[x-even-x]

Medlemmer
 • Innholdsteller

  160
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om [x-even-x]

 • Rang
  Junior

[x-even-x] sin aktivitet

 1. [x-even-x] la til et emne i Hovedkort, prosessor og minne   

  Valg av Hovedkort
  Prøver lykken her

  Skal kjøpe meg et nytt high-end system og er usikker på valg av HK. Har sett meg ut Gigabyte GA-X58A-U7 og ASUS P6X58D Premium.

  Er ute etter et kort som støtter mye, god til OC og som yter godt.
  Grunnen til at jeg vipper mellom disse er pga USB 3.0 og SATA 6GB/s i tillegg til det nevnt over.

  Jeg har mest lyst på Gigabyte kortet
  MEN:
  Den "støtter" ikke PC3-12800 RAM.

  Spesifikasjoner PC3:
  Gigabyte: PC3-17600, PC3-6400, PC3-8500, PC3-10666
  Asus: PC3-8500, PC3-10666, PC3-12800

  Skal ha OCZ platinum 6GB PC3-12800 minne. Det står under "støttet minne" lista til Gigabyte, men spørsmålet mitt er om jeg vil kunne utnytte PC3-12800/1600MHz når det ikke står i specs lista? Vil jeg ende med PC3-10666/1333MHz da?

  Hva burde jeg gå for?
  • 2 svar
  • visninger
 2. [x-even-x] la til et innlegg i et emne Feilmeldingstråd for Forumet v3   

  Når jeg går inn på første side av denne tråden er width'n riktig, men når jeg trykker på side 2, ser det slik ut:


  Sorry for dårlig kvalitet etter resizing^^
  • 0
 3. [x-even-x] la til et innlegg i et emne Feilmeldingstråd for Forumet v3   

  Den nye kode taggen er
  [code] mens den gamle er [kode]. Dette fører til at alle gamle kodetags blir stående som ren tekst. Enten bør dere kjøre en replace på alle [kode] tags til
  i databasen, eller omvendt og bytte på funksjonen.
  Liker det nye designet. Enkelt og clean!
  • 0
 4. [x-even-x] la til et innlegg i et emne Hvordan få til select i menyen   

  Selvfølgelig. Du må jo endre HTML koden til hver side. Så i hjem fila skal det være:

  <ul class="menu_ul"> <li><a href="#hjem" id="selected">Hjem</a></li> <li><a href="#web">Web</a></li> </ul> Men i Web fila skal det være: <ul class="menu_ul"> <li><a href="#hjem">Hjem</a></li> <li><a href="#web" id="selected">Web</a></li> </ul> Ser forresten ut som hele siden har en index fil. Dette kan du da fikse med php script som sjekker URL'n. Hadde det vært index.php?p=hjem ville koden sett ut: if ($_GET['p'] = "hjem") { echo '<ul class="menu_ul"> <li><a href="#hjem" id="selected">Hjem</a></li> <li><a href="#web">Web</a></li> </ul>'; } elseif ($_GET['p'] = "web") { echo '<ul class="menu_ul"> <li><a href="#hjem">Hjem</a></li> <li><a href="#web" id="selected">Web</a></li> </ul>'; }
  Se om du klarer å tilpasse den til din type URL oppsett.
  • 0
 5. [x-even-x] la til et innlegg i et emne Hvordan få til select i menyen   

  Kodene ser riktig ut de. Bortsett fra at det skal vel være mellomrom mellom "a" og "#selected" i CSS'n din. Altså:

  .menu_ul a #selected { text-decoration:none; background-color:#F00;} Også er det viktig å få frem at "selected" kun skal settes på den aktuelle linken (den som skal vises som valgt). Eks: <ul class="menu_ul"> <li><a href="#hjem" id="selected">Hjem</a></li> <li><a href="#web">Web</a></li> </ul> om ikke det fungerer, så prøver du å sette CSS'n slik: .menu_ul #selected { text-decoration:none; background-color:#F00;} og HTML'n sånn: <ul class="menu_ul"> <li><span id="selected"><a href="#hjem">Hjem</a></span></li> <li><a href="#web">Web</a></li> </ul>
  • 0
 6. [x-even-x] la til et innlegg i et emne [LØST] Hardware feil. klikke lyder.   

  Hei igjen. Takk for tipsene! Windows fant ingen feil selv, men programmet du linket til fant noen feil. Når den søkte igjennom "blokkene" etter feil, fant den feil i en av dem, når feilen oppstod kom også en svak versjon av klikkelyden jeg snakker om. Noe som tyder på at dette er årsaken!

  Her har dere et par screenies av resultatene:  Går utifra at dette ikke er noe å fikse på. Får vel slenge inn en ny harddisk i maskinen. Går det greit og installere den OEM versjonen av Vista jeg har på min nåværende disk, på en ny en? Tenker iforhold til lisens.

