Forarget skattesnyter

Medlemmer
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

6 ProPoeng

Om Forarget skattesnyter

 • Rang
  Nyansatt

Forarget skattesnyter sin aktivitet

 1. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 17. julenøtt 2014   

  Her er det mange verdige mottakere og noen er allerede nevnt i dagens oppgave, men det er to navn som mangler der, og det er Martin Holm og Alexander Solaat Rødland. Uten disse to ildsjelene har nok ikke Itpro vært det som det er i dag. Og såpass store bør de være at de kan innrømme det de også.
  Men å velge blant disse to er vanskelig for en lekmann som meg selv, så jeg gir prisen til dem begge to slik at den kan stå på pauserommet og være som en fyrlykt i tunge tider og som en fontene av glede i gode tider.
  • 0
 2. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2014   

  Denne var ikke enkel. Tenker vi på matrett så er det meste med etternavnet –fisk det som lettest går i søpla i vårt hjem. Ta f.eks Lutefisk *brrr* som ligner mistenkelig, i både smak, lukt og konsistens, på varm grønnsåpe. Det er vel ikke noe som siviliserte mennesker tryker i seg på en slik dag?
  Rakfisk er jo kun for viderekommende fiskespisere som har nedsatte smak- og luktesanser. Gravetfisk er det kun eldre som spiser med et høyt ønske om å få møte vår Herre innen rimelig tid. Topp tips fra meg: når slike mat "elskere" har vært inne på toalettet og tømt ryggen, bruk noe annet i lang tid fremover. Odøren etter slike etterlatenskaper kan fort vekke døde til liv igjen.
  Enkle retter slik som pølse m/brød, gryterett, pastaretter og Grandiosa er også mat som ikke har innpass i vårt hus på denne dag.

  Ellers vil jeg si at et sitat fra en av våre store dikterhøvdinger renner meg i hu når dette blir brakt på bane. "du skal ikke så inderlig tåle den urett som ikke rammer deg selv".
  Så det får også bli svaret på dagens gåte.
  • 0
 3. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 15. julenøtt 2014   

  Oi, oi, oi. Nå snakker vi. Om døgnet fikk en ekstra time til og jeg fikk disponere den fritt så ville jeg tatt med mine døtre for å lære dem litt om Julen og om hvordan man skaper ren og uforfalsket julehygge. Nå tenker sikkert noen at Julen kommer ve uansett hva man gjør og ikke gjør, og det er riktig det. Men Julehygge kommer ikke av seg selv.
  Julen er jo en hyggetid og det hyggeligste av alt er jo at Nissen kommer. Men skal man skape Julehygge så er det vel ingenting som står frem med større pondus en et overpyntet Juletre.
  Og nettopp her har jeg noe å lære mine døtre. Ikke hvordan man pynter et tre, neida det har de vært med på i mange år. Men rett og slett hvordan man får tak i det perfekte Juletre.
  For et slikt tre kan man ikke bare fise rundt på kjøpesentrene og handle inn fra suspekte Dansker. Nei, her må det mer tradisjonelle ting til. Nemlig den gode gamle, og ufeilbare, juletreslangen.
  For dem av dere som ikke har drevet med denne formen for Juletre henting er det vanskelig å forklare alle de små, og store, utfordringene som kan dukke opp underveis. Og som må takles der og da. alt fra å vasse i dyp snø, ikke bråke med verktøyet, vanskelig parkering, til kjedelige konfrontasjoner med treeier, samt ugunstige møter med andre ute på samme "oppdrag" som deg selv der man prøver og snakke de andre vekk fra dine "jakt" områder.
  det er Multitasking på grensen til det umenneskelige når ting begynner å dra seg til.
  Et er å finne et tre som vi kan vise til "hennar mor", noe annet er å få det saget ned, løftet ned til veien, surret det på taket til bilen og fraktet hjem. I mørket, helt stille, og ikke helt, skal vi si, patent etter den siste smaken av hjemmelaget eggelikør.
  Men det er verdt alt når det står og skinner for oss der i stua.
  Så det er det jeg ville bruke en ekstra time til i døgnet om jeg fikk det. Så det er kanskje like greit at jeg ikke får det.
  • 1
 4. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 13. julenøtt 2014   

  Skulle tro at vi jobber i samme bedrift. Det der ligner mistenkelig på det svaret en av mine innleide konsulenter ga meg når jeg spurte om grunnen til at et konkurransegrunnlag ikke var på plass til rett tid.
  Ellers vil jeg tro at "tasteleken" har inntatt den festen han var sist på.
  • 0
 5. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 9. julenøtt 2014   

