Rullings

Medlemmer
  • Innholdsteller

    244
  • Ble med

  • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

1 ProPoeng

Om Rullings

  • Rang
    Junior
  • Bursdag 06. mars 1982

Profile Information

  • Kjønn Mann
  • Sted Hedmark/Kongsvinger

Rullings sin aktivitet

  1. Rullings la til et innlegg i et emne Bærbar - Vifter fungerer kun ved oppstart/avslutt   

    Har nå kjøpt meg en ny bærbar, men jeg er fortsatt nysgjerrig på hva som feiler den bærbare som jeg hadde. Viften fungerer i startyup, men med en gang windows har startet så daffer den helt av, uten reaksjon på varmegang. Jeg har prøvd og fikklet med Power saving instillinger for og se om power saving greiene gjør at viften ikke svarer med en gang det blir varmegang, men uten hell.

    Jeg har prøvd så mye, jeg kjøpte meg også ett sånnet bord med vifter på som den bærbare ligger på, det hjelper lite.

    Det eneste jeg kan komme på nå er og oppdatere BIOS, men dette har jeg aldri gjort før. Jeg lastet ned en bios i fra packardbell sine sider, men jeg får ikke startet de programmene verken i commandolinjen eller via .exe programmet.

    Noen som har forslag på hvordan jeg kan installere ny bios til en Packard Bell TK easynote 81?

    Takk.


    EDIT: Fikk til og installere ny bios til seneste bios. Det som var pussig var at under installeringen av BIOS så startet viftene og gå som bare det, men nå som jeg restartet pcen så reagerer viften ikke lenger på varmegang, sånn som det var før, ved bruk av firefox etc..

    Jeg prøvde og installere den samme biosen en gang til og viften går som bare det under installasjonen.. Så viften fungerer som de skal, men det er noe feil ett sted? Viftene starter ikke og gå når jeg installerer andre programmer, kun under BIOS installasjonen..

    Forslag noen?
    • 0
  2. Rullings la til et innlegg i et emne Bærbar - Vifter fungerer kun ved oppstart/avslutt   

    Batteriet sitter under tastaturet ja, jeg så den når jeg demonterte den Dette er en Packard Bell TK easynote 81.

    Jeg tok kontakt med det lokale verkstedet, og fikk beskjed om at man kunne resette bios via bios (load default settings), men er dette nok? Vil ikke dette bare resette instillinger som, eh, ikke har blitt forandret på? Jeg gjorde i hvertfall et forsøk, men det hjalp heller ikke noe.
    • 0
  3. Rullings la til et innlegg i et emne Bærbar - Vifter fungerer kun ved oppstart/avslutt   


    Nei, jeg har ikke resatt bios. Det er det som er litt av problemet. Batteriet er loddet fast i kretskortet å jeg har ikke nok erfaring med lodding til og starte og rote med det. Jeg tenkte jeg skulle høre om det var noen andre som har hatt det samme problemet men som har løst det på andre måter før jeg finner noen som kan lodde

    Jeg er også redd for at det er noe krøll med bios. Bios hadde allerede den nyeste versionen av bios og jeg har prøvd og reinstallere den også. Siden det ikke hjalp noe så regner jeg med at jeg må resette alt sammen.

    Jeg har sjekket produsenten å jeg kan ikke finne noe konkret at den modellen jeg har er utsatt for noe spesielt.

    Jeg får ta meg en tur til det lokale pc verkstedet for å se om de kan lodde
    • 0
  4. Rullings la til et innlegg i et emne Bærbar - Vifter fungerer kun ved oppstart/avslutt   

    Forslag noen?
    • 0
  5. Rullings la til et innlegg i et emne Bærbar - Vifter fungerer kun ved oppstart/avslutt   


    Før oppstart av selve windows (hvor alle ikoner etc ligger) starter så fungerer viftene som normalt og man kan høre at viftene er mere aktiv og suser høyere, men med en gang Windows programmet har startet (sånn at man kan åpne programmer etc) så reduseres vifte hastigheten til at de nesten er helt stille, de suser litt men ingen reaksjon når maskinen blir varm. Dette gjelder også når man logger ut av selve Windows og er på vei til og avslutte/slå av maskinen. Det er kun når selve Windows har startet som viftene reduseres.