  Takk for svar. Poeng deles ut når jeg føler meg "ferdig" med spørsmål^^
  • 0
 7. [x-even-x] la til et innlegg i et emne [LØST] Lage webbasert påmeldingssystem/innsjekking   

  Først må du fortelle litt om databasestrukturen din.

  Dersom de registrerer seg på siden går jeg utifra at du har en tabell for medlemmer. Så trenger du en tabell for for arrangementer. Disse to vil ende med en mange til mange tabell ettersom hvert medlem kan delta på flere arrangementer og et arrangement kan ha mange påmeldte medlemmer. Dermed må du lage en annen tabell som binder disse sammen. Den kan hete deltakelse i mitt eksempel.


  [Tabell: Medlem]
  MedlemsID
  Fornavn
  Etternavn
  Mobil
  Mail

  [Tabell:Deltakelse]
  *MedlemsID
  *ArrangementID
  Betalt (ja/nei


  [Tabell: Arrangement]
  ArrangementID
  Navn
  Sted
  Dato
  Beskrivelse


  Her blir det en til mange, mange til en.

  Å lage en online CMS krever jo at du kan beherske et kodespråk. Helst php.
  • 0
 8. [x-even-x] la til et innlegg i et emne Feil i php kode, hva?   

  mysql.php

  <?php $host = 'din host'; $user = 'ditt brukernavn'; $pass = 'ditt passord'; $db = 'din database'; $connect = mysql_connect ($host,$user,$pass) or die ('error connecting to database!'); $select = mysql_select_db($db,$connect) or die(mysql_error()); ?> register.php <?php include ('mysql.php'); if (isset ($_POST['submit'])) { $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']); $password = mysql_real_escape_string(sha1($_POST['password'])); if (!empty ($username) && !empty ($password)) { $sql = mysql_query (*INSERT INTO users ( user_id,username,user_password,user_regdate) VALUES ( '@','".$username."','".$password."','".time()."') "); echo 'You are now registered!'; } else { echo 'You must enter a username and a password!'; } } else { echo '<form action="" method="post"> Username: <input type="text" name="username" /><br /> Password: <input type="password" name="password" /><br /> <input type="submit" name="submit" value="Register" /> </form> } ?>

  Sånn. Så bare fort på den (er på skolen), men tror den skal fungere nå.
  Du hadde gjort en feil ved å sette: "$" foran mysql_select_db. Dette er en funksjon, ingen variabel.
  Du manglet en ";" i select linja di.
  Jeg gjorde om til mysql_real_escape_string ettersom den gjør det samme som mysql_escape_string, men tar også for seg brukerens charset.

  Råder deg til å bytte vekk fra SHA1 til SHA256 eller bedre. SHA1 finnes det teoretisk beviste svakheter og vi mangler bare datakraft for å knekke de. Dermed vil de knekkes om et par år av enhver hacker. SHA256 er fortsatt regnet som sikkert i mange år fremover. hash('sha256', $DinVariabelHer);

  Lykke til.
  • 0
 9. [x-even-x] la til et innlegg i et emne [LØST] Program for og preike sammen.   

  Skype er løsningen deres. Det gratis og gir utmerket god lydkvalitet på samtalene. Her trenger dere heller ingen "server" ettersom en av dere blir satt som host og kan dermed legge inn andre i samtalen. Du legger til vennene dine og ser når de er online samtidig som du kan skifte statusen din til "opptatt", "borte" "vis som frakoblet" osv. Slik som på MSN.

  For enkel tekstbasert chat, er jeg fan av IRC. Dette er jo for å skrive, ikke snakke.
  • 0
 10. [x-even-x] la til et innlegg i et emne Lage handlekurv - spørsmål ang. tutorial   

  Hei.
  Skjønner at du er ganske ny innen webutvikling. Å starte med å hive seg utpå en nettbutikk løsning er litt i det drøyeste. Beklager for å si det rett ut, men du bør først forstå en rekke elementer før du begir deg ut på en så krevene oppgave.

  Det er flere sider ved en nettbutikk. Du må ha en secure connection, du må kunne lagre kredittkort info i en database på en SIKKER måte. Her snakker vi om en kryptert versjon. Kryptert informasjon bør hashes i SHA256 eller nyere. Md5 er lett å knekke, SHA1 finnes det teoretisk beviste svakheter for osv osv. Men for at du skal kunne bruke informasjonen du lagrer kan du ikke bruke enveiskrypteringer. Ettersom du må kunne få ut informasjonen i klartekst for å gjøre en transaksjon. Her kommer det et stort sikkerhetsproblem: Åssen lagre kredittkort opplysninger sikkert nok i en toveis kryptering? Her bør du lære deg om salter osv. En nettbutikk må også være sikker mot bruteforce attacks og SQL injections osv osv. Listen er lang over sikkerhetsaspekter du sikkert ikke har tenkt igjennom enda.

  Sikkerhet er en ting. Neste ting er å få det til å fungere. Du trenger mer enn basic forståelse for HTML, PHP, CSS og MySQL (eventuelt andre dynamiske språk og databasesystemer) for å få det til å fungere bra. Dette er ikke noe du smeller opp på noen timer ved å lese en guide funnet på nettet, desverre.

