ZnarreZ

VIP
 • Innholdsteller

  656
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Alt skrevet av ZnarreZ

 1. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Pc Skjerm blir svart når sms kommer inn?   

  Hei!
  Må innrømme å ikke hørt om denne type problem på skjermer før. Hvilken skjermtype har du?
  Kan du dra ut alle tilkoblingskabler på skjermen (dvs, kun strøm står i) slik at skjermen kjører en såkalt selftest med tekst om viser noe lignende "No cables/source found" og se hvorvidt SMS påvirker skjermen?
  -ZnarreZ-
  • 0
 2. ZnarreZ la til et innlegg i et emne win 7 bluescreen ved dual boot i kun ett av OS   

  Hei!
  Ser at dette er en svært gammel tråd og brukeren ikke har vært innom siden august i fjor. Jeg tipper denne problemstillingen ikke er like aktuell for denne brukeren lengre.
  -ZnarreZ-
  • 1
 3. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Får ikke avinstallert nettverkskort   

  Hei og velkommen som bruker!
  Som første forsøk ville jeg begynt med å plugge kabelen ut fra begge sider og så sette den inn igjen for å se om det løser problemet.
  Eventuelt steg to er å slå av routeren, vente litt, og slå den på igjen (altså en restart), samt gi den noen minutter på å starte opp.
  Eventuelt steg tre er å i cmd kjøre en ipconfig /release med ipconfig /renew .
  Hvis de stegene ikke fungerer kan det være nødvendig å forsøke å tilbakestille routeren til fabrikkinstillinger. Hvis dette er bredbåndstruteren fra nettleverandør, vil den mest trolig hente instillingene sine igjen automatisk etter noen minutter. Her kan det i så fall være lurt å kontakte brukerstøtte til nettleverandør for å forsikre seg at din modell gjør det.
  Lykke til
  -ZnarreZ-
  • 0
 4. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Vanskelig virus?   

  Hei og velkommen som bruker på forumet!
  For meg virker det ut som du får falsk/positive innslag på de filene der. Jeg har gjort oppslag på to av filene hvorav den ene ble lastet ut fra min Win7x46 maskin
  https://www.virustotal.com/nb/file/dff1b06d2f095ae766c1c67e8df97268c8d194fc39b23f1a8bb963eacb0bfe1f/analysis/
  I tillegg er den andre filen du viser til analysert på Virustotal for rundt to måneder siden:
  https://www.virustotal.com/nb/file/1665cd205c978c1cf301a01f2086e54fd0e240bdb10a713841f9d5afe003e16f/analysis/
  Filene som ligger under c:\windows\winsxs er en slags backupfiler gjør at du kan avinstallere patcher og få tilbake systemfiler (kilde: Microsoft KB2795190). I tillegg lagres siste versjon av filer der slik filgjenoppretningssystemet (sfc) kan bruke de til sammenligning og gjennoppretning (kilde: beskrevet gjenoppretning fra winsxs mappen).
  Eventuell malware vil også (teoretisk) kune overskrive filer i WinSXS mappen, men ut i fra fil-hashen du har oppgitt i skjermbildene over, har det ikke skjedd i dette tilfellet. Du kan selv forsøke å laste filene manuelt opp på virustotal.com og be om ny scanning.
  Jeg håper forklaringen over ikke var for teknisk for deg
  -ZnarreZ-
  • 0
 5. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Problemer med å "svare" Program -> Spill Database- og Webutvikling -> Programmeringsspråk   

  Hei igjen!
  Ser nok ut til problemet er løst nå ja
  -ZnarreZ-
  • 0
 6. ZnarreZ la til et emne i Forumhjelp   

  Problemer med å "svare" Program -> Spill Database- og Webutvikling -> Programmeringsspråk
  Hei!
  Av en eller annen grunn så ser det ut til at kontoen min ikke kan besvare innlegg under
  Program -> Spill Database- og Webutvikling -> Programmeringsspråk .
  Eksempelvis så får jeg ikke mulighet til å besvare (av tre prøvde):
      http://itpro.no/supportforum/index.php?/topic/45314-starte-med-programmering/    http://itpro.no/supportforum/index.php?/topic/80561-hjelp-til-å-komme-i-gang-med-c/    http://itpro.no/supportforum/index.php?/topic/83451-et-skript-til-å-enable-net-på-win-81-og-win-10/"Start en ny tård" knappen er dog tilgjengelig under Programmeringsspråk.
  -ZnarreZ-
  • 2 svar
  • visninger
 7. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Skjema til utfylling   

