g0ry

Medlemmer
 • Innholdsteller

  103
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om g0ry

 • Rang
  Junior
 • Bursdag 08. des. 1990

Min datamaskin

 • Operativsystem windows

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

g0ry sin aktivitet

 1. g0ry la til et emne i Generelt om maskinvare   

  Liten bærbar, trenger deres hjelp i dag! :)
  Hei, jeg skulle gjerne brukt lengre tid å skrive denne posten enda mer utfyldende, men det har seg slik at jeg er døende trøtt atm

  Saken er at jeg i dag skal bestille en mini bæbar (10.1"-12", kanskje 8.9", men tror det er veldig lite?), og jeg trenger hjelp fra dere.

  Den vil bli brukt til MYE skriving (men trenger ikke ferdig installert Office/skriveprogram), mye surfing, og kanskje litt nedlastning (det betyr ikke at stor harddisk er det viktigste, men heller en fin bonus ). Det er mulig at jeg bruker den til en del musikklytting også (bruker ofte headphones da, så høytalerne trenger ikke være spesielt gode, men kvalitet blir satt pris på).

  Jeg tror prosessoren blir viktig, siden jeg er utrolig glad i å multitaske Dette gjelder også å ha mange faner åpne på en gang, men dette går kanskje mer på minne? Uansett, det er ikke sjeldent at jeg har 20 faner oppe samtidig, men kan så klart ikke forvente samme kapasitet av en liten bærbar, som fra en stasjonær/15.4" bærbar.

  Det hadde også vært ganske kult om det gikk an å spille gamle spill på lav grafikk, slik som CS 1.6, Quake 3, Sim City 4 osv., men for all del! Dette er ikke hovedpoenget med den bærbare PCen jeg søker i det hele tatt, jeg bare sier at det hadde ikke gjort noe, men jeg gidder ikke bruke masse penger på bare det.

  Jeg tenker meg en mini laptop med Windows 7, siden ut ifra det jeg har hørt så skal dette være svært bra med små laptoper? Jeg har ikke satt meg veldig mye inn i dette, så si gjerne i fra hvis XP er greit (men slik jeg ser det nå vil jeg kun ha Windows 7 ).


  Problemet er:
  Laptopen MÅ bli kjøpt fra følgende nettside: www.studrab.no.
  Jeg har et gavekort som går ut i dag på 400 kr., og jeg vil gjerne bruke det.
  Derfor vil jeg gjerne at dere linker til laptoper der, mellom 8.9" og 12" som dere synes ser lovende ut/har hørt gode ting om/passer meg!
  Planlegger å betale så lite som mulig, og tenker noe rundt 4000 kr. Men kom med alle forslag uansett! Jeg kan strekke budsjettet en del for å få et produkt av kvalitet.


  Takk og god natt/god morgen
  • 1 svar
  • visninger
 2. g0ry la til et innlegg i et emne [LØST] Andre måter å sikre PCen for salg uten å reformatere?   

  Oki.
  Jeg vurderer å bruke Eraser verktøyet, men det ser ut til at det vil være like greit å bare reformatere hele PCen

  Jeg har allerede tatt vare på en 1.5 TB harddisk i et harddiskkabinett som jeg skal bruke sammen med en ny bærbar PC, så jeg trenger forhåpentligvis ikke mer plass. Trenger derimot penger, så jeg må selge den stasjonære som jeg bruker nå

  Kommer uansett til å bygge en heftig stasjonær om 1-6 år etter jeg er ferdig med noe av studiene
  Takk for hjelpen! Vi kan regne denne tråden som løst.
  • 0
 3. g0ry la til et emne i Windows   

  [LØST] Andre måter å sikre PCen for salg uten å reformatere?
  Hei, jeg skal snart selge min stasjonære PC med Vista x64.
  Operativsystemet er spesialisert (tweaka) for gaming og litt av hvert, så jeg vil gjerne selge den med dette (men det er på ingen måte avgjørende, det er jo den som kjøper som velger hva han/hun liker).

  Uansett!
  Jeg har ikke så veldig lyst til å reformatere før jeg selger den, har heller ikke mye tid til å gjøre det, så derfor lurer jeg på om dere vet om noen gode metoder for å fjerne ALLE personlige data på PCen UTEN å reformatere?


  Thaaanks!
  • 5 svar
  • visninger
 4. g0ry la til et innlegg i et emne [LØST] Ny student/gamer laptop (+ bæreveske)   

  Endte med en 15.4" Kunshan M860 pga. skjermkortet (GTX 260M). Tok den enkleste prosessoren (Core 2 Duo 2.53 GHz), 4GB G.Skill DDR3 RAM-brikker, en 250 GB 7200 rpm harddisk og en matt (non-glare) skjerm.

  I tillegg bestilte jeg en Targus RS backpack, en Lian Li NC-09B kjøler fra netshop.no, og et harddiskkabinett, Thermaltake Max4 Active Cooling, fra ps.no.

  Takk for all hjelp!
  • 0
 5. g0ry la til et innlegg i et emne [LØST] Ny student/gamer laptop (+ bæreveske)   

  Åh, tusen takk for svar!

  Jeg satt ganske sent oppe i går (litt før den tiden du stod opp og skrev innlegget her, tror jeg ), og søkte igjennom amentio, best-buy, elprice, dell, elkjøp, ekspert, meeter og prisguiden for å finne en ferdigbygd 15.4" laptop som hadde et godt skjermkort ifølge lista til NotebookCheck.net, men jeg fant seriøst ikke ÉN laptop som hadde et like bra skjermkort som Nvidia GeForce GTS 160M, unntatt Kunshan M860 fra Multicom .

  De beste skjermkortene i vanlige gaming laptoper (15.4"), var GeForce 9800M GTS og GS, og Mobility Radeon HD 4670(!), og som du sier så er vel de på vei til å bli utdatert :/ .


