Petter Sandvik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 452
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Petter Sandvik

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 04. juni 1992

Min datamaskin

 • Operativsystem windows

Profile Information

 • Kjønn Mann

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

Petter Sandvik sin aktivitet

 1. Petter Sandvik la til et emne i Linux/UNIX   

  Lydkort i Ubuntu
  Hei

  Eg tenkte eg skulle prøve Ubuntu, fyrst som sist. No er Ubuntu 10.10 installert og oppdatert. No er det berre eit problem: Korleis får eg lyd frå han? Eg har eit Club 3D Agrippa 7.1 lydkort.  Eg har installert ulike ALSA drivare frå programvaresenteret, men eg får ikkje til å bruke anna enn dei analoge kablane, og eg må ha på maksimalt med lyd på Logitech Z5500 anlegget for å høyra noko som helst. Eg skulle gjerne fått full effekt, og kunne brukt den optiske kabelen.  I tillegg installerte eg WINE(siste versjon), og forsøkte å intallere Serif PagePlus(både X4 uten og med ressursar, og X5) som eg brukar til å brekke om aviser. Det kom opp ei feilmelding "Action not supported, use setup.exe instead".

  Er det ein feil eg kan omgå på nokon måte, og få brukt programmet i Linux? Eventuelt forsøke å installere til minnebrikke, og kopiere over? Noen som sit med tips der ute?


  Takk på førehand.  OPPDATERT: No har eg lyd, men berre med den analoge kabelen. Fins det nokon mulegheit til å bruke den optiske?
  • 1 svar
  • visninger
 2. Petter Sandvik la til et innlegg i et emne Vista med unormalheiter, unulig å oppdatere   

  Har bestilt disk, to. Så da får eg sjå i kveld om det hjelp, gjer det ikkje, må det vera hovudkortet, eller minnet vil eg tru som ikkje er seg sjølv.


  Eg går ut frå et minnet skal stå i dei portane som er av lik farge, dvs. at eg brukar dei gule, eller dei svarte, og ikkje ein tå kvart.
  • 0
 3. Petter Sandvik la til et innlegg i et emne Vista med unormalheiter, unulig å oppdatere   

  Prøver å installere på nytt nå, har kopla bort den eine disken. Ska òg sjå om eg klarar å få inn Ubuntu, sjer nestan ut som at eg klarar det.

  Microsoft meinte det kunne vera maskinvara mi, eg håpar dei tek feil, men eg fryktar det er noko alvorleg no. Kanskje feil på lagringsdisken?  OPPDATERING: Det må vere lagringsdisken, Ubuntuinstallasjonen stoppa, eg fekk opp at den var utførd med suksess, men så kom det at installasjonen kræsja i same augeblikk.
  • 0
 4. Petter Sandvik la til et innlegg i et emne Vista med unormalheiter, unulig å oppdatere   

  Det var ikkje muleg å installere på nytt, fekk berre feilmelding om at ikkje alle filene var kopiert. Eg var heldigvis så lur at eg for nokre år sida begynte å ta sikkerhetskopi, og å oppbevare alle filane på ein eigen disk.

  Finn ikkje nokon minnedumper i den mappa.

  Under installasjonen fekk eg den fyrste feilen i den håndboka, men det berre om et lasta inn installasjonen frå plata. Logga eg på Windows fyrst, fikk eg ikkje den feilen, men ein feil om at ikkje alle filane vart kopiert. Har søkt litt etter den, men finn ikkje noko som hjelp.

  Feilen ved installering av den frittståande SP1 til Vista:


  Eg køyrde Crap Cleaner litt etter at ho var installert, kan eg då har gjort noko gale med registret? Ifølge den sida dei lenkjar til, http://support.microsoft.com/kb/947821 ska man installere dette verktøyet, men det gir ei anna feilmelding(legg ut når eg får den, det tar litt tid frå man startar dette verktøyet til feilen visast).
  • 0
 5. Petter Sandvik la til et innlegg i et emne Vista med unormalheiter, unulig å oppdatere   

  Eg har to Windows 7, men begge er 32-bitars, å det går jo ikkje. I tillegg bor eg på ei nestan øde øy, så om eg skal prøve det må eg nesten bestille.