  Hei!
  Velkommen til forumet!
  Jeg tipper Google sin Skjemaløsning kan være midt i blinken for deres bruk: https://www.google.com/intl/nb_no/forms/about/
  Jeg har selv ikke laget noe skjema der, men jeg har mistet overikten over hvor mange ganger jeg har "fylt" inn skjema andre har lagt ut i løsningen.
  -ZnarreZ-
  • 0
 8. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Korrupt DNS eller proxy ???   

  Hei!
  Google, og mange andre søkemotorer (BING, mellom annet) er svært glad i å følge trafikkken svært nøye. Jeg bruker derfor addons til nettlesere som "Google Search-Fix" (Skrevet/publisert av Wladimir Palant) for Firefox. Jeg tipper tilsvare addons også finnes for andre nettlesere som Chrome etc...
  Grunnen til jeg har valgt dette, er for det første å unngå unødvnedig tracking. For det andre, spare meg flere sekunder daglig når jeg googler mye. Av og til går selve "redirecten" så merkbart tregt at det kan være snakk om å spare seg opp til flere sekunder per link en trykker.
  -ZnarreZ-
  • 0
 9. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Hitron ruter - MAC Filtering - Tommelfingerregel for Allow/Deny   

  Hei!
  Vil bare legge til at du kan se på det som:
  Allow All = Avslått filtreringAllow = Hviteliste - kun opplistede mac-adresser får tilgang gjennom routerenDeny = Svarteliste - opplistede mac-adresser er svartelistet og får ikke tilgang.-ZnarreZ-
  • 0
 10. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Gjennopprette PC, USB/Mus/Tastatur funker ikke   

  Hei!
  Tipper dette har med USB3 kompabilitetsproblemer. Sjekk om du har en USB2-port tilgjengelig.
  USB2 port er gjerne svart, mens USB3 er blå og er ofte merket med dobbel S foran usb-iconet. De fleste nyere maskiner har minst 2 svarte (usb2 porter) bak.
  -ZnarreZ-
  • 0
 11. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Sette opp egen DNS server? for/mot   

  Hei!
  I cmd kan du starte opp nslookup og sette option type=any for å få listet ut litt for mye resultat. Eksampel:
  Gå inn i nslookup verktøyet fra dos:nslookupSett dns-recordtype til å returnere alt i nslookupset type=anyGjør et oppslag mot hva itpro.no returnerer (sett fra din standard dns-server)itpro.noGjør ett oppslag mot itpro.no fra google sin dns-server (8.8.8.8)itpro.no 8.8.8.8Ved å skrive ? i nslookup verktøyet, vil du se hvilken andre opsjoner du kan sette.
  Personlig ser jeg ingen fordel med en egen personlig dns-server, siden den også må hente forespørslene fra et sted. Vanligvis cacher en lokal dns-server kun forespørslene i en viss tid, før serveren glemmer den. Dvs, kjører du en dns-forespørsel mot itpro.no til egen dns-server, vil den, forutsatt den ikke allerede vet svaret, sende spørsmålet mot dns-serveren den er satt opp å hente fra. Den vil med andre ord ikke hente ned hele recordsettet (alle mulige domener som finnes) den andre serveren kjenner til. Dette vil i så fall kreve en viss "TRUST(?)" er satt opp for å tillate det.
  Kjører du eget domene kan det være aktuelt å sette opp dns-server selv slik du kan enklere administrere ditt eget domene. Da vil eventuelt andre dns-servere forespørre din dns-server på interne domener hos deg når de blir forespurt noe ukjent.
  Når en setter opp dns-server, bør en også være oppmerksom på sårbarheter hvis andre skal ha lov å bruke den. Eksempelvis rekrusiv dns som Uninett har forklart på en grei måte https://cert.uninett.no/rekursive-navnetjenere.html . Svært mange private trådløse routere har innebyd dns-server som har åpen rekrusiv dns mot internett som ikke går an å slå av(!).
  Håper ikke forklaringen min ble for forenklet, men har gjort et forsøk på å forklare teorien på en enkel måte.
  -ZnarreZ-
  • 0
 12. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Facebook går i hvitt   

