ZnarreZ

VIP
 • Innholdsteller

  656
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

44 ProPoeng

Om ZnarreZ

 • Rang
  Senior

Min datamaskin

 • Operativsystem Windows
 • Min maskinvare ASUS P9X79 WS, Socket-2011, Intel Core i7-3930K,OCZ REVODRIVE 3 X2 PCI-E X4 SSD 240GB,Kingston DDR3 HyperX NAVI 64GB, 2xSSD-Disk CORSAIR FORCE LS 240GB SATA SSD MLC, 2X 3TB WD SE Enterprise 3TB SATA3.0, MSI GeForce GTX 660Ti 2GB PhysX CUDA, Cooler Master Silent Pro M2 720W PSU
 • Kjernekompetanse Microsoft Windows

Profile Information

 • Fullt navn Kenneth
 • Kjønn Mann
 • Sted Ålesund
 • Interesser Sommermenneske som liker friluftsliv med sykkelturer/fjellturer. Vintern er det ikke stort andre enn datautstyret i heimen som får min fulle oppmerksomhet.

Contact Methods

 • Twitter https://twitter.com/ZnarreZ
 • Hjemmeside http://www.home.no/znarrez

Nylige profilbesøk


18 704 profilvisninger

ZnarreZ sin aktivitet

 1. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Pc Skjerm blir svart når sms kommer inn?   

  Hei!
  Må innrømme å ikke hørt om denne type problem på skjermer før. Hvilken skjermtype har du?
  Kan du dra ut alle tilkoblingskabler på skjermen (dvs, kun strøm står i) slik at skjermen kjører en såkalt selftest med tekst om viser noe lignende "No cables/source found" og se hvorvidt SMS påvirker skjermen?
  -ZnarreZ-
  • 0
 2. ZnarreZ la til et innlegg i et emne win 7 bluescreen ved dual boot i kun ett av OS   

  Hei!
  Ser at dette er en svært gammel tråd og brukeren ikke har vært innom siden august i fjor. Jeg tipper denne problemstillingen ikke er like aktuell for denne brukeren lengre.
  -ZnarreZ-
  • 1
 3. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Får ikke avinstallert nettverkskort   

  Hei og velkommen som bruker!
  Som første forsøk ville jeg begynt med å plugge kabelen ut fra begge sider og så sette den inn igjen for å se om det løser problemet.
  Eventuelt steg to er å slå av routeren, vente litt, og slå den på igjen (altså en restart), samt gi den noen minutter på å starte opp.
  Eventuelt steg tre er å i cmd kjøre en ipconfig /release med ipconfig /renew .
  Hvis de stegene ikke fungerer kan det være nødvendig å forsøke å tilbakestille routeren til fabrikkinstillinger. Hvis dette er bredbåndstruteren fra nettleverandør, vil den mest trolig hente instillingene sine igjen automatisk etter noen minutter. Her kan det i så fall være lurt å kontakte brukerstøtte til nettleverandør for å forsikre seg at din modell gjør det.
  Lykke til
  -ZnarreZ-
  • 0
 4. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Vanskelig virus?   

  Hei og velkommen som bruker på forumet!
  For meg virker det ut som du får falsk/positive innslag på de filene der. Jeg har gjort oppslag på to av filene hvorav den ene ble lastet ut fra min Win7x46 maskin
  https://www.virustotal.com/nb/file/dff1b06d2f095ae766c1c67e8df97268c8d194fc39b23f1a8bb963eacb0bfe1f/analysis/
  I tillegg er den andre filen du viser til analysert på Virustotal for rundt to måneder siden:
  https://www.virustotal.com/nb/file/1665cd205c978c1cf301a01f2086e54fd0e240bdb10a713841f9d5afe003e16f/analysis/
  Filene som ligger under c:\windows\winsxs er en slags backupfiler gjør at du kan avinstallere patcher og få tilbake systemfiler (kilde: Microsoft KB2795190). I tillegg lagres siste versjon av filer der slik filgjenoppretningssystemet (sfc) kan bruke de til sammenligning og gjennoppretning (kilde: beskrevet gjenoppretning fra winsxs mappen).
  Eventuell malware vil også (teoretisk) kune overskrive filer i WinSXS mappen, men ut i fra fil-hashen du har oppgitt i skjermbildene over, har det ikke skjedd i dette tilfellet. Du kan selv forsøke å laste filene manuelt opp på virustotal.com og be om ny scanning.
  Jeg håper forklaringen over ikke var for teknisk for deg
  -ZnarreZ-
  • 0
 5. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Problemer med å "svare" Program -> Spill Database- og Webutvikling -> Programmeringsspråk   

  Hei igjen!
  Ser nok ut til problemet er løst nå ja
  -ZnarreZ-
  • 0
 6. ZnarreZ la til et emne i Forumhjelp   

  Problemer med å "svare" Program -> Spill Database- og Webutvikling -> Programmeringsspråk
  Hei!
  Av en eller annen grunn så ser det ut til at kontoen min ikke kan besvare innlegg under
  Program -> Spill Database- og Webutvikling -> Programmeringsspråk .
  Eksempelvis så får jeg ikke mulighet til å besvare (av tre prøvde):
      http://itpro.no/supportforum/index.php?/topic/45314-starte-med-programmering/    http://itpro.no/supportforum/index.php?/topic/80561-hjelp-til-å-komme-i-gang-med-c/    http://itpro.no/supportforum/index.php?/topic/83451-et-skript-til-å-enable-net-på-win-81-og-win-10/"Start en ny tård" knappen er dog tilgjengelig under Programmeringsspråk.
  -ZnarreZ-
  • 2 svar
  • visninger
 7. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Skjema til utfylling   

  Hei!
  Velkommen til forumet!
  Jeg tipper Google sin Skjemaløsning kan være midt i blinken for deres bruk: https://www.google.com/intl/nb_no/forms/about/
  Jeg har selv ikke laget noe skjema der, men jeg har mistet overikten over hvor mange ganger jeg har "fylt" inn skjema andre har lagt ut i løsningen.
  -ZnarreZ-
  • 0
 8. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Korrupt DNS eller proxy ???   