    Altså, viftene suser og går som de burde gjøre, men ikke når Windows har startet.
    • 0
  6. Rullings la til et emne i Generelt om maskinvare   

    Bærbar - Vifter fungerer kun ved oppstart/avslutt
    Hei.

    Min bærbar har begynt og oppføre seg litt rart. Viftene suser ikke som de gjorde før(øker hastighet ved høyere temperaturer). Viftene suser som de skal ved oppstart og når jeg skal stenge av pcen, men ikke når selve windows har startet. Viftene går, men de øker ikke hastigheten når maskinen blir varm. Dette fører til overopphetning (55+grader) og maskinen kræsjer til slutt.

    Jeg har overvåket problemet og jeg ser at det er for mye varmegang i maskinen og at viftene ikke øker hastigheten når pcen blir varm, men med en gang maskinen beveger seg utenfor Windows(7) så hører jeg viftene suse som bare det. Viftene øker hastigheten (som den skal gjøre når en maskin er for varm) ved oppstart samt når jeg skal slukke maskinen, men når jeg er i selve Windows så senkes vifte hastigheten til "idle". Derfor går jeg ut i fra at viftene ikke er deffekt. Det er heller ikke noe støv problem noe sted, men heller er et Bios problem.

    Jeg har demontert maskinen min og forsøkt og resette bios (jeg har en misstanke at det er noe krøll der), men batteriet er loddet fast i kretskortet og jeg har ingen erfaring med lodding. Derfor er jeg her for og se om det finnes andre løsninger på problemet.

    Jeg kan jo legge til at jeg har forsøkt med en helt fresh Windows7 installasjon. Både 32bit og 64bit.

    Er det noen som har hatt noe lignende problemer og fått løst problemet? Det finnes ingen alternativer og resette bios via F2 (oppstart) og alternativene som er i bios er veldig få.

    Takk.
    • 10 svar
    • visninger
  7. Rullings la til et innlegg i et emne Kjøp av 3D briller   


    Takk!
    • 0
  8. Rullings la til et innlegg i et emne Kjøp av 3D briller   


    De som man også fikk med i Donald når man var barn, de som er Rød og Blå på hver sin side og laget av papp? Jeg er noe usikker når det gjelder 3D briller, men noe sier meg at brillene må støtte hardware som jeg har nå(?).

    Jeg stakk over til naboen og lånte 3D brillene hans og testet de på skjermen min, men det fungerte jo selvsakt ikke. Jeg forsøkte også og sette opp Nvida 3D vision med de brillene, men det fungerte heller ikke. Må man ikke da ha briller som støtter skjermen eller skjermkortet mitt?

    Jeg har også sjekket om det finnes briller som tilbehør til Benq skjermen og skjermkortet, det gjør det, men hva er forskjellen mellom og kjøpe briller til skjermkortet eller til skjermen? Kjøper jeg briller som hører til skjermkortet, vil de fungere på den skjermen jeg har nå?

    En litt mere detaljert forklaring på hva som er best for meg hadde vært fint.
    • 0
  9. Rullings la til et emne i Kjøpshjelp   

    Kjøp av 3D briller
    Hei!

    Jeg har aldrig brukt 3D briller før og da mener jeg aldrig. Her om dagen satt jeg og sjekka litt pc speccs og hva jeg kunne finne på og oppgradere da jeg plutselig kom på at jeg har både 3D skjerm samt skjermkort. Jeg har aldrig vørt noe særlig fasinert av 3D, men på en annen side har jeg aldrig utførsket dette området heller. Nå vil jeg gjerne prøve 3D.

    Spørsmålet mitt er: Til hvilken komponent skal jeg kjøpe 3D briller til? Skal jeg kjøpe 3D briller som passer til skjermkortet eller briller som passer til Skjermen? Hvorfor og hvordan?

    Skjermen min er en benq xl2420t og skjermkortet mitt er en Nvidia Geforce GTX 680.

    Pris har vel ingen stor betydning, men jeg har sjekket priser på en del briller og ser at de har en ganske stiv pris. Så med andre ord leter jeg etter briller som passer lommeboken samtidig at brillene er av høy kvalitet når det gjelder 3D visning.


