Bendik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  456
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

4 ProPoeng

Om Bendik

 • Rang
  Junior
 • Bursdag 06. mars 1992

Min datamaskin

 • Operativsystem windows
 • Min maskinvare .

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Trondheim

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

Bendik sin aktivitet

 1. Bendik la til et innlegg i et emne 24. julenøtt 2013   

  Jeg får benytte anledningen til å takke dere i ITpro-redaksjonen, som år etter år sørger for at det blir jul hos meg - ved å arrangere disse fantastiske julenøttene. Det er det veldig mange som setter utrolig stor pris på, meg inkludert! Men det tror jeg/håper jeg at dere vet

  Så når det er sagt vil jeg også gjerne få takket Sonja i Reisen til Julestjernen, som finner julestjernen hvert eneste år. Og hovmesteren, som blir like full, jul etter jul. For ikke å snakke om Snekker Andersen, som hvert år gjør seg flid med å lage julegaver til alle Nisseunga.

  Julen hadde ikke vært den samme uten alle dere! God jul, alle sammen! Om ikke annet ses vi igjen om 342 dager. Jeg gleder meg allerede!

  Hilsen Bendik
  • 1
 2. Bendik la til et innlegg i et emne 23. julenøtt 2013   

  Dette er 6. året på rad jeg har returnert til ITpro i begynnelsen av desember for å løse julenøtter, og jeg må ærlig innrømme at jeg vurderte å droppe det i år. Det tar jo tid å løse nøtt etter nøtt, dag etter dag, og jeg var rett og slett usikker på om det var noe jeg ville bruke så mye tid på denne julen. Men jeg ga det en sjanse, og etter å ha levert mitt første svar kom jeg på hvorfor jeg har deltatt de fem siste årene, og jeg skjønte at jeg selvsagt måtte være med i år også. Jeg hadde nemlig glemt spenningen. Den man går og føler på resten av dagen etter å brukt alt fra et kvarter til flere timer på å forsøke å skrive noe som faller i god jord hos vår kjære Nøttegeneral. Den spenningen er helt unik og er nok til å gjøre meg hekta, år etter år. Selv de dagene man føler at man kunne ha skrevet bedre, og selvtilliten har sunket enda mer etter å ha lest alle de flotte bidragene de andre deltagerne har kommet med, sitter man igjen med et lite håp om at man kanskje, bare kanskje, har vært heldig og truffet en liten spiker på hodet allikevel, og at det fortsatt er en liten mulighet for å vinne dagens nøtt. Det er umulig å vente til morgendagen med å sjekke hvem som vant, så man blir sittende oppe til litt over tolv, hver dag, selv om man har eksamen dagen etter og egentlig hadde tenkt å legge seg tidlig. Og når man ikke vinner, noe man jo som regel ikke gjør, føler man selvsagt et lite stikk av bitterhet, men det glemmer man raskt etter å ha lest vinnersvaret, som jo faktisk var et bedre svar enn sitt eget. Så er det ikke annet å gjøre enn å begynne å gruble på den nye nøtten, levere et nytt svar, og nok en gang kjenne på den unike spenningen som hører julenøttene med. Den følelsen er det ingen andre kalendere eller konkurranser jeg har prøvd som har klart å være i nærheten av å matche, og er grunnen til at jeg returnerer hit år etter år. ITpro's julenøtter har etablert seg som en av de juletradisjonene jeg setter aller mest pris på og noe som jeg hvert år gleder meg til å delta i. Norges beste konkurranse? Retorisk spørsmål, for det er det selvsagt, uten tvil
  • 2
 3. Bendik la til et innlegg i et emne 22. julenøtt 2013   

  Det er lite ved julen jeg misliker, hvis jeg ser bort ifra at det hvert år er et helsikes mas med å få kjøpt alle julegavene innen kl. 1600 julaften, at huset må shajnes og pyntes, gardinene vaskes, juletreet hogges og at julegavene må kjøpes inn (nevnt allerede? Vel, den aktiviteten fortjener å bli nevnt to ganger). Men dette må jo gjøres hver jul, og jeg må innrømme at det på merkelig vis gir meg en viss glede, for ikke å snakke om julefølelse, og gjøre alle disse tingene. Derimot er det en ting jeg aldri blir vant til, og som jeg godt kunne vært foruten.

