villevirtanen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om villevirtanen

  • Rang
    Nyansatt

villevirtanen sin aktivitet

  1. villevirtanen la til et innlegg i et emne 3 år gammel Komplett PC - oppgradering?   

    Takk for tilbakemelding. kjenner til at det er noe generasjonsskifte nå.. tida har flydd!
    tror du strømforsyningen min holder? (550W)
    det er hovedsakelig gaming maskina brukes til ja. 
     
    • 0
  2. villevirtanen la til et emne i Kjøpshjelp   

    3 år gammel Komplett PC - oppgradering?
    Hei, har følgende specs på en ca3 år gammel PC kjøpt på komplett(bilde under). Har noen tips eller ideer til oppgradering? (Rundt 2-3000..) Får nok ikke kjøpt noe flunkende ny maskin på en stund..
    Har bodd i et gammelt hus der strømmen ikke var helt god, derav 550W Psu. Det er ikke noe problem lenger.. 
    takker for svar!

    • 3 svar
    • visninger
  3. villevirtanen la til et emne i Grafikkort   

    Bytte ut Gainward GeForce GTX 770 2GB ?
    hei,
    jeg vurderer et bytte av grafikkort og trenger litt hjelp.
    har følgende i dag:
    Gainward GeForce GTX 770 2GB PhysX CUDA PCI-Express 3.0

    Følgende strømtilførsel: (bør nesten ikke ha mer pga sliter litt med strøm i et gammelt hus )
    XFX ProSeries Core Edition 550W PSU

    motherboard:
    MSI Z87-G45 Gaming, Socket-1150 ATX, Z87, DDR3, 3xPCIe-x16, SLI/CFX, VGA,HDMI,DP,Killer 2200,SB Cinema, Haswell

    Kan jeg tyne noe mer ut av dette? tenker også på dette med 4K..
    • 1 svar
    • visninger
  4. villevirtanen la til et emne i Mac OS   

    splitte MKV fil
    Skulle gjerne ha delt en .mkv fil i to, slik at den får plass på en minnepinne med fat32 filsystem og dermed kan kobles direkte til en TV.
    har prøvd å bruke mkvtoolnix men ser ikke ut som om min MacBook kan bruke MacPorts, som trengs for å kjøre det?
    finnes det noen andre alternativer? trenger kun dele i to, ikke noe konvertering eller komprimering av mkvfilen..
    • 1 svar
    • visninger
  5. villevirtanen la til et innlegg i et emne [LØST] 8800GTX gått fløyten? og evt erstatning   

    da sier jeg bare aaaaaawwww yeeeeeeeahhh, kjøper det så fort som mulig.

    Takk for tips!
    • 0
  6. villevirtanen la til et emne i Generelt om maskinvare   

    [LØST] 8800GTX gått fløyten? og evt erstatning
    Hei!
    mitt nå 4 år gamle
    XFX GeForce 8800GTX 600M 768MB XT GDDR3 er ikke i form.

    Det siste året har jeg vært slepphendt med rengjøring av PCen min, og det var ganske støvete når jeg prøvde å rense maskinen i et desperat forsøk på å få den opp og gå igjen. Etter 2-3 blåskjermer fant jeg ut at rensing ville kunne være en mulig løsning. Verdt å nevne at blåskjermene gjaldt noe med Nvidia. Burde vært mer nøye på å sjekke ut.. Siste gang det gikk an å få bilde opp på skjerm fra maskinen var bildet ganske dårlig, oppløsningen var elendig i forhold til det den pleier.
    Uansett, etter rensingen fungerer ingen av DVI-portene lenger. PCen er vanligvis koblet til en TV men har prøvd alle mulige metoder for å få den opp og gå.
    Har også prøvd en 24tommer på begge DVIportene. Det kommer luft fra skjermkortet så det virker jo som det er noe form for liv der.

    Kun kjøp av ny som kan redde dagen?

    Og i den forbindelse har jeg lite kunnskap.. men tenker litt høyt:

    Nåværende hovedkortet (nForce 570, http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=320228#extra)
    Ekspansjonsspor
    1 x prosessor - Socket AM2
    4 x minne - DIMM 240-pin
    2 x PCI Express x16 ( SLI: x8, x8 modus; enkeltkort: x16, x8-modus )
    2 x PCI Express x1
    3 x PCI

    ser litt på komplett, og de grafikkortene jeg må vurdere er PCI Express 2.0 og 2.1
    vil de funke på hovedkortet ovenfor?