  Hei!
  Dumt spørsmål, men kan andre logge seg på sine egne burkere på Facebook fra din maskin?
  -ZnarreZ-
  • 0
 13. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Infineon TPM feilmelding   

  Hei igjen!
  TPM er en chip på en del hovedkort som i Microsoft-sammenheng brukes med BitLocker og diskkryptering. Modulen brukes til å lagre signert krypteringnøkkel i forhold til oppsett i BIOS, operativsystem og maskinvare når primær windows-partisjon skal krypteres via BitLocker.
  I enhetsbehandling vises den gjerne med gult utropstegn når driverne for TPM ikke er installert. Disse driverene kommer som regel i lag med Brikkesett drivere (Chipset drivere).
  -ZnarreZ-
  • 0
 14. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Utilgjengelig DNS   

  Hei!
  Hvordan går det hvis du forsøker å sende PING mot gateway?
  (cmd-kommando: PING 192.168.10.1)Jeg regner med du mottar en 192.168.10.XX adresse hvis datamaskinen din kobler direkte til routeren og ikke gjennom extenderen (og ikke minst, extenderen mottar originalt en 192.168.10.xx adresse hvis du ikke selv angir adresse)?
  -ZnarreZ-
  • 0
 15. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Infineon TPM feilmelding   

  Hei!
  Jeg får ikke sett dette bildet. Google krever innlogging og når jeg logger inn ser for jeg bare feilmelding etter ørten krav om å bli medlem av GooglePLUS...
  -ZnarreZ-
  • 0
 16. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Utilgjengelig DNS   

  Hei igjen!
  Siden du ikke får svar på 8.8.8.8, tipper jeg at du også vil miste pakker om du forsøker å pinge gateway din (192.168.10.1).
  Jeg mistenker også at grunnen til iPhone/iPad virker, er at de kobler seg på routeren og ikke Extenderen. Kunne derfor kanskje vært lurt å prøve å kjøre gjennom smartsetup en gang til, for å koble den til routeren igjen (for å se om det hjelper).
  -ZnarreZ-
  • 0
 17. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Utilgjengelig DNS   

  Hei!
  Lurer på følgende:
  Hva viser Ipconfig-all og lokalt "buffret" dns-register(Cmd-kommando: ipconfig /all)(Cmd-kommando: ipconfig /displaydns)Hvordan er det hvis du forsøker å kjøre PING mot dns-serverne?(Cmd-kommando: PING 8.8.8.8)Hvordan går det om du manuelt kjører en PING mot en host/nettadresse, som er ukjent for maskinen, eksempelvis www.vg.no?(Cmd-kommando: PING www.vg.no)Hvordan går det om du manuelt kjører en nslookup host/nettadresse, som er ukjent for maskinen, med default dns-instillinger?(Cmd-kommando: NSLOOKUP www.vg.no)Hvordan går det om du manuelt kjører en nslookup host/nettadresse, som er ukjent for maskinen, med manuelt inputtet 8.8.8.8(Cmd-kommando: NSLOOKUP www.vg.no 8.8.8.8)-ZnarreZ-
  • 1
 18. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Windows 8.1, kommer ikke videre fra låseskjerm-bilde   

  Hei!
  Jeg tipper heller problemet ligger i at driverne til USB3 ikke er installert. I Windows 7 var det i alle fall et vanlig problem at en må legge inn Chipset-drivere for hovedkort for å få USB3 kontakter til å virke. For de maskinene med eksternt (pci usb3) måtte egne drivere inn.
  Går du inn i Enhetsbehandling regner meg med du enten vil finne USB3 kortet med gult eller rødt utropstegn, eventuelt kun som Ukjent enhet inntil driver blir installert.
  -ZnarreZ-
  • 0
 19. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Program til infoskjermer   