  Oppgaveteksten gir faktisk et lite hint om hva det er. "Desember eller ikke, noen ting hører sesongen og høytiden med." Desember ja, nettopp. Problemet er jo at julen ikke starter i desember. Ikke for butikker, shoppingsentre og bygater, som alle pyntes som om julaften var rett rundt hjørnet, samtidig som salget av julebrus, julegodterier, jule-ditt og jule-datt begynner, og det allerede i oktober! 3 mnd før jul! For all del, det er koselig med julestemning, men allerede i oktober da gitt! DET synes jeg ikke noe om, og det kunne jeg vært foruten! Nei, aller helst skulle jeg ønske at de kunne vente til inngangen av desember, men vent til november da, i det minste. Please.

  At julen kommer for tidlig (sa brura?) er jo ikke akkurat noen "aktivitet", så det å komme på en spesifikk sommeraktivitet som kunne fungere som en erstatter er lettere sagt enn gjort. Derimot vet jeg hva som hadde gjort meg fornøyd: En senere jul (dvs at julen starter når den faktisk starter), samtidig som at sommersesongen starter tidligere. DET hadde vært en verdig erstatter! Og endelig vet jeg hva jeg ønsker meg til jul.

  Nissen, hører du??


  • 0
 4. Bendik la til et innlegg i et emne 21. julenøtt 2013   

  Bortsett fra at begge er født med samme kjønn, mener du? Hehe nei, jeg kan ikke komme på noe.
  • 0
 5. Bendik la til et innlegg i et emne 20. julenøtt 2013   

  Jeg er blant dem som oftere lar meg irritere over mine egne flauser enn andres. En god egenskap det, sier du? Ja jo, med mindre det betyr at jeg driter meg ut oftere enn folk flest. Jeg frykter at det siste er tilfellet, og om jeg må komme på en opplevelse i farta så handler det nettopp om en flause gjort av meg, og som gikk på bekostning av meg selv. Jeg har nok hatt andre opplevelser hvor netto farge har vært grønnere, men ikke som jeg kommer på umiddelbart.

  Det var i eksamensperioden for nesten nøyaktig et år siden, og jeg skulle ha eksamen i et jalla økonomifag (Teknologiledelse heter det, et fag alle siving-studenter ved NTNU må gjennom, og som alle misliker. Sterkt. Meg inkludert.). En del av pensum går ut på å beregne ulike renter, og natten før eksamensdagen drømte jeg om nettopp det (jeez, jeg vet, men eksamen gjør rare ting med en). Rutinert som jeg er hadde jeg selvsagt satt på flere alarmer så jeg skulle være sikker på at jeg kom meg opp, men den morgenen ville "jeg" det anderledes. Jeg drømte nemlig at jeg hadde eksamen i det faget, og da den første alarmen ringte kan jeg ikke ha vært helt våken, for jeg fikk det for meg at jeg holdt på med første oppgave i eksamenssettet. Tallet som sto på mobilskjermen (klokkeslettet i alarmappen, med andre ord) var en rente jeg skulle beregne, og hvordan beregnet man den renten? Jo, ved å trykke på "dismiss" selvfølgelig. Så jeg gjorde det, og la meg til å sove videre. Da alarm nr to ringte gjorde jeg akkurat det samme. Ny rente, samme utregning: Trykk dismiss. Logisk. Da den tredje og siste alarmen ringte tenkte jeg (og jeg husker at jeg tenkte nøyaktig dette) at faen så mye renteberegninger det var da? Men det var jo lett, så jeg fulgte bare samme metode som før: Trykk dismiss. Og jeg la meg til å sove, godt fornøyd med at jeg hittil hadde klart 3 av 3 oppgaver på eksamen.

