Mex

Medlemmer
 • Innholdsteller

  92
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Mex

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem windows

Profile Information

 • Kjønn Mann

Contact Methods

 • Hjemmeside http://www.magnusengo.net

Mex sin aktivitet

 1. Mex la til et innlegg i et emne hvordan finne informasjon om min datamaskin.   

  Info om datamaskinen er i tillegg også kort og greit oppsummert i dxdiag (Start -> Kjør -> dxdiag) (evt bare skriv dxdiag i Vista startmenyen).
  • 0
 2. Mex la til et innlegg i et emne TV dekoder og diverse spørsmål.   

  TV lisensen du betaler gjelder kun NRK (altså 1, 2, 3 og super hvis jeg ikke husker feil), og det er kun disse som er fritt tilgjengelige uten abbonement hos RiksTV. TV2 er tilgjenglig gratis ut året mener jeg å huske, men du trenger et dekoderkort fra RiksTV (som du kan bestille). Dette skal da være gratis ut året, etter det vil TV2 også kun være tilgjengelig med et abbonement.

  Enhver dekoder-boks som er merket godkjent for RIksTV kan brukes (uten abbonement fra RiksTV) til å få inn NRK. Også andre bokser merket med "DVB-T Mpeg-4" skal fungere.

  Spørsmålene angående parabol har jeg ikke peiling på, heller ikke tilleggsbokser for PS3, men PlayTV er nok ikke lanser i Norge ennå så vidt jeg veit.
  • 0
 3. Mex la til et innlegg i et emne problemer med hjemmenettverk   

  Hvis du har brannmur på en av pc'ene kan denne sperre for deling den ene veien.

  Edit: Her er en liten fremgangsmåte for oppsett av deling (på engelsk) http://extension.oregonstate.edu/esoc/ectu...kxpto9598fs.php
  • 0
 4. Mex la til et innlegg i et emne [LØST] Passer det sammen?   

  Burde ikke være noen kompatibilitetsproblemer med de komponentene der. Og så lenge du ikke skal ha mer en ett skjermkort så burde 550 W holde lenge.
  • 0
 5. Mex la til et innlegg i et emne "Windows.old" i Windows7   

  Det bimbo sier er korrekt, du må manuelt trykke på format (under "more options") for å formatere harddisken før du installerer Windows. Men jeg vil anta du bare kan slette Windows.old mappa uten problemer..
  • 0
 6. Mex la til et innlegg i et emne Brenne filmer/bilder via nettverk.   

  Jeg har gjort dette flere ganger, men som J.T. sier, det anbefales å bruke kablet nettverk for hastighet og stabilitet.
  • 0
 7. Mex la til et innlegg i et emne Laptop vil ikke koble seg på nett.(kabel/trådløs)   


  Du er sikker på at Windows Update ikke har skrevet over driveren med en ny som ikke funker? Dette er et problem som kan forekomme. I dette tilfelle burde du avinstallere den nåværende driveren og installere en du veit funker (fra CD'n som fulgte med, eller fra leverandørens hjemmeside)

  Dette gjør du i Enhetsbehandling (høyreklikk på "Min datamaskin" og velg "Behandle" for å komme dit, som nevnt av Morten58)

  EDIT: Dette var nok kanskje et dumt forslag da problemet ditt eksisterer både på trådløse og på kablet nettverk. Det er lite trolig at begge kortene har fått feil drivere.
  • 0
 8. Mex la til et innlegg i et emne Laptop vil ikke koble seg på nett.(kabel/trådløs)   

  Sjekk om du har satt den til å automatisk motta IP og DNS.

  I vista kan du sjekke dette ved å gjøre følgende (jeg har engelsk installasjon)

  1. Trykk på Startknappen
  2. Skriv inn "network"
  3. Velg "Network and sharing center"
  4. Trykk på lenken "View status" til høyre litt nede på siden.
  5. I det nye vinduet som dukker opp velg "Properties"
  6. Dobbeltklikk på "Internet Protocol version 4 (TCP/IPv4)"
  7. Her skal radioboksene være satt til "Obtain IP addess/DNS server automatically"

  Hvis de ikke er det, er det bare å sette dem slik, velge ok og alt burde funke.. Mulig du trenger en restart av maskinen.
  • 0
 9. Mex la til et innlegg i et emne [LØST] Hjelp til kjøp av bærbar pc.   

