   

  Vel, nå ryker vel ikke akkurat harddisken fordi man drar ut en strømleding på en laptop. Det er nesten så en skulle tro du kødda.

  Men ontopic. Det ser ut som den ikke har montert opp disken din. mount den opp og kjør videre.

  https://help.ubuntu.com/community/Mount
  • 0
 3. Decco la til et innlegg i et emne Hvorfor vil aldri linux bli mere populær?   

  Nå har man ihvertfall god ytelse med linux på en eldre maskin da, så hardware er intet tema i linux, bare når det kommer til kompabilitet. Men der har linux blitt "bedre" enn windows. først i windows 7 så finner den jo drivere selv, men tidligere så var det jo et rent mareritt å installere drivere til en xp box eller lignende.

  Tror neppe de komme til å gi up noen linux på blu-ray som du ønsker det, det er jo fritt nedlastbart, men for mange distro'r å velge i mellom. Penger vil ikke løse egoismen i verden.

  Men til å være et gratis os, så er det helt fantastisk hva de har fått til de siste 5 årene må jeg si. For min del så funker det ypperlig å laste ned den linux.iso fila jeg vil ha, brenne den sjæl på cd/dvd/blu-ray? og installere.

  Og jeg håper også ikke at det blir like populært som windows for da vil jo en del av problemet som er på windows komme til linux omsider. Men den aller aller størte drømmen er vel at du kan gå inn i en elektrobutikk, handle et spill/software og bruke det på hvilken plattfom du ønsker. Men det kommer nok aldri til å skje
  • 0
 4. Decco la til et innlegg i et emne Hvorfor vil aldri linux bli mere populær?   

  Altså, jeg tror du misforstår litt av greia med distro'r.


  At mandriva one er fordi de har støtte for flash/nvidia/ati er fordi de har lagt det inn. Linux mint er default støtte for mp3. Ubuntu så må du installere den, vel.. du starter en mp3 file og får spørsmål om du vil ha den inn.. ja eller nei.. det er jammen ikke vanskelig eller vrient.

  Nå vil jeg vel nesten påstå at samtlige nye versjoner av linux(ihverfall debian) har støtte for de aller fleste ati og nvidia. Man trenger som sagt bare å enable drivere i hardware driver saken.

  I bunn å grunn så kan du pakke sammen din egen lille distro med alt av støtte du vil ha, altså default med skype, flash etc. Men jeg ser ikke noe problem å "installere" det når du har fått installer systemet som man vil ha det. Det er jo ikke sikkert at du trenger det installert heller.

  Maskinvare er ikke noe problem i linux, den yter godt på gamle maskiner også


  Men jeg ser greia du prøver å få frem her. Det er i grunn alt for mange distro'r pr nå, de burde samarbeide mere mener nå jeg. Det er for mange egoister her i verden serru
  • 0
 5. Decco la til et innlegg i et emne Hvorfor vil aldri linux bli mere populær?     Hvordan kan du si at Windows OS er det beste ?

  Jeg sier ikke at noen er best i det hele tatt. Alle os har sine fordeler og ulemper.
  Linux er mitt valg mtp ingen virus,spyware,trojans,bluescreens etc etc etc..Og at jeg liker å teste ut forskjellige ting.
  • 0
 6. Decco la til et innlegg i et emne Forrandre navn på hdd i Linux Ubuntu?   

  Ble det løst ?  Er også en link på hvordan løse det, er jo også en ntfs disk antar jeg.
  http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=775700
  • 0
 7. Decco la til et innlegg i et emne Hvorfor vil aldri linux bli mere populær?   

  Hei her var det mye rart ja..


  Men uansett distro du velger i linux så kan du installere den på alle dine maskiner and then some.


  "spille alle windows spill"
  Du sier jo problemet selv, windows. Selv om de alle fleste spilla kjører utrolig godt i linux via wine, så er det en viss manko når det kommer til anti-cheat. punkbuster, iwnet etc etc. Det som er merkelig er at punkbuster er også utviklet for linux, men funker da ikke via wine.

  Men det finnes jo linux spill, og egne linuxklienter til spill. Bl.a Quake, ET:QW, EVE (hadde) etc etc. WoW kjører jo bedre i wine enn det gjør i windows (sist jeg sjekka). Men det finens faktisk gode gratis kvalitetsspill til linux hvis man gidder å søke litt.


  "bruke sine programmer hadde vært bra"
  Stort sett de aller fleste programmene du bruker finnes i en eller flere versjoner gratis i linux. Klart det finnes unntak.

  "Men å installere enten RPM eller .deb samt .tar pakker en vanskelige prosess, der filen må pakkes ut og installere fra tekstbasert konsoll."

  rpm og deb filer installere du aldeles ikke via terminal hvis du ikke absolutt vil det. det er akkurat som en .exe fil. dobbelklikk og install package. Det tar jo mindre tid enn en .exe fil du må trykke neste neste neste.
  .tar er jo source (hvis den ikke finnes som .deb/rpm da) og krever litt mere jobb og ikke vanskelig, men heller ikke for nybegynnere.