  Noen spørsmål:
  Tenker meg en harddisk på 320 GB, men med 5400 rpm eller 7200 rpm? Hva er forskjellene (strømbruk såklart, men hastigheten til å åpne ting, er ikke det RAM hovedsaklig? Hvordan vil jeg merke forskjell mellom 5400 og 7200??)
  Hvilken type RAM bør jeg velge? Forskjellen på vanlig 4 GB og G.skill 4GB (verdt 74,- ? )?
  Forskjellen mellom WSXGA+ 1680x1050 BLANK skjerm (GLARE), og MATT skjerm (NON-GLARE)? Hva passer meg best?
  Vil et GTX 260M være verdt 1805,- i forhold til et GTS 160M?
  Når det kommer til CPU, hvilke fordeler vil en 6MB Cache ha ovenfor en 3MB Cache? (tenker på 2.66GHZ vs. 2.8GHZ, om jeg trenger det, og om det vil gi merkbare resultater).
  Vet noen hvor lang batteritid Kunshan M860 har når man KUN bruker den til skrivearbeid?
  Har dårlig tid nå, kan hende jeg kommer med noen forslag til "ferdigbygde" laptoper etterpå, hvis jeg finner noe spennende
  Takkes, og snakkes!
  • 0
 6. g0ry la til et emne i Generelt om maskinvare   

  [LØST] Ny student/gamer laptop (+ bæreveske)
  Hei, trenger noen gode forslag til student/gaming laptop!
  Jeg har aldri hatt laptop før, men nå som jeg skal studere langt hjemmefra må jeg skaffe meg en bærbar innen 2 uker .
  Den kommer til å brukes til alt vanlig studentarbeid, filmer, serier, men også gaming på et relativt høyt nivå. Med dette mener jeg at nye spill, slik som Modern Warfare 2, Diablo 3 og NFS: Shift, kommer til å bli spilt på laptopen .

  Budsjettet mitt er ganske fleksibelt, men har helst ikke lyst til å betale over 10-12000,-. Slik som mange andre er jeg glad i god ytelse/pris ratio
  . I tillegg til laptopen skal jeg skaffe meg et eSATA harddiskkabinettet til ca. 400,- (Thermaltake Max4 Active Cooling), pluss en bæreveske/ryggsekk til laptopen, bøker og en svææær matpakke .

  La oss ta laptopen først:

  BEHOV:
  - Skjermkort: I dag har jeg et ATI 4850 skjermkort på den stasjonære. Jeg er ikke flink med skjermkort til laptop ennå, men jeg har veldig lyst på lik ytelse (eller bedre) på den bærbare som det er på min stasjonære (om det er ATI eller Nvidia er irrelevant for meg, men savner Nvidia litt ). Noen som kan si meg hvilke laptopskjermkort som gir samme (eller bedre) ytelse som et 4850??

  - Skjerm/vekt: 15,4", eller noe mellom 14" og 16". Laptopen kan trenge en skjerm som er god å bruke ute. Det er mulig at jeg tar med den bærbare ut i solskinnet for å høre musikk, lese, og skrive notater på PCen. Den bør forresten ikke veie et tonn, tenker noe mellom 2-4 kg(?), dette er fordi portabilitet fortsatt er veldig viktig for meg, selv om den er en gaming laptop. Jeg skjønner ikke så godt hva forskjellen på matt og blank er (og WXGA og WUXGA osv), men hvis jeg har forstått riktig er det kanskje matt jeg trenger??

  - Strøm: Jeg kommer til å bruke laptopen en del uten strømkabel, men kun til skriving, surfing og kanskje musikk (har iPod, men får klaus med headphones hele tiden ). Er flink til å spare strøm hvis jeg vil, men fint hvis batteriet ikke er dårlig, i alle fall!

  - CPU: Er ikke klok på laptopprosessorer heller, men fint hvis det er dobbelkjerne, og bruker lite strøm (P-serien til Intel? :S ). Bør håndtere flere oppgaver på en gang når jeg har strømkabel tilkoblet (nettleser, musikkspiller osv åpent mens jeg gamer).

  - Harddisk: SSD er vel fortsatt kjempe dyrt dessverre, så jeg tipper at en 5400 rpm harddisk vil være nok (tenker på strøm osv), men sier ikke nei til 7200 heller! Lagringsplass bør være 250 GB+. Jeg kommer til å ha en ekstern 1.5 TB harddisk for lagre filer som jeg bruker en gang i blant. MEN! Jeg lurer på om det vil være lurt å flytte all musikk over til den lokale harddisken, siden jeg hører musikk 24/7 når jeg er på PCen, så hvis det er lagret lokalt så er det mindre slitasje på den eksterne (i såfall 320 GB, eller mer)??

  - Lyd: Laptopen bør ha noen greie høytalere, og gjerne et godt lydkort (bruker Creative X-Fi XtremeMusic i dag).

  - Bluray: Her er jeg VELDIG usikker. Det er mulig at denne PCen blir brukt til mye film og serier, men tviler sterkt på at jeg trenger en bluray-spiller. Men det hadde vært kjempebra om man kunne koble laptopen opp mot en HD-TV, og få godt bilde og lyd! Da kreves det så klart at PCen kan takle 1080p-filmer. Nå har forresten ikke jeg greie på om PC til HD-TV er en god idé, man bruker vel HDMI-kabel da??

  - Minne: 4 GB holder sikkert. Kommer uansett til å bruke x64 OS, men hvis RAM-brikkene har god CAS-latency og alt det andre som man ser etter på stasjonære, så er det vel viktigere med mye RAM vs. HDD.

  - Internett: Nettverkskort bør kunne kobles trådløst, og med kabel såklart (husk at jeg ikke er erfaren med laptop da ). Trådløs hastighet trenger ikke å være så vilt mye, siden jeg kommer til å bruke kabel så ofte jeg kan.

  - Input: Må ha i hvert fall én eSATA inngang til et harddiskkabinett. Trenger ca. 3 USB-porter (kobler opp egen mus og tastatur), input til headset (lyd og mikrofon), og kablet internett så klart.

  - Kjøling/stillhet: Jeg kommer til å kjøpe noe ekstra kjøleutstyr for ca. 450,- (Lian Li NC-09), så det gjør ikke noe om laptopen blir varm under gaming, så lenge den klarer andre vanlige oppgaver. Men om den er kald så er det et pluss . Det vil være VELDIG fint om den IKKE bråker veldig mye! Hater støy, men jeg kommer til å ha en 20 dB HD-kabinettvifte stående ved siden av, pluss en 5 volts 220mm vifte som kjøler under laptopen.

  - Design: Bare kom med forslag dere, så avgjør jeg , men alltid kult hvis den ser stilfull ut (slik som Lian Li), og ikke jalla-fjortiss-gaming-maskin. I tillegg bør den så klart være litt slitesterk, og av god produksjonskvalitet.