  Hei!
  Det er korrekt at den kan også kjøres som CMS i skyen.
  Jeg syntes å huske den går på http porten (port 80), men jeg tror du kan omkonfigurere dette. Vi kjører i alle fall standard.
  I følge https://answers.launchpad.net/xibo/+question/260272 bruker den både 80 og 443. (dvs vanlig nettsurfeporter).
  -ZnarreZ-
  • 0
 20. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Outlook etter kaldstart eller omstart   

  Hei!
  Kan du forsøke å kjøre (fra cmd-vindu (dos/ledetekst)): ipconfig /all > ipconfig.txt og route print > route.txt både før og etter deaktivert kortet for å se om det kan ha noe med at du ikke får ip-adresse korrekt (sistnevte filnavn legger du til 2 på andre kjøring)?
  En dårlig teori som slo meg er er at du har en tredjeparts brannmur som blir deaktivert på nettverkskortet når du deaktiverer det, og når kortet blir aktivert igjen, så er brannmuren for dum til å skjønne det. Sistnevnte burde vel også gått under dobbel-bug i så fall. Enkleste evenuelle feilsøking her er i så fall slå brannmuren helt av.
  -ZnarreZ-
  • 0
 21. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Program til infoskjermer   

  Hei!
  På mitt arbeidssted bruker vi XIBO. Løsningen hos oss er installert på en linux-server (men windows-server er også støttet) der vi har gitt noen brukere superadmin (redaktører i info-avdeling) som igjen fordeler vanlig brukertilgang til sine medarbeidere.
  På klientene kjører vi Windows med office installert. Dette fordi Xibo har støtte for Powerpoint-presentasjoner blant oppsettet sitt, men i praksis benytter vi ikke det. Dette noe på grunn av mange tilbakemeldinger på nettet generelt på at Xibo med Powerpoint er noe ustabilt. XIBO tillatter brukerne legge inn visning basert på tidspunkt (dato, klokkeslett) og jeg tror løsningen vil kunne støtte alle dine behov, men kan være litt tungt å sette seg inn i første gang.
  XIBO som kjører lokalt på server og klienter er gratis basert på åpen kildekode, men der er også aktører ute i verden som hoster server-delen.
  Mer informasjon om XIBO kan du finne på http://xibo.org.uk/.
  • 2
 22. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Surface Pro 4 -> Studentrabatt, krav?   

  Hei!
  Svært mange tilfeller der en kan kjøpe basert på studentrabatt, kreves det at en kan fremvise studentkort (ved kjøp over disk) eller registrere deg på nettstedet med student-epostadresse ved høgere utdanning. I noen tilfeller bruker de Feide-pålogging for å verifisere at du er student.
  http://www.studentkortet.no kanskje spesielt http://studentkortet.no/fordeler/elektronikk/microsoftstore/ tilbyr det aktuelle brettet til 10% rabatt.
  -ZnarreZ-
  • 0
 23. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Kjøpe et domene som er opptatt   

  Hei!
  Vil bare sitere "Vanlige spørsmål om domeneregistrering" fra Norid angående temaet:
  Personlig tror jeg useriøse firmaer fort blåser opp prisen ved forespørsel på kjøp av domener og raskt overfører det til et annet selskap for profittens del, men så er jeg generelt en skeptiker. Lykke til i alle fall
  -ZnarreZ-
  • 0
 24. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Lite aktivitet?   