    Har 500W strømforsyning, AMDprosessor og noe RAM jeg gjerne skulle byttet ut også, men økonomien er noe stram fremover, har råd til et par tusen i investeringer men ikke rundt 10 000 i oppgradering / nyinnkjøp.
    takk for svar, hadde vært flott å komme opp og gå snart igjen..
    • 3 svar
    • visninger
  7. villevirtanen la til et innlegg i et emne [LØST] hardware (disk?) problem   

    Ok, kom meg inn i BIOS og la inn Windows 7, så har ikke hatt problemet siden. Håper det er løst, sannsynligvis..
    takk for hjelpen!
    • 0
  8. villevirtanen la til et innlegg i et emne [LØST] hardware (disk?) problem   

    OK, skal teste dette når jeg kommer hjem fra jobb.. kommer inn i BIOS i blant.

    Kom på et par ekstra ting:
    -det lå en Q: disk i Min Datamaskin, jeg har aldri hatt en slik partisjon.
    -har ikke overklokket
    -kanskje innbilt meg dette, men hvis jeg lagde litt bevegelse på kabinettet hang PCen seg opp, altså overfølsomhet et eller annet sted.. skjedde iaf 2 ganger.

    kanskje dette hjelper litt mer
    • 0
  9. villevirtanen la til et emne i Generelt om maskinvare   

    [LØST] hardware (disk?) problem
    Hei

    Har en 3 år gammel PC kjøpt fra komplett.no

    med
    AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.0GHz Socket AM2
    Seagate Barracuda 7200.10 500GB SATA2
    4GB (4x) Corsair Value S. PC5300 DDR2
    XFX GeForce 8800GTX 600M 768MB XT GDDR3
    Hovedkort: MSI K9N SLI Platinum,nForce 570 SLI,ATX,Socket-AM2,2xGbLAN,DDR2,Firew,2xPCI-Ex16
    med Windows XP

    Den siste uken har jeg hatt et omfattende problem. Når jeg har prøvd å skru på maskinen har ikke skjermen reagert, og det høres ikke ut som om Pcen jobber. Må da trykke reset, da kommer jeg enten inn i Windows før det etter x tid vil henge seg opp, og det eneste som hjelper er å skru av maskinen manuelt.
    Dette har skjedd flere ganger, og etter at feilen har oppstått har det kommet en rød advarsel på oppstartskjermen/splash screen før man laster inn Windows:
    "Warning!!! The previous performance of overclocking is failed and the system restored to the default settings...."

    Idag fikk jeg kommet inn i XP etter flere sesjoner med problemer. Fikk da advarselen om at systemet har hatt en alvorlig feil. Sjekket detaljer. To filer lå i temp-mappen, ene med navn som begynte på miniXXXX og en annen het noe med WER 54.
    Etter dette trodde jeg problemet var borte, ettersom jeg fikk mye "audiens" fra XP, og kjørte Ccleaner og fikk oppdatert windows. Ettersom jeg fant ut at det kunne være disken prøvde også HD Tune for å sjekke om det fantes feil (tok bare quick scan, men fikk bare grønt på disken). Likevel hang den seg opp kort tid etter dette. Det er ikke ledningene som er dårlige, ettersom jeg har prøvd dem på en annen PC. Har støvsugd inni PCen for første gang på en lang stund, men til ingen hell.

    Har heldigvis tatt backup av alle filer, før problemene satte inn for alvor. Hva kan jeg gjøre?

    takk for svar

    • 5 svar
    • visninger
  10. villevirtanen la til et emne i Officeprodukter   

    Kopier hvis celle matcher Excel
    Hei

    Jeg har glemt hvordan man gjør følgende:

    Si at jeg har en liste med bokstaver i F52-F66
    og vil kopiere disse til K31-K50 hvis
    D31-D50 (navn) matcher navn i C52-C66?

    Det skal da være mulig, også uten makro?

    Pleier ikke bruke norsk Excel 2003 men har ikke noe valg..

    takk for svar
    • 1 svar
    • visninger
  11. villevirtanen la til et emne i Spillefilmer og serier   

    XFX GeForce 8800GTX uten HDMI inngang
    hei
    jeg kunne gjerne tenke meg å kjøpe en Full-HD tv.
    problemet er at grafikkortet mitt ikke har HDMI-utgang

    XFX GeForce 8800GTX 600M 768MB XT GDDR3
    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=33204...led#ProductTabs
    står det har "HDTV-utlinje", hva betyr det?

    hva er mulighetene her? noe må uansett kjøpes, det være seg
    HDMI-kort
    eller
    HDTV-utlinje -> HDMI - kabel (hvis kvaliteten ikke blir dårligere)
    eller
    ?
    • 1 svar
    • visninger
  12. villevirtanen la til et innlegg i et emne Opplasting med Canal Digital   


