frankhovin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  166
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om frankhovin

 • Rang
  Junior
 • Bursdag 10. mai 1974

Profile Information

 • Sted Oslo

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

frankhovin sin aktivitet

 1. frankhovin la til et innlegg i et emne nFF's stunt mot ITpro   

  Papsn har nok gode intensjoner i sin oppfatning av at det har foregått personhets i denne saken, men han er langt ute på jordet likevel. Det eksisterer ingenting her som kan kvalifisere som hets eller sjikane av Frank Aune. Å bare gjenta at "jo, det gjør det", og å si at "den advokaten ser bare saken fra én side" endrer ingenting. En advokat er nødt til å se en sak fra to sider, fordi han/hun må kalkulere evt. sjanser for å vinne en sak. Og det er NETTOPP det han/hun gjør idet de uttaler seg om hvorvidt noe ville hatt en sjanse i rettssystemet. Jeg anbefaler papsn å lese noen dommer før han kaster rundt seg med paragrafer og påstander om rettspraksis han er faglig inkompetent til å forstå eller vurdere.

  Frank Aune er en offentlig person i denne sammenhengen. ITPro er en offentlig tilgjengelig side på internett, og hvem som helst kan få tilgang til forumet her. Det er ingenting privat, hverken i definisjon eller i praksis, ved denne siden. Når Frank Aune så opererer offentlig, og skriver artikler, så kan absolutt alt han skriver diskuteres og man kan også linke alt dette til ham med fullt navn. Man kan også drite ut vedkommende, enten man synes det er ufint eller ikke, uten at man gjør noe som er straffbart på noen som helst måte. På samme måte som at man kalle statsministeren eller Frank M. Rossavik i Morgenbladet for en idiot på grunn av noen han skriver, sier eller gjør, så kan man kalle Frank Aune for en tullete idiot uten et intelligent ben i kroppen - HVIS DET ER DET MAN VIL, SELVSAGT. (NB: Jeg kaller ingen noe som helst her.) Dette er ikke sjikane, fordi det kan linkes direkte til offentlige uttalelser o.l. Er det ufint? Javisst, det kan det godt være. Det er en definisjonssak, og folk vil ha forskjellige grenser for hva de mener er akseptabelt. papsn har åpenbart en grense som er lavere enn de fleste andre her inne. Men er det kriminellt? På ingen måte.

  Jeg sluttet forøvrig fullstendig å lese itpro.no etter den saken om den hemmelige makteliten og tilfluktsstedet deres. Min personlige mening er at dette er så latterlig patetisk enda-lavere-enn-se-og-hør journalistikk at jeg ikke gidder å kaste bort tid på å bli presentert for det engang. I tillegg er det jo åpenbart riktig som mange andre sier her: Slikt har INGENTING å gjøre i en it-avis, og det er direkte ufint og respektløst av Frank Aune å gjøre slikt mot trofaste lesere og brukere av dette (riktignok ikke akkurat faglig tunge og seriøse) nettstedet. DET fortjener han å få tyn for her og i andre relevante sammenhenger. Og hvis han har den ryggraden man må forvente av en "redaktør", så tåler han det også.
  • 0
 2. frankhovin la til et innlegg i et emne webhotell og cms løsning   

  Joomla er SVÆRT, og egner seg lite til mindre siter spør du meg. Det finnes flere mindre alternativer som er både mer lettfattelige, kjører raskere og lettere, og egner seg bedre til færre oppgaver.
  • 0
 3. frankhovin la til et innlegg i et emne Bra design på websider   

  Databsen og det underliggende har ingenting med webdesignet å gjøre overhodet. Disse tingen er selvsagt viktige for en god, solid website, men design er det ikke (annet enn evt. teknisk design - men det er noe helt annet enn webdesign - tenk trelags arkitektur).
  • 0
 4. frankhovin la til et innlegg i et emne Konkurent til noen store sider   

  Jeg skal si det alle andre tenker: Glem det. Med mindre du har et profft team og et godt reklame/marketingapparat med deg, så er det meningsløst å forsøke å konkurrere med Finn.no. Zett.no har forsøkt, og klarer å være et alternativ, men det er også et stort apparat.

  Skal du starte en mindre annonsetjeneste, kanskje for et smalere "nisje", så er det selvsagt noe annet. Men å konkurrere med Finn.no blir som å starte en lokalavis og tro du skal kunne konkurrere med Aftenposten :-)
  • 0
 5. frankhovin la til et innlegg i et emne [LØST] Litt hjelp med include   

  Når du klikker en link, så sender du med en eller flere variabler som bestemmer hva som skal vises på siden(e) når de lastes på nytt. I den siden hvor innholdet skal være avhengig av linken og variablen, lager du bare en switch:

  For eksempel så sender du en link som inneholder ?m=1.

  I den delen av siden som skal forandres putter du (f.eks.):


  switch ($_GET['status']) { case '1': echo "Driftsmeldinger"; break; case '2': echo "Meny"; break; default: echo "Whatever". } F.eks kan du sende lage en link til "Driftsmeldinger" som ser slik ut: <a href="?m=driftsmeldinger&status=1
  I hoveddelen av siden, der hvor driftsmeldingene skal vises, har du en switch som inkluderer driftsmeldingene hvis $_GET['m'] variablen er "driftsmeldinger". I statusdelen av siden har du switchen over, som viser teksten "Driftsmeldinger" når $_GET['status'] variablen er "1".