  Humøret endret seg brått da jeg våknet av meg selv to timer senere. Jeg hadde forsovet meg til eksamen, noe som innebærte at jeg måtte lære meg tidenes kanskje kjipeste fag på nytt året etter.

  Denne hendelsen har jeg irritert meg over i omtrent et år nå, men igår fikk jeg endelig gjort ferdig den eksamen'en. Jeg møtte presis, jeg vet at jeg sto, og endelig kan jeg legge det bak meg! Humøret er på topp, jeg har endelig juleferie, og jeg kan ikke gjøre annet enn å ønske alle en riktig god jul!
  • 0
 6. Bendik la til et innlegg i et emne 18. julenøtt 2013   

  Jeg har alltid hatt lyst til å prøve spill i mmorpg-sjangeren, men jeg har aldri turt da jeg er redd for at jeg skal bli hektet og ende opp med å bruke alt for mye tid på det. Det jeg har trøstet meg med er tanken på at når jeg blir pensjonist, enkemann og etterhvert boende på et sykehjem, DA skal jeg begynne å game! Jeg har selv jobbet på sykehjem og kan bekrefte at det skjer svært lite på en gjennomsnittlig hverdag, så det er jo et perfekt tidspunkt for å begynne å game skikkelig. Høres muligens ut som en ekstremt trist ting å "trøste meg med", men faktum er jo at det er da man har mest tid, og når kona er død og man bor på et sykehjem, hva passer vel ikke bedre enn et lanparty med de andre nabo"gutta" på huset? Et lanparty på et syke-/gamlehjem, med masse pensjonister som glemmer at de er >70 år og som virkelig lever seg inn i spillverdenen, det tror jeg hadde vært utrolig kult å være med på!

  Sannsynligheten for at interessen min for spill om 50-60 år er like høy som i dag er jo rimelig lav (jeg tipper veldig nære 0), men det endrer ikke det faktum at et lanparty med engasjerte og ivrige pensjonister hadde vært konge!
  • 0
 7. Bendik la til et innlegg i et emne 17. julenøtt 2013   

  Det kan selvsagt hende at overvåkningsstrategien til Julenisse-imperiet har gjennomgått ulike moderniseringer opp gjennom åra, hvem vet, men jeg har nå en teori om hvordan det var før i tiden, om det ikke er slik enda:

  Det er ingen tvil om at Nissemor er glad i Nissen, men er det èn ting hun skulle ønske at Nissen kunne bli flinkere til, er det å lytte. Nissen er en ekstremt dårlig lytter og han har lett for å drømme seg bort, gjerne midt under samtaler med kona. Av den grunn er det rett og slett Nissemor som har tatt seg av hele overvåkningsdelen av Prosjekt Julenisse. Overvåkningen er nemlig basert på noe så analogt som lytting. Nissen har jo alltid hatt listene sine, så at det i utgangspunktet skulle basere seg på moderne teknologi er jo ganske utenkelig.

  Så, hvordan gjør Nissemor det? Jo, nå skal du høre, og jeg starter med å stille følgende spørsmål: Hvem er det egentlig som tror på Nissen? Er det små barn? Eller er det foreldre? Det er jo foreldre som forteller barnet sitt om nissen og som er kilden til barnets overtro. Slik er det også i alle andre tilfeller hvor foreldre forteller om en mytisk skapning til et barn, og i alle andre tilfeller er det ikke noe mer til historien enn at en forelder forteller en myte. Når det gjelder Julenissen, derimot, er det ikke slik. Nissemor reiser nemlig verden rundt og oppretter kontakt med alle kvinner som nettopp har født sitt første barn, overbeviser dem om at Nissen eksisterer og forteller at hun trenger deres hjelp til å holde oversikt over barna deres. Nissemors utstråling, sjarm og overtalelsesevne gjør at det sjelden er et problem å få mødrene til å samarbeide. Vi menn derimot vet aldri noe som helst, vi bare slenger oss med på denne Nisseovertroen og "blir med på leken" for morro skyld.

