Målemann

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

1 ProPoeng

Om Målemann

  • Rang
    Nyansatt

Profile Information

  • Kjønn Mann
  • Sted Hordaland

Målemann sin aktivitet

  1. Målemann la til et innlegg i et emne Datoer i excel   

    Eksempel: Startdato ligger i celle A1, sluttdato i celle A2
    Du kan bruke denne formelen: =(A2-A1)/365,25
    Du trekker atså den ene datoen fra den andre for å beregne antall dager mellom datoene, Så deler du på 365,25 (gjennomsnittlig antall dager i et år, inkl skuddår).  Sett antall desimale i "svar-cellen" til det du ønsker, f.eks ingen for å vise svaret i hele år.
    Svaret i ditt eksempel blir 8år, ikke 7
    • 0
  2. Målemann la til et innlegg i et emne Feil prosessor til hovedkortet?   

    Har faktisk prøvd på to identiske hovedkort,  samme problem. 
    E-1650 står ikke som supportert i listen for dette kortet,  men  den ene CPUen virker altså likevel. Flere E-2*** CPUer står i listen. 
    Med bare CPU 2 montert får jeg ikke engang slått på. 
    Kan det være kortslutning bak kortet? Brukte spacer'ne som fulgte med kabinettet. 
    PSU er Corsair rm1000x (tror jeg) 
    • 0
  3. Målemann la til et innlegg i et emne Feil prosessor til hovedkortet?   

    Ser nå at uefi er et alternativ til bios, men mener å huske at uefi/legacy var et element i bios-innstillingene? 
    • 0
  4. Målemann la til et innlegg i et emne Feil prosessor til hovedkortet?   

    Takk for svar. 
    Har oppgradert bios til siste fra Asus sin supportside. Versjon 3204. Samme problem. 
    Hvilke UEFI innstillinger skal jeg se etter? 
    • 0
  5. Målemann la til et emne i Hovedkort, prosessor og minne   

    Feil prosessor til hovedkortet?
    Hei,
    Jeg har kjøpt dette hovedkortet:
    Asus Z10PE-D16 WS
    Og to stk prosessorer:
    Intel Xeom E5-1650 V3
    Problemet er at BIOS bare finner prosessoren i Socket 1. Socket 2 er "not present". Akkurat det samme når jeg lar prosessorene bytte plass, finner CPU bare i socket 1.
    Nå ser jeg her: http://www.asus.com/no/supportonly/Z10PE-D16 WS/HelpDesk_CPU/ at prosessoren jeg har kjøpt (1650) ikke er listet som kompatibel med dette hovedkortet. (Passer med Z10PE-D16, men iikke med Z10PE-D16 WS).
    Spørsmål: Er det feil CPU som er årsken til problemene? Jeg er ganske sikker på at jeg ikke har gjort andre feil, var VELDIG forsiktig ved monteringen.
    Hvilken prosessor anbefaler dere, av de som er listet som kompatible i linken over?
     
     
    • 5 svar
    • visninger
  6. Målemann la til et innlegg i et emne Komponenter til PC/Workstation   

    Takk for konstruktive innlegg. Tar bl.a. til meg det som sies om ECC-minne.
    Vurderer også - som LMH1 antyder - å bytte hovedkort for å gi mulighet for doble Xeon-prosessorer, evt spare litt på skjermkortet.
    To prosessorer understreker behovet for kjøling. Kommentarer til kjølingen som er satt opp i det opprinnelige forslaget? Synspunkt på vannkjøling? Har litt dårlig erfaring med det fra før, men det er eneste gang jeg har prøvd det.
    • 0
  7. Målemann la til et emne i Generelt om maskinvare   