  Det første jeg gjør når det begynner å snø er å begynne og huffe meg. Det er nemlig viktig å gi fruen i huset tydelige signaler om at snømåking er noe som hører mørkemannen til. Det gir meg langt bedre kort på hånden når klesvasken blir tatt opp som tema.
  Så etter en god halvtime med kverulering der jeg ønsker snøgudene til en langt varmere plass, og i trygg forvissning om at fruen nå har hørt det, tussler jeg ned i kjelleren for å ta på meg varmedressen.
  Så er det ned i garasjen for å pusle litt med min kjære Yanmar. Den er, som meg selv, ikke av nyeste modell, men har enda en viss sjarm og er enda kapabel til å bite kraftig i fra seg. noe som en del sparkstøttinger, plastleker, snøspader og gjenglemte votter og luer har smertelig erfart. Den tygger seg gjennom det meste som ligger under det hvite teppet med stor appetitt og bare jeg gir den bensin nok så brummer den fornøyd videre.
  så snøfall hos meg betyr at jeg nok en gang skal ut på tur med "han" Yanmar.
  • 0
 6. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 8. julenøtt 2014   

  Nå synes jeg at disse nøttene begynner å bli en smule innfløkte, men jeg skal uansett prøve å gi en forklaring som en lekmann kan forstå.
  Det er riktig som nøttegeneralen vår skriver (her må jeg skyte inn at jeg av prinsipp er enig med dem som sitter med uinnskrenket makt. men i dette tilfellet er det også sant noe som gjør det enklere å skrive det) at mange ting er rene døgnfluer. Han kunne likegodt skrevet Justin Bieber (håper jeg) og One Direction (håper jeg VIRKELIG), samt Amiga (*sukk*) og kasettspiller.
  Mens andre ting står som en lysende påle i en verden av skumle musikkvalg og et kulturprogram som ikke gir meg gode følelser i ryggraden. Jeg tenker da selvfølgelig på ZZ-top, AC/DC, glassCola, julen og de uendelig vakre verkene av Frode Øverli og Børge Lund.
  Så hva er det som gjør at enkelte ting kommer opp med et brøl og så faller sammen som en sekk? Jo det er mangelen på tilpasning, tenker du sikkert. Men det er så feil som det kan bli.
  ZZ-top trenger ikke å tilpasse seg noe siden de har den status som de har. Det er de som er lyset på himmelen, det er dem som de andre måles mot. (her hadde jeg tenkt å skrive at det er de som er bjellesauen som de andre måtte følge etter. Men jeg var snar å ta det vekk siden det fort kan gi assosiasjoner som ikke er forenelig med det som disse utvalgte står for)
  Det er rett og slett de andre som må tilpasse seg om de skal ha et håp i hel**** om å konkurrere med de lysende englene.
  Og hvor vil jeg med dette? Jo saken er så enkel som den at det ikke er Julen som tilpasser seg nettsamfunnet. Det er faktisk nettsamfunnet som tilpasser seg Julen.

  Så der har vi svaret på dagens gåte og har dere tatt notater nå så vil dere gå inn i juletiden som opplyste og, jeg vil påstå, som bedre mennesker.
  • 0
 7. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 5. julenøtt 2014   

  Det jeg kunne tenkt meg er rett og slett å dele en del av jobben min med dere. Ikke det at jobben min er så grandios at jeg ønsker alle hadde en slik jobb.

  Nei, det er av egoistiske grunner jeg kunne tenkt meg det. Det har seg slik at jeg ikke helt ser at jeg har mulighet til å ta meg Julefri med den mengden som gjenstår i år at jeg rett og slett vil mane til et Nasjonalt løft slik at jeg blir ferdig før Sølvguttene gurgler strupen og synger Julen inn.

  Om ikke annet så vil min familie bli glad om jeg satt i godstolen på Julaften med rester av dovent juleøl og ribbefett på genseren.

  Men siden det, av forskjellige grunner, neppe vil være aktuelt ønsker jeg heller å dele med dere at det faktisk er helt ok å ta det roligere i den tiden vi nå er inne i. Jobb blir det uansett nok av, bruk heller denne tiden til litt omtanke, ettertanke og tenke på hva man vil gjøre annerledes til neste år.