  En gang på høsten hvert år må hver mor gi en liten rapport om hvordan barna sine har oppført seg det foregående året. Når alle ungene har nådd den alderen der de slutter å tro på Julenissen skjer det noe magisk. Mødrenes møte med Julenissen virker med ett som en drøm, og på den måten er det aldri flere enn de som er i "aktiv tjeneste" til Nissemor, og som har behov for å vite at Nissen eksisterer, som faktisk vet det.

  Nissemor har ikke tid til å reise rundt til alle verdens mødre hvert år, så hun har dannet et team med gode lyttere som hun sender verden rundt (Nissefar er så desidert ikke en del av dette teamet). Lytterne rapporterer tilbake til henne, og hun lager så Nissens berømte liste.

  Nissemor har med andre ord en nokså hektisk høst!
  • 0
 8. Bendik la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2013   

  Her er det veldig lett å gå i klisjefella, så den skal jeg prøve å holde meg langt unna. Men det er nå slik at det er en tid for alt. En tid for å bekymre seg over eksamenene som ikke gikk slik man hadde håpet på. En tid for å spise sunt. En tid for å engasjere seg i politikk. En tid for å se seg i speilet og tenke at den magen der...skulle ikke den bort iløpet av året? Det finnes en tid for det meste, men julen er ikke tiden for alt dette!

  ...og rett i fella gitt. Lettere sagt enn gjort det der.

  Uansett, det jeg prøver å si er at i julen skal man slappe av. Spise god mat, henge med venner, treffe slektninger, gå på ski eller hva nå enn man trives med å gjøre. Rett og slett gjøre ting man liker, så mye og så ofte man kan. Et helt år er gått, og det er nødvendig med en oppladning før man begir seg ut på et nytt et. Og for å klare det er man nødt til å finne roen, og virkelig slappe av.

  Det er det verdt å kjempe ekstra for, synes jeg.
  • 1
 9. Bendik la til et innlegg i et emne 15. julenøtt 2013   

  Når jeg hører Putti Plutti Pott er det jul for min del
  • 0
 10. Bendik la til et innlegg i et emne 14. julenøtt 2013   

  I mine øyne gjør man ikke taco om til en julerett ved å bytte ut alle ingrediensene med julemat. Gjør man for eksempel en fiskerett om til en dessert ved å bytte ut fisken med et stykke sjokoladekake? Det er da ikke en fiskerett lenger da, vel? Er taco fortsatt taco etter at man har byttet ut kjøttdeigen med ribbe, salaten med surkål osv? Ikke slik jeg ser det. Nei, her må man bruke omstendigheten rundt måltidet som virkemiddel for å gjøre taco, og taco slik vi kjenner den, om til en "julerett". Min oppfatning er nemlig at nærmest enhver rett kan gjøres om til en julerett, bare man danner en "jul'ete" ramme rundt måltidet. Det er jo en god start bare å servere det i romjula. Omstendighetene rundt blir jo ikke mer jul'ete enn på den tiden. Huset er pyntet, røkelsen er tent og det er mørkt, kaldt og forhåpentligvis hvitt ute. Hvis man i tillegg dropper å se på tv mens man spiser, og heller samler hele familien rundt middagsbordet, senker belysningen og tenner noen stearinlys, begynner man virkelig å nærme seg. Kanskje kan man bruke finserviset som man vanligvis kun bruker under spesielle omstendigheter, som på julaften? Men så, hva handler julen i stor grad om? Jo, familie. Inviter slektninger over (kanskje ikke besteforeldre, om de ikke er superbegeistret for taco, men en onkel eller ei tante, med familie?), server en god juleøl til de voksne og julebrus til barna, og tilby kaffe og kaker etterpå. Så skal du se at også taco egner seg godt til en julemiddag
  • 0
 11. Bendik la til et innlegg i et emne 13. julenøtt 2013   

  En ting er sikkert: Det er iallefall ikke plass til alle her på Jorden i fremtiden. Mange forskere mener at jorden når sin kapasitet ved 9 til 10 milliarder innbyggere. I dag er vi over 7 milliarder. Med andre ord: Noe må skje. Hva? Svaret ligger i, ja nemlig, himmelen.