  SOFTWARE:
  - Trenger egentlig ikke noe spesielt av software. For å si det slik: Jeg bruker heller gratis antivirusprogram og OpenOffice, enn å betale for å få det sammen med laptopen!
  - Når det kommer til operativsystem så trenger det ikke å være noe ferdig innstalert (så lenge det er like enkelt å installere OS på bærbare som på stasjonære ). Hvis det følger med OS, så tror jeg at 64-bit Home Premium (eller i minstefall norsk XP x86) ville vært best.
  - Det er forresten viktig at laptopen vil fungere bra med Windows 7 når det kommer ut, men det gjør vel de fleste nye laptoper?


  Noen forslag til hvilken laptop som passer mine behov?

  Notat: Har ikke noe imot Multicom, men har sett litt der, og fant ut at hvis jeg får mange alternativer så klarer jeg ikke å matche budsjettet mitt .
  Jeg har sett på ASUS G50VT-EX100C (finnes for 10 690,-), og TOSHIBA Qosmio F50-113 (finnes for 10 890,-), men hvis noen finner noe bedre til lik pris/billigere, please tell me .


  -----

  Etter vi har funnet en laptop som jeg skaffer, så kommer jeg til å spørre om en ryggsekk for laptopen som tåler litt regn osv

  Beklager virkelig at jeg skriver så UTROLIG mye! Ville få fram alt jeg trengte/ikke trengte. Håper dere skjønner tegningen ihvertfall :/ . Forresten så trenger jeg ikke webcam på PCen .  Takker på forhånd!!
  Trenger hjelp litt raskt forresten
  • 5 svar
  • visninger
 7. g0ry la til et innlegg i et emne [LØST] Sære problemer ved forsøk på OC   

  Hei!
  Jeg testen meg litt frem med "CPUID MaxVal" i BIOS, siden det var denne innstillingen jeg forrandret på før jeg fikk hardware malfunction.
  Det viser seg at hvis jeg setter den til Enable, og deretter restartert, så "unlocker" den "Hyper-Threading Technology" i BIOS.
  MEN! HT står på Disable som standard, noe som betyr at jeg kun hadde CPUID MaxVal enabled da jeg fikk BSOD.

  Jeg prøvde nå nettopp å sette HT til Enabled > save and exit > inn i BIOS igjen for å forrandre CPUID MaxVal til disabled imens HT står som enabled > save and exit > inn i BIOS igjen Her står CPUID MaxVal på disabled, og Hyper-Threading "eksisterer" ikke lengre (men sist jeg så den, var den på enabled).

  Anyways, jeg vet ikke om dette hadde mye å si, men nå har jeg ihvertfall 4 cores i Windows

  Jeg tror faktisk alt er rimelig stabilt nå, men skal såklart kjøre en hardcore Prime95 og OCCT test i morgen for å sikre stabiliten.
  Hvis dette oppsettet er stabilt på 2.67 GHz quad-core og 800 MHz memory på 4-4-4-12 timings, så kan jeg erklære meg som fornøyd
  Problemet blir jo at HVIS systemet mitt nå er stabilt, da kommer jeg til å tenke: "Men da går det vel ann å overklokke enda litt mer? >)", og så går alt til helvete hvis jeg har uflaks.

  Skal rapportere tilbake innen søndag om dette er stabilt. Det er jo ikke store overklokken kan man si, men overraskende bra for meg
  Før jeg deler ut propoeng, og setter tråden som løst, så kommer jeg til å spørre litt videre om flashing av GPU-BIOS, og kanskje noen pencil-hardmod spørsmål.
  Vi tar det senere. Føler for å legge meg nå, og det bør vel de fleste andre også gjøre som ser det jeg skriver akkurat nå!
  Natta.


  EDIT:
  Alt er forferdelig nå. Jeg satt alt til standard for å i det minste få stabilitet (RAM-timingsene er ikke en gang som de bør være).
  Jeg fikk ofte BSOD og masse tull, freeze, no-boot.. alt det der!
  Jeg tror RAM brikkene min er problemet, men jeg orker ikke styre mer med dette nå, så vi får la det være sånn.
  Takk for all hjelp dere har kommet med!
  Jeg får nytte av denne lærdommen uansett
  • 0
 8. g0ry la til et innlegg i et emne [LØST] Sære problemer ved forsøk på OC   

  Hei igjen!
  Dette hovedkortet er ikke til å stole på. Den ble slik at FSB og MHz configen ikke "lagret" igjen. Da kan jeg ikke gjøre noen forrandringer på verken FSB eller memory MHz. I tillegg så vil timingsene jeg skriver kun være tekst, og ikke bli utført på ordentlig. Jeg tror grunnen til at det ble dårlig igjen var pga. jeg forrandret på memory MHz til 889 (som jeg etterpå leste at var et dumt valg ).

  Etter langt om lenge har jeg klart å få det til å fungere igjen, og jeg er ikke sikker på hvordan :S
  Det virker som om at overklokkingsinnstillingene "sitter" hvis jeg får opp den "ROMSIP table update in progress" etter jeg har trykket "save and exit". Da jeg først fikk timings og FSB til å sitte, var da jeg satt FSB til 1600 (= 3.2 GHz). Da boota den helt til Windows, men jeg viste jo at det lite trolig ville fungere bra med 1600 FSB, så jeg restartet med en gang etterpå, for å fikse videre. En ting jeg la merke til var at Windows/Everest/Prime95/CPU-Z kun registerer én kjerne nå, uansett hva!! :S
  Jeg tror det kan ha noe med at jeg fikk bluescreen (1600 FSB, CPUID MaxVel ENABLED, og Hyper-Threading ENABLED) der det stod:  Skremmende.
  Dette kortet er så vanskelig å starte overklokkingskarrieren sin på Det er så random! Hmmfff..


  Uansett, jeg har fått fikset memory nå, slik at timingsene er 800MHz, 4-4-4-12, 2T, tRC 21, og Async latency: 1.0 nS . Async latency satt jeg til 1 rett før BIOSen virket, så det kan hende denne spiller en rolle, men hva vet jeg?

  Minne skal ikke tukles noe mer med nå, om jeg da ikke for lyst til å prøve igjen. Som dere forstår er det nå et problem med CPUen. Hardware Malfunction ga meg frysninger, og det skremmer meg enda mer at Windows fortsatt kun ser én kjerne. Everest måler core #1-4 som samme temp (f.eks. 55 C idle), men gjennomsnitts temperaturen på CPUen er lavere enn hva alle kjernene ligger på. Derfor tror jeg Everest faktisk tar gjennomsnittet av alle kjernene, siden oftest er det core #1 som er høyest temperatur.