  Kor finn eg desse filane frå blåskjermane? Eg veit det skal vera noko, men eg huskar ikkje det no. Tidlegare hadde eg problem med skjermkortane, men eg trur ikkje det er det no, sidan det ikkje kjem opp i problemarapport- og løysningssenter. Tidlegare kom det opp der. No kjem det for det meste at eg må oppdatere Windows, men problemet er jo at eg ikkje får til å oppdatere Windows.  Kanskje eg skal opprette ein patasjon, og prøve å installere der, ein gong til, via den halvfungerande installasjonen, slik at den hentar inn oppdateringar med ein gong. Skal prøve det.  Vista har i grunn fungert godt her heilt tilbake til 2006, og var ei etterlengta oppfrisking av XP frå mi side. Det er heldigvis berre denne gongen at eg har fått så mykje problem.
  • 0
 6. Petter Sandvik la til et emne i Windows   

  Vista med unormalheiter, unulig å oppdatere
  Hei

  Maskina
  Eg kjøpte for to år sidan ei maskin med eit Asus P5QE hovudkort, Intel E8400 prosessor, fire gigabyte med hurtigminne, to ATI Shappire Radeon HD4870 512 megabyte skjermkort og ei 650 watts strøforsyning.

  Til det kjøpte eg Windows Vista Ultimate, 64-bitar.


  Tidlegare
  Eg kjøpte delane ulike stader, og satte saman sjølv. Installerte ho, og ho fungerte som ho skulle. Etter ei tid merka var det ved enkelte oppstartar, vel og merka, at ein masser av program klikka. Starta eg ho då på nytt, fungerte det vanligvis, om ikkje, prøvde eg igjen, og ho var då som ho skulle.

  Ho har stått utan bruk i om lag eit halvt år no, då eg skulle ta i bruk delane i eit sjølvbygd kabinett for å få betre kapasitet på den. Når eg skulle installere ho, hang installasjonen seg, ellers så var den ustabil etter oppstart, nekta gjerne å oppdatere(Windows Modules Installer klikka), og eg byrja frå byrjinga igjen. Eg prøvde både Vista utan SP og med SP1, ingen fungerte. På den 20. installasjonen, fikk eg den utan SP til å fungere. Eg fekk oppdatert ho, men det tok tid, og halvparten mislyktast kvar gong, men til slutt var alt oppdatert, heilt til eg kom til .NET rammeverket, 3.5 SP1. Då låste ho seg, men eg fekk det til med å lase ned frå veven.


  Dagens problem
  No er det ein ting som gjenstår, installeringa av SP1 og SP2 når den tid kjem. Problemet er berre, at ho nektar å installere SP1, eg får beskjed om å gå til denne sida: http://support.microsoft.com/kb/947366 og følgje stega der. Eg har lasta ned SP1 og forsøkt å installere, men får berre den feilkoden som sendar meg dit. På den vevsida, er det og eit verktøy for systemoppdaterings-beredskap, KB947821


  Prøvar eg å oppdatere med Windows Update får eg opp at eg må kjøre diskkontroll og liknande, prøve frittståande installasjonprogram osv, noko som ikkje fungerar.


  Har lasta ned, og forsøkt å installere, men det kjem opp at det oppsto ein ukjent feil.

  Eg har køyrd diskkontroll av begge diskane, ikkje noko er gale med dei. Eg har ikkje mykje dill-dall som stel straum. Maskina er godt kjølt(rundt 30C* alle stader).

  I tillegg har eg søkt etter svar på veven, men eg lyktast ikkje i noko av det eg har funnet. I og med at eg måtte installere ho 20 gonger før ho var noenlunde stabil, så har eg ikkje sånn direkte lyst til å installere ein gong til.


  Denne installasjonen, som no fungerar med kvart, gir blåskjerm og liknande ofte enkelte gong, og delvis sjeldan. I tillegg er det registrert over 200 problemrapporter som er senda til Microsoft. Dei fleste feila gir den løysninga at eg må oppdatere.  Fins det nokon der ute, som har opplevd noko slikt, eller nokon med tips?


  På førehand takk!
  • 9 svar
  • visninger
 7. Petter Sandvik la til et innlegg i et emne Kjøpe en brukt prosessor   

  Du vil få kravet når du henter/får pakken. Om du får moms, det kan jeg ikke si.
  • 0
 8. Petter Sandvik la til et innlegg i et emne Kjøpe en brukt prosessor   

  Hei!

  Overstiger kjøpesummen kr 199,- så må du betale kr 210- i toll, og hvertfall i enkelte tilfeller moms(er litt usikker, men jeg fikk det nylig).
  • 0
 9. Petter Sandvik la til et innlegg i et emne Tips til kjøp av kinesermobil   

  Det var bare å finne disse merkene. Skal man jo ha en derfra, bør man jo ha det som er det siste her også, bare mer, hva enn det skulle være. Noe finns hvertfall, det er sikkert.

  Finner jo ingen.
  • 0
 10. Petter Sandvik la til et innlegg i et emne Tips til kjøp av kinesermobil   

  En kinesermobil er en fra Kina. En skikkelig en, en dyr en. Noe ingen andre har.