    • 4 svar
    • visninger
  10. Rullings la til et innlegg i et emne SSD Får ikke max ytelse   

    Jeg har sjekka litt rundt på google og det skal vist være problematisk med SSD støtte på det hovekortet jeg har. Jeg finner ingen vellykkende forsøk på maksimal ytelse.Typpisk, nytt hovedkort here i come!
    • 0
  11. Rullings la til et emne i PC-hjelp   

    SSD Får ikke max ytelse
    Hei. Jeg bestilte meg en SSD og fikk den levert i går, men jeg klarer ikke på død og liv få max ytelse ut av disken.


    OCZ SSD Agility 3 Series 2.5" 240GB

    SATA 6 Gb/s (SATA3.0), 525MB/500MB/s read/write, SandForce® SF-2281


    Ifølge beskrivelsen så skal jeg altså ha ca 525MB/500mb read/write, men jeg får ikke mere enn 211MB/199MB Read/Write.

    Se skjermbilde:




    Jeg må tilstå at jeg aldri har satt opp en SSD disk før, men jeg mener at jeg har satt opp disken i AHCI i BIOS, jeg håper bare jeg har gjort det riktig.


    PC specs:
    Hovedkort: GA-X58A-UD3R rev.2.0
    CPU: Intel Core i7 930 - 2.80GHz


    Noen forslag?

    Takk.



    EDIT: Jeg legger også til at jeg nettop har installert en fersk Win 7 installasjon. Jeg satte disken til AHCI i bios før windows installasjonen.
    • 2 svar
    • visninger
  12. Rullings la til et emne i Interne komponenter   

    8/16 GB ram i Windows 7 Home Premium
    Hei. Jeg bruker windows 7 home premium. Her om dagen kjøpte jeg meg 16 gb med ram for å sikre hverdagen litt.

    Når jeg høyreklikker på min data maskin > egenskaper, der står det:" Installert minne(RAM): 16,0 GB (8 GB kan brukes)"

    Jeg har forhørt meg over alt om at windows home premium skal støtte opp til 16 gb, men hvor blir det av de andre 8 GB?

    Hovedkort som støtter 24 GB ram: X58A-UD3R (rev 2.0)






    EDIT: Fant ut av problemet. Hadde vist satt en av ram brikkene feil.
    • 1 svar
    • visninger
  13. Rullings la til et innlegg i et emne e-post sent til admin når en ny bruker registrerer seg   

    EDIT: Problemet er løst.
    • 0
  14. Rullings la til et emne i PHP og SQL   

    e-post sent til admin når en ny bruker registrerer seg
    Hei.

    Jeg har et registrerings skjema som fungerer, men jeg får ikke til å få laget det slik at jeg mottar en epost når et nytt medlem registrerer seg.

    Noen som kan hjelpe meg med dette? Minner på at mine php kunskaper er begrenset

    Her er login koden min.