  For å hardkjøre CPUen litt kjører jeg nå Prime95 med FFT-length 20K, alt greit så langt (20 min., 1333 FSB i BIOS, som er 2.68 GHz), men husk at Prime kun har åpnet én worker, for kun én kjerne. :S
  Jeg kjørte også memtest86+ 2.11 i stad på test #5, og RAM virker stabilt.

  Kunne ønske jeg kunne følge dine RAM-overklokkingsråd snippsat, men det virker ikke som om dette hovedkortet klarer å overklokke normalt :/ På noen verdier failer det, på andre så fungerer det, bare at det ikke er stabilit, og det skjer gjerne noen hardware failures

  Alle må starte et sted når det kommer til overklokking, og dessverre er oppsettet mitt lite beregnet for en som skal overklokke for første gang


  Kommenter gjerne rundt det jeg har skrevet her, f.eks. dette med at kun én kjerne oppfattes av programmene på PCen.


  EDIT:
  Voltage står forresten på følgende i BIOS:

  Vcore - 1.3v
  Memory - 2.05v
  1.2V HT - 1.35v
  NB core - 1.35v
  SB core - Auto
  CPU VTT - 1.4v
  • 0
 9. g0ry la til et innlegg i et emne [LØST] Sære problemer ved forsøk på OC   

  Ja, jeg skjønner problemstillingen
  Det finnes som regel ingen sjapp vei til perfekt overklokk, ihvertfall veldig sjeldent, og jeg merker jo selv hvor vanskelig det er å feilsøke problemet når jeg forrandrer på flere ting samtidig, men hva mener du at jeg bør sett SB voltage på hvis den ikke skal stå på Auto?
  Hva bør starte med å ha på CPU VTT, SB, NB, HT og vcore voltage på?

  Jeg tenkte meg noe slikt som:
  Vcore Voltage: 1.30v
  Memory Voltage: 2.075v
  1.2v HT Voltage: 1.35v
  NB Core Voltage: 1.3v
  SB Core Voltage: 1.5v
  CPU VTT Voltage: 1.4v

  Nå har jeg ingen anelse av hva noen av dem har som standard spenninger (unntatt minnet), og jeg vet ikke helt hvor jeg skal lete etter det heller, men dette er altså forslaget mitt.
  Jeg sjekket GeIL sine sider, og der står det "DDR2 Default voltage is 1.8v+-0.1v". Dette gjelder DDR2 generelt, og ikke spesifikk mine brikker, men i CPU-Z står det under "SPD"-fanen:
  "400 MHz: 5-5-5-18-23, 1.8 V."
  "266 MHz: 4-4-4-12-16, 1.8 V."
  "200 MHz: 3-3-3-9-12, 1.8 V."

  Mens på "Part Number" står det "CL4-4-4DDR2-800".
  Jeg vet ikke hvordan jeg skal tolke alle disse forskjellige signalene, men jeg tenker at det vil være lurt å sette brikkene til 2.075v pga. det fysisk står "2.1v" på dem
  I tillegg kommer jeg til å arbeide ut ifra 4-4-4-12 2T, og 18 tRC clocks. De andre timingsene setter jeg på Auto, inntil videre.

  Jeg kom til å tenke på noe en kar skrev om spesifikk dette hovedkortet i denne guiden. Han er norsk, men guiden er skrevet på engelsk.
  Jeg sitérer det han nevnte til slutt:


  Her er det han mente, bare litt mer utdypende:

  Full tekst om å sett RAM MHz høyere på P5N32-E SLI Plus (klikk for å vise/skjule) The huge pain in the ass with this board, which many people don’t know about is that it has HUGE FSB-holes where the board just won’t boot or be stable at all! And this is also the problem with memory speed!
  I could only get my 4×1GB Kingston 4-4-4-12 memory stable at 667 mhz (default CPU FSB) first. If I run them at the rated DDR800 at 2.1V the board refuses to boot or to be stable.
  But here comes the fun: at 889mhz with the rated 2.1V and 4-4-4-12 they are completely stable! I think I have read someplace that some engineer at OCZ found that 4×1GB DDR2 RAM on this board needs to be put at a frequency of 882 mhz or more to be stable. But you should also note that if you put them to 890 or more, the board refuses to boot until the next FSB/Memory divider “opening” somewhere further up. Finding the small FSB/Memory divider areas where this board will actually function is what it is all about whith this board. This could be a frustrating task, and you really have to know about the problem to suspect this to be the culprit of your problems.  Hva synes dere om dette?
  Virker det troverdig/kanskje jeg bør prøve å sette memory til 889 MHz på 2.075v med 4-4-4-12 timings?
  Jeg har tenkt på en stund hva de egentlige "Advance Memory Timings'ene" skal være på GeIL 6400 brikkene mine? Kanskje det er avgjørende å ha riktig tRC, tRFC, tWR, tWTR, tRRD osv. for at brikkene skal være "helt" standard, slik de var ment fra produsenten?
  Hovedkortet setter jo timingsene helt feil, og gjør nesten som det vil med komponentene i PCen.
  Problemet er da at jeg ikke aner hva de riktige timingsene er, og jeg søkte, men fant det ikke :/


  Ut i fra dette kommer jeg til å prøve å la FSB være på 1333, mens jeg i tillegg prøver en RAM MHz på 882-889.
  • 0
 10. g0ry la til et innlegg i et emne [LØST] Sære problemer ved forsøk på OC   

  Dette var voldelig.
  Mye bluescreen etter jeg hadde logget inn til windows, og noen ganger allerede på innloggingsdelen!
  Jeg tok bilde av alle bluescreena, så hvis det trengs info om det så er det bare å spørre.
  Fikk alt fra veldig korte bluescreen-tekster uten noe info å ta tak i, til andre bluescreens med med disse problemene:
  DRIVER_IRQL_LESS_OR_EQUAL
  Ntfs.sys: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

  De fleste bluescreensa kom rett etter jeg hadde logget meg inn, og åpnet CPU-Z, Everest og Opera samtidig (SPESIELT når jeg åpnet Opera, og trykket gjennopprett faner! ).
  Jeg fikk følelsen av at det måtte være noe med RAMen, men jeg prøvde alt fra å sette vcore høyere, memory voltage høyere, og forrandre på RAM timingsene.

  Opera har forresten ikke klikket ennå (etter 3 minutter), det er imponerende! EDIT: Nei, det klikket nå.. EDIT 2:Det klikka igjen..

