Gulliver Foyle

Medlemmer
 • Innholdsteller

  297
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

3 ProPoeng

Om Gulliver Foyle

 • Rang
  Junior

Nylige profilbesøk


10 299 profilvisninger

Gulliver Foyle sin aktivitet

 1. Gulliver Foyle la til et innlegg i et emne Rariteter etter inst av nytt hovedkort   

  Jeg tror ikke jeg vil anbefale dett hovedkortet. Det så ut til å være et alternativ til en rimelig, ganske effektiv maskin til allround bruk, men neppe en gamer's førstevalg, men det er helelr ikke meningen. Det ar bare at det oppfører seg merkelig mht. nettverksdrivere.
  Jeg installerte Win7 på en disk for å ha et system i reserve om det skulle skje noe med den egentlige installasjonen av dual boot av XP og Win7 på en SSD. Jeg koblet så ut disken og fortsatte med installasjon på SSD. Men der røk jeg snart opp i de samme problemer jeg slet med, og som førte til at jeg sendte kortet med montert CPU til service, og iflg. dem har de funnet feil, men det er ikke kommet hit ennå.
  Men jeg fikk nøyaktig de samme problemer med nettverk også på et nytt kit som jeg hadde kjøpt i mellomtiden (angrer det nå!). Til å begynne med ser det ut som jeg får installert nettverks driver, men etterhvert blir det bare ball.Når jeg så kobler til disken igjen, så vil ikke nettverk funke. Det burde ikke ha noe å si at jeg i mellomtiden hadde installert et PCI slot nettverkskort, men det kan jo hende at systemet ikke tålte det.
  Men at det skjer ting som ikek burde skje er jeg ganske sikker på. Og når det først har begynt er det vanskelig eller umulig å komme ut av, det blir bare verre jo mere jeg forsøker!
  Det er en ganske ålreit BIOS på Gigabyte, men altså noe rart med nettverk på dette kortet. Og det var jo en av grunnene til at jeg valgte det... Når problemet først har begynt er det lite man kan gjøre med det.
  Iflg enhetsbehandling funker nå både hovedkortets og et ekstra nettverkskort slik de skal, men det er bare det ekstra, også det Realtek, som gir adgang til nettverket.
   
   
  • 0
 2. Gulliver Foyle la til et innlegg i et emne Rariteter etter inst av nytt hovedkort   

  Foreløpig får jeg ikke gjort noe. Kort fortalt: Alt gikk greit første dag men dag 2 tok brått slutt da Ethernet-porten døde. Den var stein død og ikke noe  jeg kunne gjøre med det, uten å reklamere og returnere. Men det er ingen spøk. Rutinene er tydeligvis laget for de som bare vil returnere et produkt, ikke for de som får eller finner en defekt som må reklameres. Men etter å ha fylt ut alle dokumenter og spørsmål hvorav mange allerede finnes i bestillingens data, fikk jeg pakket ned ikke bare kortet med cpu og ram installert men også alt som hørte til (det skal man iflg. reglene), både manual, USB-kabler, antstatikk-armbånd, og jeg torde ikke utelate skjoldet for bakpanelkontaktene heller, hvem vet hva det kunne føre til.
  Jeg føler meg ganske viss på at problemet ikke kan løses av andre enn fabrikken, som  antakelig heller ikke gjør sånt uten en veldig god grunn, et sånt kort koster ikke stort i produksjon.
  Så jeg spurte om man ikke bare kunne sende meg en ny pakke og få den defekte i retur, så skulle jeg gjerne betale den nye også i tilfelle den defekte kunne repareres. Men det ville  de ikke gjøre ikke, så nå får jeg vente lenge før jeg får glede av kjøpet. Pakken må først til Oslo, så tollklareres før den går til Borås og så vet jeg ikke mere enn at jeg er frustrert.
  Det var Netonnet jeg handlet med og leveranse gikk fort, bestilte på fredag og fikk det til Fredrikstad på tirsdag. Det var en overraskelse
  Forts. følger -  en vakker dag, håper jeg...
  I ettertid tenker jeg nå at jeg bare skulle ha sendt en ny bestilling. Bør jeg gjøre det i morgen? De frister..
  EDIT: 06.08.2015
  Holdt ikke ut og bestilte nytt kit mandag 3, og regner med at det kommer idag, den 6 august. Stort raskere kan det vel ikke gå. fikk beskjed om at returpakke var ankommet Borås i går, så da drøyer det vel ennå litt før jeg vet noe mere om det.
  SÅ får jeg nyttet hovedkort i den amskinen jeg bruker nå, jeg er trøtt på det gamle ASUS kortet! Det har utviklet så mange problemer ved oppstart eller restart, særlig hvis jeg har vært inne i BIOS og tuklet med disk-oppsettet. Har sett at andre også har hatt lignende problemer. Det verste er at problemet ser ut til å ha blitt permanent, uten å endre noe er hver ny oppsatrt nå en omstendelig og tidkrevende operasjon.
   