    <?php session_start(); $bruker = strtolower($_POST['brukernavn']); $brukernavn = strip_tags($bruker); $passord = strip_tags(substr($_POST['passord1'],0,32)); $cleanPassord = crypt($passord,$bruker); $navn = strip_tags($_POST['navn']); $epost = $_POST['epost']; $aktivert = 'nei'; setcookie("brukernavn", $bruker, time()+3600); setcookie("navn", $navn, time()+3600); setcookie("epost", $epost, time()+3600); include_once '../securimage/securimage.php'; $securimage = new Securimage(); $spam=false; if ($securimage->check($_POST['captcha_code']) == false) { $spam=true; } else { ///////////Bildeopplastning: //Maks størrelse i kb define ("MAX_SIZE","30000"); //30mb //Ser om filen er ett bildet function getExtension($str) { $i = strrpos($str,"."); if (!$i) { return ""; } $l = strlen($str) - $i; $ext = substr($str,$i+1,$l); return $ext; } $errors=0; $bildefeil=0; //Ser om bildet er valgt if(isset($_POST['registrer'])) { $image=$_FILES['image']['name']; //Hvis bildet eksisterer if ($image) { $filename = stripslashes($_FILES['image']['name']); $extension = getExtension($filename); $extension = strtolower($extension); //(små bokstaver) if (($extension != "jpg") && ($extension != "jpeg") && ($extension != "png") && ($extension != "gif")) { $bildefeil=1; $errors=1; } else { $size=filesize($_FILES['image']['tmp_name']); if ($size > MAX_SIZE*1024) { $bildefeil=2; $errors=1; } //teller bilder allerede opplastet, og gir nytt navn til bildet basert på bilde antall. $directory = "../brukerbilder/"; if (glob($directory . "*.".$extension) != false) { $filecount = count(glob($directory . "*.".$extension)); $image_name='bilde'.$filecount.'.'.$extension; }else{ $filecount = 0; //Første bildet av denne typen (eks. jpg, gif, png...) $image_name='bilde'.$filecount.'.'.$extension; } //echo "filecount: ".$filecount."<br/>"; //gir nytt navn og hvor det skal lagres $newname="../brukerbilder/".$image_name; $copied = copy($_FILES['image']['tmp_name'], $newname); if (!$copied) { $bildefeil=3; $errors=1; }}} } //Hvis ingen feil if(isset($_POST['registrer']) && !$errors) { //Bildet er lastet opp } ///////////Registrering til DB: include('mysqlconnect.php'); $passord1 = $_POST['passord1']; $passord2 = $_POST['passord2']; $feilmelding='none'; if ($passord1!=$passord2) $feilmelding=1; if (!isset($_POST['godkjenning'])) $feilmelding=2; if ($feilmelding=='none') { $count=mysql_query("SELECT * FROM brukere"); $id = mysql_num_rows($count); $poeng = 100; $post = mysql_real_escape_string($epost); $query = "SELECT * FROM brukere WHERE epost='$post';"; $resultat = mysql_query($query); if (mysql_num_rows($resultat) > 0) { // Emailen eksisterer $feilmelding=3; } else { // Emailen eksisterer ikke $name = mysql_real_escape_string($brukernavn); $query = "SELECT * FROM brukere WHERE brukernavn='$name';"; $resultat = mysql_query($query); if (mysql_num_rows($resultat) > 0) { // Brukeren eksisterer $feilmelding=4; } else { // Brukeren eksisterer ikke $result = mysql_query("SELECT * FROM brukere"); while($row = mysql_fetch_array($result)) { if ($row['brukernavn']=='ingen') $browseID=$row['browseID']; } if (($browseID+10)>$id) $browseID=0; else $browseID+=10; mysql_query("UPDATE brukere SET browseID = '".$browseID."' WHERE id = 0"); $query="INSERT INTO brukere ( id, passord, brukernavn, fornavn, epost, bilde, poeng, poengTotal, browseID, aktivert) VALUES ( '".$id."', '".mysql_real_escape_string($cleanPassord)."', '".mysql_real_escape_string($brukernavn)."', '".mysql_real_escape_string($fornavn)."', '".mysql_real_escape_string($epost)."', '".mysql_real_escape_string($image_name)."', '".mysql_real_escape_string($poeng)."', '".mysql_real_escape_string($poeng)."', '".mysql_real_escape_string($browseID)."', '".mysql_real_escape_string($aktivert)."' )"; if (!mysql_query($query)) $feilmelding=5; else { $to = $epost; $subject = "Aktivering av konto for ".$brukernavn.""; $message = " Velkommen som ny supertrafikkbruker!\n\n Brukernavn: ".$brukernavn."\n Passord: ".$_POST['passord1']."\n\n Klikk på lenken under for å aktivere kontoen:\n http://www.formastic.com/browser/browser_system/phpfunksjoner/aktivering.php?hash=".$cleanPassord."&&brukernavn=".$brukernavn."\n (Hvis lenken ikke er aktiv, kopier og aktiver lenken i adressefeltet.) "; $from = "contact@formastic.com"; $headers = "Fra:" . $from; mail($to,$subject,$message,$headers); } } } } } echo '<meta http-equiv="Refresh" content="0; url=../../registrer.php?registrert=true&&feilmelding='.$feilmelding.'&&bildefeil='.$bildefeil.'&&spam='.$spam.'&&brukernavn='.$bruker.'&&epost='.$epost.'">'; ?>
    • 2 svar
    • visninger
  15. Rullings la til et innlegg i et emne På tide med ny oppgraderingspakke igjen. Hva skal jeg velge?   



    Antec Twelve hundered
    • 0