  For eksempel.

  NB: Du kan selvsagt også bruke if- og if-else setninger, men switch blir mer ryddig i slike tilfeller som dette.
  • 0
 6. frankhovin la til et innlegg i et emne Problemer med nettverkskort i linux/ubuntu   

  Har du søkt på nettet etter "ubuntu" og det trådløse kortet ditt? Det finnes masse informasjon om Linux og trådløst på diverse spesifisert hardware å finne, iom. at Linux og trådløst ikke alltid er helt rett-frem.
  • 0
 7. frankhovin la til et innlegg i et emne Spørsmål ang. hjemmeside   

  nguduc:

  - Muligheten til å endre PHP.ini er det MANGE tilbydere som ikke har. Og en nybegynner har neppe behov for dette.
  - Cron jobs er en "avansert tjeneste", og hvis du ser på norske tilbydere er det kun et fåtall (om en økende) som tilbyr dette. Det er også HELT irrelevant for en nybegynner, som ikke vil ane hvordan/hva man skal gjøre med det.
  - Prisen er kanskje ikke lavest, men den ligger i det lavre sjiktet.
  - Den skjønte jeg ikke, men jeg regner med at du mener at man må si opp tjenesten via brev til Danmark? Det er litt tungvindt, ja.

  Hvis du faktisk mener at en fullstendig nybegynner på web har behov for å endre php.ini og cron jobs, så tror jeg nok du rett og slett ikke forstår helt hva en nybegynner er for noe :-)

  ProISP ser greit ut, men det var et eller annet som gjorde at jeg ikke ville ha dem for en tid siden da jeg endte opp med Dreamhost. Men jeg husker ikke hva, så det er ikke sikkert det er noen stor greie.
  • 0
 8. frankhovin la til et innlegg i et emne Spørsmål ang. hjemmeside   

  Backup hindrer ikke at siden blir hacket. Det er heller ikke snakk om å installere et enkelt program for å hindre hacking. Forøvrig har du selv ingen kontroll over hvilke programmer som er installert på serveren du leier plass på hos One.com, så det er opp til One.com å sørge for sikkerheten. Og bra er jo det, iom. at slikt bør overlates til de som kan det. Det du kan gjøre er å lære deg å ikke legge inn masse usikre script o.l. på siden din, som kan utnyttes av "hackere".
  • 0
 9. frankhovin la til et innlegg i et emne Noen tegn som blir med som ikke skal være der   

  http://www.w3.org/International/questions/qa-utf8-bom
  • 0
 10. frankhovin la til et innlegg i et emne sha-1 VS md5   

  http://www.sandelman.ottawa.on.ca/ipsec/19...5/msg00116.html

  Det er mange andre artikler og diskusjoner de ute om dette, så det er bare å sette av tid og begynne å lese. I praksis mener jeg at du fint kan bruke MD5 for de aller, aller fleste siter.
  • 0
 11. frankhovin la til et innlegg i et emne PHP for å besøke en side automatisk   

  Iom. at PHP er serverside, og det å åpne en webside er noe som skjer i klienten, ser jeg ikke helt for meg hvordan det skal kunne gå an å gjøre i PHP. Men det er mulig det går an å lage en slags work-around, f.eks. vha. JavaScript (som jo er klient-side).
  • 0
 12. frankhovin la til et innlegg i et emne forbindelse med MySQL   

  Les litt om databaseprogrammering i Java. Søk f.eks. etter dbhandler.java og liknende navn, så finner du garantert noe. I Java må du kaste unntak (expressions) med try-catch blokker for veldig mye, og tilkobling til databaser er én av disse. Dette har bl.a. å gjøre med at Java er et sikrere og mer strulturert språk enn PHP.

  Det er så lenge siden jeg har skrevet noe Java-kode at jeg husker ikke nok til å si helt konkret, men søk som sagt etter det jeg nevnte. Du lærer også mye mer av å lete frem løsningene selv enn at noen forteller deg nøyaktig hva du skal gjøre :-)
  • 0
 13. frankhovin la til et innlegg i et emne Forumtekniker søkes   

  Gratisarbeid, altså. Uten at det sies noe om hva slags side/forum dette er. Er det et foretak, så er jo forespørslen horribel. Er det en idealistisk side, bør man jo si litt om dette.
  • 0
 14. frankhovin la til et innlegg i et emne hente info frå database?   

  Du bør sette dette opp litt mer oversiktlig:


  while($row = mysql_fetch_array($result)) { echo $row['FirstName'] ."". $row['LastName']; echo "<br />"; }

  På den måten ser du hvilke kodelinjer som faktisk er i while-løkken.
  • 0
 15. frankhovin la til et innlegg i et emne [LØST] ubuntu på ps3   

  Ja, fungerer gjør det. Problemet er at det ikke finnes noen kjerne som er optimalsert for ps3-arkitekturen. Dette gjør bl.a. at det blir tregt.
  • 0