  • 0
 3. Gulliver Foyle la til et emne i PC-hjelp   

  Rariteter etter inst av nytt hovedkort
  Har nettopp installert nytt hovedkort, Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
  Var spent p[ om det ville funke, men det er endel rariteter jeg ikke blir klok p[.
  Installerte Windows XP som jeg tviholder p[ som s[ mange andre, mwn n[ ble det ikke slik jeg er vant til etter [ ha installert massevis av ganger f;r.
  Et problem ser du mede en gang> Jeg installerte b[de Engelsk og norsk tastatur medn norsk som default, men muligheten for [ bytte om er ikkt synlig slik den bruker gj;re.
  Jeg kan pr;ve en gang til men tviler p[ at det blir annerledes.
  Et annet fenomen er at mine gamle, r;de SATA kabler ikke funker, Jeg m[ bruke de to svarte som fulgte med kortet for at diskene skal synes i BIOS.
  Er dessuten en ny BIOS for meg, har tidligere alltid brukt ASUS.
  Kan noe av dette skyldes drivere -  XP er jo gammelt - selv om det iflg specs skal funke p[ dette kortet.
  Men jeg installerte alle Giga driverne etter at jeg hadd f[tt maskinen op og spille.
  Kortet har ikke support for floppy, s[ skal jeg trikse her m[ det bli med USB.
  Hva jeg har i tankene er [ legge driverne p[ en USB pinne og laste dem inn f;r installasjonen, er det noe jeg skal kunne gj;re, finnes det en oppskrif, har ikke googlet enn[...
  Men dette med SATA kablene synes jeg var rart.
  Jeg har en partisjon ledig som jeg skal legge inn WIn7 Home p[, skal bli spennende [ se hva som skjer da...
  ETA: Ser av driver-CD at Lang-mappen har mange språkmapper, men ingen NOR-mappe...
  Skal etterlyse det hos Giga. (Tillegg skrevet på annen maskin;)
  Ser også at når jeg flytter et skjermbilde med musen skjer det i rykk og napp og ikke med en bevegelse som følger min hånd. Hvis det skyldes at Skjermdriveren i APU'en benyutter hovedkortets minne., så er det en dårlig løsning. Da blir jeg nødt til å installere skjermkort likevel!
  Jeg er litt skuffet over dette hovedkortet hvis de problemene jeg har nå er med på kjøpet! Ds må man vel nesten kunnt reklamere, men bortkastet arbeide og tid får man nok ikke igjen!  Orker jeg å forsøke det, og få meg et ASUS kort likevel?
   