  • 0
 8. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 3. julenøtt 2014   

  Aaaah, Itpros julenøtter. Det sikreste, og hyggeligste, tegnet på at julen atter nærmer seg med stormskritt.
  Så dagens nøtt. Jeg måtte lese nøtten både en og to ganger før jeg tok den. Vår kjære nøttegeneral la ut et snedig spor i første setting av nøtten der han skriver "i dag er det nøyaktig tre uker siden…." Det fikk meg til å tenke "hva foregikk i Oman for tre uker siden?". Siden Google er vår venn oppsøkte jeg ham og spurte "oman 12.11.2014" Og der dukker det opp et program for en Scientific konferanse.
  Og hva vet vi om de tre vise menn? Jo det er jo et faktum at de er vise ellers ville de jo fått et annet navn. Som f.eks de tre dumme men, eller de tre ikke-så-smarte menn.
  Så da har vi en første indikasjon på at det kunne være de tre vise menn som faktisk var i Oman på nevnte tidspunkt.
  Oman hadde også på nevnte dato en konferanse om Atom energi programmet sitt. Og da bør det iallfall være behov for en vis mann, eller tre. Igjen noe som peker i rettingen av at de nevnte smartingene var i området.
  Den siste indikasjonen er det nøttegeneralens humoristiske venn som gir oss.
  De tre vise menn er jo fullstendig klar over at det er en dryg vei mellom Oman og Jerusalem. Og den blir ikke mindre kronglete siden en bestemt gruppe i Syria har bestemt at alle som ikke sverger til Allah fort kan bli et hode kortere. Og siden de gjerne vil beholde sitt vise hode på plass må de ta en liten omvei mot målet.
  Så det de tre vise menn i sin uendelige smartness gjorde var å være sikker på at kamelen ville rekke helt til Jerusalem uten brysom vannpåfylling på usikre plasser.

  Så der har vi det. Det var de tre vise menn som var i Oman på nevnte dato og jeg er i gang med nøtteknekkingen.
  • 0
 9. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne Konkurranse: Black friday giveaway   

  En BOSE Soundlink Colour kunne vært noe.
  • 0
 10. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne Alexander S. Rødland utnevnt som Surface MVP   

  veldig bra! og en helt sikkert fortjent ære og heder. gratulerer så mye.
  • 0
 11. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 24. julenøtt 2013   

  Jeg vil selvfølgelig først takke min kone og mine to barn som gjør at jeg aldri tviler når jeg ser dem. De er mine fyrtårn i en hektisk hverdag. Og jeg vil også takke mine venner som holder ut med meg og mine påfunn. Det legger seg som salt på livets mat.
  Men i dette årets siste nøtt vil jeg også takke Itpro for sine julenøtter. At dere gidder! At dere gidder å holde på med dette år etter år. Det hadde jo vært enklere å lage spørsmål med alternativ A, B eller C og så enkelt trukket opp en vinner fra «hatten». Men nei, istedenfor «tvinger» dere meg til å utvikle meg for å komme med bedre svar en det som de foregående har. Så tusen takk til hele redaksjonen i Itpro for sin jobb i en travel juletid.
  • 0
 12. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 23. julenøtt 2013   

  Hmmm. Det var jo nå jeg skulle komme med det balanserte innlegget. Et innlegg der jeg ser på spørsmålet fra flere sider før jeg utbasunerer med en god porsjon besserwisser og pondus hva Nøttis egentlig vil vite og hvorfor det må være slik. Men denne ene gangen klarer jeg det ikke. Jeg simpelthen ikke klarer det.

  Det er nemlig ikke noen andre konkurranser der det er en eneveldig General med slik en form for utvidet og eneveldig makt som i denne konkurransen. Der hans ord er lov og ingen har trang til å diskutere med ham og hans syn på svarene. Jeg har muligens ikke vert helt enig med ham i hans valg av vinner, men jeg har respektert den fullt ut og aldri sett noen grunn til å klage. Og det er viktig. Hans avgjørelser har en slik tyngde at man føler at det ikke er noen vits i å klage heller. (selv om jeg gjerne tar i mot den medaljen).

  Premiene er også av de bedre. Det er ikke det at ikke andre konkurranser har gode premier, men de har ikke det mangfoldet som Itpro.no har.

  Og så liker jeg at julenøttene til Itpro.no kan løses på forskjellig måte. Det er ingen fasitsvar der. Og enkelte ganger ser jeg noen har svart på dagens nøtt og tenkt «det var det riktige svaret. Det er så bra at jeg ikke ser det lønt i legge inn noe etter det der». Og som regel er det riktig. Mye bedre en å svare på A, B eller C der man finner svaret etter litt Googling.

