Vaskeklut

Medlemmer
 • Innholdsteller

  116
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Vaskeklut

 • Rang
  Junior
 • Bursdag 25. sep. 1990

Min datamaskin

 • Operativsystem unkw

Contact Methods

 • Facebook http://www.facebook.com/vaskeklut
 • Hjemmeside http://verdenstur.com/

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Asker
 • Interesser Musikk
  Fjellklatring

Vaskeklut sin aktivitet

 1. Vaskeklut la til et emne i Digital Foto   

  Photoshoot rundt Oslo - hva bør jeg velge som scene?
  Ahoi, folkens!

  Jeg driver nå en liten konsulentbedrift sammen med tre kolleger. Vi trenger nå ferske bilder, og skal derfor derfor ha en photoshoot i mars. Har noen noe kul inspirasjon til scener vi kan velge? Vi holder til i Oslo, men det kan være mulig å ta en times biltur ut for å finne et skikkelig kult sted.

  Stedet bør skille seg ut i mengden, men vi er ikke bundet til noen spesiell stil.

  Alle forslag mottas med takk!
  • 0 svar
  • visninger
 2. Vaskeklut la til et innlegg i et emne Digital postkasse - ja eller nei?   

  Kan være enig i at det er lurt å være litt forsiktig med å hoppe rett på alle nye tjenester av denne typen.

  Men... serr, folkens. Datalagringsdirektivet dreier seg om lagring av posisjon og tidspunkt, er dere øh... redd staten skal få innsyn i skattelistene deres eller noe slikt?

  Jeg har lenge tenkt på hvor risikabelt det er å bare slenge brev og dokumenter rett i en boks som alle kan åpne, men det bekymrer vi oss ikke for. Analog post er noe dritt; det bruker tid på å komme frem, det blir borte, det legges i feil kasse, det blir skadet av regnet osvosvosv. Grunnen til at epost ikke blir brukt, er stort sett at det ikke er "offentlig" infrastruktur og informasjon på samme måte som boadresse. Det er så klart mye av grunnen til at epost ikke regnes som trygt nok heller.

  Hvis jeg kunne ha gått gjennom alle offentlige og viktige dokumenter på nettet, hadde jeg hatt tilgang til gamle brev jeg nå har kastet for lenge siden. Det være seg regninger, selvangivelser, innkalling til førstegangstjeneste eller liknende.

  Jeg kan ikke se for meg at det blir mer ball med en ny elektronisk post enn det allerede er med den analoge. Vil også tenke at sikkerhet, ressursbruk og miljøvennlighet vil nyte godt av dette.

  Men igjen, dette er bare de første tankene mine om temaet. Jeg sier bare at vi BØR bevege oss vekk fra den analoge postløsningen. Om Posten har klart det med dette nye systemet, er jeg ennå ikke sikker på. Det jeg vet, er at det er mange konservative og reaksjonære mennesker her i landet, særlig i IT-miljøet. Verden går fremover.
  • 0
 3. Vaskeklut la til et innlegg i et emne [LØST] Hvorfor er det så vanskelig å logge seg inn på ITpro?   

  Vel... nå er jeg litt opptatt av at vi fokuserer mest mulig på brukerne. Jeg regner med at det overordnede målet er å få flest mulig lesere samtidig som kvaliteten på nettsiden er høyest mulig.

  Med denne pcen (Google Chrome), fant jeg faktisk innloggingsboksen ganske lett. Da jeg i går så over siden (og søkte på "logg inn"), fant jeg ingen boks (Firefox og Safari, OSX). Kan være jeg ikke gjorde det helt riktig, men likevel. Jeg kan forestille meg at det hadde vært litt lettere om vi også hadde hatt en linje med tekst i headeren.

  Dette er nå mine tanker. Jeg synes fortsatt siden holder et fint nivå!
  • 0
 4. Vaskeklut la til et innlegg i et emne [LØST] Hvorfor er det så vanskelig å logge seg inn på ITpro?   

  Man kan logge inn først, og så skrive svaret. Problemet er heller at man ikke tenker over dette før man har skrevet. Hvis man da glemmer å kopiere teksten, risikerer man å måtte skrive på nytt.
  • 0
 5. Vaskeklut la til et emne i Forbrukerelektronikk   

  Førstegenerasjons iPod (den originale)
  Eyo! Har funnet fram min gamle iPod fra 2001. Det altså den originale førstegenerasjons modellen med snurrehjul. Det hadde vært dødskult å få den på track igjen, men den dukker ikke opp i iTunes (nyeste). Det er derimot mulig å bruke den som en ekstern harddisk i Finder. Det ligger ingen filer på den, og den er formatert i FAT32. Har lastet ned en ipsw-fil som skal kunne brukes til å reinstallere firmware via iTunes. Når jeg åpner filen, spretter iTunes opp, men det skjer ikke noe mer.