   
   
  • 4 svar
  • visninger
 4. Gulliver Foyle la til et emne i Kjøpshjelp   

  [LØST] Forskjell melllom Gigabyte F2A88XM-D3H og F2A88XM-DH3?
  De to hovedkortene Gigabyte SoFM2 F2A88XM-D3H (A88X/M-ATX) og Gigabyte SoFM2 F2A88XM-DH3 (A88X/M-ATX)
  ser jo veldig like ut og jeg finner det nærmest en Sisyfos-jobb  å finne ut hva forskjellen egentlig går ut på?
  Hadde enda samme leverandør hatt begge, men det later til at de bare har enten det ene eller det andre. Som om det ikke er problemer nok med å finne ut hva man ønsker seg.
  Jeg får prøve Gigabytes nettside og se om det finnes en sammenligningsmulighet der.
  Jeg legger til en doc-fil og har markert ulikhetene med rød eller grønn tekst.
  Det er egentlig ikke så mye men kan vel bety noe for noen.
   
   
  Product Comparison Results.doc
  • 1 svar
  • visninger
 5. Gulliver Foyle la til et innlegg i et emne [LØST] Et enkelt spørsmål om MS-Paint.   

  Englesk versjon: Page setup -> Fix to 1 by 1, og det skulle vel være det samme.

  Og det er vel omtrent ganske nøyaktig hva pijano skrev i det første svaret .
  • 0
 6. Gulliver Foyle la til et innlegg i et emne [LØST] Et enkelt spørsmål om MS-Paint.   

  Tja, prøvde om "Scale to paper size" for min gamle HP deskjet kunne fikse det men kunne ikke registrere noen forskjell.
  Er kanskje på tide å bytte skriver, har ikke forsøkt å bruke Paint mot en nyere laserskriver. Det burde jeg selvsagt ha gjort. Den står bare en trapp ned, kanskje derfor..
  .
  Oops, nå fant jeg endelig skalerings stedet i menyene. Har slitt med dette i mange år. Det er for uoversiktlig synes jeg. Lesing av lange tutorials er ikke min greie
  • 0
 7. Gulliver Foyle la til et emne i Annen programvare   

  [LØST] Et enkelt spørsmål om MS-Paint.
  Jeg har et problem med Paint som jeg aldri finner ut av:

  Når jeg har et bilde jeg redigerer og vil skrive det ut, er det veldig problematisk å få det inn i en sides utskrift.

  Det viser seg som regel delt over to sider, og jeg må bare redusere høyde, bredde og jeg vet ikke hva, før jeg får det til.

  Et bilde hare en tendens til å fylle mere enn den synlige arbeidsflaten, eller hvor skal jeg egentlig plassere bildet på skjermen?

  Jeg sliter med dette, og vet aldri egentlig hva som skjer. Det hadde være enklere hvis jeg kunne ha en arbeidsflate på skjermen tilsvarende en A4 sides utskrift.

  Om jeg så kunne blåse det opp for bedre å håndtere detaljer, burde det vært enklere å få det ned til A4 før utskrift uten å måtte famle i blinde.

  Ellers klarer jeg det jeg trenger med Paint, selv om jeg ikke er noen kløpper...
  • 4 svar
  • visninger
 8. Gulliver Foyle la til et innlegg i et emne Grub4dos spørsmål.   

  Ja jeg har lenge fundet på dette, at Windows er så sær. Men det har vel sin forklaring i dets røtter, med MS-DOS i bunnen, et system, om jeg ikke husker feil, IGM kjøpte da de skulle ha et system til sin første PC. De var egentlig ute etter CP/M, men eieren av CP/M var mere opptatt av å ta seg en flytur den dagen, så de havnet hos Bill Gates i stedet. Men kjøpte ikke han det av en annen? Kanskje jeg husker feil om akkurat det, men på den tiden var vel Microsoft Basic interpreteren det eneste produkt de hadde - noe Bill selv hadde utviklet, tror jeg..

  Jobbet på den tiden for et firma som hadde lisens for Norge på salg av MS BASIC; vi sendte royalty payment til USA for de systemene vi solgte. Vi kopierte til 8" floppy. Jeg brukte ikke sette read-only på disketten, og en vi sendte til noen innen forsvaret måtte vi sende om igjen, de hadde slettet innholdet før de fikk kopiert det.