  Problemet med denne mobilvelgeren, forsøkte den før jeg starta emne, jeg får ikke opp noe, uansett hvor få kriterier jeg har høye. Gjelder alle nettlesere.
  • 0
 11. Petter Sandvik la til et emne i Mobiltelefoner   

  Tips til kjøp av kinesermobil
  Hei!

  Er det noen som har tips til høyteknologiske kinesermobiler?

  Pris: 0-10000,-
  Ellers måtte den være høyteknologisk.
  • 6 svar
  • visninger
 12. Petter Sandvik la til et emne i Generelt om Internett   

  Opphavsrettslige tillatte bilder
  Hei!

  Jeg setter inn artikler i ei avis, og så er det et problem. Bilder, bilder må jo ikke stride med noen som helst opphavsrett. Hvor skal man finne bilder som er helt uten opphavsrett som man har lov til å publisere i et trykt format?

  Vet noen noe om dette? Jeg må finne bilder som passer, og dem må aldri bryte noen som helst opphavsrett.


  (Mulig dette ikke er en god kategori for dette spørsmål, men fant ingen bedre).
  • 1 svar
  • visninger
 13. Petter Sandvik la til et innlegg i et emne Silverlight 4 uten søtte for flere plattformer   

  Har forståelse for det, jeg var faktisk litt usikker på hvordan det skulle gjøres(siden reklame er forbudt, men jeg har sett verre andre steder), men nå vet jeg hvordan det skal gjøres!

  Redigerte mitt andre innlegg, slik at det er lesbart fra forumet.

  Håper det er greit at jeg legger ut slik som du påpeker, at nyheten skal være leselig fra forumet i framtiden, fra mine nettsteder, som passer.
  • 0
 14. Petter Sandvik la til et emne i Brukernes nyhetsforum   

  Silverlight 4 uten søtte for flere plattformer
  Silverlight 4 mangler fler-plattform-støtte


  I Silverlight 4 har programvaregiganten Microsoft implementert COM-automatisering.

  En funksjon som kun er tilgjengelig i Windows. Selskapet ønsker å la Mac- og Linux-brukere også ta del, men å implementere denne funksjonen var høyt prioritert for Windows. Som med alle nye utgaver, har Microsoft i Silverlight 4 gjort en del endreinger som noen utviklere liker, og andre ikke.

  Hvorfor gjør Microsoft dette? Etter all sansynelighet fordi Microsoft Office og deler av Windows APIen har et COM-grensesnitt, ved å la Silverlight også bruke dette, blir den mye kraftigere.

  Til Ars Thecnica sa Microsoft at de gjorde dette fordi at brukerne bad om dette; ”I Silverlight 4 har vi behandlet over 8000 funksjonsforespørsler.” På den ene siden tilfredsstilles alle Windows utviklere, som får et mye større område, men dersom noen ønsker at det skal fungere på Mac og Linux får de problemer. Microsoft arbeider også med en mobilversjon av Silverlight(planlagt sammen med Windows Mobile 7)

  The Moonlight er alltid minst èn versjon bak i støtte, slik at Microsoft har nok tid til å finne ut hvordan man får COM på Linux. For Mac ser ikke dette ut til å skje innen utgivelsen av Silverlight 4.
  Kilde: NyFritid.no
  • 2 svar
  • visninger
 15. Petter Sandvik la til et emne i Brukernes nyhetsforum   

  Silverlight 4 beta for utviklere
  Hei!

  Beta av Silverlight 4 for utviklere;

  Silverlight beta (bygg 4.0.41108.0) har blitt lansert. Denne versjonen er i all hovedsak bare for utviklere, men andre kan også laste den ned og bruke den.

  På Microsofts Professional Developers Conference 2009 (PDC09), kunngjorde programvaregiganten at Silverlight 4 betaen ville bli sluppet innen kort tid.

  Microsoft tok seg også tid til å kunngjorde at Silverlight har hele 45% av markedsandelen på internettoppkoblede-enheter. Microsofts mål med Silverlight er å hjelpe utviklere å sette sammen høykvalitets-media og RIA applikasjoner for nettsteder og datamaskiner. Med versjon 4 vil Silverlight-støtten for datamaskiner støttes(der den brukes utenom nettleseren), høyere videokvalitet, frakoblet DRM støtte og mer er av det nye i versjon 4.

  Silverlight har utviklet seg raskt;

  Silverlight 3 ble lansert i juli 2009, Silverlight 2 i oktober 2008 og Silverlight 1 i september 2007. Offisielt forventer Microsoft at de har en lanseringskandidat klar allerede i de første månedene av 2010.

  Du kan laste ned Silverlight 4 beta (bygg 4.0.41108.0) for Windows (7.63MB) eller for Mac (15.4MB).

  Kilde:NyFritid.no
  • 0 svar
  • visninger