  Uansett, jeg legger merke til å CPU-Z konstant viser vcore 1.456 V, noe som virker feil. Everest viser nå vcore 1.26v. Jeg tror jeg satt den på 1.30v i BIOS, den er ihvertfall 1.26v i Everest nå. Memory voltage står på 1.975v i BIOS igjen, ettersom 1.875v virket utstabilt (hvis det var RAM voltage som var problemet, da). Memory voltage er altså 2.0v i Everest nå.

  Før jeg starta å sette de nye voltagene, så la jeg merke til at tRC var satt til Auto. Dvs. at den var på 23 i windows. Når jeg skiftet voltage nå, så forrandret jeg denne først til 16, så til 18, og til slutt til auto igjen for å kunne komme inn i Windows. Igjen, jeg vet ikke om det var tRC, memory voltage, vcore, eller noe annet som gjorde at jeg fikk masse BS.

  Laveste SB voltage i BIOS ligger på 1.5v. I Everest ligger den på 1.52v nå (står på Auto i BIOS).
  Laveste NB voltage i BIOS ligger på 1.2v. Jeg prøvde dette, men som sagt fikk jeg mange BS, så jeg valgte å sette denne til auto. I Everest ligger den nå på 1.34v.

  Temperaturen på MCP er 53 C, SPP er 62 C og CPU ligger på alt fra 37-45 C (kommer ann på hvilken kjerne). Kabinettdøra har vært oppe en stund nå.


  Så til syvende og sist:
  Vcore Voltage: 1.30v
  Memory Voltage: 1.975v
  1.2v HT Voltage: 1.35v
  NB Core Voltage: Auto
  SB Core Voltage: Auto
  CPU VTT Voltage: 1.4v

  RAM-timings: 4-4-4-12 og Auto på resten.
  • 0
 11. g0ry la til et innlegg i et emne [LØST] Sære problemer ved forsøk på OC   

  Jeg skrev noe på forrige posten etter dere svarte:  snippsat:
  Leif var på besøk, men du fant han! (3.68 GHz var så klart feil, det skulle være 2.68 GHz ).

  Jeg har downloadet OCCT, men har ikke installert det. Kommer til å gjøre det i morgen/snart. Som du sier pleier jeg å bruke small FFT's for å teste CPU (kjører hardt med FFT 20 til 20 i 30 minutter hvis jeg vil sjekke CPU fort), og jeg bruker Blend til minne/CPU, men jeg har ikke mye erfaring, og heller ingen anelse om hvordan man feilsøker resultatet (unntatt å bruke google ).
  Kommer til å kjøre memtest86+ 2.11 i kveld på default test med 4-4-4-12 (tCP = 16), 800 MHz på 1.875v (actual voltage: 1.9v).

  Jeg tok av kabinettdøra, og den har vært av i 15 minutter nå. MCP og SPP gikk ned fra 59 til 55, og 69 til 65, så det var ikke store forrandringen. Kanskje jeg bør skifte kjølepasta? Det blir grusomt i såfall, men kan prøve hvis dere tror det vil være det rette valget (jeg kunne ønske sensorene tok feil, men siden vi tok av kabinettdøra og så resultater, så er det vel riktig. Om de da ikke måler 10-20 grader for mye konstant? ).

  Dessverre forstod jeg ikke hva du mente med BBCODE, jeg pleier vanligvis å bruke vanlig (klamme)img(klamme)www.bilde.com/bilde.jpg(klamme)/img(klamme). Det eneste jeg så at du hadde annerledes var linken du puttet inn (ikke direktelink til .jpg adressen, men til linken før det). Jeg kan gjøre det heretter hvis det automatisk blir thumbnail da (men jeg før thumbnail uansett? hehe ).


  KongKlykken:
  Se de voltage-settingsa jeg skriver under: Jeg skal nå prøve å skifte til det laveste på SB og NB, men SB stod på Auto under Voltage, så det er synd at den har så høy temperatur.
  Jeg måtte forresten velge MCP og SPP manuelt i Everest for å få de synlig da jeg installerte programmet. Kan det bety at Everest leser feil? :S

  Jeg kommer nå til å teste disse voltverdiene:

  • 0
 12. g0ry la til et innlegg i et emne [LØST] Sære problemer ved forsøk på OC   

  DONE.
  Jeg satte innstillingene som snippsat henviste til, og nå fungerer PCen med 2.68 GHz prosessor og 804 MHz RAM.
  Men jeg mangler stabilitet!

  Først går jeg igjennom det som nå skjer på PCen min:
  Etter at jeg forrandrer på volt, memory timings og FSB og MEM MHz, så kom det en merkelig sort boks opp i BIOS før PCen restarta (etter jeg hadde valgt "save and exit" ved å trykke F10). jeg har fått denne boksen/meldingen én gang før da BIOSen funket, men den går over i reboot etter noen sekunder. Det står "ROMSIP table update in progress..", også noe mer som jeg ikke får med meg. Tipper at denne meldingen kun betyr at PCens nye innstillinger trår i kraft.

  Nå som PCen kjører med raskere FSB og RAM MHz, så merket jeg fra første stund at den var ustabil.
  Opera klikket etter 1-4 minutter, og ga en feilmelding:  Der står også hva EVEREST og CPU-Z sier.
  Opera har nå klikket enda en gang uten å gi feilmelding.
  Det er vel noe merkelig med RAMen, kanskje?

  Grunnen til at jeg måtte sette "MEM (DDR) til 804 MHz (402 MHz)", var fordi hvis jeg ikke hadde satt den opp fire hakk, så hadde "Actual MEM (DDR)" vært på 791,5 MHz. Når jeg satt den til noe mellom 804 og 810 MHz, så ble den værende på "ekte" 804 MHz.
  Dette var altså på Unlinked i overklokkingsinnstillingene.

  Jeg skal nå prøve å forrandre memory timingsene til 4-4-4-12, og se om det fungerer.

  I tillegg er jeg bekymret for de temperaturene Everest rapporterer. Legg merke til SSP og MCP. Er dette NB og SB? De virket veldig høye :S
  Prosessortemperaturen er, utifra hva jeg har hørt holdbar siden det er quad core, men fortsatt litt høy temp på den kjernen som brukes mest (55 C på core #1).

  Hva skal jeg gjøre med stabiliteten?
  Oppsettet mitt bør jo takle slik enkel overklokking uten å avslutte programmer uten varsel??
  Nå skal det forresten nevnes at Opera tar ca 200 000 kB minne (pleier å ha oppe alt mellom 20 og 30-40 faner. Nå har jeg 26 faner oppe). Men Opera har jo ikke hatt problemer før, så vi vet jo at de nye innstillingene har innvirkning på dette.