  Har noen ideer til hvordan jeg kan få installert firmware, ELLER få opp iPod-en i iTunes.
  • 1 svar
  • visninger
 6. Vaskeklut la til et emne i Forumhjelp   

  [LØST] Hvorfor er det så vanskelig å logge seg inn på ITpro?
  Heisann!

  Jeg har virret en del rundt på Itpro i rundt fire år, og jeg har opplevd flere strukturelle endringer. Etter den siste runden opplevde jeg at det ble mer knotete å logge seg inn, slik at man kan legge inn kommentarer under sitt eget navn. Stort sett ønsker jeg å lese artikler, og helst kommentere dem etterpå.

  La oss ta en titt på hvordan det kan være å logge seg inn fra en tilfeldig pc, og kommentere en artikkel:


  Jeg laster forsiden, http://itpro.no/
  Herfra er det ingen lenker til pålogging.
  Jeg åpner en artikkel, og finner kommentarboksen. Jeg skriver kommentaren.
  Jeg er ikke pålogget, så jeg må trykke "logg inn". Ikke helt opplagt hvor jeg skal trykke.
  Javel... nå kom jeg til Forumet. Ligger artikkelen her? Nei... se der, øvert i høyre hjørne, "logg inn"
  Enda en side lastes, nå med brukernavn og passordboks. Jeg fyller inn.
  ]g kommer til forumet igjen. Jeg ville jo til artikkelen!
  Jeg trykker "tilbake" tre ganger
  Og jeg står som "ikke innlogget" (noen ganger er jeg innlogget)
  F5 (refresh)
  Innlegget mitt er borte, men jeg vises i hvert fall som "innlogget"
  Jeg skriver kommentaren på nytt
  Nettleseren popper opp til toppen av siden igjen, og jeg må scrolle ned for å se kommentaren min.


  Trenger det virkelig å være så vanskelig. På eksempelvis ITAvisen.no trenger jeg bare å klikke meg inn på artikkelen, skrive i kommentarboksen, og fylle inn brukernavn og passord. Boink, så er kommentaren på plass.

  De fleste bruker automatisk innlogging, slik at dette problemet ikke er så stort. Jeg vil likevel anbefale teknikerne å gjøre det lettere å logge seg inn; jeg tror absolutt det vil øke aktiviteten! :-) Før var det mulig å logge seg inn fra en liten boks på forsiden. Det hadde ikke gjort noe om vi hadde slengt på en liten boks på dagens forside! Nåvel, dette er i hvert fall min mening!

  Vaskeklut
  • 8 svar
  • visninger
 7. Vaskeklut la til et innlegg i et emne Jordomreise, hvilken mobiloperatør?   

  Jeg hørte mye positivt om Lebara, men de har bare godpriser fra Norge til numre registrert i utlandet. Er mobilen norsk, betaler man likevel for innkommende anrop.

  Lebara i utlandet er ikke lønnsomt, altså. Tok tid for meg å finne det ut, så håper googlere har glede av min erfaring.

  Sjekket Iridium, og det er altså satellittelefoner. Det er vrient å finne ut hvordan man skaffer dem, og hvor mye telefon og bruk koster. Tipper det blir for dyrt uansett.

  Så langt ser det ut som det er lurest å skaffe seg et lokalt nummer. Da kan folk hjemmefra ringe billig med f.eks. Lebara.

  Ellers er det realistisk at de store aktørene, som NetCom og Telenor har de beste avtalene med utenlandske aktører. Det undersøker jeg nå. Skal vi tro VG, bør du dessuten selv velge nett når du ankommer et nytt land.

  Jeg kommer til å ta de lange samtalene via Skype, som jo er gratis. Håper å finne med trådløst nett her og der.
  • 0
 8. Vaskeklut la til et innlegg i et emne Surroundanlegg til både DVD-spiller og PS3. Tekniske spørsmål.   

  Takk for svar, begge to!

  Signalet jeg får inn er fra parabol. Må innrømme det ikke er mitt fagfelt. Satelittrecieveren mottar via coaxial. Opplegget er ganske gammelt, og så klart analogt. Mottakeren har kun SCART-utgang, og det er vel derfor mulig å splitte den opp i phono? Da kunne jeg ha lagt en kabel til reciever, og en direkte til TV, stemmer ikke det?

  Dette er, som dere sikkert skjønner, et spleiselag mellom to parter. Det må være mulig å bytte mellom DVD/parabol og PS3 uten å bytte om kabler.
  • 0
 9. Vaskeklut la til et emne i Interne komponenter   

  Surroundanlegg til både DVD-spiller og PS3. Tekniske spørsmål.
  Heyo!

