Datasmurfen

Moderator
 • Innholdsteller

  512
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Innlegg skrevet av Datasmurfen


 1. På serveren ville jeg anbefalt CentOS, eller Ubuntu - da dette er veldig populært. 
  Hvorfor du bør velge CentOS er jo at det er tilnærmet lik RedHat, og bruker pakker fra sistnevnte. 
  Du kan lese mer på CentOS sin webside. 
   

  Når det kommer til desktop har jeg kun erfaring med Ubuntu

  0

 2. Setter du 100% på bredde vil den fylle hele margen.  Du kan evnt også vurdere å bruke Bootstrap der det er maler/css forslag. 

  Når det kommer til EM har jeg brukt dette lite. Jeg er mer fan, og har sett mer bruk av PX og %. 

  0

 3. Velkommen tilbake til dere begge :) 

  Jeg har vært borte fra forumet en god stund nå, da jeg har hatt fullt opp med jobb og familie, men tenkte prøve bli litt mere aktiv igjen nå :) Så, hei til alle gammle kjente og nye jeg ikke har sett før :P

  Så flott - det liker vi :) 

   

   

  Så det er her det er liv? Ser det skjer noe et par steder på forumet, men jammen ikke mye aktivitet. Bare dere som skravler ;)

  Bra jobba med Cola detox forresten, jeg må kvitte meg med Red Bull vanen min :o 

  Ja, det er dessverre en trend at brukerne ikke spør så mye for tiden. Vi jobber med å løse dette med å publisere tyngre artikler, og et par andre overraskelser på forumet, og forsiden. SÅ mye spennende i året som kommer. 

   

  0

 4. Hei, vi hjelper ikke med kompette lekser, og prøver. Dersom du ønsker innspill, og hjelp til konkrete deler er det greit.

  Det oppfordres til å sladde infoen til prøvenemda dersom du velger å legge ut hele, eller deler av oppgaveteksten da den kan inneholde sensitiv informasjon.

  0

 5. Jeg har gratis oppgradering av Viken fiber til 500/500 i desember, men er usikker på hva jeg egentlig kan bruke det til. Dagens 60/60 holder til det meste.  Jeg har i tankene et lite lan-party (flerbrukerspill) for barna med venner i julen, men ellers leter jeg etter mulig nytte. 

  Håper på forslag.

  Hva med webserver, virtuelle servere eller en egen skyløsning slik som ownCloud. Du sparer penger, og du vet at du har dine data tilgjengelig hjemme, eller andre plasser. 

  0

 6. Slik jeg ser det kan du enten forsøke å få kontakt med utvikleren, og si du ønsker å tilpasse scriptet du kjøpte. Spør om det er ok at du legger det ut på Github, og om du har tillatelse til det. 

  Når det er sagt er jo han utilgjengelig, og dermed vanskelig å gjøre noe med det.  Alternativet er jo å legge det i en private repo. 

  0

 7. Flott :) 

  Gjerne post en status om noe hjalp, og i tilfelle hva. 

  Skulle du ha noe mer spørsmål ang din problemstilling så er det bare å spørre :) 

  0

 8. Hei Alf, og velkommen til forumet. 

  Har du prøvd å gjenopprette til fabrikkinnstillinger? 

  Har du installert noen apper rett før dette inntraff?  Prøv å fjerne en, og en av de siste du la inn. 

  Dersom det ikke bedrer problemet, ville jeg nok levert den inn til reparasjon dersom du ennå har garanti. 

  0

 9. Hei!

  På mitt arbeidssted bruker vi XIBO. Løsningen hos oss er installert på en linux-server (men windows-server er også støttet) der vi har gitt noen brukere superadmin (redaktører i info-avdeling) som igjen fordeler vanlig brukertilgang til sine medarbeidere.

  På klientene kjører vi Windows med office installert. Dette fordi Xibo har støtte for Powerpoint-presentasjoner blant oppsettet sitt, men i praksis benytter vi ikke det. Dette noe på grunn av mange tilbakemeldinger på nettet generelt på at Xibo med Powerpoint er noe ustabilt. XIBO tillatter brukerne legge inn visning basert på tidspunkt (dato, klokkeslett) og jeg tror løsningen vil kunne støtte alle dine behov, men kan være litt tungt å sette seg inn i første gang.

  XIBO som kjører lokalt på server og klienter er gratis basert på åpen kildekode, men der er også aktører ute i verden som hoster server-delen.

  Mer informasjon om XIBO kan du finne på http://xibo.org.uk/.

  Så om jeg forstår deg riktig kan jeg kjøre CMS på en server ute i skyen, og kun en client (windows i mitt tilfelle) som automatisk henter inn nye bilder/info, og sletter ting som blir lagt inn.  Vet du hvilken port denne kommuniserer igjennom? Klarte ikke å finne noe på siden. 

  0

 10. Hei,

  Jeg er på let etter et program/online tjeneste som jeg kan bruke til å legge ut info på forskjellige skjermer i et klikk, og samtidig som rullerer som en PowerPoint funksjon uten stopp.

  Idag brukes PowerPoint til dette formålet. Det er gunstig, men medfører flere klikk, og mye jobbing for å legge dette ut. 

  Mitt drømme scenario hadde vært om alt dette kunne styres fra en webside, og at annonsører kan f.eks betale for å la sin annonse stå i X antall dager. 

   

  Noen som har noen programmer de vil anbefale til dette? 

  0

 11. Hei, dersom du ønsker din egen nettbutikk, og ønsker å styre en del selv kan jeg anbefale Wordpress med Woocommerce som er gratis. 

  Visst du ønsker å legge inn noe penger i en software (men ikke for mye), og ikke bruke den som er gratis over vil jeg anbefale deg å sjekke ut:

  1