  EDIT:
  Jeg har nå satt memory timings til 4-4-4-12 (og 16 tRC), og FSB til 1333 (tilsvarer 2.67 GHz). Nå er DDR2 RAM 800 MHz riktig i actual, og det samme er FSBen.
  Stabiliteten suger fortsatt (Opera klikka), og temperaturene er vel ikke til å skryte av.

  1. Er SPP, MCP og core #1 idle temperaturene for høye? (69 C, 59 C og 55 C).
  2. Hvorfor er ikke settingsene mine stabile? Hva kan jeg gjøre for å fikse det? Har hørt at dette hovedkortet har noen "sweet spots" hvor alt fungerer, men at den ofte ikke liker visse kombinasjoner.
  3. Jeg må gjøre noen lekser nå, men hvis jeg skal kjøre en stabilitetstest i kveld, hvilken bør jeg da kjøre? Prime95 hadde nok faila ganske raskt i Windows, men å boote memtest86+ tror jeg kanskje hadde kommet seg igjennom uten errors. Prime95, eller memtest86+? Forrandre noen BIOS instillinger først??

  4. WAAHh! Everest måler CPU Core voltage til 2.34v nå!! Det må vel være feil? Temperaturene ligger ihvertfall på 56, 51, 47, 47, gjennomsnittlig (i følge Everest) 28-29 grader celsius på CPU kjernene... Ja, jeg ser på riktig sensor måling, men måler sensoren/Everest riktig? :/
  Core voltage i CPU-Z ligger på 1.456v da, så kanskje Everest tar feil av MCP og SPP temperaturene også?

  Forresten så merker jeg at når WinAmp spiller musikk, så kommer det ikke noe lyd. Jeg forrandret fra "Entertainment Mode" til "Game Mode" i Auido Console Panel (lyd-innstillinger til Creative X-Fi lydkort), og da fungerte lyden. Men jeg vil ha Entertainment Mode! Det har vel skjedd noe stabilitetsproblemer nå som vi har overklokket litt.
  • 0
 13. g0ry la til et innlegg i et emne [LØST] Sære problemer ved forsøk på OC   

  KongKlykken: Tusen takk
  Har heller aldri vært fan av: "Jeg overklokket, men nå fungerer det ikke, hva gjør jeg?"-poster
  Bra at batteriet er lett tilgjengelig, tenkte jeg skulle kjøpe et digitalt multimeter fra Clas Ohlson snart også, så hvis CMOS batteriet er tomt, så gjør jeg de to tingene samtidig.

  Jeg var nettopp i BIOS og så etter om klokkeslett og dato var korrekt = ja (og sekundende gikk som normalt).


  snippsat: Jeg sitter med hovedkort-manualen forran meg nå, og ut i fra hva jeg har forstått, så har jeg satt CMOS-pinnen riktig på plass, 1-2, men det er en liten mulighet for at det er feil, siden jeg litt mongo til tider ;D
  Det som kan være tilfelle er at selve capsen er satt opp ned eller noe sånt, men jeg tror ikke det har noe å si på en dobbel-pin-caps? (nevner dette i tilfelle jeg tenker feil).

  Tenkte også å nevne at problemet mitt kan ligne litt på det "madammin" hadde i den tråden du linket til tidligere (innlegg #667). Dessverre fant jeg ingen forklaring på hvordan han løste problemet (om det ble løst).

  Jeg skal teste BIOS instilligene vi ble enige om nå. Krysser alle fingre for at det skal gå bra

  MEN! En ting som viktig for dere å vite:
  Alle andre instillinger enn det som innebærer FSB og minne MHz fungerer som normalt.
  F.eks. så lagres alle innstillinger som jeg gjør på det BIOS bildet jeg viste tidligere (her er bildet).
  Volt-innstillingene går bra også. I tillegg sjekket jeg fan-speed settings, og jeg hørte at disse også fungerte korrekt. Kan batteriet fortsatt være problemet? :S

  Min teori har hittil vært at hovedkortet er defekt/korrupt/"sett-inn-riktig-ord-her", eller at det har fått statisk skade av meg (fysisk), eller pga. BIOS innstillinger. Om det ikke var dette, tenkte jeg at selve BIOSen var dårlig, pga. bad-flash. Men jeg har jo flashet flere ganger nå, og de BIOSene jeg prøver har fungert før. I tillegg kom problemet en stund etter at jeg hadde flashet BIOS til versjon 1104.

  Men, men, nå tester jeg settings i BIOS, og rapporterer tilbake etterpå
  Tusen takk for all hjelp hittil snippsat og KongKlykken!
  Om dere, eller noen andre, også skulle hatt flere forslag, så bare kjør på!
  • 0
 14. g0ry la til et innlegg i et emne [LØST] Sære problemer ved forsøk på OC   


  Okey, selv om jeg har prøvd mange forskjellige oppsett i BIOS, blant annet noe lignende av de du linket til, så skal jeg prøve dem igjen for å være 100% sikker på at de er det samme. Problemet er jo at BIOS ikke gjør hva jeg sier, så det blir spennende å se om det er en av innstillingene mine som har rotet til alt.

  Her er hva jeg planlegger å sette BIOS-settings til (hentet fra en tidligere poster av snippsat, spesielt den med 3 GHz setup):
  PS: Spørsmål og notater står i rødt.
  En annen ting, jeg kjørte memtest86+ 2.11 i 9 timer på 800 MHz @ 5-4-4-12, og tRC 18 (har jo ikke noe annet valg): Passes: 9, errors: 0.
  Så det virker som om GeIL brikkene mine er stabile ihvertfall, og ikke korrupte?

  Skal kanskje teste Prime95 (den tar alle 4 CPU-kjernene mine, right?), og kjøre den i kveld, og i morgen tidlig (hvis den da ikke har crashet) på vanlige FSB og volt: Auto.


  EDIT:
  Hehe, håper det med "detaljert innlegg" ikke var ironisk
  Følte at jeg skrev for mye i går kveld (jeg skriver nesten alltid for mye..), men prøvde å la det være oversiktlig :/

  Uansett; godt forslag om at det kanskje kan være CMOS-batteriet til M/B.
  Jeg tror jeg vet hvilket batteri du mener. Har ihvertfall sett en rund, sølvfarget, batteriaktig 'ting' rett til venstre for SouthBridge!
  Hvor får jeg eventuelt kjøpt en av disse runde batteriene til CMOS? Hvor/ skal jeg spørre etter hva?

