stadskle

Medlemmer
 • Innholdsteller

  115
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om stadskle

 • Rang
  Junior
 • Bursdag 25. aug. 1980

Profile Information

 • Sted Oslo

Contact Methods

 • Hjemmeside http://www.stud.ntnu.no/~stadskle

stadskle sin aktivitet

 1. stadskle la til et innlegg i et emne Utdannelse til spillprogrammører   

  Hvis du vil bli spillprogrammerer bør du gå allmenne fag og ta matematikk og fysikk.
  • 0
 2. stadskle la til et innlegg i et emne EUCIP-sertifisering   

  Ja, jeg tror disse sertifiseringene er bra, men kan ikke sammenlignes med å ta f.eks. en MS sertifisering.

  MS sertifiseringer er meget produktspesifikke og viser dypdekunnskap innenfor spesifikke områder. EUCIP skal vise breddekunnskap og generell forståelse innenfor mange områder. Jeg skal sikte å ta disse, men for en som jobber med drift/utvikling så ville jeg nok først å ha satset på produktspesifikke sertifiseringer innenfor det området man jobber med.

  Nå er EUCIP professional litt mer spesialisert da, men fortsatt ikke på produkt. Uansett, får du det gratis kjør på. Tror det er en meget bra sertifisering å ha, man må bare se forskjellen på den ifht. sun, MS (sov) sertifiseringer.
  • 0
 3. stadskle la til et innlegg i et emne ITutdanning, Sertifiseringer, høyskoler og universitet. Hva skal jeg velge?   


  Hmm, vet ikke helt hvilket pensum du har lest. Jeg har Bachelor graden min fra NTNU, eneste norske bok er i basis- IT intro faget i 1. klasse.

  Du har flere poenger som stemmer godt, men blir også litt unyansert. Ja, en akademisk utdannelse er mer generell, og det er åpenbart at du kan mer om nettverk hvis du bare har studert akkurat det for å ta en Cisco sertifisering. (Du kan garantert MYE mer om nettverk enn meg.)

  Men for å gjenta meg selv for 1000-gang på forskjellige fora, dette avhenger fullstendig av hvilken type jobb man er ute etter og innen hvilket område man ønsker sin karriere. Hvis du ønsker å jobbe innenfor nettverk på den måten så er det fullt mulig at sertfiseringer er veien å gå. Samtidig så kjenner jeg folk som jobber med kommunikasjonsteknologi/nettverk i andre jobber der du ikke hadde kommet langt med en slik sertifisering. Der har man bruk for intergralregningen hver eneste dag, og jobber du på det nivået så ser man stort sett folk med mastergrad. (Jeg snakker nå jobben innenfor f.eks. R&D, FFI og NSM).

  Jeg tar selv en mastergrad (innenfor et helt annet område), enkelt og greit for at alle de områdene jeg kan tenke meg å jobbe med krever minst dette. De ansetter rett og slett ikke folk som har mindre utdannelse.

  Når det gjelder å skaffe seg erfaring kontra utdannelse så er dette også vanskelig å si. Jeg er helt sikker på at du innenfor ditt område klarer å bygge kompetanse som gjør det slik at du holder deg innenfor i dårlige tider. Men hvis jeg skal si noe generelt så vil jeg si at man har større sjans for dette med en formell utdannelse fra universitet/høyskole i bunn. (Les det som står nå da, altså større sjans, ikke at det er slik for alle). Det så man klart da boblen sprakk i 2001 og hvis man snakker med rekrutteringsfirmaer og store selskaper så er talen ganske klar.

  Det viktige er at man finner ut hva man ønsker og hva man er motivert for. Å starte på en høyere utdannelse uten å være motivert er bare dumt, da er det bedre å kanskje sikte seg inn mot noe kortere. Men husk at man også bør tenke på hva man ønsker å gjøre om 10 år.
  • 0
 4. stadskle la til et innlegg i et emne ITutdanning, Sertifiseringer, høyskoler og universitet. Hva skal jeg velge?   

  En sertifiseringer er at du kan en spesiell ting godt, gjerne da produktspesifikt.

  F.eks. kan du ta sertifiseringer som java-programmerer, MySQL utvikler, MS server 2003 osv.

  Anbefaler deg å ta en prat med en rådgiver et sted. Det å ta en utdannelse på en høyskole først gir deg et helt annet grunnlag og ikke minst mye større muligheter i arbeidslivet. Det klassiske eksempelet er jo da "bobla-sprakk" i IT markedet for 5-6 år siden, da var det i hovedsak de som hadde kortere uformell utdannelse (som f.eks IT-akademiet) som mistet jobbene sine først.