  Hei!
  Google, og mange andre søkemotorer (BING, mellom annet) er svært glad i å følge trafikkken svært nøye. Jeg bruker derfor addons til nettlesere som "Google Search-Fix" (Skrevet/publisert av Wladimir Palant) for Firefox. Jeg tipper tilsvare addons også finnes for andre nettlesere som Chrome etc...
  Grunnen til jeg har valgt dette, er for det første å unngå unødvnedig tracking. For det andre, spare meg flere sekunder daglig når jeg googler mye. Av og til går selve "redirecten" så merkbart tregt at det kan være snakk om å spare seg opp til flere sekunder per link en trykker.
  -ZnarreZ-
  • 0
 9. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Hitron ruter - MAC Filtering - Tommelfingerregel for Allow/Deny   

  Hei!
  Vil bare legge til at du kan se på det som:
  Allow All = Avslått filtreringAllow = Hviteliste - kun opplistede mac-adresser får tilgang gjennom routerenDeny = Svarteliste - opplistede mac-adresser er svartelistet og får ikke tilgang.-ZnarreZ-
  • 0
 10. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Gjennopprette PC, USB/Mus/Tastatur funker ikke   

  Hei!
  Tipper dette har med USB3 kompabilitetsproblemer. Sjekk om du har en USB2-port tilgjengelig.
  USB2 port er gjerne svart, mens USB3 er blå og er ofte merket med dobbel S foran usb-iconet. De fleste nyere maskiner har minst 2 svarte (usb2 porter) bak.
  -ZnarreZ-
  • 0
 11. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Sette opp egen DNS server? for/mot   

  Hei!
  I cmd kan du starte opp nslookup og sette option type=any for å få listet ut litt for mye resultat. Eksampel:
  Gå inn i nslookup verktøyet fra dos:nslookupSett dns-recordtype til å returnere alt i nslookupset type=anyGjør et oppslag mot hva itpro.no returnerer (sett fra din standard dns-server)itpro.noGjør ett oppslag mot itpro.no fra google sin dns-server (8.8.8.8)itpro.no 8.8.8.8Ved å skrive ? i nslookup verktøyet, vil du se hvilken andre opsjoner du kan sette.
  Personlig ser jeg ingen fordel med en egen personlig dns-server, siden den også må hente forespørslene fra et sted. Vanligvis cacher en lokal dns-server kun forespørslene i en viss tid, før serveren glemmer den. Dvs, kjører du en dns-forespørsel mot itpro.no til egen dns-server, vil den, forutsatt den ikke allerede vet svaret, sende spørsmålet mot dns-serveren den er satt opp å hente fra. Den vil med andre ord ikke hente ned hele recordsettet (alle mulige domener som finnes) den andre serveren kjenner til. Dette vil i så fall kreve en viss "TRUST(?)" er satt opp for å tillate det.
  Kjører du eget domene kan det være aktuelt å sette opp dns-server selv slik du kan enklere administrere ditt eget domene. Da vil eventuelt andre dns-servere forespørre din dns-server på interne domener hos deg når de blir forespurt noe ukjent.
  Når en setter opp dns-server, bør en også være oppmerksom på sårbarheter hvis andre skal ha lov å bruke den. Eksempelvis rekrusiv dns som Uninett har forklart på en grei måte https://cert.uninett.no/rekursive-navnetjenere.html . Svært mange private trådløse routere har innebyd dns-server som har åpen rekrusiv dns mot internett som ikke går an å slå av(!).
  Håper ikke forklaringen min ble for forenklet, men har gjort et forsøk på å forklare teorien på en enkel måte.
  -ZnarreZ-
  • 0
 12. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Facebook går i hvitt   

  Hei!
  Dumt spørsmål, men kan andre logge seg på sine egne burkere på Facebook fra din maskin?
  -ZnarreZ-
  • 0
 13. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Infineon TPM feilmelding   

  Hei igjen!
  TPM er en chip på en del hovedkort som i Microsoft-sammenheng brukes med BitLocker og diskkryptering. Modulen brukes til å lagre signert krypteringnøkkel i forhold til oppsett i BIOS, operativsystem og maskinvare når primær windows-partisjon skal krypteres via BitLocker.
  I enhetsbehandling vises den gjerne med gult utropstegn når driverne for TPM ikke er installert. Disse driverene kommer som regel i lag med Brikkesett drivere (Chipset drivere).
  -ZnarreZ-
  • 0
 14. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Utilgjengelig DNS   

  Hei!
  Hvordan går det hvis du forsøker å sende PING mot gateway?
  (cmd-kommando: PING 192.168.10.1)Jeg regner med du mottar en 192.168.10.XX adresse hvis datamaskinen din kobler direkte til routeren og ikke gjennom extenderen (og ikke minst, extenderen mottar originalt en 192.168.10.xx adresse hvis du ikke selv angir adresse)?
  -ZnarreZ-
  • 0
 15. ZnarreZ la til et innlegg i et emne Infineon TPM feilmelding   

  Hei!
  Jeg får ikke sett dette bildet. Google krever innlogging og når jeg logger inn ser for jeg bare feilmelding etter ørten krav om å bli medlem av GooglePLUS...
  -ZnarreZ-
  • 0