  Those were the days...
  • 0
 9. Gulliver Foyle la til et emne i Linux/UNIX   

  Grub4dos spørsmål.
  Jeg benytter grub4dos for multibooting av XP og Windows 7.

  Det er svært lite jeg kan om gru4dos og/eller Linux, så jeg famler i blinde når jeg skal utenom det lille jeg har i boot.ini og menu.lst.

  Jeg har fire disker med tildels flere partisjoner i maskinen og jeg skulle gjerne kunne jonglere litt med bruken av disse.

  Mitt spørsål er derfor, hvordan kan jeg finne og identifisere disker når jeg er inne i grub4dos?

  Da skulle jeg kunne boot hvilken disk jeg vil, og så legge de nødvendige data i menu.lst filen.
  • 2 svar
  • visninger
 10. Gulliver Foyle la til et innlegg i et emne [LØST] Filer for stavekontroll i MSWORD   

  Jeg la inn 2003 versjonen og da var også proof på plass med det samme. Jeg er kanskje et fossil men jeg trives best med det jeg er fortrolig med fra før.
  • 0
 11. Gulliver Foyle la til et innlegg i et emne Firefox, feil ved åpning av ny fane .   

  Hvis det finnes et bedre sted for dette håper jeg en moderator vil forvise det til et mere relevant og produktiv sted:

  Det er jo offtopic, men jeg forsøker likevel når jeg har en med Linux competanse 'på tråden' - jeg bruker grub4dos og savner en oversikt over de muligheter som finnes der, da jeg er ganske blank mht. Linux og det er 30 år siden jeg tuklet litt med Unix...
  Jeg har forsøkt å lete etter en slik oversikt men har ikke klart å finne noe, så det eneste jeg 'kan' om dette finnes her:

  # This is a sample menu.lst file modified for a test.

  color blue/green yellow/red white/magenta white/magenta
  timeout 30

  title Load Windows 7 from disk 0 part 0
  root (hd0,0)
  chainloader /BOOTMGR

  title Load Windows 7 from disk 1 part 0
  root (hd1,0)
  chainloader /BOOTMGR

  title Load Windows 7 from disk 1 part 0 after exchanging disks
  map (hd0) (hd1)
  map (hd1) (hd0)
  map --hook
  #root (hd0,0)
  chainloader /BOOTMGR

  title commandline
  commandline

  title reboot
  reboot

  title halt
  halt

  • 0
 12. Gulliver Foyle la til et innlegg i et emne Firefox, feil ved åpning av ny fane .   

  Tiusen takk for hjelpen, det var jo aldeles fenomenalt!

  Det er en veritable gullgruve der inne, håper jeg selv engang kan finne en løsning der inne uten å spørre først men det beste hadde jo vært å slippe;)
  • 0
 13. Gulliver Foyle la til et innlegg i et emne Firefox, feil ved åpning av ny fane .   

  Tja, her er oppsettet, to screen shots vedlagt.  • 0
 14. Gulliver Foyle la til et innlegg i et emne Firefox, feil ved åpning av ny fane .   

  Tja, her er oppsettet, to screen shots vedlagt
  • 0
 15. Gulliver Foyle la til et emne i Nettlesere   

  Firefox, feil ved åpning av ny fane .
  Når jeg nå åpner en ny fane i Firefox får jeg samtidig denne meldingen:

  Firefox klarte ikke finne en fil på chrome://quick_start/content/index.html.

  Jeg har fjernet de fleste søkemotorer fra oppsettet for FF, så chrome ligger ikke der. Jeg kan heller ikke finne noenmulighet for å spesifisere innholdet i nye faner, jeg er vant til at de bare viser et tablå over siste eller mest brukte URL'er og slik vil jeg også ha det, men hva gjør jeg for å oppnå det? Avinstallere og installere pånytt igjen?
  • 7 svar
  • visninger