  Skal sjekke om klokka i BIOS fungerer nå innen en time, så poster jeg resultatet etterpå.
  • 0
 15. g0ry la til et emne i Overklokking   

  [LØST] Sære problemer ved forsøk på OC
  Først kommer jeg til å skrive masse info som dere kan se tilbake på hvis dere trenger det (skriver alt som jeg tror er relevant i forhold til overklokking, kjøling osv):

  PC SPESIFIKASJONER
  MB:
  Asus P5N32-E SLI PLUS

  RAM:
  4 x 1GB GeIL DDR2 PC6400 (Standard: 800 Mhz / 4-4-4-12)

  PSU:
  CoolerMaster UCP 900W (120 mm innebygd vifte)

  CPU:
  Intel Xeon X3210 (Standard: 2.14 GHz)

  CPU-kjøler:
  Thermalright ULTRA120 Extreme med én 120 mm Noctua NF-S12-1200 vifte

  GPU:
  VisionTek Radeon HD 4850 512 MB (Standard: 625 MHz / 993 MHz, vanlig PCI-E x16)

  GPU-kjøler:
  Thermalright T-Rad2 med to 90 mm Noctua NF-B9-1600 vifter

  Kabinett:
  Lian Li PC-7B Scand V3 med fire stk. vifter (samme som CPU-viftene).

  Jeg har tre harddisker, en Raptor med OS (Vista x64 Ultimate) og to andre for lagring, alt SATA.


  PROGRAMMER
  Programmer som jeg kan bruke:
  Everest, CPU-Z, MemSet 4.0, memtest86+ på bootable USB, MemTest i Windows, Prime95, Orthos.

  Andre programmer (hovedsaklig for skjermkort):
  RivaTuner, GPU-Z, 3DMark Vantage.


  TEMPERATURER:
  PCen er i et rom som ligger på alt fra 19 grader til 23 grader Celsius.

  Everest måler vanligvis følgende temperaturer og spenninger:


  Her er overklokkings vinduet:


  --------------------------------------------------------------------------


  PROBLEMET MITT:
  1. Innstillingene som jeg setter i BIOS vil ikke lagres. Dette gjelder KUN overklokkings innstilligene (FSP og minne frekvens).

  2. GeIL brikkene mine skal kunne kjøre 4-4-4-12 @ 800 MHz, men når jeg sjekker i CPU-Z og Everest så viser det 5-5-5-18 @ 800 MHz. Dette skjer selv om jeg setter riktige timings i BIOS. Selv om de lagres, og det står 4-4-4-12 i BIOS, så vil de ikke "aktiveres", og det står fortsatt 5-5-5-18 i Windows. MEN! Hvis jeg bruker MemSet 4.0, så kan jeg forrandre timingsene, og lagre dem slik at de aktiveres. Det eneste som da ikke går ann å forrandre er CAS-latency, som forblir 5 isteden for 4 (forresten så er CpC på 2T som det skal).
  Når det gjelder volt-innstillingene, så er jeg usikker på om disse faktisk trer i kraft. Det virker ihvertfall som om "memory voltage" responderer som det skal. Jeg har satt denne til 1.975v pga. hovedkortet mitt er kjent for å stille mem.volt ned noen hakk, i tillegg til at 1.975v egentlig gir 2 volt (jeg har ikke sjekket med multimeter ettersom jeg ikke vet hvordan).

  3. Temperaturene mine på north og south bridge virker svært høye. Jeg vet ikke om målingene i Everest er korrekte, men hvis jeg tar på kjølerene på NB og SB, så er de veldig varme, men nå skal jo kjølere være varme, siden de fører varmen vekk fra selve brikken? Ser temperaturene greie ut?

  4.Jeg fikk kjempe lyst til å ta en bilde av BIOS her forleden (aner ikke hvorfor ), men jeg lurte på om noen kunne fortelle meg hva jeg bør skru av, og hva jeg bør la være på av BIOS instillinger? Jeg har lest de fleste av guidene som finnes til hovedkortet mitt, og noen guider til søster kortene (P5N32-E SLI (680i) og Striker Extreme), som har de samme instillingene i BIOS, men mange sier forskjellige svar. De innstillingene jeg lurer mest på er HPET support, Virtualizion Technology, Execute Disable Bit, CPU Internal Thermal Control, Hyper-Threading Technology og HDD S.M.A.R.T. Monitoring (harddisk greier?). Resten kan dere se på bildet under:


  5. KOMMER. PS: Dette problemet tar vi etter vi har løst det første (dette vil handle om å flashe GPU BIOS, og kanskje hardmodde GPU, så litt annet tema). Kommer sikkert til å spørre om det senere i denne posten.


  HISTORIE: (hva jeg har gjort fra før, og hvor mongo jeg har vært)
  Har snust litt rundt på overklokking av prosessor siden jeg bygde denne PCen for ca. 2 år siden, men det er først nå at jeg virkelig satt meg målet om å gjennomføre det. Dere skjønner sikkert at jeg ikke har så god erfaring med overklokking rent fysisk sett, men jeg kan en del av basiskunnskapen, og forhåpentligvis litt til.
  Først bestemte jeg meg for å flashe BIOS, først og fremst fordi jeg liker å ha de nyeste oppdateringene (jeg ser på flashing av BIOS som rimelig trygt i dag), men denne gangen gikk flashingen til HELVETE. Det ble black-screen, og uansett hva jeg gjorde så kom jeg meg ikke inn i BIOS eller boot menu. Jeg brukte lang tid på å putte inn noen gamle DDR2 533MHz brikker, et gammelt Nvidia 7600GT kort, og plugge ut og inne masse rart, resette CMOS, bla bla bla, men til slutt funket det med én vanlig GeIL RAM brikke i noe som kunne ligne en barebone PC.
  Senere leste jeg at den nyeste BIOS-versjonen hadde ødelagt for mange, og at hovedkortet mitt "naturlig" stiller ned "memory voltage", noe som kan føre til problemer. Derfor må jeg alltid sette RAM volt til 1.9 eller høyere i BIOS etter at jeg har flashet.
  Jeg prøvde en ny flash med nest-nyeste versjon, og dette gikk kjempe bra. Nå starter "morroa"..

  Dessverre startet jeg med noe dumt:
  Jeg leste som sagt om overklokking av hovedkortet mitt, og jeg så at noen hadde skrevet noen "anbefalte" volt verdier. Dum som jeg var, satte jeg disse voltverdiene i min egen BIOS, og tenkte at "dette var en god start på overklokkinga mi!". Dette var altså før jeg forstod at overklokking bør gjøres av FSB først, og deretter øke volt for å få enda flere MHz.