  Nå har jeg aldri hatt en Acer, men jeg vil anta at du kan avinstallere alle programmene som følger med via kontrollpanelet, slik som alle andre programmer, men du vil muligens miste noen funksjoner som spesielle media-taster om du fjerner programmet som styrer akkurat den funksjonen.
  • 0
 10. Mex la til et innlegg i et emne [LØST] Crysis kræsjer og får skjermen min til å slå seg av?   

  86 grader er ikke utenkelig, men det er mye mulig det er her problemet ligger. Det kan enten være noe galt med skjermkort-kjøleren (vifta går ikke, eller kjøler-ribba sitter løst) eller rett og slett være for dårlig ventilasjon i kabinettet.

  Hvis du kan åpne kabinettet uten å ødelegge garantien ville jeg anbefale deg å åpne døren og evt sette en bordvifte mot åpningen slik at det blir ekstra god ventilasjon. Da kan du verifisere om det er ventilasjonen som er problemet. Om dette ikke er en mulighet kan det godt hende du burde levere den til service slik at de eventuelt kan rette feil,
  • 0
 11. Mex la til et innlegg i et emne [LØST] Hjelp til kjøp av bærbar pc.   

  Du må gjerne supplementere med litt mer opplysniger om hva slags krav du har. Har du behov for å flytte mye på den? I så fall vil batterikapasitet og skjermstørrelse (evt fysisk størrelse og vekt) har mye å si.

  I tillegg vil jeg anbefale at du benytter et 64-bit operativsystem (Vista 64 er mye bedre enn XP 64 forresten), da et 64-bit OS vil kunne utnytte maskinvaren din (prosessor og ram) bedre. Med Windows 7 (som du forøvrig kan bruke i et år gratis med RC versjonen) er dessuten 64-bit støtten utmerket med tanke på kompatibilitet.

  Edit:

  http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=426327 kunne være et alternativ da, med tanke på spilling, den har dessuten Blu-ray som kan være kjekt å ha.
  • 0
 12. Mex la til et innlegg i et emne Ny pc fungerer dårlig. Mulig dårlig valg av komponenter. Kommentarer?   

  Kanskje et dumt spørsmål, men har du installert nyeste driverne til grafikkortet?
  • 0
 13. Mex la til et innlegg i et emne Lage to partisjoner i en harddisk!   

  Dette lar seg enkelt gjøre under installasjonen av de fleste operativsystemer. Hvis harddisken du skal dele opp er tom (eller det som er på den kan slettes) kan du opprette partisjoner før selve installasjonen begynner.

  Her finner du fremgangsmåten for installasjonen av windows xp: http://support.microsoft.com/kb/313348/no (Scroll ned til Slik partisjonerer og formaterer du harddisken ved hjelp av installasjonsprogrammet for Windows XP)

  Om du har data på disken som du vil ta vare på er den enkleste løsningen å kopiere dem til en anne disk og fortsette med fremgangsmåten nevnt ovenfor. Det finnes programmer som kan forandre størrelsen på partisjoner, men dette er ikke anbefalt å benytte fra min side.
  • 0
 14. Mex la til et innlegg i et emne maskien vår blir så varm   

  Har den vært slik helt siden du fikk den?

  Hvis ikke så kan det godt hende det har kommet endel støv inn i ventilasjomskanalene rundt vifta, kan være en ide å kjøpe luft-på-boks og blåse litt inni der. Pass på å ta ut strøm og batteri før du gjør dette, for det kan oppstå kondens.

  Et annet moment er å aldri ha en laptop på et mykt underlag (fanget, senga, sofaen osv) fordi dette blokkerer luftinntaket, og gjør pc'n varmere.
  • 0
 15. Mex la til et innlegg i et emne USB-hdd er slettet etter forsøk på Vista   

  OBS. Ikke skriv til nye filer til harddisken!

  Så kan du prøve er Recoveryprogram som Recuva http://www.recuva.com/

  Evt bare bruk Google
  • 0