  Men (det er alltid et men), du må finne ut hva du er motivert for å gjøre. Det å gå tre år på høyskole uten å være motivert for det vil sannsynligvis gi deg ingenting.
  • 0
 5. stadskle la til et innlegg i et emne ITutdanning, Sertifiseringer, høyskoler og universitet. Hva skal jeg velge?   

  Definitivt best å ta utdannelse på høyskole/universitet. Må selvsagt være motivert for å studere, men du stiller på et helt annet plan ifht. å få deg jobb.

  Sertifiseringer er fint å ta etterpå.
  • 0
 6. stadskle la til et innlegg i et emne [LØST] ekstern hjemmejobb   


  Håper ikke at du fakturerte per time da.
  • 0
 7. stadskle la til et innlegg i et emne Muligheter for jobb?   


  Det tror jeg du har helt rett i.
  • 0
 8. stadskle la til et innlegg i et emne Jobbtilbud: Steria og Ementor +/-   

  Du skriver lite om deg selv så litt vanskelig å svare. Men jeg ville nok ha valgt Steria. Tror det er snakk om en litt annen bedriftskultur, hvis du høyere utdanning, tenker karriere, liker høyt tempo og vil opp og fram så tror jeg Steria er et vesentlig bedre utgangspunkt.

  Ementor er et godt og solid selskap, men oppfattes nok mer som traust og solid.
  • 0
 9. stadskle la til et innlegg i et emne [LØST] Lønninger for IT drift/ansvarlig   

  Har du ingeniørutdannelse relevant stilling og tjener 256K i året?! Dette må i tilfellet være i en liten kommune langt unna Oslo i alle fall. Uansett synes jeg det var veldig lavt. Er du medlem av NITO? Hvis du er det så kan du logge deg inn her og se hva som er gjennomsnitt for din typen utdanning i det offentlige:

  http://www.nito.no/templates/Page____169.aspx

  Når det gjelder spørsmålet om senior så varierer dette fra sted til sted, men det betyr at vedkommende er erfaren og det krever ofte rundt fem års erfaring (minst).
  • 0
 10. stadskle la til et innlegg i et emne lønn i IT-utdanning!   

  Du kan tjene mye penger på alt mulig rart, starte for deg selv osv. Men hvis du vil ha den sikreste veien så skaff deg en mastergrad i et IT relatert emne ved et anerkjent lærested. Det tar altså fem år etter videregående.
  • 0
 11. stadskle la til et innlegg i et emne IT-tekniker el IT-konsulent   

  IT-konsulent er ingen spesiell stilling. Om du har fagbrev og jobber med drift ut hos kunder eller har mastergrad fra universitetet og utvikler software så kan du kalle deg IT-konsulent.

  Skal vi kunne svare deg så må du fortelle hvilken skole dette er og hva disse linjene inneholder. Umulig å si ut i fra tittelen.
  • 0
 12. stadskle la til et innlegg i et emne Noroff   

  Ta kontakt med en vgs. skole så kan de melde deg opp til privatist eksamen. Det betyr at du ikke har noe undervisning, bare eksamen på slutten av året. Det koster litt pr. fag, men ikke så veldig mye.

  Et annet alternativ er å ta fagene ved en privat vgs. Da kan du også få undervisning, men det koster ganske mye mer.
  • 0
 13. stadskle la til et innlegg i et emne Noroff   

  Alternativene:


  1. Allmenn påbygning
  2. Ta fagene som privatist
  3. Forkurs ved en høyskole
  4. 23/5 regelen (krever at du er minst 23 år og har 5 års arbeidserfaring)

  Siden du nevner NITH spesielt så vil jeg nevne at de har et eget forkurs som du kan ta for så å komme inn på deres studier. Dette har også mange andre høyskoler.

  http://nith.no/meny/studier/forkurs/forkur...helor_ingenioer
  • 0
 14. stadskle la til et innlegg i et emne Datahøgskoler og forskjellige programeringspråk   

  Svaret på det er definitivt Java. Markedet for systemutvikling i Norge i dag dreier seg i hovedsak om Java og C#/ASP .NET.

  P.S

  Før noen skyter på meg fordi jeg ikke nevner C++. Det er definitivt ikke et dødt språk og kan brukes til mye, men svaret mitt er fortsatt riktig.
  • 0
 15. stadskle la til et innlegg i et emne vilken linje sitter du på?   

  10000/10000 for 199,- i måneden


  http://www.bredbandsservice.no/
  • 0