  Tenk deg et stoff som kan sprøytes i luften og danne solide "skyer" som man kan stå på, og til og med bygge hus på. Ganske utrolig? Kanskje litt for utrolig? Vel, la oss legge godvilja til og se for oss en fremtid der dette stoffet blir oppfunnet. Hele menneskeheten blir i fellesskap enige om å danne et slikt skylag over hele jordoverflaten, og på den måten danner vi en "Jordoverflate 2". Den nye overflaten kan ikke være for høyt oppe, da det ville ført til oksygenproblemer, så la oss si at den blir liggende 3000 meter over havet. Litt akklimatisering må nok til før man kan ferdes der oppe, men det er ikke et stort problem. Kjipt for de som blir boende på "Jordoverflate 1", der det alltid vil være overskyet og lite variasjon i været, sier du? Vel, så langt inn i fremtiden har man allerede klart å kontrollere været, og ikke minst er man i stand til å projektere bilder på atmosfæren, og på den måten er det ikke noe problem å imitere været slik som det faktisk ville vært uten den ekstra jordoverflaten.

  Men tilbake til poenget: Sett at dagens jordoverflate tåler en befolkning på 10 milliarder mennesker. Overflaten til en kule er gitt ved 4π*r2. Forholdet mellom den nye og den gamle overflaten vil dermed bli Jordradien er på 6371 km, noe som vil si at radien til den nye overflaten blir på 6374 km. Forholdstallet blir dermed Ganger man dette tallet med 10 milliarder ser man at den nye jordoverflaten har en kapasistet på hele 9 millioner flere mennesker enn den gamle overlaten! ...mindre enn jeg hadde trodd. Skuffa! Vel, uansett: Dette betyr at en slik "himmel" har kapasitet til 10.009 milliarder mennesker. Med andre ord er det plass til alle ja, inntil videre.

  Men mulig Gud, som jo allerede bor i himmelen, må finne seg ett nytt hjem. Spørs om det ikke blir litt for folksomt der oppe til å kunne kalles "Paradis" om dette skulle være realiteten om noen år.
  • 0
 12. Bendik la til et innlegg i et emne 11. julenøtt 2013   

  Jeg tør påstå at det finnes julepynt der et siste forbruksdato-stempel ville vært overflødig. Det vil alltid finnes folk der ute som liker gammeldagse ting og som kaller det for retro. Dette kan jo forsåvidt sies om all julepynt, at uansett hvor gammelt og eller "råttent" det er er det en eller annen som synes det er fint, og som vil ha det i stua si. Men for min egen del ser jeg nytten av datostempel på en del ting. Som for eksempel pepperkaker. Eller en julekrans av ekte blomster. Eller et juletre. Kanskje spesielt det siste. Jeg vet iallefall at døde juletrær ligger langt ned på min liste over favorittjulepynt.

  Men her kan selvsagt hvilken som helst gærning kontre med at man synes det er fint, og vips "går ikke juletrær ut på dato" de heller. Det er jo ikke akkurat helsefarlig å ha et dødt tre i heimen, i motsetning til risikoen ved å spise råtten mat. Så konklusjon: Nope, alle har sin stil og smaken er som baken osv. Med mindre det er snakk om pynt som faktisk skal spises. Kanskje gærningen ikke egentlig synes det døde treet er fint, men at døde juletrær er det beste han får til middag? Isåfall tror jeg ikke et datostempel på treet er tingen, da ville jeg heller ha stemplet på nummeret til psykisk helsevern, så personen kunne fått prata med noen.  Ikke akkurat førstevalget mitt hvis jeg skulle ut og kjøpe meg juletre. Eller middag, for den sags skyld.