  Jeg fant ikke akkurat den guiden jeg brukte, men her er det noen gode bilder av BIOSen min.
  Dette kan ligne på noe av det jeg gjorde i BIOS.

  Jeg tror jeg satt disse volt-verdiene (funnet blant de skriftlige notatene mine ):
  NB voltage: 1.4v
  SB voltage: 1.6v
  Vcore: 1.4 eller 1.5(!)v
  Memory voltage: 2.3v (dette står oppført som at GeIL brikkene mine skal tåle, men tviler på at det var så lurt).
  HT voltage: 1.35v
  CPU-VTT voltage: 1.4 eller 1.55v (noen skrev at denne innstillingen ikke ga økt temp., men at den hjalp for overklokking (det høres ikke så logisk ut nå nei)).

  Etter at jeg hadde boota opp PCen for å lese mer om hovedkortet mitt og overklokking, prøvde jeg meg på minnefrekvensen først (jeg jobber tydeligvis baklengs). Denne klarte jeg ikke å få så stabilt. Jeg prøvde sikkert 882 MHz på unlinked, men jeg husker ikke alt jeg gjorde. Det jeg vet er at Prime95 på Blend ikke ville holde på særlig lenge før jeg fikk noe lignende av dette: "FATAL ERROR: Rouding was 0.5, expected less than 0,4". Noen ganger bare fryste PCen, og jeg måtte restarte med "den slemme knappen".

  Omsider begynte jeg fra scratch (alle volt tilbake, unntatt memory som ble igjen på 2.1v), og prøvde meg på mer "profesjonelt" vis.
  jeg fikk FSB opp i 1196 MHz (den står standard på 1066, som altså er 266 MHz "real"), og actual memory frequency lå på 867 eller 852 tror jeg. Her fikk jeg den ikke høyere uten at den ikke ville boote videre enn POST, eller at den frøs under windows-boot.

  Jeg leste at dette hovedkortet er veldig merkelig til å overklokke, og at den vil med en gang trives bedre på 882 MHz RAM (her er en guide jeg fulgte). Jeg rotet opp og ned med masse forskjellige verdier (ikke hva jeg annser som farlige verdier, men forskjellige ), ingen så ut til å fungere særlig bra. Så til slutt bestemte jeg meg for å føle nederlaget med nesten 2.4 GHz CPU, og 852 MHz på RAMen. Jeg hadde ikke enda kjørt ordentlig stabilitetstest på disse verdiene, men det viste seg å ikke være nødvendig, nemlig fordi DET IKKE GIKK ANN å overklokke hovedkortet lengre!!! Det er her problem 1 starter, at verdiene jeg setter i overklokkingen på BIOS ikke "sitter". Det gjelder uansett hvor lave verdiene er. Selv ikke 1100 MHz FSB, og standard 800 MHz fungerer! I tillegg er timingsene feil på RAMen, men det vet jeg ikke om jeg har dobbeltsjekket før.

  Nå som alt var katastrofe, prøvde jeg igjen å flashe til forskjellige BIOS-filer, uten hell. Jeg har også prøvd å resette CMOS imellom, sett Default Settings i BIOS, og til slutt det jeg driver med nå: Sjekke RAM brikkene for feil ved å boote med memtest86+. Nå følger jeg en god guide om stabiltetstesting av RAM, skrevet av Snippsat.
  Jeg har hittil kjørt memtest86+ på begge parrene mine med GeIL brikker, og det ene parret kjørte jeg i syv timer i de blå RAM-slotsene på PCen, 14 passes uten errors. Det andre parret kjørte jeg i de hvite RAM-slotsene, nesten 10 timer, 19 passes, 0 errors. I kveld skal jeg kjøre alle fire samtidig på 800 MHz. Jeg skulle GJERNE ha kjørt dem på 500 MHz for å være sikker, men nå har det seg slik at det heller ikke går ann å underklokke brikkene, så jeg har ikke noe annet valg enn å kjøre dem på 800 MHz :/
  Timingene er da 5-4-4-12, siden jeg har fått skiftet dem med software (MemSet). Hvis BIOS innstillingene mine hadde funket hadde de vært på 4-4-4-12.  Vet noen hvordan jeg kan få skikk på PCen min igjen?
  Jeg trodde først RAMen var korrupt og ødelagt, men hittil ser alt bra ut. Kanskje BIOSen er flasha feil, men selv om jeg reflasher så fungerer det ikke (selv om jeg resetter CMOS imellom, og setter default settings i BIOS før jeg flasher!) :S
  Jeg tror hovedkortet er problemet, men jeg har svært liten lyst til å bytte hovedkort nå.

  En kompis av meg kjøpte nettopp ny PC (DDR3, Intel Core i7 2.66 GHz og et Gigabit M/B med Intel chipset X58 eller hva det heter), og jeg sikler etter å oppgradere PCen selv. Men det er dessverre uaktuelt (lite penger, lite tid til å bygge, og skal snart studere utenfor hjembyen). I tillegg har jeg virkelig lyst til å få dette systemet til å overklokke, men jeg vet ikke hvordan
  Jeg kan fortsatt bruke PCen bra, og den fungerer til mitt bruk, men nå som jeg har levd i sølibat i 2 år uten å fått startet på overklokking, så er det kjipt at jeg (mest sannsynlig) har ødelagt for meg selv på denne måten. Jeg skal kjøre Prime95 om noen dager, og se om CPUen er stabil, så kan vi se om den kan være problemet.

  Én ting jeg tenkte på: Kan det ha vært slik at jeg har "gitt" hovedkortet mitt statisk elektrisitet da jeg bygde PCen/senere når jeg har bygd på den? Jeg har alltid prøvd ta på vaskekrana, ethernetkabelen sin metalldel og kabinettet før jeg har tatt på de elektroniske delene i dataen min, men jeg skal nok skaffe meg et anti statisk armbånd til neste gang


  Sitter igjen med en følelse av at jeg har vært syklig opptatt av kjøling, og deretter funnet ut at det ikke har vært godt for annet enn levetiden på PCen min!! =(


  TUSEN TUSEN takk til de som velger å lese hele posten min/det som trengs for å prøve å løse problemet mitt!!
  Overklokking er (dessverre) mye mer spennende en lekser, men jeg bør vel sove nå natta
  • 17 svar
  • visninger