dude

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 822
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om dude

 • Rang
  Superbruker

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Harstad
 • Interesser Tidligere moderator på ITpro, X6 og Forumet. Skrev stadig artikler for førstnevnte og var aktiv i bloggen "Forumbruk" på Forumet.no<br /><br />Ellers en stolt eier av et Sony Alpha 350 speilreflekskamera og tar ofte bilder der han ferdes.

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

dude sin aktivitet

 1. dude la til et emne i Artikler fra forsiden   

  Fakta om 404
  Her er en artikkel som forteller det meste du trenger vite om 404-meldingen. - Og noe av det trenger du sikkert ikke vite heller.

  Les mer
  • 0 svar
  • visninger
 2. dude la til et innlegg i et emne ITpro Core 7.0 Beta lanseres   

  Et godt poeng det med at prioriterte saker ikke forsvinner så fort i slideshow-baren

  Men det er en litt tungvindt måte å levere toppsaker på, om jeg får si det. Toppsakene skal ligge lettest tilgjengelig, det mener jeg ikke de gjør pr. idag. Det er få som sitter og ser på forsiden i 40 sekunder for å få med seg alle toppsakene.

  Man må altså trykke. Det er ikke veldig vrient, men det er heller ikke spesielt effektivt. Da er kanskje SmartBaren en bedre løsning slik at toppsakene ligger i en egen oversikt der. Innbiller meg at mange av kategoriene ikke blir oppdatert så ofte (det ligger bl.a. en 4 mnd. gammel sak under "programvare")
  • 0
 3. dude la til et innlegg i et emne ITpro Core 7.0 Beta lanseres   

  Å måtte klikke for å få neste nyhet på forsiden syntes jeg er en svært dårlig og upraktisk løsning. Eller liker jeg ikke plasseringene av noen elementer. Supersøk er trødd inn mellom artiklene, og brukerbaren er på høyre side. Vanligvis finner man den på venstre side.

  Noen steder funker det nok, men jeg syntes ikke det passet her. Da ville jeg heller fjernet baren, slik det er gjort i forumet - som forøvrig ble veldig bra. Samme gjelder hos artiklene.

  Målet ser ut til å være et ryddigere og mer effektivt design, og målet er delvis innfridd. Men øverste del av forsiden kunne hatt godt av en ekstrem makeover. Den er alt for uoversiktlig.
  • 0
 4. dude la til et innlegg i et emne Batch passord script   

  Du kan konvertere bat-filen til en exe-fil. Da er det ikke mulig å lese kildekoden. Google "batch to exe convertor" og du finner haugevis. Det ligger minst en på ITpros nedlastninger også
  • 0
 5. dude la til et innlegg i et emne Endringer på emnevisningen   

  Jeg skjønner dealen med at det kan bli mye info på venstresiden der, men det er noen ting som ikke burde fjernes. Jeg syntes det som er nå (innlegg og registrert) pluss ProPoeng og "Mest aktiv i" burde vises. Dette er informasjon som er nyttig og burde derfor ligge lett tilgjengelig. Nå er det mange ting som er nyttig i verden, dermed må det så klart settes en strek for hvor nyttig informasjon som skal vises. Jeg mener PP og "Mest aktiv i" er viktig nok til å vises uten å måtte klikke innom en meny.

  Når man ser på ProPoeng så danner man seg et bilde av hvor "troverdig" denne brukeren er. Er det en bruker med mange poeng så er personen også mer til å stole på. For all del, en ny bruker kan ha samme kompetanse (eller mer for den saks skyld), men det vet man jo aldri på forhånd.

  Mest aktiv i-statistikken viser hvor denne personens kunnskapsnivå er høyest, det er også informasjon som kan være vesentlig å få med seg.
  • 0
 6. dude la til et innlegg i et emne Har Knol en fremtid?   

  http://www.techcrunch.com/2009/01/25/why-g...s-no-wikipedia/
  • 0
 7. dude la til et innlegg i et emne [LØST] Fjerne operatørlås på iPhone 3G   

  Når han sikter til Dev-Team assosierer hvert fall jeg det med jailbreak. En jailbreak vil la deg bruke andre abonnement, men regningen kommer jo fortsatt i posten. Eneste måten å forhindre dette på er å betale et bruddgebyr til Netcom som tilsvarer bortimot hele årsabonnementet (det blir billigere jo lengre du har hatt abonnementet).

  Men hvis selger beholder SIM-kortet er jo selvfølgelig ikke det et problem
  • 0
 8. dude la til et innlegg i et emne [LØST] Fjerne operatørlås på iPhone 3G   

  Abonnementet må jo fortsatt betales.
  • 0
 9. dude la til et innlegg i et emne Etern1ty om moderatorene/Adminene ("hjelpetråd")   

  Skriv om Papsn, Winxy, LieX, r2d290, aleksanderro og J.K
  • 0
 10. dude la til et innlegg i et emne [LØST] Ang ITPro og IRC..   

  En ting er å overdrive med fargene, en annen ting er å bruke bold e.l i ny og ned. NNS har vel også noen fargeformateringer som standard. Da er det litt surt for en fersking å få denne meldingen opp i trynet: "Banned: Farger, fet skrift, understreking, og lignende kan du stappe et visst sted."

  Enig i at farger ikke hører til IRC, men det går an å ta det litt rolig i svingene for det
  • 0
 11. dude la til et innlegg i et emne ulovelig å laste ned gratis?   

  Altså, det er ikke lov å laste ned ting gratis man i utgangspunktet må betale for. Det sier seg egentlig selv. Nå har det seg slik at det er veldig lett å kjøpe en film, kopiere den og legge den ut på nett slik at andre kan laste ned gratis. Dette er selvfølgelig ulovlig - både å legge ut, samt å laste ned. Noen skal jo tjene penger på filmen.

  Men det er fortsatt mange ting som er lovlig å laste ned, slik som linux-distribusjoner, gratisprogrammer, etc. Så svaret på spørsmålet er at det ikke er ulovlig å utnytte P2P-teknologien, men filene du laster ned kan være (og er ofte) ulovlig å laste ned. Med andre ord, det er stort sett ulovlig å laste ned musikk, filmer, osv gratis.
  • 0
 12. dude la til et innlegg i et emne [LØST] Erfaring med Proisp.no   

  Enig med enixtan. Hørt litt opp og ned om one.com, og har selv en blandet erfaring med dem. Kundeservicen varierer like mye. Kundeservicen hos ProISP derimot er desidert den beste jeg har vært borti (også uten Premium). Ellers ser jeg ikke mye grunn til å argumentere særlig mer iom. at de har en veldig god nettside med all infoen du trenger.

  Med andre ord - Gå for ProISP
  • 0
 13. dude la til et innlegg i et emne På jakt etter gammel laptop   

  I hvilken tilstand må de være i?
  • 0
 14. dude la til et innlegg i et emne [LØST] hva skal jeg gjøre med trojaner som sperrer torrentsider   

  Leste du de to siste linjene i artikkelen?
  • 0
 15. dude la til et innlegg i et emne JuleEgg (eller heter det påskeegg) i programmer :=)   

  Har har du ein god del: http://lifehacker.com/371083/top-10-software-easter-eggs
  • 0