  • 0
 13. Bendik la til et innlegg i et emne 8. julenøtt 2013   

  Ingenting er som å våkne senga etter årets fyllekule med ei søt, liten spyflekk under armkroken og tidenes hodepine! Når det skjer pleier jeg å stå opp, svelge noen Paracet, tisse, ta en dusj, ta på meg stillongs, tenne i peisen, fylle et svært oktoberfestglass med vann, koke kaffe, ta med dyna ut i stua, fyre opp the Walking Dead på Netflix på tven, ligge på sofaen og se i noen timer, spise noe mat, presse ut fyllabæsjen, fylle på mer vann i oktoberfestglasset, fortsette å se på tv, kanskje bytte til Arrested Development eller noe "lettere" underholdning, hente pcen ut i stua og svare på dagens ITpro-nøtt, slenge en pizza inn i ovnen, tisse igjen, spise pizza mens jeg ser mer på tv før jeg omsider har mannet meg opp nok til å tørke den spyflekken som hittil har fått ligge i fred i senga. Og mer rekker jeg sjelden før dagen er over, men alt i alt er det ingen dårlig formel for å få tida gå på en over gjennomsnittet tung søndag.
  • 0
 14. Bendik la til et innlegg i et emne 4. julenøtt 2013   

  Jeg tror du mener tre vise-kvinner. Altså step-ins for de "ekte" kvinnene, til vanlig omtalt som transpersoner. De kan selvsagt være overalt, men det faktum at det er tre av dem begrenser antall muligheter noe. Det må iallefall være plass til alle tre der samtidig, så det utelukker jo isåfall svært trange rom, som for eksempel bøttekott eller mindre boder. Og jeg kan bekrefte at det ikke er noen transvestitter hjemme hos meg nå, så vi kan også stryke huset mitt av fra lista. Det er heller ingen utenfor på tomta vår, så vi stryker det også i samme slengen.

  Så da har vi begrenset utvalget til (Alle steder i hele verden) minus (huset mitt + tomta vår + alle bøttekott + mindre, trange rom).

  Foreningen for transpersoner Norge holder forøvrig til i Oslo, så om jeg skulle komme med en ukvalifisert gjetning måtte det bli i det området.
  • 0
 15. Bendik la til et innlegg i et emne 3. julenøtt 2013   

  Å hente ut ting fra skyen er mye lettere i dag enn det var i gamle dager. Alt du trenger i dag er en smarttelefon, men før i tida var det værre.

  Tror det varierte litt fra hjem til hjem, men hjemme hos meg pleide iallefall fattern å ta fram "filestanga" hver gang han trengte noe fra skyen. Han knøt en filsluk (som regel en rød 4 gb usb-flyvespinner, pappas favorittsluk) på snøret, veivet vilt rundt med stanga og slengte sluken opp i været. Der svevde den rundt i et par minutter før den stupte ned i bakken når oppdriften ble for liten. Det var alltid spennende å plugge usb-spinnern inn i pcen for å sjekke om vi hadde "fått fil", som vi pleide å si, men som regel trengte man et par kast før noe beit. Hva som ble lurt inn i usb-minnet varierte fra både fra hvor høyt man klarte å kaste filsluken og hvor lenge den klarte å holde seg i lufta. Jo høyere og jo lengre flyvetid, jo større sannsynlighet var det for å få en skikkelig storfil på sluken. Dessuten hadde stedet man "filet" stor betydning. Området der jeg bodde var nemlig inndelt i ulike soner. Sonen til private ting, som for eksempel "Mine dokumenter", befant seg på hjemtomta, i vårt tilfellet utenfor kjøkkenvinduet. Om man trengte noe derfra var det stedet å file, med andre ord. Andre ting som befant seg på det offentlige nettet var det mulig å få tak i på offentlige områder. Porno, for eksempel, kunne man file i et område langt inne i en skog like ved der jeg bodde. Ganske upraktisk, men det gjaldt jo bare hvis man ville ha tilgang til porno lokalt. Det gikk jo fortsatt ann å browse nettet fra en pc på vanlig måte. Og takk og pris det. Jeg husker iallefall at terskelen for å gå til skogs for å file seg litt lokalporno var ganske høy.

  Nei, det var tider det.
  • 0