  Jeg ønsker å få få satt opp et 5.1 surround-anlegg hjemme. Jeg har en PS3 og en satellitt-mottaker som er koblet gjennom en DVD-spiller, slik at det er mulig å ta opp programmer. De sendes uansett bare i stereo, men fem høyttalere til stereo er bedre enn to. Bakhøytalerne må være trådløse, slik at jeg slipper ledning-helvete.

  Jeg fant denne surroud-pakken på nett.

  Den har trådløse høytalere og god effekt for lav pris, men jeg får med en helt unødvendig DVD-spiller på kjøpet. Vil denne løsningen kunne gi meg 5.1 surround med PS3? Jeg kunne jo ha satt den opp med optisk kabel, og sent bilde til TV med HDMI.

  Jeg tenker det ville vært bedre å ha en løsning der jeg har en ren reciever som tar imot optisk/phono og sender signal til høytalerne. Omtrent slik:  Finnes det noe gode tilbud på høytalere og reciever der ute? Jeg sliter med å finne riktig produkt, og særlig til under 4000.

  Noen forslag? Alle konstruktive tanker mottas med takk!
  • 3 svar
  • visninger
 10. Vaskeklut la til et emne i Mobil-operatører   

  Jordomreise, hvilken mobiloperatør?
  Heyo!

  Jeg skal reise jorden rundt fra og med starten av mars. Jeg vil gjerne kunne ringe de jeg reiser sammen med, og gjerne også hjem til Norge i ny og ne. Tellerskrittene blir gjerne svinedyre i utlandet, men det er store forskjeller mellom operatører, Jeg har også hørt snakk om operatører som spesialiserer seg på å fungere globalt, og som har en okay pris stort sett i hele verden. Kjenner noen til noen gode løsninger? Tar imot alle konstruktive tanker!
  • 9 svar
  • visninger
 11. Vaskeklut la til et emne i Lagringsmedier   

  Bytte harddisk i Asus EEE
  Hei!

  Jeg vurderer å kjøpe meg en Asus EEE 1000HE, men 160 GB er lite. Vet noen om det er mulig å bytte ut harddisken? Det virker ikke som man bare kan "poppe den ut" slik som i større laptoper. Burde være basic, men finner ingen gode svar på nett.

  Jeg er også interessert i å kjøpe et touchscreen-oppgraderings-sett fra Dealextreme. Er det noen her som har erfaring med dette?

  Vil også oppgradere minnet til 2GB, men det er vel enkelt? Si fra hvis dere har erfart noe annet
  • 2 svar
  • visninger
 12. Vaskeklut la til et innlegg i et emne [LØST] Vannkjøling med vann ifra vasken? og rekkefølge på komponenter?   

  Oljekjøling er interessante saker. Det innebærer å fylle hele kabinettet med klar mineralolje. Det gjør altså ikke noe at oljen kommer i kontakt med komponentene, fordi den ikke leder strøm. Du kan også bruke matolje, men det er mindre trygt, og langt mer grisete. Olje leder varme mye bedre enn luft, og har høyere tetthet, så det kjøler bedre.

  Sjekk ut Youtube!
  • 0
 13. Vaskeklut la til et emne i Generelt om maskinvare   

  De-fanboy'ing av Macbook
  Hei!

  Jeg er keen på en Macbook Pro, men jeg blir kvalm av "jeg er diggere enn deg"-eplelogoen bakpå. Vet noen hvor jeg kan få tak i et widows-klistremerke med litt størrelse?

  Andre forslag?
  • 4 svar
  • visninger
 14. Vaskeklut la til et innlegg i et emne [LØST] beste komprimerings teknologi   

  Prøv å åpne notepad og lag en del 0'er. Kopier disse, lim inn en del ganger, kopier på nytt. Fortsett til du har supermange, og lagre dokumentet. Prøv å oppnå et dokument med litt størrelse, 50 mb eller så. Forsøk så å komprimere det med et program, og sjekk størrelsen nå! Dokumentet er så klart på noen få kilobyte.

  Prøv så å lime inn masse tilfeldige tegn og gjenta forsøket. Nå tar filen fortsatt en del plass, logisk nok.
  • 0
 15. Vaskeklut la til et innlegg i et emne XP vil ikke skru seg helt av (ACPI-problemer)   


  Det er vel opplest og vedtatt at man kan få et lettere OS hvis man slanker det ned litt. Jeg har en 4 år gammel stasjonær PC nå starter på ca. 30 sekunder. Det taler vel for seg selv?? XP er jo fra 2001, og har støtte for hardware fra middelalderen. Mye kan fjernes uten problemer, men her røk det vel med litt for mye.
  • 0