    Komponenter til PC/Workstation
    Hei,
    Jeg skal bygge en PC som skal brukes til å generere detljerte, nøyaktige og målestokkriktige 3D-modeller ut fra bilder tatt f.eks med drone.
    Spesifikasjonene blir nok lignende som en kraftig gaming-PC (tror jeg - jeg er ingen gamer )
    Jeg har lagt vekt på:
    - Prosessor
    - RAM (valgt 64GB, kan utvide til 128)
    - Kraftig GPU og mulighet for flere GPU'er.
    Ønsker kommentarer til kombinasjonen som jeg har valgt. Er det noe som er "overkill", kan jeg få mye bedre ytelse med (bittelitt) mer penger? Er usikker på om jeg burde valgt et dual socket hovedkort og xeon prosessor? Er PSU og kjøler tilstrekkelig?
    Tror ikke jeg får aksept for å bruke mye mer penger, men litt. Alle innspill mottas med takk.
    Opsettet mitt finnes her:
    https://www.mpx.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1661019&su=CC642429-9E61-452A-B9C9-1A17111D9316
    Anbefalt hardware fra programvareprodusenten er:
    Advanced configuration up to 64 GB RAM
    CPU: Six-core Intel Core i7 CPU, Socket LGA 2011-v3 or 2011 (Haswell-E, Ivy Bridge-E or Sandy Bridge-E)
    Motherboard: Any LGA 2011-v3 or 2011 model with 8 DDR4 or DDR3 slots and at least 1 PCI Express x16 slot
    RAM: DDR4-2133 or DDR3-1600, 8 x 4 GB (32 GB total) or 8 x 8 GB (64 GB total)
    GPU: Nvidia GeForce GTX 780 Ti, GeForce GTX 980 or GeForce GTX TITAN X
    Extreme configuration more than 64 GB RAM
    For processing of extremely large data sets a dual socket Intel Xeon Workstation can be used.
     
    • 3 svar
    • visninger
  8. Målemann la til et innlegg i et emne Kart med HOH   

    Bruk Google Earth, som er et fantastisk og underholdende verktøy. :thumbup:
    Zoom deg inn på området det gjelder.
    Legg cursoren på aktuelt sted. Teksten nede til venstre viser posisjonen i North, East og Elevation.
    Du får høyder oppgitt på meteren, men nøyaktigheten kan nok være dårligere, avhengig av hvilket kargrunnlag som er brukt.
    • 0
  9. Målemann la til et innlegg i et emne Ingen tilgang til mappe   

    Prøv dette:
    Logg inn med admin-retter. Høyreklikk på mappen det gjelder, velg Egenskaper -> Sikkerhet -> Avansert -> Eier.
    Nå skal du kunne overta eierskapet på mappen, og så gi lese- og skrivetilgang etc. under Egenskaper -> Sikkerhet
    • 0
  10. Målemann la til et innlegg i et emne Smart Switch problem   

    Det løste seg da jeg tok en reboot på switchen via webgrensesnittet. Må ha vært noe som hang.
    Men takk for tipset om support-databasen, kan vise seg nyttig i andre sammenhenger
    • 0
  11. Målemann la til et innlegg i et emne Smart Switch problem   

    Nettet fungerer i dag - med en annen "unmanaged" switch. Problemet er å flytte over på den nye switchen, oppnår da ikke kontakt, som beskrevet først i tråden.
    • 0
  12. Målemann la til et emne i Nettverksutstyr   

    Smart Switch problem
    Har kjøpt Denne switchen, en D-link managed swich.
    Skal brukes i et Win2003 SMB domene. Problemet er at den det ikke ser ut til å være kontakt mellom PCer eller med server som kobles til switchen. Alle maskiner oppnår kontakt med switchens web-grensesnitt, men ikke med hverandre.
    Switchen får ip-adresse fra server (DHCP).
    Er det noen spesielle s\innstillinger som må gjøres på switchen eller serveren for å få en managed switch til å funke i et domene?
    • 3 svar
    • visninger
  13. Målemann la til et innlegg i et emne Spørsmål ang. Excel   

    Bare en liten kverulering:
    Ivar kom ikke på 3. plass, men på 4. Det er jo tre stykker som har bedre resultat enn ham, selv om to av dem tilfeldigvis har samme poengsum.
    • 0
  14. Målemann la til et innlegg i et emne God Jul ITpro, og Gratulerer med dagen Jesus :)   

    Kul jul og flott nytt år!
    • 0