  "Jeg kunne godt ha betalt 100 kr for en linux plate DVD (som omtrent som en dvd/blueray film) som følger med adobe reader, realplayer,Fluendo DVD, ATI, Nvidia drivere,VMWare, Skype, AVI, MP3,WMA støtte og andre ting."

  Har du i det hele tatt prøvd linux ? alt du skriver her har jo linux støtte for, og mye av det ligger jo inne som default.Men det kan være forksjell fra distro til distro. Greia er jo at de baserer seg på en "appstore" lignende ting. Nesten alt ligger jo der så du kan bare søke etter eller apt-install skype. Så har du det installert på maskina. Du får jo heller ikke med nvidia drivere, skype eller realplayer med windows plata heller. Der må du nok ut å google liksom.


  Nå er jo jeg en linuxbruker og bruker det til alt. Jeg spiller EVE online via linux. Jeg har win7 installert mest for testing etc. Men er jo et spill eller 2 som krever punkbuster/iwnet/steam ting som man er innom en gang i blant.

  For min del så bruker jeg ubuntu eller linux mint. Og når jeg installerte mint/ubuntu på boxen min her så det eneste jeg trenger å gjøre er å trykke enable på nvidia skjermkortet mitt. ALT annet funker av printer/webcam/kortlesere etc.. (har en dell studio xps 8000)

  Har konvertert kona over på ubuntu med laptoppen (ho har vært motstander deluxe) Det er en eldre hp laptop med ati skjerkort og trådløst. Samme der, trenger bare å trykke enable på trådløse og ati'n så var alt oppe. Og det bruker jo evig mye mindre ressurser enn windows.  Windows er stort i dag nettopp pga at de har vært meget gode til å bundle pc'r. Ingen som sår tvil om forretningskunnskapen dems, men OS'et er ikke av de best. Både Windows, osx og linux har sine fordeler og ulemper.
  En av grunnene til at jeg liker linux er at at er åpent, man gjør liksom som man vil. Bare det med å bytte temaer på windows har jo vært et mareritt før(nå kommer sikkert noen ti å si "men det er jo kjempe lett, det er bare å.....") Ja, jeg synes det er lett å installere en .tar fil også.


  Hovedsaken til at folk ikke bruker linux er at det ikke er windows. Folk er alt for vanedannende, og de tør ikke å bryte med vanene sine. JEg kan nesten love deg at hvis du bruker linux 1-2 mnd'r, så kommer du neppe til å gå tilbake igjen. Men prøv heller en dualboot hvis du absolutt trenger å spille i win. Sleng inn virtualbox på windowsen din, installer forksjellige distroer og prøv ut før du installerer de/dualboot.


  Er ikke ute etter noen krig eller lignende, bare en åpen diskusjon
  • 0
 8. Decco la til et innlegg i et emne Forrandre navn på hdd i Linux Ubuntu?   

  sudo apt-get install gparted
  • 0
 9. Decco la til et innlegg i et emne WoW battle.net account merge   

  Dette er vel en kjøpt konto ? Hvis dette er din egen private fra starten av så er det bare å ta den tunge veien med kopi av leg etc for å bytte epostadresse etc.. Eller så må forrige eier fixe det for deg. Hvis ikke.. gl hf go level
  • 0
 10. Decco la til et innlegg i et emne [LØST] Selge "gammelt" digitalkamera, hvor mye er det verdt?   

  Min egen erfaring er at alt utstyr har mer verdi for meg selv enn for alle andre. Enten så får man solgt det med litt tap eller så sitter man utstyret så lenge at det ikke er verdt filla lenger.
  • 0
 11. Decco la til et innlegg i et emne Hvordan lage bootable USB-minnepenn for Windows 7?   

  Du har jo fått flere guider da, ser ikke helt problemet at du vil ha andre til å gjøre selve jobben for deg
  • 0
 12. Decco la til et innlegg i et emne Kjøp av hjemmekino anlegg! Trenger hjelp   

  Onkyo er jo skikkelig supert anlegg, i motsetnign til jalla RMS som sony/pioneer etc har holdt på med i mange år. Onkyo er det nærmeste du kommer HiFi i mine øyne ihvertfall

  Sitter fremdeles å kjøre mitt system på en eldre modell av Onkyo TX-SV444 ennå sikkert 10-12 år gammel, funker knall ennå.
  • 0
 13. Decco la til et innlegg i et emne Hvor og gå og hva gjøre i lvl 55?   

  AH er et godt sted å handle ting, men vil ikke anbefale det siden du er straks i Outlands 58++ hvis du har Burning Crusade. Da får du så greit start gear i begynnelsen

  http://wow-loot.com/rogue.htm

  Den er utrolig kjekk for folk som levler, for å se hvem quest's som gir hva rewards etc..
  • 0
 14. Decco la til et innlegg i et emne Enkelt utlånssystem for intranett?   

  Ellers så kan du eventuelt lage det selv med php/mysql..
  • 0
 15. Decco la til et emne i Linux/UNIX   

  Slackware 13 ute nå!
  as topic


  ftp://ftp.slackware.no/pub/linux/slackwar...install-dvd.iso


  installeres i VM nå.. må testes.. vurderer å bytte fra linuxmint 7 til denne.
  • 0 svar
  • visninger