  Hei!
  Jeg selv forsøker å være så aktiv som mulig i forskjellige fora her inne. Jeg får på ingen måte noen lønn i form av penger, men ved å bidra, merker jeg ofte at jeg selv har utbytte i form av at jeg lærer noe nytt. Jeg jobber til det daglige som leder av en it-helpdesk ved en større høgskole og ved å være aktiv her føler jeg at forumet betaler meg godt med ny kunnskap. Eksempelvis så kommer brukere med nye problemstillinger, vi (bidragsytere) feilsøker i lag med bruker, flere bidragsytere bidrar og vi finner ofte en løsning i fellesskap med bruker. I løpet av den prosessen føler jeg ofte jeg lærer noe nytt. Enten i form av feilsøkingsprosessen (gode tips til hvordan en kan feilsøke tilsvarende problem en annen gang), eller løsning til en problemstilling som kanskje kan dukke opp igjen.
  I de siste har jeg vært utsatt for litt for lange arbeidsdager. I tillegg til de siste to ukene så dukket det opp en varm, gul og utrolig varmende flekk på en himmel med en mistenkelig blå farge. En himmel som i hele sommer har vært grå og etterlatt seg noen mengder med noe fuktig noe. At det gråe elementet i tillegg ikke spanderte mer enn 15° C på de aller beste dagene i sommer (de fleste var vel mellom 8° og 12° C) gjorde ikke dette været som nå dukket opp noe mindre kjært i min landsdel. Jeg forsøker ikke å unnskylde meg eller noen andre, men tipper vi er fler som har blitt lurt ut i varmen som etter metrologenes utsagn har berørt store deler av landet den siste uken ;).
  Men som deg Type-R håper jeg vi igjen kan få et aktivt samfunn her inne.
  Dessverre har internettet fått mange store konkurrenter som eksempelvis fjesboka, twitter, snapchat, instigram og fler. Personlig føler jeg de konkurrentene, ikke bare som gigantsike mot dette forumet, men også som gigantiske konkurrenter mot det sosiale i dagliglivet. Det er sjeldent jeg er blant venner, familie eller arbeidskollegaer uten at de jevnlig drar frem en smarttelefon og kaster bort minst 5 sekunder eller bare forsvinner helt inn i dens digitale verden. Selv en lunsjpause på ½ time tror jeg de fleste rundt lunsjbordet har dratt frem smarttelefonen opp til flere ganger (Anbefaler i den anledningen denne YouTube-filmen 'TOGETHER' - THIS VIDEO CAN CHANGE YOUR LIFE som er produsert av GGmedia i Sverige). Vil også legge til jeg går fortsatt rundt med en Nokia 2730 Classic og har ikke fjesbokkonto så jeg føler meg ikke rammet av den basillen selv :).
  -ZnarreZ-
  • 1
 25. ZnarreZ la til et innlegg i et emne PC-en døde dagen etter Windows 10 ble installert !!!   

  Hei!
  Er litt usikker på hvordan dette fungerer, men en teori jeg har, er at lisensnøkkelen blir brukt under installasjonen av Windows. Når du så aktiverer den, noe du må gjøre innen kort tid etter installasjon, vil det sjekkes om maskinvaren tilsvarer det du en gang aktiverte med da du hadde en tidligere Windows-versjon som du har aktivert med den nøkkelen.
  Har du aldri aktivert ene OEM-nøkkelen (kjører rein installasjon uten tidligere Windows-versjon), tipper jeg oppsettet du har blir registrert når du aktiverer Windows 10 med den nye OEM nøkkelen. Dvs, gjør du vesentlige endringer i maskinvaren etter å aktivert maskinen, må du ha ny OEM nøkkel. (Jeg tolker Microsoft FAQ http://www.microsoft.com/oem/en/licensing/sblicensing/pages/licensing_faq.aspx#fbid=fAi3dUW51es at du også kan fortsette bruke samme OEM nøkkel hvis hovedkortet dør og du må bytte det. Tipper i så fall her må gjøres en manuel aktivering via innringing.).
  Det finnes MAK lisensiering til Windows 7 Ultimate. MAK lisensiering tillatter et viss antall aktiveringer av samme nøkkel før det sier stopp. Versjoner som selges eller tildeles via Education-usage (sistnevnte til studenter og tilsatte ved høyere utdanning) har ofte en begrensning at de skal kunne brukes på opp til tre enheter som fra før har en OEM lisens på annet operativsystem (XP eller nyere) fra før. Etter egen erfaring sjekkes ikke dette noe nøye ved clean installering av Windows, selv om en noen ganger kan måtte gjøre noen trisk for å komme videre under aktiveringen siden en tidligere Windowsinstallasjon ikke ble funnet.
  -ZnarreZ-
  • 0