  Så det det bunner ut i, er at ITpro.no sine Julenøtter er aller best siden jeg koser meg med dem. Og så håper jeg at dere andre, og Generalen, koser dere når dere holder på.
  • 2
 13. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 22. julenøtt 2013   

  I mitt hode er det en tid for alt. Og jeg tror ikke jeg ville bytte ut noe med andre ting. Selvfølgelig ville det vært flott å kunne dorme i en hengekøye hele året, eller å surfe på perfekte bølger inn i midnattssolen. Men ville man ikke savnet den værmessige variasjonen som vi har i dette landet? Jeg tror iallfall jeg ville gjort det. Så det er bare å komme med vinterglatte veier, og jeg tar den. Fyll på med metervis med snø, og jeg freser dem med glede unna. Kø inn mot kjøpesentrene, ingen problem. Skrikende og storforlangende barn? Det hører med til denne tiden. Kjøpepress av en annen verden? Hva hadde julen vært uten det. hjemmestrikkede Julegaver fra tykkeste slekta som er så avsindig stygg at katta freser når den ser dem? Jeg slenger dem med glede rundt skuldrene….og brenner dem i januar.

  Og hvorfor gjør ville jeg det? Hvorfor ville jeg ikke byttet bort en av disse plagene som alene lett tangerer det verste som bibelen kan fremskaffe? Jo, for det betyr samtidig at jeg får være sammen med mine to barn og lage pepperkakehus som ikke er bygget etter Norsk standard. Og det huset er såpass tilfeldig limt sammen og ditto pyntet, at det er kun de med meget velutviklet fantasi som kan se at det er noe som er i nærheten av noe som kan ligne på et pepperkakehus. Vi lager også hjemmelaget konfekt. Eller konfekt, tja. Før vi er ferdige med å kvalitetssikre ingrediensene er det lite igne til å lage konfekt av. Så det ender som regel med at vi soper restene i en bolle med melis og klasker dem på bakepapiret. Ikke akkurat laget for å berge liv kan man si. Eller som i dag, når jeg har jaget frue og barn ut av huset slik at jeg kan ha 3 gode venner på besøk til smalahode og den offisielle åpningen av akevitt smakingen for dette året (og da skal jeg bli pææææære. Husk den langtrukne æén om dere skal si det selv)
  Og ville jeg byttet ut dette mot en ekstra dag i solen? Tror ikke det.
  • 0
 14. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 21. julenøtt 2013   

  Nå var jeg sikker på at det hadde klikket for vår Nøttegeneral. For hva i all verden har Julenissen og Siv Jensen til felles? Det er jo ingenting, om man ser bort fra at begge to har en del småfolk som «jobber» for dem. Og at de begge to bor i tungt subsidierte husrom. De har liten, eller ingen, formel utdannelse å vise til. Nåja, siv har visstnok en eller annen utdannelse i statsvitenskap (som svært mange andre på tinget) og Nissen har jo sin utdannelse fra Nisseakademiet. De sliter begge to om de nå må finne seg en «vanlig» jobb siden de har liten annen praksis å vise til. De flyr gratis siden jobben betaler for dem. Og siden det bestandig er andre som lager maten til dem, stinker de bak grytene.

  Nei, denne nøtten var jaggu ikke enkel. Så da skriver jeg heller at begge to ikke ser videre vakker ut i kulørte, tettsittende kjoler mens de roper «MORNÁ JENS»
  • 0
 15. Forarget skattesnyter la til et innlegg i et emne 20. julenøtt 2013   

  Det er vel mye man kan ergre seg over på en enkel hverdag. Men noe som virkelig kan irritere meg er de som gjør samme feilen flere ganger. Ikke bare to og tre ganger, neida, en slik feil må bli gjentatt til det kjedsommelige. Og når man spør vedkommende om hvorfor de gjør dette, så får man bare et skuldertrekk til svar. Da koker det hos meg.

  De som tror at alt ordner seg om vi bare hører etter dem. Personer som ikke har fletta peiling på hva du driver med, men som med usvikelig mening vet, bare vet, hvordan du skal gjøre det. Temaet kan være det samme, for de vet det uansett og er ikke redd for å dele sin mening med deg.

  Men det som virkelig får temperaturen opp i mitt hode er når det sitter personer i maktposisjoner som har gått dem totalt til hodet. Kjenner dere typen? Saksbehandlere i nøkkelposisjoner som ser på enhver klient som en motbydelig skurk inntil det motsatte er bevist. Og det blir det som regel aldri. Mennesker som ser det som sin plikt i å bruke regelverket på en slik måte at det enkleste er å starte samtalen med et «nei, vi kan nok ikke se at du skulle være berettiget dette». Og skulle de en gang ta feil, om det vanvittige skulle skje at en slik saksbehandler tar feil. Så er det egentlig ikke feil fra den personen, nei det er regelverket som er feil. Og det er siste utveien for slike mennesker. Ikke innrømme egen feil, nei det skulle da tatt seg ut. Da er det bedre å dekke seg bak paragrafer og regler. Hva om slike mennesker isteden tok i mot andre mennesker med et åpent smil og gode intensjoner? Ville det ta livet av dem? Mest sannsynlig, men de kunne jo prøvd for en gangs skyld.
  • 0