    Skal resette nettverkskatalogen etterpå, bruker XP. Har hatt PCen i snart 2 år, og ikke gjort det enda, så er kanskje på tide? er det noe man behøver å gjøre regelmessig?
    netalyzr har problemer med "uploading applet transcript", gått helt i stå.
    • 0
  13. villevirtanen la til et emne i Bredbånd og Internettdeling   

    Opplasting med Canal Digital
    Hei
    Har store problemer med å laste opp til Flickr, uploadene stopper opp på ca 1-3%. Timer ut etter en stund.
    har egentlig hatt problemer med hele internettilkoblingen sist uke, selv om speedtest.net sier det er 10 ned.
    aner ikke hva som kan være problemet, men ringte canal digital i går, og de sa det var pga upstream packet loss, men det var bare på 2%, hørte ikke helt hva han sa..
    Virker som Firefox og andre nettlesere har problemer, for f.eks torrent fungerer bra (kun til bruk på nrk sine betasider selvfølgelig)

    ting jeg har gjort i det siste som jeg ikke aner om kan ha hatt innvirkning:
    virusscan i AVG på begge pcer.
    koblet til Canal Digital tvdekoder og bare latt den stå på lenge (type ukesvis), fikk aldri noe signal.

    det jeg har prøvd:
    2 forskjellige PCer.
    byttet ut ledningen mellom veggen og modemet
    prøvd både med USB og telefonledning inn i pc
    startet modem på nytt og latt det stå av en stund
    støvsuget modemet
    testet speedtest.net. fikk 10 mbps ned, men klarte ikke å gjøre det samme opp (altså timeout)

    mulig jeg kommer på mer.

    har ikke gjort noe forumsøk her, for antar det ikke er et vanlig problem. Vedkommende hos canal digital sa de ikke hadde fått lignende feilmeldinger fra stedet der jeg bor..
    takk for hjelp
    • 3 svar
    • visninger
  14. villevirtanen la til et emne i Generelt om maskinvare   

    ekstern harddisk X:\$mft problem
    Hei, ikke sikker på om dette er riktig subforum, men ihvertfall:

    får følgende advarsel i boks nede i høyre hjørne i Win XP til stadighet:
    "Windows kan ikke lagre alle dataene for filen X:\$mft Dataene har gått tapt. Denne feilen kan skyldes feil på maskinvaren eller nettverkstilkoblingen. Prøv å lagre filen et annet sted."

    Dette har skjedd med flere av de eksterne diskene mine. Den ene (MyBook) trodde jeg var defekt, men har funnet ut at det skjer regelmessig med en annen også (Seagate). På MyBook restartet den seg selv, og sluttet å spille f.eks film, og satte igang autokjør igjen. Med Seagaten henger den seg bare opp, og den starter ikke på nytt. Tidligere i dag fungerte det å trekke ut strømledningen og sette den på plass igjen, men det er irriterende å gjøre det til stadighet ettersom jeg bruker den til å høre på musikk fra.

    For et par dager siden gikk musa og tastaturet, samt alle USB-portene ut, hadde ingen kontroll så måtte bare restarte maskinen. Selv da fungerte ingen av portene, men etterhvert gikk det i orden.

    Sender med detaljert specs og historie.. hadde vært greit å fått klarnet opp i det her hvis noen kjenner til problemet, litt lei.

    eksterne:
    MyBook 250GB fra 2006 - restarter seg selv i blant når den er koblet til foran
    Seagate 250GB fra 2007 - har begynt å restarte seg selv i det siste og henger seg opp, er koblet til bak
    MyBook 500GB fra 2008 - aldri restartet seg selv, står koblet til bak
    WD Elements 500GB fra 2009 - restarter seg selv iblant når den er koblet til foran
    (bruker max 3 om gangen, vanligvis de 2 i midten som er koblet til bak)

    div specs
    NorthQ 4775-500BULK, ATX 500W, 120mm -kan det ha noe med at jeg bruker alle USB-portene, 2 foran og 4 bak?
    Seagate Barracuda 7200.10 500GB SATA2
    2x Corsair Value S. PC5300 DDR2 2048MB
    XFX GeForce 8800GTX 600M 768MB XT GDDR3
    AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.0GHz Socket AM2

    Bør jeg kanskje legge musikk på intern harddisk og bare bruke eksterne som backup?

    takk for svar
    • 1 svar
    • visninger
  15. villevirtanen la til et innlegg i et emne [LØST] spill starter ikke lenger etter omstart   

    det er gull igjen.. forhåpentligvis.
    uansett har jeg nå en helt fersk Windows Vista, som ny, og antar at tingene er tilbake til det gamle igjen.
    • 0