  Start i det små og lær deg å beherske kodespråkene før du tar skrittet i å lage noe så stort. Sikkerhet er noe mange slurer ved og kan ende med katastrofale følger. En nettbutikk må være "bombesikker".

  Vet jeg ikke svarte direkte på spørsmålet ditt, men ta dette som et råd fra min side.
  • 0
 11. [x-even-x] la til et emne i Generelt om maskinvare   

  [LØST] Hardware feil. klikke lyder.
  Har et problem med en 2-3 år gammel "gaming" pc.
  Saken er at den klikker av og til. Det virker som det er helt tilfeldig når den henger seg (trenger ikke å være under press som spill osv). Det skjer faktisk av og til når jeg har gått fra pcen og den bare har et par nettsider åpne.

  Det som skjer er at pcen henger seg og lager noen fæle klikkelyder. De er meget høye. Sitter jeg i stua hører jeg de fra rommet mitt

  Min hypotese er at det kan være RAM brikkene eller Harddisken som er feilen. Vet det finnes en rekke programmer for å teste eventuelle minne feil. Hadde vært fint om noen kunne nevne hvilke jeg bør prøve. Finnes det slike tester for harddisken også? Eller er jeg kanskje helt på jordet og det kan være helt andre komponenter som er defekte?

  Takk for alle bidrag!
  • 3 svar
  • visninger
 12. [x-even-x] la til et innlegg i et emne Suzuki DR 125cc trim   

  Jeg har desverre ikke peiling på motoren som sitter i suzuki dr 125cc. Hadde du hatt en Rotax 122 (aprilia rs 125) skulle jeg hjulpet deg
  Men jeg kan jo si så mye som at det er begrenset hva man kan trimme på en 4 takts 125cc'er. Dessuten så virker det som at den ikke er plombert inn i Norge, isåfall vil det være dyrt for eventuelt trim.

  En mulighet er å sette på større drev. Dette vil selvfølgelig gå utover bånndraget på sykkelen, men likevel øke toppfarten.
  Jeg vil også tro at det er mulig å skaffe et 4 takts effektanlegg som passer. Med borring av nye svanefester skulle ikke det være noe problem? men også her er det begrensa hva 4 takts motoren kan oppnå. desverre!

  Hvis du trimmer (øker effekt som igjen øker varme) er det viktig at du dyser opp sykkelen. start med en litt for stor dyse og jobb deg nedover helt til du kjenner at sykkelen går rent. Som sagt kjenner jeg ikke til den sykkelen der, men oljepumpa må høyst sannsynlig også stilles opp. <--- alt dette gjelder IKKE ved bytte av drev, bare ved effektbytte som svane, forgasser, sylinder osv.
  • 0
 13. [x-even-x] la til et innlegg i et emne Tips til hva jeg kan lage et kabinett ut av   

  Jeg og en venn bygde et "trehus" for å sette inn den ene pcen min. Men så hadde vi det litt for moro med å demontere pcen (brukte borr for å løsne delene).
  Endte med at han bommet å borret over hovedkortet. HAHA! Men moro var det.

  Så nå har vi planer om å bruke en annen maskin^^ og forhåpentligvis ta det mer med ro! kanskje du kan lage et finere hus enn oss?(A)
  • 0
 14. [x-even-x] la til et emne i Programmeringsspråk   

  Hjelp til VB 2008
  Har gått over fra Visual studio 6 til visual studio 2008.

  Saken er at i visual basic 6 så kunne jeg bruke denne koden:

  Private Sub WebBrowser1_StatusTextChange(ByVal Text As String) Text1.Text = (WebBrowser1.LocationURL) If WebBrowser1.Visible = True Then Form1.Caption = (WebBrowser1.LocationName) End If End Sub

  Dette brukte jeg for å bytte teksten i "adresselinja" (Text1) når du klikker rundt på nettsider. Og får å bytte caption (navn) på Form1 etter hvilken nettside nettleseren er på.

  Men nå som jeg prøver å oppdatere meg med 2008 versjonen, så vil ikke de 2 funksjonene virke:S Noen som kan hjelpe?
  • 3 svar
  • visninger
 15. [x-even-x] la til et innlegg i et emne Oppsett av nettverk. Local area network.   

  Gå inn på routeren din. Dette gjør du ved å finne standar gateway.

  Finne standar gateway:
  Gå inn på "kjør"/"run" og skriv: "cmd". i cmd skriver du: "ipconfig" og da kommer det opp blandt annet standar gateway.

  Skriv inn gatewayen i nettleseren din og logg deg på routeren:D Standar brukernavn og pass er somregel admin. Alt dette kan du helt sikkert fra før, men bare får å være på den sikre siden;)¨

  Inne på routeren din skal du klare å finne ut av hvordan begrensninger du kan lage. Dette er forskjellig fra router til router så herifra må du antagelig finne veien selv!

  Lykke til og håper lanet blir en suksess:D
  • 0